Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Figurka ☹
Jej Andrejkaa ozaj máš malinkého synčeka, klobúk dole 🙂 Ja som zvedavá ako to zvládneme s mojím drobčekom, ale hádam keď bude zdravučký sa naučíme spolu nejako fungovať aby sme neublížili bábätku 🙂
Dakujem 😀 Aj ja dufam ze neochorejeme a budeme zdravy.nastastie malinky dlho spinka a mame denny rezim tak sa to da.Nastastie ma sestru ktora ma 2 rocneho tobiaska tak ked potrebujem ist gynekologovy,doktorovi pomoze postrazi alebo ked je mi strasne zle tak pride postrazi a ja si idem lahnut.aj manzelovy a moji rodicia tiez pomahaju.Nastastie moja sestra byva blizko mna takze je to dobre 😀
andrejka a to mas odkial uz pohlavie dietatka?
😀 Ahojte baby soferuje niektora z vas aj teraz pocas tehotenstva zevraj je to nebezbecne. 😀 ked som bola tehotna a Philipkom Maximkom tak som soferovala.co vy? 😀
silvika 😀 to je nova metoda 😀 😀 😀
andrejkaa, mozme vsetko, co nam nerobi zle, aj soferovat, ja sice nesoferujem, ale neviem si predstavit, ze by som mala prestat. Podla mna, z bespecnostnych dovodov by sme potom nemali vobec chodit autom, no a to je fakt blbost. Inak da sa kupit bespecnostny pas pre tehotne, ktory neobrozi babatko pri naraze, takze v pohode...
Andrejkaa tak to som fakt teda nepočula 😀 Ja som sa vozila ešte v 9. mesiaci na poradne autom 😀 Akurát mi manžel namontoval na pás takú poistku, že som si ju mohla zaseknúť aby sa mi pás nezaťahoval dnu a tak som ho mohla mať voľnejší cez brucho ak by sa niečo stalo aby to netrhlo bábätko 🙂 A to máš super že máš na blízku niekoho kto ti pomáha 🙂 Ja nemám takmer nikoho, len jednu kamošku ktorá je momentálne (na moje šťastie) bez práce a tak snáď bude môcť aspoň kedy -tedy postrážiť malého kým pôjdem na poradňu.
ahojte,chcela by som sa pridať,už vyše dvoch tyždnov mi meškaju dnes som bola u dokiho,robil mi sono,ale videl volačo,ale že som si mala kupiť test a ak bude pozit.tak na odber HCG a ak negat.pichnut vyvolavačku.a bol pozitivny.sice len slaba druha čiarka ale bola.
posledna MS bola 9.1. a podla tehu kalkulačiek by to malo byť 15.10.2010.
môžem tak potichučky k vam?
Sveetmelody vitaj 🙂
andrejka aka metoda sak nam prezrad, nejake cary-mary?
andrejka - ja som tiez pri malej soferovala az skoro do podoru, aj dr. som posledny mesiac chodievala pravidelne autom 40km a soferovala som ja, az ten posledny krat mi uz manzel nedovolil a odviezol ma radsej on, ale inak som v tom nevidela ziadny problem.
sweetmelody - aj u mna dr. prvy krat videl nieco-mozno zacinajucu tehotnost a test mi tiez vysiel najprv dokonca negat., potom slaba ciarka a az ten treti bol uplne jasny. No a k lekarovi idem az 1.3., uz sa neviem dockat.
Ohladom pohlavia, ja by som brala kludne aj babu, po malej mam tolko krasnych veciciek ktore skoro vobec nevynosila, no a uz pri prvom som chcela babu a aj som to tusila, hoci vsetci mi hovorili ze to bude chalan. No a teraz zasa citim, ze to bude chalan. No tiez budeme mat problem s menom, pre baby je to lahsie, je plno krasnych mien...
ahojte...aj ja by som chcela dievcatko... 😵
zachvilu idem doktorovi tak som zvedava ako to dopadne...dnes mi ma brat aj krv a velke vysetrenie robit...dufam,ze mi uz aj foto da domov... 😵
Aj my mame problemy s chlapcenskym menom 😉 ale zasa si poradime ked bude treba.
Ta tajomna metoda je toto
http://vat.pravda.sk/holandania-zistili-pohlavi...
Mne sa to pravdupovediac velmi nepaci, je dost zien, ktore pojdu na potrat len preto, ze dieta nema to spravne pohlavie. A zrazu to stihaju do 12tt 😠 😠 😠
kočky toto sem musím napísať, som sa tak rehlila včera keď to kamoška písala 😀
Na materskej tretím rokom
cítim sa byť už otrokom.
