icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

rosannar
17. mar 2010

ahojte....tak zase som doplnila tabulku.... 😉

amadora
17. mar 2010

ozaj kočky, hovoril vám aj lekár termín pôrodu? lebo mne podľa ms vyrátal na 13.10. (nechápem prečo mi koníkovská kalkulačka vyrátala o vyše týždňa neskôr) a podľa utz na 17.10.

renatka9
17. mar 2010

dobré ránko, krásky 🙂
ako sa máte?
ja fotečku ešte nemám žiadnu, ale dúfam, že budúci týždeň vypýtam. to bude moja prvá poradňa, tak sa teším.

musím sa pochváliť, že dnes som super spala. včera večer mi bolo hrozne...ale sa teším, lebo už mi nebývalo vôbec zle, tak som rada, že mi drobec dal o sebe zasa po dlhom čase vedieť 😉 večer som si uvarila zázvorový čajíček pred spaním a fakt sa mi uľavilo a dobre spinkalo. spala som konečne až kým mi budík nezazvonil... teda okrem dvoch prestávok na cikanie 😀

baby, ráno v teleráne dávali infošky o pupočníkovej krvi. nekukali ste?

magdalenocka
17. mar 2010

baby dobre ranko...tak opat dalsi den v praci...mam jednu mozno blbu otazku...ale ked ste isli na vysetrenie v com ste mu doniesli moc? Nejako doma nemozem nic vhodne najst.

alenkam.
17. mar 2010

ja som bralo vo flaske od detskej vyzivy.. sestricka sa smiala, ze dost neprakticke.. ale co narobim, tiez som doma nemala nic vhodnejsie... lepsie ako 7dcl... 😀

silvika
17. mar 2010

zeny ja moc nenosim ked treba tam sa vycikam, do toho pohara hned to tam vyhodnotia ale viem, ze pred porodom ked som chodievala do nemocnice tak tam som nosila v skumavke

lienockaa
17. mar 2010

ahojte..

ja som si zas dala sladke ranajky.. 😝 synovi nechutilo tvarohove pecivo, strasne bolo suche a lutovala som to vyhodit, kedze muz nema rad tvaroh, bola som jedina, kto to mohol zjest..tak cakam, ako prezijem dopoludnie.. 😝 lebo ja a sladke sa teraz nekamosime..🙂

magdalenocka-ja som nosila moc v skumavkach, doktor mi ich dal domov, tak v nich som nosila, ale viem, ze vacsina doktorov skumavky nedava..alebo potom v nicom a vycikala som sa rovno im tam do poharika, co mi dali..neviem, ale v nejakej vacsej prazdnej flasticke od liekov si myslim, ze by bolo ok, alebo v pohariku od detskej vyzivky..netreba toho mocu vela, nemusi byt plna..😉

lenok
17. mar 2010

Ahojte...

Magdalenocka, tiez som totok riesila, stahovali sme sa, vsetky somariny skoncili v kosi, tak som musela improvizovat... Odniesli si to bromexinove kvapky, aj tak boli po zaruke, aj ked neotvorene 😉 sestricka moc zmerala, flasticku mi vratila, ze budem v tom nosit stale, a hotovka. Aj som premyslala, ci si nejaku skumavku nekupim v lekarni. To by tam taky matros mohli mat... 😉

Amadora, som rada, ze si domka, snad ti to pomoze domace prostredie.

Renatka, ja idem Mireckovi 25.3. ty kedy moja? nestretneme sa? 😉

Rosannar... sikovna si, ale uz ta nebudem chvalit, bo nam s hore nosom budes chodit 😀 😉

magdalenocka
17. mar 2010

dakuejm za rady tiez mozno skocim do tej lekarne, lebo doma ziadne flasticky ani vyzivy nemam a idem uz pozajtra...aj ked gyndos mi povedal nech sa vycuram u neho, ale to ja k nemu chodim vzdy pekne vycikana a vysprchovana, tak preto som chcela radsej doma 🙂
inak mne uz tiez nevolnosti prechadzaju od piatka mi cez den skoro vobec nebyva zle a prejavuje sa to az neskoro vecer...takze svita hadam na lepsie casy 🙂

amadora
17. mar 2010

ja som minulý raz presne ako lenok píše nosila celé tehu v jednej fľaštičke od liekov, sestrička to vždy pozrela a vrátila späť. ale teraz mi sama dala skúmavku že mám doniesť moč. len mi mohla dať ku nej aj rukavice 😀

