Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
buchla - kniha 😀
tuniak sa vraj nesmie kvôli vysokému obsahu ortuti...
jáj akože das Buch....
ja veru idem zajtra pomeraju mi to NT
mooze byt ja po nemecky neviem ale u nas sa pouzivaju nejake skomoleniny aj z nemciny neviem sice preco ale nejako sa tu zauzivali 😉
lenok , ze gadzovka!!!!no ved hovorim,ty ked nieco zapotis sa musim smiat... 😀 😀 😀
od vcera mi je nejako lepsie a aj brucho uz nestrajkuje az tak...dufam, ze to tak aj ostane... 😉
no ja v nemecku zijem uz 10 rokov a musim im to tu vysvetlit, ze vlastne kniha sa vola buchla.... 😀 😀 😀 som este nepocula, ale pobavila som sa....
dneska je to tu nejake bez zivota... 😉 vari nemame co preberat? 😀 😀
silvika.. co obnasa meranie NT? ..povies nam, akoze mohla by som si aj vygooglit, ale dobre sa mi nechce ;)
skríning to je k tým chorobám? sorry že sa pýtam jak debil, ale neviem. A to už v 13-tom tt robia?
aaale, prekonala ma zvedavost ..http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=gene... ..ze "nuchal transluensy" ..milo to znie
Kdysi bylo dítě, které se připravovalo na příchod na svět. Jednoho dne se zeptalo Boha: "Řekni mi, zítra mě posíláš na svět, ale já jsem ještě moc malé a bezmocné. Co si tam počnu?"
Bůh odpověděl: "Mezi mnoha anděly jsem pro Tebe vybral jednoho z nich. Bude na Tebe čekat a starat se, abys mělo vše. Neopustí Tě, dokud nebudeš vše umět."
Dítě odvětilo: "Tady v nebi cely den slyším zpěv, vidím úsměvy a to mi stačí, abych bylo šťastné. Neumím chodit ani neznám jazyk, kterým mluví lidé."
"Tvůj anděl Ti bude říkat nejkrásnější a nejsladší slova a s velkou trpělivostí a péčí Tě bude učit mluvit i chodit. Časem poznáš vše."
"Kdo mě bude na světě bránit před zlými lidmi?"
"Tvůj anděl Tě bude chránit, i kdyby mel riskovat svůj vlastní život. Neboj se."
Zazněla hudba, zvonečky se rozezvonily a dítě poznalo, že se musí s Bohem rozloučit. Zlehka se naposled zeptalo: "Už jsem na odchodu, řekni mi prosím andělovo jméno."
"Jméno anděla je bezvýznamné, když ho budeš chtít přivolat, stačí zavolat Maminko."
matamisi ty ake poviedky nám tu posielaš - zlaté 🙂
bamb mrkla som ten link, fakt tam píšu že medzi 11-13 sa niečo takéto robí. Ja som bola v 10 tt u lekára, nič také sa nedialo a teraz idem až v 15 tt
skríning - sono alebo integrovaný skríning= sono+krv
Jeeeeej!!! Matamisi! 😅 Krasne! Aj slzicka sa chcela vygulat. Prekrasne! Dakujem 🙂
hej hej to sijove sa robi sa ultrazvukom, afp zasa z krvi tam sa nieco sleduje, vzhladom aj k veku matky a gravidite mne teraz idu merat to sijove prejasnenie a chcem aj nech plodika dobre popozera, ci ma uz vsetko co mat ma naposledy len pozrela ci sa vyvija rastie hybe a zije tak teda snaaaaad bude mat dobre hodnoty,
peta to prejasnenei sa robi myslim v 13-15 tak mozno ti to budu robit potom, ja idem potom az po velkej noci na poradnu zasa toto je vlastne to vysetrenie zvlast, poradne su v tych urcenych tyzdnoch vzdy raz za mesiac, aspon teda tak to byvalo
ahaaa. no ja idem na poradnu tiež hned po veľkej noci. takže možno na poradni mi to hneď urobí, alebo možno vôbec 🙂 no v 15 týždni by som toho asi už moc nenarobila aj keby niečo zistili
ahojteee....tak už som po poradni...tá moja choroba doktorku velmi nepotešila...ale našťastie máme 2,56 cm a som presne v 9 tt + 2 dni.... 😉
matamisi, aj mne sa slza zgulila (hlupe hormony), kolegovci na mna civia, ze co becim 😒
matamisi,to sa fakt hodilo,teraz ked revem furt,bolo to kraaaaasne 😵 NT sa robi v 11tom tyzdni,potom v 20tom a 30tom su ultrazvuky 😉 NT je velmi dolezite koli downovi a inym poskodeniam 😨
vlasa no neviem, mne siju merali len raz potom bol morfologicky ultrazvuk a afp testy z krvi ultrazvuk robila vlastne takmer vzdy aby aspon skontrolovala pohyby dietata a neskor umiestnenie
jaj, marha leniva som ja...