Každé ráno pripravená,
že ma čaká dáka zmena,
ale večer s hrôzou zistím,
že to bol deň zas ten istý:
Plienky, hračky, kašičky
a dve zlaté detičky.
Starší o pol šiestej vstáva,
pyžamko si dole dáva.
Do práce sa s tatom strojí,
ten sa toho právom bojí:
"Nemôžeš ísť so mnou zlatko,
veľa roboty má tatko.
Mamička má času more,
pozri sa, už vstala hore!"
Ja strapatá, pomalá,
nočnú som zas ťahala,
lebo malý nechcel spať,
iba cicík cumľovať.
Manžel zdrhá: "Láska idem.
Navar niečo, hladný prídem!"
Tak bez seba od radosti,
začnem plniť povinnosti.
V ruke nočník, v druhej plienka:
"Pozri, v knižočke je lienka!
Chvíľu si tu čítaj, seď,
malého prebalím hneď."
Tvár umytá, zúbky čisté,
musia niečo papať iste.
Smerujem ich do kuchyne,
cestou otvárajú skrine.
Šaty, šperky, knihy, spreje,
zrazu nič na mieste nie je.
Dve stoličky, podbradníky,
k tomu svorný krik veliký.
Jeden nechce kašu jesť,
pritom reve o 106,
druhému sa šunky máli
a čajík vraj strašne páli.
Po raňajkách hrôza čistá,
na vychádzku oboch chystám.
Obliekaciu vojnu zvediem
a keď ich už pred dom vediem,
pri malom mi nos vykrúti,
nervovo sa takmer zrútim,
cítim to aj cez pančuchy,
pos... sa až pod pazuchy!
Druhý pokus upotená,
zvládnem ako superžena,
do auta ich oboch pútam,
"Kam ich dneska zobrať?" hútam.
"Už viem, k rieke pri kačičky,
to je ten raj pre detičky!"
Ubieha nám rýchlo cesta,
na sedačkách divo vreštia.
O hračku sa naťahujú,
zvyšných dvesto ignorujú.
V parku je to čistý des,
holub, kačka, mačka, pes -
na všetkých sa s chuťou chystá
môj dvojročný terorista.
Nemôžem ho spustiť z očí,
do jazera by hneď skočil.
Z kočíka sa rev ozýva,
celý park sa na nás díva.
Malý mi chce zvestovať,
že ho musím pestovať.
Na rukách ho teda vláčim,
ťahám tašku,kočík tlačím.
Na staršieho pritom vrieskam,
nech nespadne na preliezkach.
Keď lavičku voľnú zbadám,
od únavy na ňu padám.
A pre moje detičky,
vyťahujem čajíčky,
mandarínky, keksíky,
veď majú hlad veliký.
Po desiatich minútach,
dogebrení sú až strach.
Tak oznámim: "Moji milí,
výlet sa ku koncu chýli."
Cestou domov - radosť veľká,
zaspia obe strašidielka.
Do postieľok ich vyklopím,
varešky sa s chuťou chopím.
A pre blaho rodiny,
varím zo dve hodiny.
Priebežne periem a suším,
upratať nestihnem, tuším.
A hľa - už sú krpci hore,
musím sa mať na pozore,
výtržnosti totiž množia,
snáď len požiar nezaložia.
Vo dverách sa manžel zjaví:
"Hotový som" smutne vraví.
"Daj mi niečo na večeru,
to bol zas deň, namôjveru!"
Kým papá ja kŕmim deti,
umývam riad, zhŕňam smeti.
Posťažovať sa mu snažím,
že po chvíľke kľudu bažím.
Chápavo mi hlavou kýva,
do novín sa pritom díva.
Vytratí sa nenápadne,
na mňa ďalšia šichta padne.
Že mal prácu, musím chápať,
počujem ho z gauča chrápať.
Chalanov do vane súrim,
"Zas nestihnem seriál!" zúrim.
Mydla, šampónu sa stránia,
do postele sa ísť bránia.
V pyžamách (mám radosť veľkú)
chcú sa hrať a kukať telku.
O polnoci, chvalabohu
nevidno už ani nohu.
Hore je len mamička
a kamoška žehlička.
O pol druhej zbitá líham,
vlasy si zmyť zas nestíham.
Sníva sa mi krásny sen,
že mám zajtra voľný deň 😀 😀 😀
😀 😀 amadora - BRAVOOOO!!!
tlieskam, parada
amadora je to kráááásne sme sa s manželom až splakali od smiechu 😀 ....hned budem mať sladšie sny 😅
som rada kočky že som vás pobavila 😀
Tak toto ano!!!! SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Som to akurat docitala aj svojmu manzelickovi, tak dufam ze si z toho nieco vezme ;) Ja by som tomu dala nazov: SUPER BASNICKA PRE OTECKA!
