icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

sunnessie
19. feb 2010

preco??? 😲 ja som ich mala prave na obed

amadora
19. feb 2010

u nás to vedia moji rodičia, svokor, najlepší priatelia a kamožky z netu 🙂 teraz keď to máme potvrdené to povieme zvyšku rodine 🙂

inak ja čo som čítala čo všetko žena "nesmie" v tehu, neviem 😖 pečienky, tresčiu pečeň, hríby, plesňové syry, párky, neviem čo ešte. ja som jedla všetko keď som čakala synčeka a budem aj teraz 😝 😅

silvika
19. feb 2010

ahoojte, aj ja mam chut na toho plesnivca co si ho tam popisala ako nevhodneho. mne zasa povedala gynekologicka, ze co neskodi mne nemalo by ani plodu, nema sa nic prehanat ale ze sme zdrave len tehotne. 😉

andreaerdna
19. feb 2010

V párkoch ani nevieš, čo je pomleté. I keď, ja by som si takú spišskú s horčicou a kečupom dala hneď. Ale ževraj netreba.

Teraz, keď ste tehotná, by ste mali z jedálnička vynechať nasledujúce potraviny:

* vajíčka namäkko alebo surové vajcia, vrátane jedál, ktoré sa z nich vyrábajú (napr. domáce krémy, zmrzliny, majonézy, teda všetky potraviny, ktoré obsahujú surové vajcia)
* nedovarené alebo surové mäso, ryby a kurence
* surové mäso či ryby v jedlách ako je sushi, tatársky biftek alebo údený losos
* tepelne neupravené mlieko, syry a jogurty, mäkké syry typu brie, camembert, niva (môžu byt zdrojom nebezpečnej baktérie listérie, ktorá môže spôsobiť listeriózu)
* mäkké tvrdé syry a tvarohy sú v poriadku, ak sú vyrobené z pasterizovaného mlieka (skontrolujte si etiketu)
* paštéty a pečeň ako takú – obsahujú veľké množstvo vitamínu A, ktorý môže Vášmu bábätku uškodiť
* ryby ako mečúň, žralok a tuniak môžu obsahovať ortuť, ktorá je nebezpečná pre rozvíjajúci sa nervový systém – ak sa bez tuniaka nezaobídete, jedzte ho maximálne jedenkrát do týždňa – všeobecne ryby sú ale veľmi dôležitým zdrojom jódu, takže by ste na ne nemala zanevrieť úplne – len vyberajte správne.
* arašidy – počas tehotenstva a dojčenia sa im vyhýbajte, najmä ak máte v rodinnej anamnéze akékoľvek alergie
* alkohol – zvýšená konzumácia alkoholu spôsobuje plodu najrôznejšie problémy, dokonca aj občasná konzumácia môže negatívne ovplyvniť vývoj mozgu Vášho bábätka – úplne najbezpečnejšie teda je alkohol zo svojho jedálnička vyškrtnúť
* Úplne nevhodné sú: údeniny, sladkosti, smažené pokrmy vrátane zemiakov (hranolky)
* nejedzte jedlá viackrát ohrievané

Ja si tiež myslím, že raz za čas nám nemôže uškodiť 🙂

silvika
19. feb 2010

aaa co ja viem zasa ked si dobre vysmazis taky camembert ... ja som ich minule pojedla teda hodne kedze som chodievala na menu do restauracii a vtedy mi jest chutilo. ale parky davam aj malemu ked mu chutia chudacik ked si ich aj sam pyta

stojdulka
19. feb 2010

ahojte 🙂 ...ja zo skúseností z predchádzajúcich tehu viem že môžem jesť všetko ako inokedy...niektoré mamičky sa veľmi sledujú a nakoniec nie že až priamo si tým škodia ale zbytočne sa obmedzujú...podstatné je byť v pohode...a to i v jedle, nebudem sa predsa nútiť jesť niečo iba preto že niekto povedal že je to zdravé a zase naopak odopierať si zas niečo čo mám rada... 😀

michelle24
19. feb 2010

Babule dakujem za odpovede 😀 Cez vikend idem na to 🙂 aj ja si myslim,ze nic co nie je vo velkom mnozstve nemoze uskodit 😉

