icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

ela2710
19. júl 2011

@miroslavazh ahojky, my davame obycajnu pitnu vodu -prevarime ju, a potom len zohrievam, no uz sa stalo, ze som zohriala az prilis a potom som tam jednoducho doliala studenu vodu...Lucka ide hrozne do penazi, osobne si myslim, ze su to len marketingove tahy, tahaju peniaze z rodicov este aj za vodu, kedysi lucky neboli a vsetci boli zdravi 🙂 😉
@slavuska30 steniatko je nadherne 😉

donatoni
19. júl 2011

@nicky182 Aj Sofi je taka nervozna, doteraz sa to dalo na rukach este, ale ako vravis uz sa mece , prehadzuje.... des.... 😒 Ked bola mensia spinkala krasne bez problemov a veeela a teraz??? Myslela som , ze cim starsia tym to bude este pokojnejsie, ale opak je pravdou 😒 😒

slavuska30
19. júl 2011

@ela2710 dakujeme 🙂

monca1991
19. júl 2011

baby mam velmi dolezitu otazku.mozem byt tehotna???mam vsetky priznaky doteraz som si myslela ze to je z toho nedotatku spanku a stale nejakou robotou.neska rano som si musela az sadnut ako sa mi hlava krutila.mam zavedenu mirenu a s partnerom spolu skoro vobec nespavame.myslite zeby som si mala spravit test??

ela2710
19. júl 2011

@monca1991 jasne, sprav si test, inak nezistis ci si alebo ci nie si, my na fore ti len tazko povieme odpoved 🙂

monca1991
19. júl 2011

@slavuska30 to je krasne je dobre ked deticky vyrastaju so psikom

monca1991
19. júl 2011

@miroslavazh ahoj ja kupujem drobceka a prevaram ale co chvila prejdeme tiez na obycajnu vodu

monca1991
19. júl 2011

@ela2710 mas pravdu ale ja neviem preco vaham.ja nemozem mat teraz dieta lebo som po sekcii a maternica by to nevydrzala a na potrat by som urcite nesla tak neviem

slavuska30
19. júl 2011

@monca1991 ano..šteniatko je hrave, ani ho nekuše..xi..a ked su odmala, tak to bude fajn 🙂

ela2710
19. júl 2011

@monca1991 ale mozno nie si tehotna...sprav si test budes vediet na com si 😉

monca1991
19. júl 2011

@ela2710 sak ked pojdem s malim von tak zbehnem do lekarne

miroslavazh
19. júl 2011

ďakujem za rady, maminky 🙂 Asi tiež začnem dávať obyč. vodu... 😀

majka1981
19. júl 2011

@dzanka25 ja som si objednala na ukludnenie knizku od znameho spanielskeho doktora - je ale po nemecky a vola sa Mein Kind will nicht essen, co znamena moje dieta nechce jest. On tam rozpisuje, ze kazde dieta vie co ma jest a kolko ma jest a netreba ho vobec do nicoho nutit, ked nechce tak nechce a ked je to len lyzicka dve tri, aj tak je dobre... a je velka sprostost dietatu davat nieco ine na pitie ako vodu, pretoze aj to su kalorie a potom uz nema miesto na ine jedlo a nic ine neje... ja som sa ukludnila, Sebastianko mi teraz pekne papa, a ked pride zase obdobie ze nebude chciet jest, tak nebudem stresovat 😅

majka1981
19. júl 2011

baby od 6 mesiacov sa voda nemusi prevarat, takuto informaciu nam davaju to v Rakusku. Ale je pravda, ze tu je pitna voda 1a trieda 🙂

dzanka25
19. júl 2011

@donatoni
@nicky182 ach jo.. ja si myslim, ze je to len prechodne obdobie u tych deti.. ved to nemoze byt stale tak nie? drzim vam palce 🙂

dzanka25
19. júl 2011

@majka1981 dakujem 🙂 akoze mne rozum hovori, ze je to pravda, ale ked vidim naozaj tie dve lyzicky, tak mi puka srdiecko.. a to pri tom mame faldy brutalne a sunky tiez 🙂 tak kazdy mi hovori, ze ved z nej neubudne.. ale asi to vazne prestanem riesit, lebo ona ked spapa to, co chce, normalne zavrie pusinku a mozem robit, co chcem, aj tak do nej nic nedostanem.. takze je to mudre dieta a vie, co robi.. a pijeme len vodicku, cajik som jej doteraz uvarila len asi 3x a nevelmi jej chutil.. dakujem 🙂

dzanka25
19. júl 2011

a co sa tyka pitia, my prevarame drobceka, kupujeme ho v 2l baleni, za celkom dobru cenu, ale som si povedala, ze jej zacnem davat tiez normalnu prevarenu vodu, ved aj my sme na takej vyrastali.. v konecnom dosledku, kto nam zaruci, ze je ta voda v plaste stale na chladnom a tmavom mieste, az kym ju neprinesieme domov? nikto.. tak tak..