renatka ja som pozerala tak zbežne popri upratovaní

lenok ďakujem ti 🙂 inak aby som neporiekla tak dnes sa cítim zatiaľ super, vôbec sa mi netočí hlava ani nemarí pred očami 🙂

luciaj
17. mar 2010

bre ranko,

som prekvapena, ze nosite moc v roznych flastickach, ved predsa tie nikdy neumyjete uplne, mozu tam ostat ciastocky lieku alebo saponatu a mozu byt uplne skreslene vysledky. mam s tym skusenost, ked sme raz niesli moc dcerke a len som prelievala z mocoveho sacku do skumavky a predsa sa tam nieco zachytilo a uplne vsetko sa skreslilo, mala som tyzden nervy, kym sme dali vysetrit dalsi moc, ze je vsetko ok. ja nosim vzdy zasadne v sterilnej skumavke, ktoru mi da doktorka ale zasa ja mam pre istotu doma zasobu sterilnych skumaviek z lekarne (vzdy ked idem s malou k lekarke, beriem aj moc, ona ma dilatovanu oblicku, tak uz taky zvyk). a teraz mi dala sestricka len ten testovaci pasik, ze ho mam ocikat a vlozit do sterilenj skumavky.

a aj mne pomaly nevolnosti prechadzaju ale nechcem to zahovorit, klop klop, uz len vecer mi byva zle. 🙂

andys11
17. mar 2010

dobre ranko 🙂 ... tak ja som si uz umyla vlasy, nalakovala nechty a spapala krupicovu detsku kasu s bananmi (mnam 😀), tak mam fajn rano. Zajtra uz koneeeeecneee dufam koniec pn a cez vikend baby - 18 stupnov tu hlasia, zblaznim sa od radosti. Pojdeme sa s manzelikom niekam spolu vyvencit 🙂

amadora
17. mar 2010

Luciaj ja som tak nosila celé minulé tehu a vždy som mala výsledky ok, nikdy nebol problém

renatka9
17. mar 2010

lenok, ja idem mircovi 23.03. sakra, nemohli nás dať na rovnako? 😒

aj ja si asi kúpim radšej nejakú skúmavku. pre istotu...

inak o tej pupočníkovej krvi dávali, že len v 11 prípadoch sa využila. z toho iba v piatich sa využila pre súrodenca a v jednom pre to dané dieťa a zvyšok išiel z verejného registra do zahraničia... dosť mizivá štatistika..

amadora
17. mar 2010

ja som veľa počula o tom že sa s tým "kšeftuje" a že vo veľmi málo prípadoch sa tá krv aj použije a hlavne pre to dané dieťa, takže ja som to zavrhla už pri prvom...

magdalenocka
17. mar 2010

no ja som sa to tu pytala a jedna baba mi odpisala

Faktom je , ze u nas sa pouziva minimalne /vyuzitelnost je menej ako 0.01%/
Je lepsie vyuzivat europsky verejny register, kedze sa ukazalo, ze pri vaznych ochoreniach u deti nie je celkom vhodne pouzit vlastnu pupocnikovu krv, lebo nesie znaky choroby z prenatalneho obdobia.
Do verejneho registra moze darovat krv ktokolvek BEZPLATNE a ta moze byt vyuzita pre deti, ktore to potrebuju.

http://zuzanapavlikova.blog.sme.sk/c/181613/Ja-...

tak ak ste to este necitali precitajte, je to fakt zaujimave...po tomto som aj ja zatial rozhodnuta ze krv darujem ale bezplatne a do verejneho registra...

