icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

sasa123
6. júl 2011

@monca1991 myslim, ze treti chod uz mozes kludne pridat. Ja tiez stale kojim, prikrmujem od 5,5 mesiaca, dlho sme davali len obed, potom okolo 7 mesiaca som pridala olovrant a od osmeho aj veceru, ale nie pravidelne kazdy den, ako nam to vyslo. A teraz 2 tyzdne pridavam uz aj desiatu tiez ako nam to casovo vyjde so spinkanim. A vzdy medzi jedlami kojim, lebo mala nevie pit z flasky a z pohara nam to este bohvieako nejde, tak pouzivam kojenie aj ako pitny rezim. A o mliecko sa myslim ze nemusis bat, lebo mnozstvo mliecka zavisi od dopytu, takze ak ti maly nadalej bude pit, tak sa ti bude tvorit. Ja si neodsavam a je to v pohode. 🙂

monca1991
6. júl 2011

@sasa123 od dnes budeme pridavat olovrant tak dufam ze to bude vsetko ok...dakujem za radu

majka1981
6. júl 2011

@monca1991 treti prikrm uz kludne mozes zaviest... o mliecko neprides. dolezite je stale kojenie na poziadanie. ja som zacala treti prikrm tento tyzden, mliecka mam zatial dost, to ze su prsia uz mäke, to nie je zato ze je mlieka menej, ale to uz po case jednoducho tak je, treba verit, ze tam mliecko je 🙂

petrikaa1
7. júl 2011

ahojte @sasa123 @majka1981 vidim, ze aj vy kojite asi tak ako ja na poziadanie, ja im davam uz trosku chlebika s kuracou sunkou tak okolo 9-10, potom spia dalsi chod je polievka - zeleninka, cestovina, masko...... tak asi o 12-13 ked sa mi poobede zobudia skusam im davat kusky ovocia, jogurt a vecer uz iba kojim, nedavam ziadne kasicky, no a po kazdom jedle samozrejme stale kojim a v noci sa mi moje hviezdy budia 2x na kojenie 😝 budia sa ja vasi tak? lebo tu sa vsetci na mna divaju, ze ako je to mozne, ze mi este neprespia celu noc 😖

vicsstef
7. júl 2011

@petrikaa1 aj mne sa budi na kojenie 2x a aj mne sa vsetci (hlavne starsia generacia) divia, ze ako je to mozne 😖

majka1981
7. júl 2011

@petrikaa1 prosim ber tu otazku ci spia celu noc jednym uchom von a druhym dnu 😝
ani moj syn nespi celu noc, budi sa ako tak 1-4x za noc, nic strasne pokial to nie je s placom, tym ze lezi pri mne, tak som aj ja vyspata.
ked pises, ze davas polievocku, tak ako ju varis? cestovinu som este nedavala, mozem skusit dakedy buduci tyzden. chlebik uz aj celkom pekne drzi v ruke a papa, alenie je to este vela. predsa je o mesiac aj daco mladsi...

petrikaa1
7. júl 2011

@majka1981 ja som skusala mixovat zelenku s masom, mam doma aj ten parak pre deti spolu s mixerom, ale oni to nechceli ani citit 😠 zo zaciatku som im tam mixovala aj cestovinu, taku bezvajecnu. ako som bola na prazdninach u nasich moja mama urobila klasicku zeleninovu polievku, bez zaprazky a iba s troskou vegety tej bez glutamanu sodneho, a davala som im tu zeleninku, tak popucenu vidlickou a jedli to, sice stale nejedia neviem ake porcie ale konecne im zacalo chutit a nemusim s nimi neustale zapasit s jedlom. Neviem ako u vas ale tu mi doktorka povedala ze mozem davat uz aj cibulu, tak si kusok spenim trosku na oleji pridam pokrajanu mrkvu, zemiak....... aku zeleninu mam taku dam, a cele to zalejem vodou, niekedy dam aj trosku kurata, pridam asi za lyzicku tej vegety a necham varit, ked je to uz makke tak tam dam trosku cestoviny, momentalne im tam davam spagety-linguine zlomene iba na polku, velmi sa im to zapacilo, dam im do pusy koncek a oni si vcucnu zbytok 😀 skusala som im dat ked som varila pre nas) alebo im varim tie motyliky oni si ich chytia do ruky a jedia to same, ked sa im podari trafit si do pusy. neviem ako tvoj maly, ale ja som zistila, ze moje preferuju vacsie kusky, tak som im tu drobnu cestovinu, co je pre deti ani nevarila.
No a s tym spanim je to aj u nas tak minimum je kazda tie 2 razy hore v noci, uz som si zvykla ked mrnknu vezmem ich ku sebe, nakojim a dam znovu do postielky, niekedy ked su nepokojne si ich necham pri sebe. Ked hori, ze placu obe musim zobudit aj mm)

