Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@radecica my bezplienkujeme, syn je uz par tyzdnov uplne bez plienok 🙂
Niektore deti sa boja cikat bez plienky, lebo je im to cudzy pocit... najlepsie nahat bez plienky, aby cikalo dieta do nohavic/gatiek, potom si to vsetko lepsie uvedomi. Ak pouzivas jednorazovky, tak tie su velmi suche a dieta si tak rychlo neuvedomi ze daco urobilo do plienky. Bezplienkujuce maminy davaju do jednorazoviek na priklad handricku, aby dieta citilo ciku ked sa pocika. Mozes skusit tak, ze das na doma handricku do plienky aby to dieta skorej citilo.
Ale najhlavnejsie je - nesilit, nestresovat, ale napriek tomu komunikovat 🙂
@majka1981 ano, o tej nohavickovej metode som pocula, kamoska mi tiez odporucila malu dat do gatiek alebo kebybolo teplo tak nechat holu a ze ked sa par krat pocika abude to citit, za par dni si zvykne sa pytat. len doteraz som si najskor hovorila ze bola zime, teraz sme chori, tak si davam este pauzu. no uz sa otepluje, budeme moct zacat skusat gatky🙂 ale aj tak dakujem za radu. nesilim, kazdy sa to raz nauci, ci skor ci neskor, len sa pytam ako su na tom ostatni rovesnici🙂
ahojte, nasej malej sme uz davno nekupili ziadnu hracku, chcem sa teda tu nechat inspirovat, co bavi vase deti v sucasnosti?
@vicsstef My tiez mimo prilezitosti hracky nekupujeme. U nas ficia knizky, ked varim mala vyfasuje misku a varechu a tiez vari, carbeme farbickami po papieri - teda vacsinou chce aby som ja kreslila, beha hore dolu s buginkou a preklada lego z krabice a do krabice. Jaaj a stavanie kominov bud z kociek alebo takych do seba vkladacich poharikov.
no u nas je to iste a ked zacnu obidvaja trepat do tych hrncov ta ma ide slak trafit.niekedy mi este 10 minut dudni v hlave🙂
Baby, ani nehovorte. Ja už mám také nervy. Ja upratujem a malý zarovno mňa rozhadzuje - vyhadzuje všetky šuflíky v kuchyni. Včera som vyhodila 2 misky, lebo ich plieska o zem. Upratovanie mu zatiaľ nejde.
Budete dávať decká aj v lete do pieskoviska? Lebo my by sme chceli ísť kúpiť nejaké, ale sa bojím, že mi ten piesok bude jesť.
A najlepšie hračka pre nášho malého stále zostáva knižka. Už vďaka nim vie pomenovať 24 zvieratiek. 😵
@janaspa waaw, to je super. no ja sa utesujem tym, ze vsetko sa raz naucime a nemozeme vediet vsetko naraz. nasa mala celkom slusnerecni, dava dokopy veticky, opakuje slovicka jedna radost, melie cely den a stale sa chce rozpravat. tak na nocnik nie je cas🙂) Pre pobavenie - tu su 2 basnicky, ktore dala dokopy: Nasa macka strakata - mala styri macata...jedno...predam, druhe zjem, kohutovi nepoviem 😀
@radecica
Juuuj to musi byt zlatucke🙂)) Sikovna je mala kocka. Ja som nechcela aby to vyznelo, ze sa chvalime s tym nocnikovanim. Bola to len odpoved na otazku. My napr. este nejak velmi nekecame, aj chodit sme zacali neskoro, az na 15,5mes. Presne ako pises, nemozu deturence vediet vsetko hned. My sme boli nuteny zacat s nocnikom skoro, lebo ked sme presli na tuhu stravu, tak sme mali problem s kakanim v lahu, nevedel sa vobec vykakat, tak som ho od siestich mesiacov drzala v naruci nad nocnickom, potom ked uz vedel sediet, tak sedel sam. Na nocnik som ho zvykla davat pri kazdom prebalovani. No a pouzvivali sme latkovky, pampersky len na noc a na vonku.
Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:
Vážený pán doktor,
v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.
Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.
S pozdravom,
Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....
Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk
@majka1981
@janaspa ....ahojte baby..to myslíte vážne,že už ste bez plienok??....budem musieť zvoliť vašu metodu-nohavičkovú 😀 ....a ako vám deti spinkajú v noci?....Lili bude mať teraz 18.mesiacov a ja k nej stávam stále,ako malému bábu ..aj 5x za noc,čo spustí taký strašný plač...z toho raz pije mlieko z flaše....ja strašne závidím maminkám,čo im detičky krásne spinkajú....ja sa toho asi nikdy nedožijem ☹ ....máte nejaký recept?..ha to je otázka že?...
@nivejka Ahojky, tak s tym ponocovanim si mozme ruky podat🙂 Ja mam pocit niekedy, ze ked bol mensi tak spal po nociach lepsie. Od 4 do 6 mesiacov mi prespal celu noc. Teraz ked sa zobudi 2x za noc, tak to mame super noc, ze sa aj vyspime. Tiez sa zvykne budit casto a viac ako 5x. Bud su to zubky, alebo sa pyta na pisat na nocnicek, niekedy vydrzi do rana, inokedy aj 3x pisame, alebo si chce cucnut (este kojim), alebo sa napit vodicky, alebo sa nieco zle sniva. Ale co mam odsledovane uplne najhorsie spinka pocas splnu:( Musime vydrzat kym deturence vyrastu🙂)
ahojte babule, tie co este kojite - ako casto kojite?
moj syn je nadalej na ciciku, niekedy mam pocit ze ho kojim ako novorodenca, aj kazdu hodinku - dve, ine dni uplne super - menej casto.
na odkojenie nemozem mysliet, neviem ako by sme to zvladli, kedze tak casto pyta prsnik. a nie len na pocucnutie, poriadne taha a odmieta normalne jedenie.
@majka1981 Ahoj, no moja teraz využíva dojčenie úplne evidentne na upokojenie, cez deň aj v noci. Keďže už krásne rozpráva, jasne príde poprosiť mliečko a teda ťahá tiež fest... cez deň sa to ešte občas podarí nahradiť niečím iným (odpútať hračkou, atď...), ale v noci keby som sa snažila ju učičíkať inak, tak koniec sveta a nespí celý činžiak 😅 Mne normálne jedenie neodmieta, podojedá aj po sestre, horšie je to s pitím, čaj musím do nej tlačiť, lebo vôbec nechce. Naučila sa už slamkou z normálneho pohára, ale ani tak nevypije nejako extra veľa. Tiež vymýšľam všelijaké stratégie - zatiaľ len teoretické, že ako v lete odstaviť, lebo ma čaká nástup do práce (a moja pracovná doba je striedavo doobeda a striedavo neskoro večer...). Môj problém ale je aj to, že napriek všetkému sa mi odstaviť chce čoraz menej a menej, strašne krásna, nežná a prítulná brošnička to je 😵 😀
@majka1981 ahoj, ja maleho kojim pred obednym spankom a potom vecer pred spanim. A v noci asi tak 1-2 krat. Uz by som ho aj pomaly chcela odstavit, ale neviem ako na to. Neviem si predstavit to vecerne uspavanie a nocne budenie. Niekedy, ked sa v noci zobudi, tak mu nukam flasku s vodou, ale to mi razne odstrci a mrnci dalej, kym nedostane co chce 😉 Uz som mu skusala dat pred spanim umele mlieko, ale neuspesne. Inak mi papa vsetko.