silvika
19. feb 2010

inac my sme oznamovali teraz po lekarke co potvrdila, ze babo je zive a vyzera to na riadnu tehotnost. aj minule sme az vtedy akurat my dvaja s muzom sme si to nechavali pre seba no a v praci kolegom a podobne az po 3 mesiacom a na mne si to vsimli az asi v 5 mesiaci kolegovia, tak to som im uz len prisvedcila

amadora
19. feb 2010

No podľa toho zoznamu by sme nemohli nič 😠 Ja jem všetko čo mi chutí a hotovo. Presne ako písala Silvika, nie sme choré, len tehotné 😉 Keď som zistila prvýkrát že som tehu tak som sa bála aj kýchnuť prvé dni 😀 Teraz fungujem úplne normálne aj popri synčekovi a beriem to nejak normálnejšie 🙂

zucha
19. feb 2010

silvika, ty si sa rovno hodila do oktobra 😀 Veris, ze budes prenasat? 😉

silvika
19. feb 2010

no a nie zucha ? jak som decembrovka 2007 s porodom 9.1.2008, tak mozem byt oktobrovka s terminom 27.9. 😉

zucha
19. feb 2010

vidis, to som si ani neuvedomila 😅 Ved ja som tiez bola v aprilovkach s porodom v marci 😀 😀 😀 Ale to bolo neplanovane 😒

silvika
19. feb 2010

tak aspon ma snad uz nic neprekvapi a neporodim v auguste lebo november teda uz asi by bolo trochu fakt daleko ... a tak vies zucha ty si sa aj s prvou ponahlala nie?

zucha
19. feb 2010

ale nie, prva sa narodila v 40tt, to len ta druha sa poponahlala, alebo skor ju prva akcna vykopla z brucha 😅

fialllka
19. feb 2010

andreaerdna: ja jem iba detske parky, co davam aj dcerke ... speci su detske, bezlepkove, lebo tam nesmie byt muka a fakt chutia ako parky 😉
plesnivec nemozeme to viem ... a momentalne mi ani nechuti a ani pecienka, aj ked moj manzel by si ju teraz dal rad na obed v najblizsej dobe ... tak si ju beude musiet asi pripravit sam 😀 😀 😀 bo mne sa pri pohlade na nu, teda v surovom stave zdvihne zaludok 😉

silvika
19. feb 2010

ja som pocula o nivovych syroch ze nasli listeriu ale v takych tych baleniach foliovych o plesnivcoch som popravde ani nepocula, ze by sa niekedy nieco naslo ... ale aj tak surovy by som ani ten nejedla a hlavne nejest hocico sa bude este len ked sa koji to som uz ozaj jedla maloco tusim len polievky a lupacky s mliekom, hlavne aby bolo tekute a rychlo rychlo zjedene. 😎

fialllka
19. feb 2010

silvika: presne tak ... pri kojeni je to ina sranda ... vdaka Bohu, ze sme vtedy byvali este u svokrovcov, vzdy som mala teplu stravu primeranu kojacej maminke 😉 a popravde si neviem predstavit, ako to budeme zvladat teraz samy .... no co, asi mi bude moja mamka a svokra nosit obedy 😉 😉 😉 aspon zo zaciatku 😀 😀 😀 ja napr. aj teraz sa napchavam ovocim, najma citrusmi, ktore viem, ze budem odopierat na vianoce .... takze teraz si ich uzivam a strasne mi chuti cerstva stava z pomaranca vytlacena ... mnamik 😝

vieroslava
19. feb 2010

Ahojte,
my mame termin 18.oktobra 🙂
Je to nase druhe babo tu v Irsku. Emily kde presne v Irsku ste? My vo Waterforde. Ale prveho som rodila cisarskym v Droghede pri Dubline kde sme vtedy byvali.
Ja som tiez strasne unavena,len pri malom si moc nepospim a prsia ma bolia viac ako pri malom aj mi riadne narastli. Nastastie netrpim nechutenstvom ako pri malom,ale zas ani extremne na nic nemam chute,okrem piva 😒 obdivujem baby co im to telo v tehotenstve zariadi tak,ze na nic nezdrave nemaju chut. Ja som si nakoniec vcera dopriala nealko pivo,ale bohuzial studene a dnes som si uz 2xmusela dat paralen co mam zdurene uzliny a aj teplotu ☹ Teraz mam vycitky,ale snad do zajtra bude lepsie. Som si myslela,ze pri druhom si to budem viac uzivat,ze nebudem sa obavat pri vsetkom ci to nahodou neuskodi babetku a robim to zas. Joj keby aspon ten prvy ultrazvuk tu tak neskoro nebol. Tiez som zvedava ci tam je len jedno,lebo by som brala aj viac 🙂