benkovamartina
8. júl 2011

Baby, ako obliekate detúrence po kúpaní na nočné spanie? teraz ked sú teplé noci.

dzanka25
9. júl 2011

@benkovamartina ja davam len bodynko s kratkym rukavom a ponozticky na nohy.. a niekedy ju zakryjem deckou, ale nie stale..

majka1981
9. júl 2011

@petrikaa1 diky za odpoved, skusim aj ja polievocku, teraz sa mi neako rozjedol 😅

@benkovamartina ja obliekam tricko s dlhym rukavom, plienku a zakryvam dekou 🙂

alex1983
9. júl 2011

@petrikaa1 tak ja Ti mozem povedat ze moja mala ma uz 9.mesiacov a v noci kojim aj 5-6x, takze ty si na to este docela dobre 😉

kika9449
10. júl 2011

Kočky,keďže my sme permanentne spotené,len plienku a tielkové body 🙂 .......a aj tak je do rána upotená ako myška 😉

monca1991
10. júl 2011

a uz vieme pouzivat aj my palcek a ukazovacik!!!!! 😀 😀 😀

slavuska30
11. júl 2011

no Peťko má herpetickú angínu, má v hrdle herpesy, preto ten vyplazený jazyk, že sú to silne bolesti, a ta angina robi vysoke dlhotrvajuce teploty, čo neustupia ani po ATB a ešte zväčšenú pečen aaj hnacky, že prehlta tie virusy, tak zas lieky..a ATB uz nemožme zmeniť..že nie su na tento typ anginy, ale už mal 6dávok....od piatku máme 39°..des

monca1991
11. júl 2011

@slavuska30 chudatko malinke...ako sa to da chytit???

slavuska30
11. júl 2011

@monca1991 no tak to neviem kde k tomu dosiel, ale je to vírusové ochorenie..mohol tam niekto byt, kto to mal ale bol bacilonosič..my sme boli minuly týžden na dovolenke a uz v piatok tam mal vysoké teploty..

monca1991
11. júl 2011

@slavuska30 chudatko malinke tak uz asi len aby vam to co najrychlejsie preslo

monca1991
12. júl 2011

dnes ideme na poradnu tak som zvedava

nicky182
12. júl 2011

ahojte baby, tak ako ??? toto teplo tym detom velmi neprospieva co, hmm...simonka zase nic nespi 😒 ale aspom sme sa konecne kupali v baz 😒 niku, hehe .....
chcela som sa VAs opytat, co jedia vase deti napr. na obed, lebo simka vsetko zje ale v podstate dookola jej varim to iste, polievocku, masko, cestovinx .... Miluje zeleninkovu polievocku - zje za tanier !!!
Dajte dake recepty 😀 😀

nicky182
12. júl 2011

@benkovamartina teraz davam len bodycko s kratkym rukavom, aj tak je cela spotena kym vydrula plnu flasku mlieka, zakryjem ju len tensou dekou - potom ked sa "aklimatizuje" zakryjem perinou, skor ln nozky ...aj tak sa odkope 😝

sasa123
12. júl 2011

@petrikaa1 aj mne sa mala budi 2x, niekedy aj 3x, asi ked sa jej maju prerezat zubky. A zistila som, ze tesne pred prerezanim kezdeho zubka vôbec nechce jest.

