icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

emily327
2. sep 2011

ahojte, prosim prosim idem malej robit mrazeny spenat, ako ho pripravit? Akosi v nasej kuchyni spenat nebol nikdy vareny, tak neviem. Dakujem pekne 😉 cmuk

monca1991
2. sep 2011

@emily327 ahoj ja som ho robila tak, ze som ho nachala rozmrazit a nechala som ho len prevret asi 3 minutky k tomu zltko a zemiaciky len uz som ho vyradila z jedalnicka lebo maleho strasne zapekal

emily327
2. sep 2011

@monca1991 ja mam zemiakovu kasu uvarenu zvlast a chcem k tomu ten spenatovy pretlak... ked ho uvarim bez zltka, bude to vadit?Mam ho varit v kolko ml vody???

repi
2. sep 2011

@emily327 emily, mozes ho urobit aj bez zltka, v par lyziciach vody, prip. pridat trochu oleja.Akurat tie pretlaky myslim, nie su velmi kvalitne, ovela lepsie su tie Bonduelle take spenatove gulicky, predava sa to v krabici,a vzdy vytiahnes jednu gulicku, je to super prakticke a hlavne tam vidis tie spenatove listy. Ja to malej bezne pridavam do zeleninky.Tie pretlaky byvaju vacsinou uz ochutene a pozor, byva tam uz aj sol.

emily327
2. sep 2011

@repi dakujem pekne, skusim to urobit len na troske masla necham prevriet. Aj tak toho nie je vela 🙂 A ten pretlak som davala pozor aby nebol ochuteny, je to cisto iba prepasirovany spenatik. Ziadna sol, nic. Dakujem pekne, bude to pre malu premiera, som zvedava ci to bude papat, lebo ona mi moc varenu stravu nechce ☹ Uvidime, rozmyslam,ze mozno na zjemnenie by som jej mohla pridat svoje mliecko....

emily327
2. sep 2011

@repi ale nabuduce kupim tie gulicky, urcite je to aj kvalitnejsie a aj praktickejsie, pri rozmrazovani 😉 dakujem

bridget
2. sep 2011

@emily327 Dufam,ze malej bude spenatik chutit, moja mi prave zjedla celu misku 🙂 tiez spenatu, lubi to. Robievam presne ako si vravela, klasicku zemiakovu kasu a spenat prevarim v troske vody par minut a trosku mixnem na zjemnenie, lebo davam cele listy a su velke. K tomu sa naozaj hodi vajicko, ale nedavam priamo do toho, ale robim ho extra a nie varene na tvrdo, lebo to mi mala vobec nechce, darmo ho tam schovam, okamzite vie, ze je tam a nezje mi to, tak jej robievam taku akoby prazenicu, 1 zltok na stipke masla na panvici, toto spapa bez problemov. Asi bude po mame, ja tiez varene vajce nemozem ani citit 😀

repi
2. sep 2011

@emily327 s tym mlieckom super napad, to musim aj ja skusit! 🙂

brixina
2. sep 2011

Ahojte baby, moja Kajka ma rada spenatik, robim jej ho tak ako spominate. Ale dnes na zmenu som jej urobila spenatove halusky, na vrch som jej postruhala syrik a pridala masielko a kys. smotanu aby to suche nemala. no a nestacila som jej do pusi davat 😀 ako ma potesila 😵

snowella
2. sep 2011

@tanija133
@me no, veruze len pracne prechadzam stranky a kopirujem to do Wordu ☹. -Vedela som len, odkedy priblizne som zacala prispievat (az cca od str.400 🙂. A nastastie nemam pocet prispevkov na tisice 🙂. Ale naozaj je to mile citanie a spominanie uz teraz 🙂

snowella
2. sep 2011

@brixina No toto je uz ake "velkacske" jedlo 🙂. Fakt dobry tip, v podstate vsetko z toho uz moze 🙂. Z vajec, ktore sa pridava do cesta, som mu zatial davala len zltko (varene), ale myslim, ze aj cele bude uz v pohode... Trosku nerozumiem, ze preco bielok odporucaju az od roka, ked napr. aj v piskotach, ktore sa davaju od ukonc. 10. mesiaca, je uz cele vajce... syr (aj ked je slany) som tiez som videla v receptoch na tych 10 mesiacov, aj som mu davala na rizoto 🙂

me
2. sep 2011

@snowella aj ja sa sem tam vrátim a zaspomínam 🙂

emily327
2. sep 2011

Tak moj vareny obedik,nechutil ☹ Co uz, musim byt trpezliva a skusim zase za par tyzdnov....
Ja si casto spomeniem na porod a posledne tyzdne, ako som sa bala,ze porodim skor.... Ved takto o mesiac a 2 dni som rodila 🙂 Neskutocne rychlo to ubehlo....

