icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mysenac
6. sep 2011

Ahojte, nakukla som sem a citam, ze rozoberate stravu 🙂 nam doktor v 10.mesiacoch povedal, že už možeme dávať postupne všetko...tak dávame...samozrejme sa jej snažím dávať zdravé veci a tiež beriem ohľad na jej obmedzený počet zúbkov 😀 (2) , ale už jej dávam občas do jedál aj trošku soli, mala už aj krupicovú kašu z kravského mlieka, rybu, halušky z celého vajíčka a skúšala už aj šošovicový prívarok, dokonca jedla už aj makový závin (čo mi švagriná povedala, že mak by sa ešte nemal,ale to som nevedela). Nech si pomaličky zvyká na normálnu stravu. Také že dávať niečo až po roku neznamená, že(v našom prípade) presne 7.októbra zrazu hurá všetko môže...myslím, že 11 mesiacov je už taký vek, kedy aj ona nazerá do našich tanierov a zaujíma ju čo to máme a chce ochutnať...a to kravské mlieko...kamarátka z pôrodnice dávala pri prvom synovi od začiatku UM a v pol roku jej ho prestal piť, tak mu začala dávať plnotučné kravské...bez najmenších problémov...jasné, asi je lepšie to dať čím neskôr, ale keď sa nedá, tak sa nedá...

snowella
6. sep 2011

@brixina len kuraciu pecen (na odporucanie detskej hematologicky) na dobre zelezo..

alex1983
6. sep 2011

Ahojte baby, mame rovnako stare deticky tak sa chcem spytat ci este kojite a ake mate skusenosti s kojenim? 😉 Ja kojim malu tak 3-4x cez den, to je este v poho lebo papa rozne prikrmy ale horsie je to v noci ked chce prso aj 6-7x za noc a to je fakt sila, som z tych noci uplne vycerpana. 😝 Ani tak nepapa ako skor chce iba podudkat a citit ze som pri nej. Tak som len zvedava ci som v tom sama alebo je nas takych mamiciek viac 😀

tanija133
6. sep 2011

@alex1983 My sa stale kojime ako novorodenci.... 😉 Malicko mi papa cez den prikrmov, skoro vobec, jedine jogurt ako tak..cez den sa kojime cca 6 krat a v noci 2-4 krat......ale to ci tiez cucne a za 5 minut sa otoci a spinka dalej.... 😉

repi
6. sep 2011

@alex1983 alex, podobne zufala som bola asi pred mesiacom...skusila som to v noci obmedzit a teraz papame 1-2x a potom az rano o 6. Tiez mi papala predtym v noci aj kazdu tristvrte hodinku..Som dost vela citala tu na koniku..a fakt to islo celkom lahko..pomohol tatino, ked sa zobudila..zo mna asi citila mliecko, uplne som ju drazdila...potom ma muz poslal zo spalne von a za 5 min spala

emily327
6. sep 2011

@alex1983 ahoj moja, presne takto kojim aj ja. A to uz 11 mesiacov vstavam v noci k malej minimalne 3-4x na kojenie. Je to jedine co ju chuda utisi, ked sa v noci s placom prebudza - predpokladam,ze su to zubky. Niekedy je to aj 5-6x za noc. Tiez som z tych noci vycerpana ale vzdy si s malou lahnem aj cez den a niekedy aj 2x. Neskusala si v noci dat namiesto cecika cumlik? Pokial si len podudka a nenapije sa, tak to ma ako dudlik na ukludnenie alebo je v obdobi, kedy potrebuje ten pocit bezpecia a to ma len ked sa prisaje. Aj my sme to mali. U nas je to fakt tymi zubkami a tiez tym,ze v byte mame moc teplo - aj 28 stupnov. A cez den sa tiez kojime 3-4x. Myslim,ze je to normalne a hlavne kazde dieta je ine. Ak vidis,ze fakt si len dudka a nic nepije, tak sa treba odtiahnut alebo fakt skusit cumlik. Ale mne sa mala vzdy dobre napije... Vyriesili sme to tak,ze mam postel prisunutu k postielke a len sa naklonim do postielky a dam jej cecik a v polospanku sa napije a ja nakojim a spime dalej. Takze to nie je az take unavne, ale som aj ja vycerpana.. predsa len je to uz skoro rok. Este sme celu noc nikdy neprespali.

repi
6. sep 2011

ja som to obmedzila najma preto, lebo som si hovorila, ze nie len ja sa nevyspim, ale ani ona sa chudatko nemoze, kedze ten pocit, ze si potrebuje "podudkat" ju zobudza.. emily, takto prisunutu postielku mame aj my..ale zas ju tam musim vselijako barikadovat, aby ked sa zobudi nepadla z postele..a tiez mi vadi, ze ked zaspinka na velkej posteli napr. poobede alebo vecer, najde si taku dobru polohu, v ktorej sa jej dobre spinka a ja ju musim z nej vyrusit, lebo ju prekladam do tej postielky..tak akurat citam vselijake temy tu na koniku a chcem zacat s uspavanim v postielke..nie za kazdu cenu..ale to ze som jej nedala prsnik a ona sa prestala budit ma fakt povzbudilo. drzte palce!

