icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

matamisi
2. mar 2010

vitam nove tehulky.... 😵
aj som mala celych osem tyzdnov zapchaty nos stale,ale teraz co som doma tak to preslo.... 😝
ale ked kycham tak si musim vzdy sadnut lebo raz som lezala a kychla som,myslela som ze mi prasklo brucho 😲 jak ma bolelo.... 😅 teraz si vzdy sadnem ked chcem kychnut.... 😀

vlasa
3. mar 2010

baby,mame zaplatenu dovcu v chorvatsku,to som este nevedela,ze som tehu,myslite,ze je to v pohode?ideme 2.7 autom.ja si davam preventivne pred chripkou oscillococc,aj malej to davam a zatial klop klop je vsetko ok.do tabulky sa este pre istotu nepridavam,zajtra idem na sono,tak neviem,ci tam uz bude nieco vidiet 😨 😨 😨

bamb27
3. mar 2010

vlasa, ja tiez rozmyslam aspon nad predlzenym vikendom pri mori v tom istom obdobi, ale asi bude najrozumnejsie opytat sa oktora... ak bude vsetko ok tak asi nebude mat nic proti, len sa desim 10 hodin v aute... to ma clovek aj netehotny co robit, aby to usedel 🙄

ja som bola vcera na sluzobke v BA, tak sa mi strasne nechcelo ale mam to konecne z krku. som sa bala ze hoci mi nebyva zle, ze to pride v najnevhodnejsom okamhu, este k tomu s riaditelkou v aute... no to by asi fakt nebolo bohvieco.. ale prezili sme bez ujmy 😅

amadora
3. mar 2010

myslím že pokiaľ nebudú žiadne problémy v tehu, nemal by byť problém 🙂 jasné že by som sa opýtala lekára ale pre istotu 🙂 a robiť častejšie zastávky na WC a na natiahnutie si kostí 🙂

renatka9
3. mar 2010

ja sa vrátim ešte k tej migréne, keďže som tu dlho nebola 🙂
amadora ma právdu. ja tiež trpím od 15 rokov nan migrénu a chodievam kvôli tomu neurologičke. mávala som štádiá, kedy mi dočasne pri migréne ochrnula celá pravá časť tela... našťastie tomu sa mi už dlhé roky darilo úspešne predchádzať, aj keď sa mi síce migréna prejavovala tými neznesiteľnými bolesťami. ale od kedy som tehotná, tak fakt nemám migrénu. bolesti hlavy síce áno, ale to sa s migrénou nedá porovnať. zrejme na tom niečo bude.

ja mám však teraz problém s mojim nešťastným herpesom... neviete, čo je na to dobré v tehu? ja som si v lekárni kúpila herpesin, lebo ten mi vždy najlepšie zaberal a lekárnička mi povedala, že to môžem aj v tehu... no ale doma som si pre istotu prečítala leták a tam je napísané niečo úplne iné!!!! 😨 v tehu si to môžem natierať len na odporúčanie lekára, tak radšej nechcem s tým špekulovať. neviete poradiť? ☹

amadora
3. mar 2010

Renatka toto som našla na nete v jednej téme :Existuje výborný homeopatický liek-RHUS Toxico.../neviem, co/9 alebo 6. Mám to odskúšané na sebe aj rodine. Hneď, ako začnem cítiť svrbenie na pere, vezmem 5 guličiek a nechám v ústach rozpustiť. Zopakujem 3-4x denne. Stojí okolo 70 SK. A je fakt veľmi dobrý
Vyskúšaj 😉

petra269
3. mar 2010

Matamsi ja tiez ked citim ze idem kychnut, tak rychlo hladam vhodnu polohu 🙂 Lebo ked si kychnem v zlej, pocit prasknuteho brucha mam tiez...
Inak ja kazdy den uz dufam ze ked rano vstanem, nezacne sa hned ozyvat moj zaludok teda nebudem ho mat ako na vode a bude mi uplne v pohode. Ale dnes to bohuzial este nebolo.

renatka9
3. mar 2010

amadora.. a môžu to teda aj tehuľky?