monca1991
3. sep 2011

@emily327 iba par lyzic podla toho kolko mas spenatu

brixina
3. sep 2011

@snowella sak som sa aj kus obavala ci to pozuje, kusok som halusticky este pokrajala a maglajzik chutil 😀 tiez som rozmyslala ci dam len zltko, ale sa mi nechcelo delit. Syru som dala tiez len tak kusok pre chut.Papala to aj dnes a zatialo pohoda 🙂 tak mame dalsie nove jedlo. Drzim palce aby aj Danielkovi zachutili 🙂

brixina
3. sep 2011

Maminy, nemate nejaky fajn recept ako krpcom pripravit strukoviny? Zatial som skusala len sosovicku s detskym parkom na zasmradenie 🙂 nejaky hrasok by som skusila......

snowella
5. sep 2011

@brixina halusky este len budu 🙂. Z hrasku malemu chutila hraskova omacka: hrasok uvaris, prepasirujes, zahustis uvarenym zemiakom - vsetko spolu zmixujes, mozes pridat susene UM alebo MM, trosku oleja. Mozes pridat roztlaceny uvareny zltok alebo inak upravene vajce. A rizoto s hraskom (+ina zeleninou, masom, kuracou pecenou) malo tiez pomerne uspech.

brixina
5. sep 2011

@snowella super dakujem Ti hned zajtra vyskusam 🙂 s tou kuracou pecenou, myslis vazne? uz mozu papat vnutornostI ? 😨 som myslela ze nie

repi
5. sep 2011

@snowella kocky, vy davate uz aj ryzu? vedia to vase deticky papat? ja som malej este nedavala, ani doktorka mi ju nespominala a neviem, ci mi to bude mala vediet papat..lebo ma len dva spodne zubky a ked jej necham vacsie kusky, nevie to chudatko pohryzt a napne ju..

ela2710
5. sep 2011

@repi ryza sa zvykne davat dost skoro, my sme dali prvykrat v siedmom mesiaci, a ryzu netreba dako extra hryzt, a nasmu krpcovi chuti 🙂 vyskusaj 😉

monca1991
5. sep 2011

a je doma nova autosedacka

monca1991
5. sep 2011

baby co vsetko davate uz papkat??ja davam zeleninku uz vsetku...ale co okrem zeleninky??dakujeeeem 😀

majka1981
5. sep 2011

@repi ano, ryzu uz davam davno, na zaciatku som ju mixovala a teraz uz ani nie...
@monca1991 fesak v novej sedacke, dobre sa citi?
ja davam na ranajky kasu s ovocim, na obed zeleninku - 2-3x do tyzdna s mäsom , poobede ovocie (vyziva, cerstve este velmi nepapa 😒 ) a vecer kasu s ovocim alebo so zeleninou
pomedzi mu davam chlebik/zemlu na hryzenie

monca1991
5. sep 2011

@majka1981 ano je mu tam super urcite lepsie ako vo vajicku.ty este kojis?davasmu na obed na miesto maska zltok?

majka1981
5. sep 2011

@monca1991 ano ja este kojim 🙂
zltko som dala dnes prvy krat...

monca1991
5. sep 2011

@majka1981 taka otazka do kedy ti povedala dr ze mozes kojit?my sme mali teraz zastupovanu dr ona mala snad 80 rokov a ta mi povedala ze ked som mala 3x zapal prsnika mam do roka a potom bez milosti odstavit ze to potom uz pre maleho nema ziadny vyznam

majka1981
5. sep 2011

@monca1991 ???? akoze k takej doktorke by som nesla...
ja budem asi kojit, kym sa neodstavi sam, takze pocitam ze este dlhsie 🙂 🙂
ja chodim tu vo Viedni do Stillgruppe, to je skupina kde je laktacna poradkyna a vela mamiciek, tam mi povedala ze do 1. rociku 3x minimalne za den kojit - ak to nedosiahnes, tak musis vynahradit UM. Ale limit na hore nikdy nie je 🙂
ja este kojim 4x cez den (niekedy 5x - ked bolo horuce, tak aj 6-7x) a v noci tiez tak 2-3 x... Takze este dost 🙂

brixina
6. sep 2011

@repi my ryzu davame uz davno. varievam jej gulatu a necham skoro rozvarit a ziaden problem, ani zaludocny ani zuvaci 😀

monca1991
6. sep 2011

@majka1981 no ved aj ja som sa cudovala preco mi to hovori.to je este ta prastara skola.neplanujem ze maleho za mesiac odstavim.pokial mliecko bude a drobec bude mat zaujem tak preco nie.ale diki za info takze malo by sa 3x kojit za den.poznam jednu mamicku ktora ma o 2 mesiace mladsieho syna a mliecko mu uz nedava asi od pol roka a namiesto UM mu dava normalne kupovane mlieko....

majka1981
6. sep 2011

@monca1991 ano, tak mi povedala laktacna poradkyna - ze do 1. roka 3x kojit, inak sa musi pridat UM bud do kase alebo UM dat pit... moja sestra kojila neter 2,5 roky 🙂 . Kravske mlieko by som v ziadnom pripade pred 1. rokom nedala...