sasa123
12. júl 2011

☹ Má niekto podobný problém s pitím ako my? Nelinka nechce flasku, z poharika nevie, a v tychto teplotach... Davam jej cajik len lyzickou, ale to nie je bohvieco. S akym poharikom s naustkom mate dobre skusenosti? Ja som vyskusala 2, jeden taky mäkky samoregulacny, druhy tvrdy s 3 dierkami, ale do obidvoch len hryzie a vsetko jej vyteka mimo. Som z toho zufala, lebo sa nemozeme ani z domu poriadne pohnut, lebo jej nemam ako dat pit ☹

bridget
12. júl 2011

@sasa123 Ahoj, my sme mali ten isty problem, mala mi nechcela ani flasu, ani poharik s naustkom, tak som jej davala pit normalne ako velkej z pohara 🙂 Cuduj sa svete, naucila sa. Chce to vela trpezlivosti, kym pride na "system", ale da sa to. Potom som znova vytiahla poharik, mame tiez 2, presne ako spominas. Jeden so silikonovym naustkom mi nechce, lebo musi tahat, ale z takeho normalneho umeleho uz uplne v pohode pije. A sama 🙂 Chyti si ho do oboch ruciek a pekne sa napije. Aj ked ten poharik je viac hracka, bucha si nim o stol, prevrati ho, obleje sa, ale v pohode, nech sa uci 😀 Treba len trpezlivost, ono to pojde, neboj sa. Deticky su velmi ucenlive. Mozno by som skusila este slamku, alebo tu taku speci flasu, ktora ma taky naustok co sa povytiahne a voda tecie....

monca1991
12. júl 2011

takze dnes poradna...mame 9.52kg a 76cm hlavicka 44cm.nasla som ale malemu na chrbtici dolu kusok nad ritkou, ze mu trosku vytrca chrbtica a tak som jej to povedala.dr povedala zeby to tam nemalo byt tak ked sa to neupravi samo do polky augusta tak budem s nim behat po lekaroch...

monca1991
12. júl 2011

@sasa123 ahoj ani moj mali najskor vobec nechcek flasku a na koniec som mu kupila dudlik na flasku taky co je vo tvare prsniku a cez ten na koniec pije

dzanka25
12. júl 2011

@sasa123 ahoj, nasa lenka pit cez klasicky cumlik nechcela, resp. nevedela.. tym, ze ju este kojim, tak ten mechanizmus satia cez cumel jej nejak nic nehovori 🙂 tak som jej kupila normalne "lovi" flasu s makkym zltym naustkom, netecie, nie ako ine "netecuce" flase, je to s ruckami a pekne pije.. lenze som potom musela kupit tvrdzi naustok, oranzovy, lebo do toho makkeho mi vyhryzla dve dierky, myska nasa jedna 🙂 ale poznam dieta, ktore ma podobny problem a vobec ti nezavidim.. mozno by som jej skusial dat melonik, alebo ine stavnate ovocie, nech si ho hryzka alebo zuzle, aj to ma tekutiny.. drzim palce

dzanka25
12. júl 2011

@slavuska30 och, tak sa rychlo vyzdravte..

dzanka25
12. júl 2011

nam dnes vysiel stvrty zubok 🙂 uspesne sa plazime vpred a na kolienkach sa len hojdame ;) a zacina sa chytat veci, ze sa chce vytiahnut hore na nozky, ale to su este len take pokusy. uzivajte si slniecko 🙂

sasa123
13. júl 2011

@bridget
@monca1991
@dzanka25 dakujem za rady. Ja to stale skusam tak normalne z pohara, snad sa to raz musi naucit, len keby to netrvalo tak dlho 😒 A skusim este tu slamku

dzanka25
13. júl 2011

@sasa123 nauci sa, neboj 🙂 kazde babo sa to nauci, len niektoremu to dlhsie trva ;) a super, ze davas normalne z pohara 🙂