majka1981
19. júl 2011

@dzanka25 nemas zaco 🙂 ved na to sme tu 😉
inak ja nedavam kupenu vodu z toho dovodu, ze v kazdej plastovej flaske sa nachadzaju hormony, ktore by dieta nemalo dostavat... to podla mna ak je voda nie cista, tak radsej prevarenu vodu ako hormony...

aamonka
20. júl 2011

ahojte nas maly pije len prevarenu vodu..z vodovodu...podla studii pit Lucku tiez nie je stastny napad...a hlavne pre male deturence...tak radsej to, co pijem ja 🙂)
@dzanka25 ani nas maly nechce papat...to co predtym zjedol odmieta...zatvori usta...a ani za nic otvorit :( tak ale aspon mliecko vypije och..mozno pre to teplo...ale ani caj nechce a predtym pil ako duha

andreajakubska
20. júl 2011

@aamonka Ahoj, môžeš ma prosím nejako navigovať na tu štúdiu o Lucke?
Voda z vodovodu je v každom okrese iná, záleži od kvality miestneho vodného zdroja ale cekovo ma SK jednu z najkvalitneších vod v Europe.

aamonka
20. júl 2011

@andreajakubska ahoj, skusim cosi pozhanat...my sme sa to ucili v skole...nie je zlato vsetko co sa blisti.. 😒

dzanka25
20. júl 2011

@majka1981
@aamonka ake hormony preboha??? to ako preslo kontrolou na hygiene, ked to predavaju detom??? mate niekde o tom viac info? dik..

aamonka
20. júl 2011

@dzanka25 jooj nerobte plany poplach...nepovedala som hormony... 😝 to nie, len ze vsetkeho vela skodi...

majka1981
20. júl 2011
sasa123
20. júl 2011

Všetkým maminám ohľadom uspávania:
Ja Nelinku uspávam stále na rukách na fitlopte pri pesničkách. Ešte nikdy od narodenia mi nezaspala sama a neviem či sa to aj niekedy stane ☹ . Som z toho zúfalá, lebo uspať ju viem len ja, aj to mi dá niekedy zabrať. Takže sa od nej na dlhsie nemôzem nikde pohnúť a ani s ňou, lebo niekde na ihrisku nemame predsa loptu 😀 , takže nejake dlhšie vylety u nas nehrozia (a to som sa na ne tak tesila). Ale ako som si ju naucila tak mám, že? Ale ak máte nejaký uni recept ako ju naučiť zaspavať samu, poradte, tie co vam zaspavali doteraz deticky samy, ako ste ich to naucili?

locko007
20. júl 2011

@sasa123 Ahoj, ja som mojho syna uspávala asi do 6 alebo 7 mesiacov v húpacom kresielku. Potom som sa naštvala, hodila som ho do postielky, odišla som preč - chvíločku tam síce mrnčal, ale potom zaspal. Teraz keď je čas spinkať, tak ho len dám do postielky, dám mu jeho oblúbeného macka do ruky a o pár minútiek spinká. Teraz má 9 mesiacov a spinkáva rád aj 3krát za deň.

locko007
20. júl 2011

@sasa123 Želám ti veľa trpezlivosti 😉

sasa123
20. júl 2011

@locko007 Ďakujem. Ja som to tiež takto skusala asi 3x, ale ona zacala po 10 minutach tak srdcervuco plakat, az sa zachadzala, tak som to vzdala. Aj teraz ma niekedy tak vytoci, ze ju hodim do postielky, ale za par minut mi jej pride luto a sme tam kde sme boli. Asi som to mala urobiť skôr, neviem ci uz nie je neskoro. Ty si mala šťastie.

locko007
20. júl 2011

@sasa123 Mńa zase drobec neposlúcha v iných smeroch. Nechce mi papávať, stále má so všetkým kopec práce a na papanie nemá čas. Dneska večer mi vygrckal všetku kašu a potom sa v nej začal čvachtať. Takže ešte znova kúpanie a upratovanie po ňom. Moja švagriná zase do roku a pol uspávala neter len kojením. V noci aj 5 krát a keď sa malej chcelo, tak o 2 v noci pozerala telku a oni museli s ňou. Teraz je už s ńou pokoj - spí aj do pol 11. Rozumiem ti, že to musí byť strašná makačka, ale nebuď smutná, ona z toho o chvílku vyrastie.

locko007
20. júl 2011

@sasa123 A pozerám sa, že ty si krajanka. Ja som v Topoľčanoch 2 roky pracovala.