icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

nanulik
26. mar 2010

no ludia idem vás vypnúť. síce budem mať abstáky ale musím sa učiť. večer ked prídem zo školy a nebudem kaput tak sa ozvem ako som dopadla.

ak skúšku urobím tak to oslávim a ak ju neurobím tak sa opijem zo žialu 😀 😀 😀 😀 (ale nie žartujem)

bamb27
26. mar 2010

aj ja som dneska nejak moc aktivna, ale mozno preto ze som sa stihla uz rozculit 😅 😅 .. pracovne, teda rozculila som sa uz vcera ale mala som dovolenku tak som to neriesila, tak ma to rozculenie pockalo na dnes 😉 😉 ...ale tym vas nejdem zatazovat

vcera u doktora som si tak citala cennik... zajednat si konkretneho porodnika stoji ze 232€ plus manzel pri porode 34€ 😒 fuuuu... ale zas ja by som to chcela, teda muza, to este neviem, to si rozmyslim, niezeby tam odpadol alebo co, to on nie, ale bude nervozny a bude hukat viac ako ja 😀 ..ale doktora by som teda chcela, toho mojho, lebo je normalny.. a myslim ze je to taka chvila ze stoji mat za to tam niekoho normalneho... az za tie peniazky..co myslite? ...len sa nechcem kukat na to kolko by miminko malo za tie peniazky veciciek

bamb27
26. mar 2010

nanu neboj, drzime palce... a spravis a potom sa opije tvoj drahy, namiesto teba od radosti 😉

nivejka
26. mar 2010

amadora....aj teba to čaká už skoro 🙂 🙂
baby včera večer o 9h som sa najedla,že chleba-pašteka játrová a rajčinka---no neviem,čo ma to napadlo kozu,takto neskoro jesť a ešte k tomu pašteku,čo ju teraz nemôžem nejako cítiť---a to sa mi vypomstilo celú noc som sa len prehadzovala a bolo strašne zleee a ešte mi je aj teraz....fúúúúj--neznášam sa za to ako som nenažraná 😠 😠

nivejka
26. mar 2010

bamb.......ja neviem,ale mne veru sa to zdá už prehnané--už nevedia,čo pýtať nieje tak???--a to + keby si chcela epidurálku..no moja spočítaj si to a veru rodiť je teda prepych a nehovorím..keby si chcela nadštandartnú izbu....uf...veľa,veľa
a ja nechcem muža pri pôrode veru--ten nech trpí v čakárni.....

bamb27
26. mar 2010

niv, epidural som zabudla... no, nejdem na to mysliet... este je to daleko 😉
mne je inak vzdy k veceru zle, aj ked nic nejem.. vtedy od hladu, takze si mozem vybrat ci mi bude zle od hladu ci od jedla.. ale ked si lahnem tak ma to prejde, lebo hned zalomim
ako vcera, sla som si lahnut a ked sa ku mne pridal muz, tak si lahol za mna a chytil ma, este sa pri tom na mna pozeral a fucal mi do uska...a normalne ma z toho najlepsieho spanku prebral.. ja som mala take nervy, normalne som bola mrzuta ako male dieta, myslela som ze sa rozrevem ze ma zobudil 😀 😀

nivejka
26. mar 2010

bamb hi,hi...aj mne chudáčik mužíček v noci vadil,taký bol strašne unavený,že dosť na hlas spinkal 😲 ..a ja som nemohla zaspať,čo mi bolo zle a ešte ma ja drahý tým znervozňoval(chrapkaním)
asi si aj ja umyjem okná,lebo za mňa nemá kto 😖 ,ale neva mám super handru--to bude cobi-dub

bamb27
26. mar 2010

niv, ten moj nastastie nechrape.. dal si opravit nosovu prepazku a je tichucko ako miminko, akurat ze spi celu noc na mne zaveseny (alebo ja na nom) co mi bezne nevadi, tak neviem co to vcera do mna voslo... co za super handru mas? ...umyva sama? ...

amadora
26. mar 2010

Nanu držíme ti dnes palce 🙂

Čo sa pôrodu týka, tak to si už nepamätám či sme platili za to že bol muž pri pôrode alebo nie, aj keď viem že v cenníku bolo tuším 500Sk vtedy písané... ja som premýšľala tiež nad mojím doktorom že si zaplatím,ale zdalo sa mi to veľa tak z toho zišlo a vám poviem že som rada, lebo ten doktor bol pri celom pôrode asi 2 minúty 🙄 Celý čas boli tam len asistentky, už aj keď som začínala tlačiť tam boli sami, potom dobehol doktor, ja som 3 krát potlačila a malý bol vonku. Zašila ma, vypísal tlačivo a dovi dopo. No aby som za toto platila, to teda nie 😠 A ja som epi nemala a neľutujem, nebolo to nič hrozné a ja by som sa viac tej epi bála ako pôrodu samotného 😅

