Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
musim sa Vam este pochvalit, vcera mala 10 mesiacov a ako keby to vedela, pekne sa pustila a uz chodime len za jednu rucku 😀
@emily327 ahoj, ked Ti mala papa len kupenu stravu, tak skus jej primiesat nieco doma varene, co len roztlacis na male kusky - u nas bol oblubeny zemiak na roztlacanie a pekne sa naucil. Zo zaciatku aj Sebastiana napinalo, ale to si len posuval stravu do predu aby si ju zase dasienkami roztlacil. A skusila si jej dat sucharik alebo chlebik?
kedze preberame papanie, tak mi prosim Vas poradte: rada by som uz davala chlebik/rozok ako hlavne jedlo, ale syn mi to stale rozhadzuje a hadze na zem ako hracky 😝 ako to robite vy? ja mu ho nemozem dat ani na tanier a tanier pred neho, lebo vsetko to schmatne a bac je to dole.
@majka1981dakujeme 🙂
ja jej tiez nedavam do ruky cely chlebik, dam jej odkusnut, alebo sem tam maly kusok do kuky a pekne si to vlozi do pusy sama. Rozok si pekne hryzka sama (napr. v kociku), ale ked som dala chlieb pred nu, tiez skoncil hned na zemi 😉 jedno ci bol v celosti, alebo na kusky, pekne po jednom to pozhadzovala...
aby uz rozmyslate nad zariadenim izbicky?ja by som mu chcela uz zariadit izbicku.zariadit ale spinkal by stale s nami len uz nam nestacia skrine na vecicky a uz mame v spalni toho strasne vela...
@jammka aha, no tak to mame podobne. pekne papa chlebik, rozok, zemlu, ale len ked mu dam len kusok do ruky. este to asi potrebuje cas 🙂
inak dnes sme mu nedali nic na hranie pri jedle, najprv sa zlostil ale pochopil, ze uz sa nebude vsetko hadzat na zem ale papat a pekne papal. 😅 😅 som velmi rada 🙂
@monca1991 sem tam rozmyslam nad izbou, ale este to neriesim, lebo na vecicky ma miesta dost (kupili sme mu velku skrinu pred rokom), spava s nami a hra sa tiez stale tam kde sme my 🙂 . Ale priznam sa, ze uz okukavam ake byvaju izby. najviac sa mi pacia tie co si mozes stavat na seba ako take kocky, podla potreby, podla toho ako sa Ti to paci a vyhovuje. na priklad taketo http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S798...
aj toto je super http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S098...
a vydrzi to urcite dost dlho, myslim bude to aktualne aj o 8 - 10 rokov, ked dokupis to co potrebujes...
@jammka jej super, gratulujeme 😉 sikulka malinka 😉 cmuk
@majka1981 nebudem to silit, s tou tuhsou stravou. Ona casom zacne papat aj taku 😉 Kazdy den papa so mnou doobeda na desiatku za jej desiatou chlebik, ktory jej ja odtrhavam s masielkom alebo roztek a pekne ho spapa.... alebo ked jej dam piskotku, tak si hryzka 😉 Viem,ze dieta netreba do nicoho silit, lebo sa mu to znechuti.. skusala som to s papanim predtym ako sme mali problem a viem,ze to nebolo dobre... mala zacinala mat odpor k papaniu, tak som rada,ze uz papa pekne, hoci kupovanu stravu.. ale zase ovocie cerstve spapa pekne.. Pekne prospieva, je sikovna, vnimava, tak to nejako uz neriesim 😉 Dakujem pekne za pismenka :-*
@monca1991 zatial nie, lebo viem,ze mala s nami bude urcite minimalne rok spinkat v izbe... ale my spime s nou v jej detskej izbe, kde ma postielku a rolldoor skrinu s detskymi nalepkami...Ale vela krat ked lezim v izbe, tak planujem,ze ako to bude... ale to uz chceme zariadit tak,ze bude to izbicka pre 2 deticky, tak zatial sa nemame kam ponahlat... Vy uz chcete aby maly spinkal sam v izbicke??? ci len tak ta napadlo, ako mu ju zariadit? Kedze my mame v spalni velku roll door skrinu, tak tam mame veci a ona ma velku skrinu v jej izbe ( rolldoor) tak mame aj my aj ona dost miesta na vecicky 😉