v Lidli som nebola... geronti mi secko vykupia 😝 😀
ale vlasky som si zafarbila - kathi, uz som za pjeknu gadzovicu 😀 normalne ze clovek sa zo mna stal 😉
pocekam, kym uschne stetka na hlave, nahodim brizolit a idem do mesta a potom, cestou domov sa zastavim v tom Lidli a pokecam s duchodcami 😉 😀
lenok, sak poobede uz budu duhodcovia kukat telku nie?
ano silvika,zle som sa vyjadrila,sija je v 11tom,ostatne su na ine..v ruzinove nemaju na ambulkach sona,tak sa neda kazdu poradnu robit,co je skoda.je to aj uspora casu,ked sa robi vramci poradne.niesom z ba,tak ma to stve,hlavne teraz,ked uz mam jedno dieta,musim ju vsade vlacit so sebou ☹ ☹ ☹ neviem,ci moze ist so mnou aj na sono,nemate s tym skusenosti?
myslim ze moze ale asi ako je zive ci im to tam nerozhadze vsetko. moja sono ma v ambulancii ale tiez dochadzam kus za nou, tak musim bud muza tahat z prace alebo mamina mi musi doma dieta strazit, on nie je prave taky ze tu pockaj a teraz pod ne ne
😀 silvika... budu tam uz druhy krat, lebo prvykrat urcite nieco zabudli kupit... 😀 😀 😀
kurnik silvi ja som to az teraz pochopila co ty robis v oktobrovkach.....gratulujeeeeeeeeeeem 🙂 a velmi sa tesim....preco si sa nepochvalila ?
ja som dnes bola na kontrole...vsetko je ok babo v poriadku tak to tak snad aj ostane....
inak ja som dnes mala tamcu so sebou na kontrole a mi sestricka povedala ze nabuduce uz nesmie prist somnou 😒
este k tomu sonu...nie je dobre ho robit pri kazdej poradni...staci 3 krat ak je vsetko ok a co najkratsie....no ale mne ho za posledny tyzden spravili 5 krat z coho tiez nie som nadsena ale hlavne ze je vsetko ok 🙂
ja som volala pred chvílou doktorovi a zajtra si idem po duphaston, lebo ked mal dovolenku tak som trošku špinila a lieky som už využívala. tak idem zajtra pre lieky
ja sa idem zajtra odkrvit 😝
inak mne je dnes cely den trosku nevolno, ale da sa to zvladnut 😉
Akurat ma natiahlo, ked Karolinka kakala 😅 😕 🙄 😀 , tak sa zo mna manzel smial, ze uz mi aj hvienko smrdi 😀

myslíš či si on nezaložil fotku k sebe? neviem, ale asi nie, on robi fotky vraj len keď robí screening, takže dokopy dá 3 fotky...ta hádam o dva týždne nezabudnem....vám kedy robia prvý skríning? mne vravel , že ideál okolo 13 tt...