bamb27
26. mar 2010

ama, ja este tiez neviem ci bude epi ci nie, necham si poradit od doktora.. ale na na anestezii mame znamosti, mala by som to vybavene, strasne zavisi od toho kto a ako ti to pichne... uvidime, este je to daleko, este bude casu toto vyriesit, takze zatial len v hypotetickej rovine.. lebo uz som ako moj muz.. on mi uz dobreze v 6tt nesiel porod vybavovat, aby som netrpela 😀 😀 😀

amadora
26. mar 2010

Ja jediné čo ma trápilo a bude trápiť aj teraz je to či náš tatko bude môcť byť pri mne, lebo to bolo pre mňa krásne že tam bol a pre neho to bol tiež veľký zážitok byť pri tom a radi by sme aby bol aj teraz 🙂 Aspoň by mi zase referoval tie pasáže z ktorých budem mať okno 😀

bamb27
26. mar 2010

ja to necham na mojom muzovi, ci chce ci nechce.. ale on je nervak... povedal ze nechce aby som sa tam za neho hambila... ale ked budem chciet tak isto pojde 😀

magdalenocka
26. mar 2010

jankaa krasne brusko mas...drobci pekne rastu🙂

a to video som zacala pozerat, ale nedalo sa dokonca, bolo to desive...ani nekomentujem a hlavne nechapem ze ked to male zeny vidia na sone ako mu bije srdiecko ze aj napriek tomu sa rozhodnu ist na potrat...

nanu drzim palce ty to zvladne perfektne...

no k tym porodom ja uz teraz viem ze budem musiet rodit sekciou ale zatial som si o tom nic nezistovala, mam este cas...

bamb27
26. mar 2010

magdi, ja som to radsej nepozerala... 😖 pre istotu, preco budes musiet rodit sekciou?

magdalenocka
26. mar 2010

mam dost silne dioptrie a ocny ma uz 5 rokov upozornuje ze nemozem rodit klasicky, lebo mi hrozi odtrhnutie sietnice...ani som sa ho viacej nepytala, svoje oci si dost vazim, takze bude to musiet byt tak a hotovo....a ze mozem mat aj 3 deti, keby som chcela takze v pohode...

petra269
26. mar 2010

Pekný dník sa praje,
bamb ten problém že buď mi večer bude zle od hladu alebo od jedla mám aj ja 😒

Kočky ja som sa pred chvíľou v robote tak rozčúlila že ma až v brušku začalo pichať. Nechutné, už si človek myslí že je piatok a zrazu toto... A nedokážem sa vôbec ukludniť lebo neviem či to čo ma vytočilo nebudem musieť ešte za chvíľu zase riešiť. V takýchto situáciách by som najradšej zbalila stôl a išla okamžite k doktorovi nech mi vypíše pn-ku.

pusinqa
26. mar 2010

niv som sa chcela opýtať,akú si mala noc a už čítam že veselo. mne bolo večer aj v noci hrozne zle, či sa najem, či nejem zle. o pol druhej som vstala a dovi dopo bolo mi zle, tak som nasilu zjedla banán a nie a nie zaspať, tak som sa potom zložila v obývačke, nakoniec sa ale nejako podarilo a spala som do rána ako dudok, ale už ma to ničí to spanie, ja chcem ako bamb píše že zalomím a hotovo
inak dnes som si spomenula na netehu nohavky čo som kúpila keď som bola pribrata a odvtedy som ich nosila zaviazané šnúrkou a ešte aj teraz sú mi dokonca voľné, tak mám nový kus do šatníka, sú to také voľné ľanové letné, fasa. To som tu inak jediná z kategórie slon že ja začínam na 70 kg, čo vy ostatné na takých váhach budete asi tehu končiť?
aj keď pri malej som začínala po zdravotných problémoch na 61kg ale to som ja už vyzerala nezdravo vychrtlá a nie chudá

magdalenocka
26. mar 2010

petra aj ja mavam tieto pocity...ze naco sa nervovat v robote a radsej sa hodit na PN...ale mysli na to male, chod sa niekde upokojit, povedz si ze to male ta potrebuje a kasli na vsetko ostatne

kathi76
26. mar 2010

dobre rano pisatelky.... 😉

tak teda to je sila, ze sa za vsetko musi platit...????to fakt?a este aj zato , aby bol manzel pri porode???no tak to uz mi je koniec...u nas to je inac...ja mam dokiho jedneho a ten pride aj pri moj porod....a muz stale chodi aj na vsetky vysetrenia so mnou a je so mnou u dokiho v ambulancii a pri sone,pri porode uplne normalne...a epiduralka je v zakladnej vybave teda v cene nic neplatime za porod...to su ale blazni...nechapem to jako keby vam isli robit sekciu a musis si zaplatit ,aby ta umrtvili,prip.uspali... 😕
mam taky pocit , ze niektory ludia iste veci nedomysleli do konca.... 😒