majka1981
7. sep 2011

@alex1983 aj ja kojim v noci tak z hruba 3-4 x, vynimocne 2x. Laktacna poradkyna povedla, ze deti ktore este samostatne nechodia, cize maju este vela veci na spracovanie, si vyzaduju viacej mamu. A kedze cez den je cely svet zaujimavy, vynahradia si to v noci... My spavame spolu v posteli, mame postielku tesne na posteli bez ohradky na mojej strane a sme vyspati vsetci. 🙂

emily327
10. sep 2011

ahojte, chcem sa opytat, ak ste uz kupili drobcovi topanocky na chodenie, kde v BA a aku znacku? Ja rozmyslam nad Protetikou alebo Sante, len neviem kde v BA ich najst. A aj v Podunajskych je obchod,ze Boticky, tak by ma zaujimalo, ze ci ste niektora odtial kupovala. Dakujem 😉 Prajem peknu sobotu.

monca1991
10. sep 2011

baby co uz nekojite ako uspavate svoje deticky vecer?my zaspavame pri kojeni len som zvedava lebo absolutne neviem ako by som ho uspala 😖

monca1991
10. sep 2011

@alex1983 ahoj my sme na tom rovnako.uz som nevladala stale k nemu vstavat tak spava s nami niekedy v noci sa az 10x kojime tiez som z toho na nervy a tiez si chce len podudkat.len odstavit ho este neplanujem takze nezostava nic ine len zly spanok 😠 😖

monca1991
10. sep 2011

@repi o tak toto by slo ale keby sme mali ineho tatina...ten nas by neobetoval spanok pre to, aby som sa vyspala ja ...(on mi vzdy povie ze chodi do prace tak vsetky moje napady skoncia v "kosi")

repi
11. sep 2011

@monca1991 No Moni, mam pocit, ze aj ty chodis do prace a to na 24-ky 🙂 Okrem toho v soboty a nedele by sa zas mohla vyspat zena, nie? Ale inak ja som to urobila tak,ze iba ten prvykrat, co sa zobudila som jej nedala mliecko a to bolo zhruba o 21:00 a vtedy este zvacsa ockovoa nespavaju 😀

repi
11. sep 2011

@emily327 Emily, my sme zatial nekupovali, lebo my len stojime..ale kamoska mi odporucala obchod Beni na Kramaroch, tak asi pozriem tam, vraj jej to odporucil ortoped, lebo z Protetiky su tie topanocky dost tazke...Ale ja rozmysla, ze na tie prve krocky by som jej kupila tuto klasiku od Raka http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=8989267&tab=3 a potom, ked sa riadne rozbehne, tak kupim, lebo zatial vobec neviem ake kupit. Uz teplejsie? Jesenne?A pediatricka mi odporucila, aby som jej na zimu kupila na doma sandalky (ako prezuvky), teraz ked su vypredaje, lebo ma v tom pevnejsiu nozicku dietatko ako v papucke.

alex1983
11. sep 2011

@monca1991 no ja som to vzdala hned na zaciatku, takze mala s nami spava pomaly od dvoch mesiacov... a aby toho nebolo malo tak spi s nami este pes 😀 Takze si asi vies predstavit aky sme s muzom rano dolamany 😝 Hlavne ze mala stava s usmevom 😉 Ja uz som chcela seknut s kojenim ale vzdy rano si poviem ze este aspon mesiac a takto to ide dokola. No a pri malej to vyzera ze az do maturity 😀 Inak, kojit by som chcela max. do bud. leta. A Ty dokedy Moni?

emily327
11. sep 2011

@repi dakujem za info, kupili sme nakoniec v Podunajskych znacka UNIVERZAL, vid foto. Je to slovenska vyroba - Partizanske a su fakt kvalitne, kozene. Sme s nimi velmi spokojni. Su to ortopedicke topanocky a fakt lahunke a makkucke a malej sa v nich dobre chodka 😉

monca1991
12. sep 2011

@repi no tak to mas pravdu nas tatino len kyvne rukou a povie ze ja som na materskej tak sa mam starat a mna moze slahnut.ja ked mu nedam prso tak tak strasne place az to na koniec vzdam a dam mu ho a takto to ide celu noc

monca1991
12. sep 2011

@alex1983 no ja som si povedala ze min do roka a potom ako to pojde.ked bude mliecko tak budem kojit ale zase nie este 2 roky lebo tieto noci su strasne nas s nami spava od 4. mesiaca len by som chcela skusit ako inak uspat maleho okrem kojenia.tak toho havusa v posteli ti nezavidim mala som maleho psa a to bolo umenie otocit sa v posteli a naozaj si neviem predstavit este muza a dieta v posteli...