Ahojte baby! Tak ako vidim nie som jedina, kto bude mat maly vekovy rozdiel medzi detvakmi 🙂 Super, ze ste zalozili toto forum. Priznam sa mam trochu obavy. Neviem si velmi dobre predstavit, ako to budeme zvladat, ale samozrejme, ze to zvladneme... A to s prehladom. Len akosi nemam velmi chut do jedla. Skor naopak. Ked sa na cokolvek pozriem, je mi na tyku. Pri prvom som zrala co som videla a teraz? No musim sa prehovarat. a halvne sa mi chce spat... Upratujem si, ked mala zaspi. Ale taaaaaak by som si pospala s nou... mmmmmmmmm. No ale co uz. A bude horsie.... 😅 ale aj veselsie 🙂
No Gewa ty vieš povzbudiť 😀 😀 😀
dobreéééé ráánko, ako sa tu máte? my sme na tom dosť dobre...zatial papáme všetko, žiadne obmedzenia...len už asi posledné dva alebo tri dni ma páli záha, ale neviem že z čoho.. 😀
dobre ranko krasky
vidim ze tato debata zije najviac ked tu nie som 😉 .. no nevadi, aspon mam co citat pri ranajkach...
vcera som mala taku minidepku... rozmyslala som nad mimi, ci je este stale v brusku a ci mu je dobre... ale potom som to zhodnotila tak ze ved je mu tam vyborne a nemam co stresovat 😅
rosannar, kup si fatru... mna palila zaha ked som este nevedela ze som tehu, fatra je dobry hasicak, trosku zjemni to kysle prostredie v zaludku 😉
dobre rano tehulky... mne nie je vobec nic.. ziadne priznaky, ziadne nevolnosti... naliate prsia, ale mam pocit, ze uz to nieje take strasne ako bolo este par dni dozadu.. tak hadam to tak vsetko ma byt... 😒
andrejkaa a to je nieco ine ako robia v genetone? toto je tiez z krvi a to kde si bola v holandsku?
ahojte,môžem sa pridať??? 😉
alenkam. ja som na tom podobne, az niekedy rozmyslam ci je vsetko ok, prsia mam naliate tiez aj bolia, niekedy viac a niekedy menej... ked menej tak stresujem, ze preco menej 😅 ... mozno mam tych pochybnosti viac len na zaklade toho, ze u mna sa zatial ziadne sono nekonalo...az v 10tyzdni... takze moja jedina istota su testy a vysetrenie od doktora...ale len pohmatom, maternicu mam vraj zvycsenu a makku co zodpoveda 6tyzdnu, tak ja mu verim
ahojte dievčatká, teda budúce mamičky... tak som si vás tu našla a s radosťou oznamujem, že mi v brušku rastie tiež októbrovka, síce len tak tak, ale hádam to dáme ešte v tom októbri... už som bola aj na sone, síce som bola vtedy ešte len v piatom týždni, ale mala som z toho obrovský zážitok... tak už sa teším na ďalšiu prehliadku, kedy zas toho drobca uvidím 🙂
no a čo sa týka mojich príznakov... celý čas som sa chválila, že to celkom dobre zvládam, ale včera som skoro umrela, čo mi tak bolo zle... grckať som ešte negrckala ani raz, ale mala som na mále... zistila som, že mi fakt nerobí dobre, keď jem ako pred tým... skúsila som to tak ako to tu už bolo niekoľko krát spomínané... veľa krát a menšie porcie a fakt to zaberá... tak to teda dodržujem. minule som to porušila, tak asi preto mi včera bolo na nič. no a mne fakt robím dobre zázvorový čaj... skúste to, pijem každé ráno a robí zázraky 🙂
bamb27 ja som aspon uz to sono mala a vsetko bolo ok, tak sa utesujem.. 🙂 ostavam optimista... 🙂

Andrejkaa... je pravda, že moja výkonnosť klesla o 60% 😀 , večer zaspávam skôr ako malá, a ešte aj ráno som nevyspaná, celý deň by som spala ak by sa dalo 🙂. Nevoľnosti zatiaľ nemám ,klop klop. Tiež mám toho dosť, zháňala som záskok za seba,žiaľ bez výsledku. Koníka si už budem len chodiť čistiť, aby sme mali spolu aspoň takýto kontakt. 😀
Pozerala som, že máš malinkého synčeka, klobúk dole, máš to teda perné a ktomu tie nevoľnosti ☹