tonicka
17. mar 2010

ahojte, ja som to tu balila a balila az ma strasne brucho rozbolelo 😝 , tak som skoncila... kaslem na to 😅

renatka9
17. mar 2010

ja som sa už dávno rozhodla, že tiež darujem do verejného registra... bude ma aspoň tešiť pocit a nádej, že raz niekomu tým zachraním život 🙂

monique02
17. mar 2010

ahojte maminky,

ja som pri prvom tehu nosila moc v skumavke tu mi dal doki na prvej poradni 😉 a potom som uz vzdy nosila v tej istej

s tym darovanim pupocnikovej krvi kocky neviem ci je to take jednoduche, my sme dali ninke odobrat a vtedy som to trochu studovala a viem ze to bol problem darovat to bezplatne, ved maminkam by to bolo jedno ci to daruju alebo sa to vyhodi, ale myslim ze su to naklady na odber a uskladnenie a tak, skuste sa popytat v porodnici kde chcete rodit

teraz druhemu uz asi nebudeme davat odoberat, este popremyslame, pri ninke mi porodna asistentka kde som chodila cvicit povedala ze ona by dala cokolvek za to keby mali tu krv odlozenu, ze jej dcera ma cukrovku, ktora sa jej vyvinula postupne a dalo by sa to tou pupocnikovou krvou liecit, vlastnu krv nie je tusim vhodne pouzit len v tom pripade ak sa to dieta s tou danou chorobou uz narodi

stojdulka
17. mar 2010

ahojte baby 🙂
čo sa týka odberu pupočníkovej krvi tak s tým darovaním do verejného registra to nie je také jednoduché...predsa je to zadara tak sa k tomu i tak pristupuje, sama som sa rozhodla pre odovzdanie pri predchádzajúcom tehu ale mala som smolu že som rodila cez výkend a vtedy sa nikto nepretrhol od roboty aby ten odber urobili, teda dr. bol ochotný no človek čo to mal potom odobrať a spracovať asi usúdil že sa bez mojej krvi zaobídu...takže tak...ale ja som rodila v malom meste, takže možno v tých väčších s tým problém nemajú...

magdalenocka
17. mar 2010
magdalenocka
17. mar 2010

halo kde ste dnes vsetky?
inak uz som si kupila tu skumavku v lekarni za 0,40€.. a nemusim traposit s vyzivovymi poharikmi 🙂 😉

alenkam.
17. mar 2010

dnes vsetky pracujete alebo sa nikomu nic nechce ako mne...? 😀

bamb27
17. mar 2010

ja tu spim, pritom skusam pracovat a inak sa zase citim ako "po opici" 😅 ... mne sa teda uplne nic nechce, teda no, spat by som zvladla 😉

petra269
17. mar 2010

no veru veru, dnes je to bieda, u nas zamračené hnusné počasie z ktorého bolí hlava a chce sa strašne spať.

Magdalenocka no super že už máš tú skúmavku, tak máš celé tehotenstvo s nosením moču vystarané 😀

andreaerdna
17. mar 2010

ahojte, ja tiez driemem v praci. Okrem toho ma pobolieva vlavo pod bruskom, ale nerobim paniku, dufam, ze sa z toho vyspim. 😒 K tym skumavkam, mne sestricka dala hned na zaciatku taky plasovy flasticko-poharik, to mi podpisala a mam to nosit na kazdu poradnu. Takze tuto starost nemam. Ale inak by som tiez volila nejaku flasticku z liekov. I ked... my doma okrem paralenu, spreja do nosa a do hrdla nic nemame. A tiez by som si nebola ista, ci tam nejaky zavan po tom lieku nezostane.

lienockaa
17. mar 2010

k tej pupocnikovej krvi..na slovensku sa urcite nepouziva na liecbu cukrovky I.typu..na milion percent nie..vsetko je to este len v rovine experimentalnej mediciny v zahranici..v amerike..kym sa z experimentalneho postupu stane postup realne pouzivany na celom svete, moze uplynut velmi velmi dlha doba..aj 15 rokov..

gangulienka
17. mar 2010

ahojte baby...ja k tomu mocu...to vysetrenie je len orientacne....ak skumavku dobre umyjete horucou vodou aby tam nezostali zvysku mocu mozte nosit kludne v pouzitych nadobkach...hodnoty ako bielkoviny, glukozu ci krv nejake stopy vody ci saponatu urcite neovplyvnia. Len ked sa dava moc na bakteriologicku kultvivaciu vtedy musi byt odobraty sterilne.

gangulienka
17. mar 2010

rosannar mozes aj mna doplnit do tabulky ? 🙂
gangulienka, 29 (ked budem mat 30 prepises 😀 ), Vysoká pri Morave, t.p. 1.10

svet1
17. mar 2010

Aj ja sa morim v praci... Oči už sa mi krížia 😵 Ešte pol hodinku si tu posedím a potom máme nakupovací program 😝 Moc sa mi nechce...