icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

usiko
1. máj 2011

@ela2710 no, nazor nenazor, velmi mi nazory nepomozu......tak napriklad: mala je na UM, prikrmujeme od cca 4 mesiace aj 3 tyzdne.....uz na 4. den od zaciatku zbastila cely obed/180ml/..papala krasne az prisiel cas,ked 'bolo treba' dat maso...ja ako vegetarian 13 rokov, som jej pracne vykostila 2 kralikov 🙂 , moja mama kurca a dali sme jej trosilinku kralicieho chudeho maska do oblubeneho obedika.......nechutilo...na druhy den sme dali kuracie...nechutilo.....tak sme to nechali tak, skusime o mesiac-dva...o tyzden sme dali zltko, len polovicu....nechutilo...a odvtedy mame problemy trochen s papanim, uz nam nepopapa tak vela a uz nepapa s takou chutou......taze tak.....my nateraz zltko a masko vynechavame, zelezo ma z inych potrevin bohatych na zelezo a budeme to nejako nahradzat.......nejako sme to trochen pokaslali, ale dufam ze sa to da dokopy.....takze ja odporucam , nemusite to prijat,ale ak skusate masko alebo zltko,tak majte pripraveny aj plan B, teda stravu taku bez toho,co lubi...ak vambude jasne, ze nechce, dokrmte stravou bez maska.zltka, aby ste nedopadli tak neslavne ako my..... ☹ lebo ja som z toho dost smutna 😢

snowella
1. máj 2011

@ela2710 Ja viem, ze maso 3x do tyzdna, z toho 1x nahradit zltkom..

ela2710
1. máj 2011

@snowella dakujem 🙂
@usiko my sme uz malemu masko davali, len nie kazdy den, ale tak 2 krat do tyzdna, raz do tyzdna zltok, a nemal problem, on spapa vsetko 😀 dokonca mu zelenina chuti viac ako ovocie a podobne ako vy, ani my sme nezacinali s lyzickou ako sa vsade pise, ale hned na prvy sup spapal 130 ml a teraz spapa 150-200 ml 😀 jemu vsetko chuti, len ma to tak zaujimalo, ze kolkokrat, lebo som tak googlila a ze kazdy den by sa malo davat a to sa mi nezdalo 🙂

usiko
1. máj 2011

@ela2710 podlamna ako ti citis...pise sa ze aj kazdy den, ale nic nebude chybat, ak len 2x tyzdenne, a raz zltok....podla mna to staci...ono v mase nie je tolko zazraku ako sa pise 🙂 🙂 🙂 🙂

me
1. máj 2011

@ela2710 - ja viem tiež tak že 6x mäso, 1x žltok

gabina84
1. máj 2011

jeeeejda vy ste vsetky uz tak daleko ... my zatial len tyzden papame zeleninku, ale dnesna brokolica nam nechutila vobec, skusime neskor a s niecim inym. Ani my sme veru nezacali len s 1-2 lyzickami ale spapala ich asi zo 7 🙂
Ale nas drobec je chory, tak nam viac chuti momentalne len cajik

snowella
1. máj 2011

@usiko Ked som si precitala Tvoj prispevok k prikrmovaniu Tvojej malej, len sa mi ciastocne vynorili uskalia vegetarianszamarilo, ze i

majka1981
1. máj 2011

Ahojte babule,
tak aj my sme uz zacali s prikrmom - mrkva, mrkva + zemiak a dnes mrkva +fenikel. Zatial vsetko chutilo, aj dnes velmi, ale potom mi dost prdel a bolelo brucho, dost aj zvracal mliecko - tak neviem, ci zajtra zase zopakujem tuto kombinaciu.

Aj Vam to deti robili- ze grckali a bolelo brucho? Mrkvu znasa dobre, a na fenikel - neviem ci z toho moze bolet brucho - ved by malo praveze neboliet, nie???? Zajtra ideme aj do poradne, ideme ockovat, tak sa spytam doktorky.

snowella
1. máj 2011

@usiko Ked som si precitala Tvoj prispevok k prikrmovaniu Tvojej malej, len sa mi ciastocne vynorili uskalia vegetarianskej stravy u takych malych deticiek. Najma zelezo - jasne, ze aj vybrane potraviny rastl. povodu obsahuju dostatok zeleza, aj ked, je zname, ze zelezo sa lepsie resorbuje z potravin zivocisneho povodu. Ja sama som pred tymto tehotenstvom mala prevazne vegetariansku stravu, aj zelezo v poriadku, ale tehotenstvom doslo k tazkej anemii...
Ale ze najma u deticiek je potrebne davat pozor, aby im v strave nic nechybalo pre spravny vyvoj. Normalne ma to zaujalo, pohladala som si to, aj na nete. Prave nedavno som tuto temu videla na (tejto znamej) stranke: http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/07/prikrm.... Myslim, ze je to tu celkom rozumne (a nie negativne) popisane. 😉

