Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@horalka777 @sasa123 my sme tiez zaspavali spolu v posteli, ale odkedy zacal lozit, nevie sa zastavit a nedokaze to ani v posteli, takze sme znova presli na ruky, ale v poslednom case na nom sledujem ze je mu to uz nepohodlne a skusame znova postel a potom postielku, cize chvilku sa pohojdame a potom skusame.. sasa123 neboj sa oni sa to urcite naucia, len potrebuju cas, hlavne nepocuvat rady ostatnych a tie typicke frazy ze "taky velky chlapec uz by mal zaspavat sam" a blablabla.. ja som sa za ten rok presvedcila o tom ze ja a moje dieta najlepsie vieme kedy je ten spravny cas a podla toho sa aj riadim a vsetko funguje.. takisto sa nerozculujem nad tym ze maly sa v noci budi, sice uz len raz ale budi a potom vacsinou zasa nevie zaspat tak spava s nami.. cize mame to pol na pol, ale mne to nevadi, ja som rada ze sme spolu, ono ho to casom prejde a este nam bude luto ze uz sa na nas netlaci v noci 😉
Baby my máme problém. Náš malý si začal pchať do pusinky prsty a strašne ho to napína. Zatiaľ sa mi ešte nedovracal, ale je to dosť nepríjemné, keď sme v cukrárni, alebo na nákupoch. Keď ho vyhreším a dám mu po ručičke, tak sa začne smiať, vyhorzí sa mi aj on NO-NO-NO a robí to znova. Čo to je za zábavku? Robia to aj vaše?
@locko007 moja to robí bežne. Omínajú ju ďasná, ako sa jej tlačia ďalšie zuby. Zaberá jedine hryzátko (taká tá kefka na hryzenie), alebo dudlík. Ja ju nehreším, viem, že raz prestane sama. A mne sa už aj dovracala, keď sa jej podarilo hlbšie a bolo tesne po obede 😝 😅
@horalka777 Aj u nás zaberalo hryzadlo. Aj tie kefky máme. Len on si to pchá vždy až do krku. A najhoršie je, že by som mu tie ďasienka aj natrela gélom, len si to vôbec nechce nechať robiť. A ja by som si tiež rada nechala všetky prsty, tam kde sú. 😀
tiež nie som veľmi úspešná v aplikácii gélu 😅 zavrie vtedy pusu a hotovo.
aj nas si pcha prsty a nadrapuje ho a tiez uz si nechce dat natriet gel.. dnes sa mi to nahodou podarilo, lebo sa mu tlacil druhy zub a este som skusila ze natriem mu aj hore, lebo predpokladam ze aj tam ho to uz svrbi a hadajte co som tam nasla? no jasnacka zub cislo 3.. takze ja kazdemu vykladam ze mame jeden a druhy sa este len tlaci a jemu sa tlacili dva naraz, takze uz ma odrazu tri a predpokladam ze pojde aj ten stvrty.. konecne zacne hryzkat 😀
baby pomoooooc!!!moj malyy drobcek mi odmieta papat doteraz sme s tym problem nemali a ako padol prvy rocik cize 4.10. tak sa to zacalo.moze to byt tym ze mu ide ocny zubcek?
baby myslite ze je v poriadku ked sa synator nechce so mnou hrat a chce sa hrat len sam?
@monca1991 samozrejme to moze byt pre zuby, mozem Ta upokojit, ze moj syn mal v septembri obdobie co nejedol skoro 2 tyzdne poriadne... sem tam den ze jedol pekne a na druhy zase skoro vobec nic okrem mliecka, takze som zase na plno kojila... odmietal lyzicku, kase, pevne jedlo ako tak zjedol (chlebik, zemiacik), ale do kopy toho nebolo vela...
ja som potom vymyslela fintu a mixovala viacej, dala mu do hrnceka a "pil" jedlo, bolo viacej tekute a potom toho spapal pekne. a teraz uz je krasne 🙂
ahojte, uvedomujete si ako sa nase deti zacinaju osamostatnovat? kazde rano ked som v obyvacke, pocujem ako sa mrvi v (nasej manzelskej) posteli, schadza z nej dole, otvori si privrete dvere (otvaraju sa smerom k nej) a pride ku mne 🙂 hned za tym si pyta "mnam mnam" 🙂 je to fakt sranda. akurat vcera som si to zacala uvedomovat, ked som ju videla vo vani. permanentne sa z nej snazi dostat von lebo na zemi vidi cosi zaujimavejsie, ale len vcera si vylozila jednu nohu na kraj vane a zaprela sa plus sa zacala dvihat rukami....predpokladam, ze do 2 tyzdnov uz bude schopna odtial vyliezt 🙂
akym slovam rozumeju vase deti? nasa uz rozumie slovicku DAJ a ked jej poviem daj cumlik tak mi ho poda 🙂
@vicsstef To vám gratulujem. My nie sme tak pohybovo nadaní ako vy. U nášho syna pracuje rýchlejšie mozog než nohy. Náš už pekne v knižke ukazuje cicu, maca, žabu, zaja, hava, pipu, dokonca kde má cica očko. Vety typu "čo to je, kde je goool, ham-ham, pupi-pupi (keď sa ideme kúpať)". A snaží sa opakovať aj zložitejšie slová. Minule som ho prebalovala a pýta sa ma: čo to je? a ja na to že plienka. Tak on hneď pohotovo odpovedal "enka". Dudulku nám tiež podáva rovno do úst. A nie je lakomý, dokonca nám ponúka všetkým jeho chrumky. No a najnovšie už aj zo sna vykrikuje "auto, auto". No čo - celý tato. Ten je tiež blázon do áut.