@horalka777 dakujem za odpoved.
to ze ides do prace, nemusi znamenat, ze musis odkojit. ja uz pracujem od kedy ma syn 11 mesiacov, a krasne kojime dalej. ked som v praci, je pri starkej, a tam mu mliecko vobec nechyba - tam je krasne vsetko bez vynimky. odmieta len doma, ked som ja s nim - no tiez nie vzdy. takze vobec si nelam hlavu ako na to s odkojenim, ked to obidvom robi dobre, tak kojte sa dalej 🙂 . aj ja velmi rada kojim syna, len v tie dni ked mi odmieta papanie, tak vtedy mi to zacina vadit. a to z toho dovodu, ze zacinam byt sebecka lebo si myslim, ze by som si uz mala sanovat svoju energiu, on si uz moze zajest co chce a nie brat moju energiu. ked sa naje a chce cici, tak mi to nevadi, ale ked neje skoro nic a reve za prsnikom a ja som vycerpana, tak vtedy si prajem aby sa najprv najedol. po takom kojeni som strasne hladna, musim ranajkovat dva krat a vecer o deviatej tiez este jem - lebo som hladna. a pritom sa stravujem dobre... no napriek tomu si myslim, ze budeme este dlho kojit.
moj syn pije krasne z pohara, ale teraz strasne zacina vymyslat, stale chce polievat kvety s poharom, rozleje vsetko do polievky, na zem, prelieva z hrnceka do hrnceka a taketo somariny. 😀
@uzu17 aj tebe dakujem za odpoved 🙂
ahojte, poradte co na obed malej? Aj vy mate ten problem, co varit?
@majka1981 ahoj, my sa kojime cez den iba pred spanim aj to iba niekedy a vecer pred spinkanim a 1-2x v noci. Skusala som jej davat UM, ale odmietla mi 3 znacky... co sa tyka tvojho kojenia, budes to mat tazke ☹ mam susedku co ma 2 rocneho maleho non stop na ceciku a musela razne zakrocit,ze ho nechala plakat a dala ho babke, odisla z domu.. toto chce silnu povahu a po pravde ja by som to malej nikdy neurobila. Musi to byt hrozne, ked dieta chce cecik a ty mu ho nedas este by som mala odist z domu, to musi byt pre neho o to horsie,ze som mu zobrala 2 najdolezitejsie veci na svete, cecik a maminu ☹ Neviem ti poradit, ja som chcela odstavit ale nakoniec som to vzdala. neobtazuje ma to, lebo mala si pocas dna ked nejde spinkat ani na cecik nespomenie. Drzim velmi palce ;)
@emily327 ja by som to tiez nespravila, ked som cakala babo tak som bola presvedcena, ze budem dlho kojit - a tak to aj je 🙂 . mna kojenie neobtazuje, iba vtedy sa citim vycerpana, ked chce vela pit a odmieta papanie.
moja sestra kojila dceru 2,5 rokov, na koniec jej slubila bicykel ak prestane pytat cici a skoncili s bicyklom 😀 . druha sestra to ma teraz tiez velmi tazke (ma dvojicky, koji ich stale) - chce ich odstavit, ale nevie ako, lebo v noci si pytaju vela krat cici a inak ich neuspi...
@horalka777 Niekde som citala, ze su 2 typy deti: 1. tie, co dobre jedia a zle piju a 2. tie, co dobre piju a su zli jedaci🙂
@majka1981 to viem, že sa to dá aj popri práci, lenže je tu háčik - hneď na úvod mújho nástupu ma čaká 10-dňový zájazd.... no, uvidíme 😅
@horalka777 10 dni je fakt dlho... nie len kvoli tomu, ze by dcera nevydrzala, ale aj kvoli tvojim prsiam... na zajazde zapal a podobne nemusi byt, je to aj tak tazke. tak drzim vam palce, aby ste si nasli svoju cestu 🙂
@radecica a moj syn je v prostriedku 😀 , nepije vela a neje vela 😀 , staci moje mlieko proti smedu aj proti hladu 😀

@radecica ja este velmi neucim, sem tam rano skusim nechat maleho bez plienky, ze to vystriehnem a rychlo ho posadim na nocnik, no on radsej udrzi v sebe, alebo minule som uz cakala vyse pol hodiny a konecne ked zacal zvonil mi telefon a tak som nestihla 😀 som sa ale aj sama na seba hnevala, ze tak dlho som ho nechala bez a aj tak som ten moment prepasla