snowella
1. máj 2011

@ela2710 Ze si nedavala lyzickou? Flasou s velkou dierkou na cumliku? Aj nas drobec nas dobre cvici s tymi prikrmami: on by najradsej pil (cucal) z tej misky, bojuje so mnou o nu... A najnovsie nechce uz sediet vo vajicku, je u mna na kolenach 😝 A dnes sa nemohol starsi syn po dojedeni svojho obeda zdvihnut od stola, lebo maly spustil riadny cirkus...poslusne cela rodina spolu a ja tiez cela spinava 😅

snowella
1. máj 2011

@majka1981 Fiha, cerstvy fenikel? Tak ja sama som to este nejedla. Ale neviem ako po cerstvom fenikle, ale po feniklovom caji vraj praveze deticky nafukuje...
Mojho maleho po prvych prikrmoch trosku upchalo, ale nic vazne... (zrejme mrkvou)

nicky182
1. máj 2011

Cavte kocky, ani my nie sme masovy (zato my s manzelom zme masozravci)☹ Dcerka len ked vidi masko - akekolvek, pusinku zavrie a uz iba mmmmmmmmmmmmm, skusala som kadejako varit, rozmixovat a aj tak nic, tak som si povedala, ze zatial to nebudem silit, raz za tyzden jej uvarim- skusim ponuknut, inak kupujem jej 2-3x do tyzdna nejeky prikrm, HAMI alebo HIPP, tam jej to napodiv vobec nevadi, hmmm ...zeleninku aj ovocie zje bezproblemov 😀

ela2710
1. máj 2011

@snowella nie, nas papa s lyzicky, blbo som to napisala 😀 myslela som, ze sme nezacali lyzickou dvomi, ale hned spapal okolo 130ml a teraz aj 200 ml 😀

zucha
1. máj 2011

@nicky182 jasne, ze jej to nevadi, ved si pozri, kolko % toho masa v tom je 😝 Uplna hanba, ze si to dovolia nazvat masovym prikrmom.
My prikrmujeme asi 8. den. Zltok mal zatial raz. Vzdy uvarim dve davky a do nich som dala jeden zltok, takze to asi ani az tak necitil. A co sa tyka masa - urobila som to tak isto. Ja si totiz urobim viac davok naraz, pomixujem to a zamrazim tak, ze si vyberiem len jednu davku, ked budem potrebovat. Presne takto http://www.schutou.sk/index.php/recepty/detske-...

nicky182
1. máj 2011

@zucha no sak toto, aj ja mam urobene doma take balicky masove - okolo 100g, viac sa mi neoplati, kedze to nechce 😀 Zltok som jej zatial nedala, zajtra prvy krat, nejak ma to nenapadlo ....dakujem za link 🙂 🙂 🙂

usiko
2. máj 2011

@snowella no tak le ja z nej praveze vegetarianku nechcem...prave preto, ze nikto nevie ci je to spravne alebo nie, tak som riskovat nechcela...nevyhodila by som 20e za kralika, ktoreho u nas nikto nechce jest......len pre nu...... a detto sliepku z dvora.......ale proste ak nechce tak nechce......co narobim?akurat mozem skusit neskor.......to je vsetko, aby mi neprestala jest aj to, co uz jedla...... ☹

monca1991
3. máj 2011

a ake masko varite dietatku?po uvareni to treba rozmixovat a priliat aj trosku vody v ktorej sa to varilo?my sme masko totizto esté nedavali a nadavame este ani zltok

ela2710
3. máj 2011

@monca1991 dava sa biele masko - my davame kuracie, moze sa aj morcacie, atd. niektore maminky davaju aj kralicie maso - ale to ja nedavam, ved naco aj? ja tiez nezvyknem jest zajacov, takze mi to pride zbytocne 🙂 uvaris ho vo vode, rozmixujes so zeleninkou a je hotovo, my vodu nedavame, lebo je to inak vodnate, my davame malemu potom na zapitie 🙂 a na zltok su dva sposoby, bud ze si uvaris vajicko na tvrdo, olupes a zo zltka das tak polovicu (citala som na nete, ze zacat sa ma polovickou) alebo cerstvy zltok das do hrnca s jedlom, ktore robis, napr. spenat a varis - mozes ho robit aj ,,prazenicovym" sposobom 🙂

zucha
3. máj 2011

ja som zatial davala len hovadzie a prave si pripravujem telacie. S kuracim opatrne. Ak mas domace kurcata, tak je to super, ale tie kupovane 😝 Tu su take rychlo vykrmene a vyzivna hodnota tak akurat ...........