pekny dnik..... 🙂

pusinqa
26. mar 2010

peti, ja som sa tak vytočila včera poobede, normálne ma tiež až brucho bolelo, hlava ma bolela do rána, tak som si vynadala že čo sa rozčuľujem, včera bol mrcha deň

pusinqa
26. mar 2010

jáj inak baby včera som už tretiakom hovorila čo a ako nech im to nejaká dobrá kolegovská duša nepovie skôr ako ja, no skoro som plakala, dnes sme prekecali celú skrátenú hodinu, čo ja nemám vo zvyku premárniť čas, júúj srdco mi stíska
a či im prídem aspoň na stužkovú, majú ju 22.10. ja termín 23.10., manžel sa doma rehnil že nemá každý na stužkovej také číslo že pôrod 😀
inak aj u nás manžel mal z pôrodu veľký zážitok a až som ho musela stopovať ako to všetkým farbisto popisoval 🙂 čo ho to tak vzalo

amadora
26. mar 2010

Magdi a ak sa smiem opýtať aké silné máš dioptrie? Ja mám tiež dosť silné a mne nič také nikto nevravel tak ma to zaujíma ak môžeš 🙂

Peti kľud, mysli hlavne na bábo 😉

Pusinqa aj ja som z kategórie slon potom, ja začínam na váhe 68kg 😅 Ale tak my sme už maminy tak sa máme aspoň na čo vyhovoriť že to máme po prvých deťoch 😀

Koláčik sa už pečie, mňam mňam 🙂

amadora
26. mar 2010

no ja som musela akurát cenzúrovať jednu fotku z pôrodu kde je vidno viac ako si želám rodine ukazovať, čo hrdý tatko prehliadol v tom vzrušení 😀

pusinqa
26. mar 2010

amadora dík za podporu. aj keď ja som taká bola aj pred prvým bábom, tebe ostalo po malom čosi navyše?
čo pečieš? ja tiež dnes chcem ale neviem či si trúfnem fakt mi posledné dni nie je dobre, aj okná som alibisticky vzdala, že aj tak má v sobotu pršať tak radšej potom a včera som zabudla dať aj prať pripravenú kopu, to tehu mi asi lezie na mozog 😖

pusinqa
26. mar 2010

am to musela byť dobrá sranda 🙂 aj náš tatko presne ovládal cm otvorenia a podobné veci, tak som ho sekla že to nemusí každému tak vzrušene vykladať 😝

amadora
26. mar 2010

pusinqa ja som bola vždy chudučká kým som nezačala brať HAK 😒 potom som pribrala 10kg a nie a nie ich za pána dať dolu. takže pri prvom tehu som začínala na váhe 60kg. a 8kg mi ešte ostalo po pôrode, ja som nekojila takže nešli tak ľahko tie kilá dolu 😝
a pečiem kávový perník 🙂

amadora
26. mar 2010

darmo, bol to aj pre nich zážitok, veď prakticky celé tehu boli len pasívny pozorovatelia a tam videli hádam viac ako my tak mali radosť 🙂

pusinqa
26. mar 2010

hmmm ja sa HAK bojím, ja zvyknem mať tak či tak rozlietané hormóny, pred týmto tehotenstvom aj brutálny predmenštruačný syndróm, ktorého ma manžel na čas elegantne zbavil 😉
s tým kojením máš pravdu mne vtedy išli pekne kilá dolu
ja chcem stvoriť jogurtovo tvarohovú mandarinkovú toru, uvidíme

petra269
26. mar 2010

Jaaj baby máte pravdu, už zhlboka dýcham, čítam si vás tu a to ma ukludňuje. Ale v konkrétnej situácii to je ťažko keď na človeka prídu tie emócie ☹

Inak s tými cenami za pôrod to som ani ja netušila. Ja ani netuším akému pôrodníkovi pôjdem, asi tomu, ktorého mi priradia, ale neviem či môj gynekológ je aj pôrodník. Musím všetko zistiť keď sa konečne dočkám dátumu 7.4. a teda dalšej poradne. My máme známu tú pôrodnú sestričku, tak aspoň to budem mať takú oporu.

retkvicka
26. mar 2010

kocky, trocha od veci - poradte mi nejaku jednoduchu a rychlu polievku..nejak mi dosla inspiracia...

petra - aj kvoli takymto situaciam sme sa s manzelom rozhodli, ze lepsie bude ostat doma.