repi
12. sep 2011

@emily327 No tie vyzeraju super, a su take akuratne, ani teple, ani prilis letne, aj ja by som take nieco chcela kupit 🙂

slavuska30
14. sep 2011

..ahojte babulky, malý je vyhádzaný už týždeň..myslela som si, že je to alergická reakcia na poštípanie komárom, lebo sme ich mali dosť a mal to na tvári, ale ked sa to nehojila, bola som pondelok u dr, tá nevedela posúdiť, či sú to nie kiahne lebo nemá typické vyrážky, tak mu vzala krv..piatok budú výsledky...a včera večer mi volala sesternica, u ktorej sme boli na dov., že aj jej deti sú komplet vyhádzane, bez teploty a nevedia čo toje..oni šli na návštevu k bratrancovi a jeho mala sa tiež vyhádzala..tak neviem co to môže byt lebo oni všeci už kiahne mali..

majka1981
14. sep 2011

@slavuska30 velka zahada co to za pliagu mate 😝 coskore polepsenie prajem. A boli ho to? alebo svrbi?

me
15. sep 2011

som sa aj zasmiala, keby sme mali trojnásobok pôrodnej váhy tak by sme mali mať 12,60 kg, ufff , tak toto sa nás netýka 🙂

majka1981
15. sep 2011

@me a coze mate viacej ako 12,6 kg 😕 😀 😀 😀 😀

me
15. sep 2011

@majka1981 - preboha nie 🙂 ja len že v tom članku čo dala link monca je písané že v 12m dosiahne dieťa váhu cca trojnásobok pôrodnej váhy, a my sme mali 4,20 kg ked sme sa narodili takže by sme mali mať 12,6, ale máme len 10 kg 🙂 🙂 😉

nicky182
15. sep 2011

Cafte kocky, tak ako ? deticky posluchaju ? my este nechodime, iba stojime a veeeeeela lozime...po chodeni slecna zatial netuzi 😀 😀 😀
Chcem sa Vas popytat, s akymi hrackami sa najcastejsie vase deticky hravaju ? dcerka bude mat rokov a chcemem jej kupit nejaku super hracku ...co mi odporucate ???? 🙂

nicky182
15. sep 2011

@monca1991 nooo, dobra otazka - dcerku uspavam na rukach, ak nezaspi na flaske ...katastrofa...sice to netrva dlho, ale uz je dost tazka (10kg) a kym zaspi tak mrnci, mece sa ....citala som aj tu knizku "kazde dieta sa vie naucit spat" a vysledok ???? ziadny ...mala stala v postielke,doslova kricala, ani bohovy lahnut, ani sadnut ...este stale sa v noci budi zopar krat, zoberieme si ju do postele, ihned spi, prenesiem do postielky a takto dokola 😝 no obcas sa stane ze prespi celu noc bez toho aby spala s nami v posteli ...hmmm ...drzim ti veeeelmi palce, aby ste to zvladli lepsie ako ja ...

emily327
15. sep 2011

@nicky182 ahoj ahoj, ano moje dieta poslucha, som z nej den co den na makko aka je suprova a ako neskutocne vnima vsetko okolo. My tiez este nechodime, sama sa nepusti ale chodi okolo nabytku, postele atd. tak to sa neboji. Nemaju sa kam nase deturence ponahlat, neboj coskoro sa rozbehnu a bude to 😉 No u nas ficia kuchynske hracky, varesky, misky atd. S nicim sa dlhsie nevie zahrat. Este co ju bavi,ze si kotula loptu po byte a nahana ju alebo mame taku tu blbost,ze fretka pripevnena na taku gulu a tu ked pustis, tak sa toci a beha to po byte, tak s tym sa hra, lebo to nahana :D :D Ale tiez nevieme co jej kupit na 1. rocik ☹

nicky182
15. sep 2011

@emily327 ahoooj, no presne ako ta moja mala prieskumnicka...este ju bavi otvarat a zatvarat dvere, skrinky, dvierka na mikrovlnke, cim hlasnejsie zaplesnu, tym lepsie 😀 😀 😀 ukazuje na vsetko prstekom, kadeco "rozprava" ...simke sa tiez najviac lopticky pacia ...akekolvek, velke, male, len nech sa kotulaju ...nasi jej kupia trojkolku s vodiacou t 😀 cou, je to super vec, daju jej o uz teraz lebo bohvieako bude v oktobri, nech to vyuzije ....moja kamoska ti vykutrala taku hracku - hojdacka alebo co to je- zebra na ktoru si dietatko sadne a ked sa bude vrtiet bude sa to krutit a tocit, vyzera to ako ten byk niekde v country bare 😀 😀 je to super ...

emily327
15. sep 2011

@nicky182 presne aj nas, vypina a zapina tv, router na net, otvara skrinky, hraje sa s radiom :D :D inak my sme malej kupili tu trojkolku pred asi 3 tyzdnami k narodeninam, tiez sme nechceli cakat az do oktobra a malej sa v nej velmi paci 😉 daj link na tu hracku 😀 len nie je to nebezpecne???