ela2710
3. máj 2011

@zucha ja si naopak nemyslim, ze kupovane su zle, musia byt predsa odkontrolovane a musia splnat normy, ty si nekupujes kuracie maso? ci chovas doma kurence? morcacie kupujes? ci si aj morky chovas? a ked si niektore maminky kupuju hipp vyzivky, tam je vyzivova hodnota podla mna este ovela ovela mensia.ja neviem baby, ale ved to dieta aj stravovo ma prist do ,,realneho" sveta, ale tak nech si kazda robi ako chce 🙂 uz som tu videla maminky, co dokonca prevaraju detom vodu na kupanie, a potom sa cuduju, ze deti su tak casto chore, ked si ich drzia ako v bavlnke 😒

zucha
3. máj 2011

@ela2710 jasne, ze si doma nechovam hydinu 😀 Len si myslim, ze je pre dieta lepsie, ked ma stravu navarenu doma. Kupovanu som dala aj ja, ked sme niekam cestovali a pod. Ved aj my si varime doma a nekupujem nam sterilizovanu stravu v poharikoch.
A nemyslim si, ze kupovana je zla. To urcite nie je. Len som poukazala, kolko percent masa to realne ma. Teda ked hovorime o tych masovych prikrmoch.

ela2710
3. máj 2011

@zucha jaj ty si myslela tie detske masove prikrmy ako hipp? ja som ta potom zle pochopila, my varime len doma, tie prikrmy dokonca nekupujem ani ked dakam ideme, radsej si doma naberiem nasu varenu stravu do vyzivoveho poharika 🙂 ja som ta pochopila tak, ze nemame kupovat kurcata 😀 lebo ani ja nechovam hydinu, a kupujem balene kuracie prsia, teraz som ale u nas nemohla zohnat, tak som kupila cele kurca a prsia som vyrezala 😀 ja, ze ako nemame doma varit kupovane kurcata 😀

monca1991
3. máj 2011

@ela2710 ehm dakujeeeeeeem

me
4. máj 2011

@monca1991 - už by si nemala čakať s tým mäskom, ved máte 7 m, už je najvyšší čas

monca1991
4. máj 2011

@me mas pravdu na neska mam kupene este jablcko ale zajtra mu uz dam morcacie

jammka
4. máj 2011

ahojte maminy, vidim, ze riesite prikrmy, my zatial papame celkom pekne a okrem spenatu a brokolice zatial chutilo vsetko 😉 asi zelenu nemusi 😀
problem mam ale s tym, ze mala vobec nechce pit, skusala som vodu, cajuky a nic. Ked si aj nahodou potiahne z flasky, tak to hned vypluva. Skusala som aj z poharika, ale vysledok je taky isty. Takze zatial ma stale len moje mliecko. A inak z flase mlieko pekne pila, ked som si odsala, takze fakt neviem ako ju naucit na tekutiny. Chcela som ju pomaly navykat, ze kym pridu horucavy, nech sme pripravení... 😒
Nemate nahodou nejaky tip ako na to?

ela2710
4. máj 2011

@jammka ja by som to este neriesila, ak kojis teda, lebo mas predne mliecko co je pre dieta ta najsuper tekutina 😉 ale celkom ta chapem, ked bude pripravena na vodicku tak sa napije, nas najskor pil tak 10-20 ml len si tak cucol a teraz ked mu spravime hustejsi prikrm, tak vypije 30-40 ml 😉

monca1991
4. máj 2011

@jammka ahoj my sme na tom podobne nevieme pit z flasky aj potiahne obcas ale hned to vypluje.davali sme vodicku aj vodicku v ktorej som mu varila papat a nic.

jammka
4. máj 2011

@ela2710 skusala som jej davat aj kasicku a to v pohode vypila 120 ml, ale vodu ani za nic 🙂
ved znasilnovat ju urcite nebudem, inak vzdy ked je smädna, si vypyta... no uvidime, len sa obavam leta, aby v tych teplotach nebola nahodou dehydratovana...

ela2710
4. máj 2011

@jammka neboj ked bude velmi smadna, aj voda jej bude dobra 😀 ona uz bude cez leto vacsia a potreby deti sa menia zo dna na den, takze myslim, ze ti zacne pit sama od seba 😉

Inak baby, nas maly sa zacal plazit 🙂 vie sa preplazit za kazdou hrackou, uz dufam zacne pomalinky aj lozit, a tak sa snazi s tymi nozickami, ale oni nie a nie zostat na kolienkach 😀 😀