amadora
19. feb 2010

Ja som nemohla kojiť, nemala som mliečko. ☹ Ale tak intenzívne som sa na to pripravovala všetkou možnou literatúrou a tak, že som si asi po dvoch týždňoch od pôrodu uvedomila že však ja sa nemusím strániť strukovín, citrusov, kávy, malinoviek a neviem čoho ešte, že veď ja nekojím 😅 😀

Inak kočky dnes som plakala pri športe 😅 😀 Ukazovali nejakého lyžiara na olympiáde a spadol tesne po štarte a mne to prišlo hrozne ľúto že 4 roky trénoval a takto mu to dopadlo... 😀

manee
19. feb 2010

amadora, to ja som plakala pri odovzdavani zlatej medaily nasej Kuzminovej. Olympiada je jednoducho neskutocne dojemnaaaaaaaaaaa 😵, az mi to bolo smiesne, ze preco ja dokazem slzu vyronit.
Baby, ja sice negrckam, ale neda sa mi jest a uz som zacala chudnut, kolko je este v pohode? Nechcem, aby bolo babo podvizivene 😒

amadora
20. feb 2010

Manee mne pri prvom dieťatku sestrička povedala toľko, že aby som nepočúvala reči starých mám že "musím jesť za dvoch", že to nie je pravda, že cez vojnu ľudia hladovali a rodili sa zdravé detičky 🙂 Tak sa netráp, bude to ok a nevoľnosti rýchlo prejdú. A doktor ťa predsa váži na poradniach tak on zbadá ak by bolo zle 😉

fialllka
20. feb 2010

manee: mam kamosku, ktora je teraz v 6. mesiaci a doteraz len chudla ... takze si z toho nic nerob ... a jej babatko je zatial ok ... ty ked chudnes, tak babatko isto netrpi ... najskor ide vsetko ku nemu a ptoom ku tebe ... teda do zasob tvojich ... takze sa neboj 😉

zelam vam krasny vikend ... my sme malu zapratali ku mojej maminke, tak idem na chvilu oddychovat a nieco pozehlit, lebo vecer sa mi rozhodne zehlit nechce ... a ja zehlenie teda nemusim 😉 a ked tu nie je mala, tak to idem rychlo zbuchat 😉

manee
20. feb 2010

amadora, fiallka, dakujem, hned sa mi pokojnejsie dycha....

amadora
20. feb 2010

My dnes poobede robíme oslavu synčekovi, mal v utorok dva rôčky 🙂 toľko dobrôt som nachystala, dúfam že si práve miminko nezmyslí že nechceme papať 😀

manee
20. feb 2010

tak peknu oslavu a vsetko najlepsie 😅

ikon
20. feb 2010

manee - ješ hlavne kvôli sebe...lebo z teba si bábo berie všetky živiny, takže tebe môžu chýbať, napr. môžeš byť chudokrvná, alebo sa ti môžu rýchlo pokaziť zuby, a pod.

wydata
Odpoveď bola odstránená
andrejkaa23
20. feb 2010

Pridavam sa k vam vcera nam oficialne gynekolog potvrdil ze cakame mrnuska.som ako inak v 7tt. 🙂
Gratulujem vsetkym 😉

sofia27
20. feb 2010

ahojte kocky, u nas nic nove, len sa neviem dockat navstevy u lekara, kt. bude cca 9.3. no a pozdravujem sunnessie, tesim sa zajtra k vam. o chvilu budeme skoro susedky 🙂

andrejkaa23
20. feb 2010

A dakujdem vsetky ktory oktobrovkam 2010 praju vsetko naj a pridavam sa ku gratulaciam