@emily327 to mas pravdu, ze dieta netreba silit papat. Mne moj tiez papal horsie, mali sme dni kedy som zase plno kojila... na stastie to uz preslo a sem tam mi odmieta, ako dnes poobede ovocie. ja to tiez nesilim, ponukla som mu este raz o pol hodinku lebo som myslela, ze asi este nebol hladny, ale ani taknechcel a ani neokusil, tak som ho nakojila a chutilo mu 😅 . Mne zase moj syn cerstve ovocie velmi nepapa... trosku okusi, davam mu jablcko do ruky, alebo melon ale akoze najedeny z toho nie je... tiez to nesilim 🙂
@majka1981 dakujem to je velmi debry napad to som este nevidela a to pozeram izbicky na nete dost casto
@emily327 nie nechcem aby spinkal sam nato ma este caasu dost.no ja (dufam teda ze aj partner)to planujem tak, ze malinky bude zatial v izbicke a potom ked bude mat surodenca a uz aj druhe babo bude dost velke aby spinkalo samo tak im dame spalnu a my pojdeme tam.lebo my mame take mensie izbicky a do tejto zatial detskej by sa nam nezmestila manzelska postel + postielka.tak si to potom vymenime.ale myslim nato aby sa to dalo potom nejako skonbinovat
baby uz rozmyslate nad kupou "velkackej" autosedacky?
@monca1991 ahoj, my máme 3 mesiac Kiddy energi pro. A super, to je tá s pultíkom namiesto bezmečn ostných pásov a malý je veľmi spokojný. Ale samozrejme sme pred kúpou vyskúšali niekoľko sedačiek v predajni a v tejto bol úplne spokojný.
Baby a takuto autosedacku mate otocenu do protismeru ako bolo otocene vajicko, alebo normalne v smere jazdy? Lebo pocuvam rozne nazory, tak neviem 😝
Ahojte, my sme kupili tuto : http://maxi-cosi.com/products/car-seats/toddler... Velmi sa nam pacila, nechceli sme s iso-fixom a tato drzi aj bez neho na sedadle ako prilepena 🙂 Super system na zapnutie pasom, bezpecnostne pasy dieta nijako neobmedzuju, su "schovane" v sedacke, je polohovatelna, opierka na hlavu nastavitelna, a je vyssia takze dieta pekne vidi z okna a moze pozorovat svet. Sme spokojni.
Ahojte, máte niektorá nejaku autosedacku 9-25 kg polohovatelnu? Ja rozmyslam kupit taku a potom uz len podsedak. Zacinam pozerat na nete, ale nazivo je to predsa len ine, ale nemam vela casu chodit po obchodoch. Hlavne aby mala mäkku vystuz, najmä pod zadockom.
Napriklad som nasla Caretero-Ibiza-Red-2011 alebo Air Force Sport Red 2011
Ahojte, kočky 🙂 Viete, co tu prave robim? Ukladam si svoje prispevky z tejto temy - je to uzasny dennik tehotenstva, aj nasich drobcekov. Neuveritelne, kolko tem sme prebrali, co sme citili, zazili, mysleli si... Skvele spomienky 🙂. A kolko ludi sa tu objavilo - normalne zivot 🙂

trapenie s papanim my chvalabohu nepozname🙂 ja som jej mixovala stravu len na zaciatku a postupne od 7. mesiaca som jej len pretlacala vidlickou a zvykla si, takze teraz nema problem ani s väcsimi kuskami, podla mna treba postupne deticky uz pripravit na "normalnu " stravu, kedze za chvilu maju rok a to uz by mali vediet pekne papat. Ma sice uz 7 zubkov, ale aj tak zuje ma zadnom dasienku, tak si myslim, ze by s tym nemali mat problem ani "bezzube" deticky 😉 ...a kedze uz ma zubky vonku, z chlebika si tym padom krasne odkusuje 😉
Ja jej varim kazdy den cerstve, sice je to trosku casovo narocnejsie, ale uz som si zvykla, sem tam ked sa mi podari viac, zamrazim a mam v rezerve. U nas praveze moc nechuti kupovane, parkrat som skusila a nemalo to velky uspech, ale spapala to horko-tazko... Asi je to tym, na ake chute su zvyknute od zaciatku, take im chutia viac
drzim vsetkym palce, aby sa Vam deticky rozpapali 😉