Toto je podľa mňa najkrašie obdobie. Keď sú tie naše detičky ešte také drobučké, ale ako píšeš,že sa z nich stávajú už osobnosti.
aj my dnes oslavujeme 1. rocik...strasne rychlo cas leti...
....s tym uspavanim je aj u nas vselijak...cez den kojenie a kocik a vecer v posteli tiez pri kojeni...🙂 a take katastroficke predstavy, ze ako to bude, ked bude musiet niekedy zaspat sam, ma tiez mataju 🙂 ale snad to nejak prezijeme...🙂
My sme včera oslávili 1. rôčik tiež. Oslava dopadla nad očakávanie dobre. Bola tortička so sviečkou, balóniky... no a ja som ešte dnes na smrť unavená z celého chystania. No a dneska nám vydržal drobec chvílku sám stáť. 😀
Aj my sme dnes oslavili 1. rocik 🙂 Ale my sme trosku menej nadaní 😕. Mojho maleho knizky zaujimaju akurat tak ako chutia, ale aby si vsimol aj obrazky, to nie. Ani moc nerozprava, iba mamamamama a potom este krici, ked nieco chce, to znamena, ze krici stale. Vcera sa mu podarilo urobit dva mini krociky, tak aspon nieco 😉 A neustale dava vsetko do ust. Aj golierik a rukavy na bundicke okusuje.
baby prosiiim co mam dat tomu mojmu nezbednikovy papkat odmieta mi zeleninovu polievku, ryzu, ovocie, jeho velmi oblubenu rajcinovu omacku s pyre a zemakom, spenat, akekolvek vyzivy no proste vsetko.jedine co mi zje je rozok s maslom a sunkou.vcera to mal na ranajky na obed na desiatu a na olovrant.uz som z toho zufala sak nemoze jest stale jedno jedlo dokola.dakujem
@monca1991 Ahoj, fiiiha, a nejdu mi zubky ? Aj moja mala mala taketo obdobie, asi len tyzden .....Chcela len vyzivu, banany a kukuricne chrumky ...a potom sup 4 horne zubky naraz ....Napadlo ma, skus mu dat papat nieco nove, ak ste uz vsetko ochutnali, tak skus cuketovy privarok, alebo len tk cuketu so zemiakom, to je u nas tutovka ....
Baby, tento mesiac maju nase deticky rocik, tal si zelajme len aby nam bolo zdrave, a samoska aby dobre spali, hlavne same v postielke -vsak Simonka moja, skratka nech nam robia radost 😀 😀 😀
@monca1991 neboj, to prejde. aj moj syn to mal... tusim uz som ti to pisala, trvalo to 2 tyzdne - jeden den katastrofa, dalsi lepsie, zase katastrofa, potom katastrofa, potom vyborne , potom zle... takze bol len na ciciku a ko tak nieco zjedol, tak to bol tiez rozok s pomazankou, keksik, jablcko do ruky atd. Neboj, to prejde. mojmu synovi vysli 3 zuby za 3 tyzdne, takze to urcite bolo preto...
Moj syn zboznuje vsetko kde je mixovana ryza, ja mu davam na priklad mrkvu + tekvicu + ryzu a spapa pekne.
@monca1991neboj sa, myslim, ze to ozaj budu zuby. Aj nas drobec vtedy odmieta papat a stale by sa chcel len kojit...
...dnes mas nas pokladik Danielko 1 rok...ale to ubehlo 🙂
ahojte baby, ake miery maju vase dietky v roku? Moja mala je stale kojena a ked sa narodila mala 2890g/50cm a v roku ma 8270g/73cm. 🙂

@sasa123 ja síce neuspávam na rukách, ale sama teda rozhodne nezaspí, najradšej pri mne v posteli, a ideálne mliekáreň v puse 😅 A teda 3 hodiny cez deň mi už dávno nespí, je na to moc zvedavá 😀 Maximálne 2, aj to málokedy. Niekedy si to ešte rozhodí na 2 spánky, niekedy už len jeden "cezobedný", ale mne je to jedno, ja už oddych cez deň nemám skoro 2 roky kvôli staršej, tá už od nejakých 14 mesiacov bojkotovala denný spánok úplne 😅 A zuby máme 3 😅