petra269... ja už som zrejme dospela do toho štádia... teda ptfuj ptfuj, nechcem to zakríknuť, ale už druhé ráno za sebou som úplne fit. len vône práve vareného jedla mi nerobia vôbec dobre ☹

amadora
3. mar 2010

Renatka homeopatiká môžeš aj v tehotenstve aj hocikedy, to sú len bylinky a nemajú vedľajšie účinky 🙂

renatka9
3. mar 2010

ale našla som na nete, že je to len na lekársky predpis :(

heard
3. mar 2010

ahojte, ja som si dala len jeden paralen vcera a zobudila som sa az rano 😉 a musela som dat dalsi, horucku nemam len upchaty nos jak des, snad to prejde..pekny den vam

barborapol
3. mar 2010

Ahojte, ja zatial nemam potvrdene tehotenstvo od lekara, ale mam na teste dve palicky, pojdem k lekarovi az na buduci tyzden, Som 36 DC a palicka nie je uplne silna, taka streda, myslela som si, ze by mala byt uz silnejsia. No ale co som sa vas chcela opytat je, ci mozu tehotne zeny jest rybu pangasius? Kolegyna ma pozvala na obed a prave maju menu tuto rybu, ona este nevie, ze som tehotna, a este nechcem o tom hovorit. Dakujem za kazdy nazor.

amadora
3. mar 2010

Renatka skús sa opýtať v lekárni, ja normálne všetky homeo kupujem a ešte odo mňa recept nepýtali ani raz 😉

Barborapol a prečo by si nemohla? 🙂 Skús sa vyhýbať muchotrávkam a veciam podobným, ale inak nie si chorá, len tehotná, takže kľudne 😀

barborapol
3. mar 2010

amadora: dakujem, si ma ukludnila, no napr. viem ze morske prisery sa nemozu a ten pangasius nie je prisera? 😀

miroslava2207
3. mar 2010

amadora 😀

vítam nové tehule, ja si ešte stále ležím doma, dnes nám nasnežilo, tak som aj rada, že nikam nemusím ísť...

ešte stále mi nieje zle, dúfam, že ma to minie a že to už nepríde 😅 inak ked ležím tak mám pocit akoby sa mi v bruchu čosi prelievalo, mávate to aj vy? a keď si idem kýchnuť, tiež si musím nájsť polohu 🙂

petra269
3. mar 2010

No tak vône vareného jedla, hlavne rano u nas v praci ked idem okolo jedalne, mi tiež robia dosť problém. To vždy okolo tej jedalne len rýchlo prebehnem so šálom na nose a na výťah čakám pri otvorenom okne.
Dnes sa idem prihlásit k novemu gynekologovi, našla som si ho na internete, boli tam na neho samé chvály, tak dúfam že bude v pohode. Nechodíte náhodou niektorá k nemu? Je to Dr. Smolík z ProBiosu

renatka9
3. mar 2010

amadora, ďakujem, skúsim 🙂

barborapol... možno tebe sa pangasius javí ako príšera, ale môže to by celkom sympatická rybka 😀 no neviem, zatiaľ som ju vždy videla len naporcírovanú 🙂 ale nebom, ja pangasa papám skoro stále, lebo od kedy som tehu, tak mi veľmi veľmi chutí. a dokonca v tehotensktve sa ryby veľmi odporúčajú, pretože obsahujú veľa vitamínov a minrálov a omega3-mastných kyselín, tie sú dobré, aby sa mozoček správne vyvíjal... takže ja ti len prajem dobrú chuť 😉

renatka9
3. mar 2010

petra269... ty si ešte počas tehu nebola u doktora? lebo som počula, že ak je žena už tehotná a bola už na prvej tehu prehliadke, tak nemôže meniť doktora... čo je na tom pravdy?

silvika
3. mar 2010

renatka mozes kedykolvek, moja kamaratka menila troch pocas tehu 😉

petra269
3. mar 2010

U doktora som bola. Urobil mi prvé vyšetrenia a vystavil tehot. knižku a ku koncu februara ma odhlasil, kedže som povedala že idem k inému. Nebol s tým problém.

silvika
3. mar 2010

renatka ja si na hepresa davam herpika, to je vlastne silny lieh a vysusi to tu pliagu do troch dni urcite ja mam ususeny dokonca aj po vcerajsku uz len otravuje ze tam je, ale nevyzera ako toxicky nepriatel. herpesin si radsej nedavaj to som aj ja pocual ze by sa nemali. a keby ste vedeli tie homeo na herpesa presny nazov dajte niekto prosim lebo u nas sa to vyuzije hodne veru.

manee
3. mar 2010

baby, nestresujte, plny nos je jeden typickych sprievodnych javov v tehu, vraj zato mozu hormony, neviem sice ako to mozu ovplyvnit, ale je to tak. Jednoducho sa musite naucit na nejaky cas dychat ustami. Ja tak dycham od malicka, totiz taky nos, ako popisujete mam ja stale. Som alergik a mam spuchnute sliznice, takze dychat nosom nemozem a vysmrkat sa mi tiez neda...

silvika
3. mar 2010

sak dokonca sa kvapky ani neodporucaju do nosa velmi

amadora
3. mar 2010

Manee ja by som si teda na taký život nechcela zvyknúť, keď sa dá pomôcť tak prečo to nevyužiť? 🙂 Ja napríklad dýchať ústami jednoducho neviem. Po pár minútach lapám po vzduchu.

lenok
3. mar 2010

Ahojte bambulky...

Amadora - rozoznavam rozdiel medzi migrenou a obycajnou bolestou hlavy 😉 a aj mne je cudne, ze som mala strasne silnu migrenu uz ked som bola tehu. Strasne som odolavala dat si jedinu tabletku - Cinie, ktora mi ucinne zabera. U neurologa som bola aj pred tehu a aj minuly tyzden. Moja mamina je tiez starou trpitelkou, tiez chodi k neurologovi, migreny ju chytaju v case splnu mesiaca a pred menzesom. Otrasne stavy ma, chuda, a jej uz zaberaju len a len injekcie do svalu, lebo zaludok uz nic neprijme. Ale bolesti hlavy mam pravidelne vecer pred ulozenim sa do postele. Neznasam bolesti hlavy akehokolvek druhu 😝

Mata2121 - vitaj, NR sa tento rok poriadne rozrastie 😉 k akemu dokimu chodis? Ja s Renatkou mame Krjaka, a dufame, ze sa tam stretneme 🙂

Barborapol - vitaj... a zarad sa do davu 😀

Toho nestastneho kychania sa aj ja obavam. Stale sa skrcim, aby som si co najmenej ublizila, lebo je to obrovsky tlak. Jedna moja znama si pri kychnuti praskla rebro 😲 kychla si v nejakej nestastnej polohe... to je, co? som neverila... 😖

A co sa tyka dovolenky, ja mozem len snivat... Nevidrzim normalne sediet na stolicke, lebo ma hned bolia krize a pod rebrami, dlhsiu trasu autom som este neabsolvovala, takze zatial to vidim len na nejake omacanie clenkov a letne sprchy na nasich kupaliskach... 😅 inak skapem v tych horucavach...

zajtra rano idem k dokimu, veeelmi sa tesim, co mi povie, snad to budu len a len dobre spravy... klop... klop...klop...
len mam problem... ani za svet neviem, do coho naberiem moc... stahovali sme sa, somariny som povyhadzovala... asi zrusim nejake bromhexinove kvapky... 😀 😀 😀

silvika
3. mar 2010

ja teda ustami dychat nemusim akurat citim ze ho mam plny alebo skorej menej priechodny ale v pohode s takym aj cvicim tu polhodku ma ozaj nezabije dychcat ako sa da 😝

amadora
3. mar 2010

Lenok ale odvtedy si migrénu nemala, nie? Ak to bolo ešte v tých úplne prvých štádiách tak možno si ešte nemala dosť tehu hormónu čo by to zablokoval 🙂 A zajtra držíme palce 😉

manee
3. mar 2010

amadora, ono, ked stale striekas do nosa, tak to vysusuje a skodi sliznici, nos si na to privikne ako na drogu, a casom kvapky stracaju svoj ucinok. Mne odporucali striekat kortikoidy, pri tych som dychala volne max 3 hodiny a dost a take svinstvo ako kortidoidy teda odmietam stale brat, volila som lepsie zlo a to neliecit!

lenok
3. mar 2010

Amadora - nie, nie... chvalabozku uz nie... inak by som to asi nerozchodila.. 😝 Tehu ma aj vyhody... 😉 😀 😀 😀

manee
3. mar 2010

lenok, ja sa pridavam k zajtrajsej kontrole, uz to pocitam na hodiny, kedy konecne uvidim nase babuliatko