icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

misatko89
25. sep 2016

A baby s ktorou sa uvidím v NZ termín mam 7.10.

emy222
25. sep 2016

@misatko89 no ja mám do porodu 4-tyzdne a tá bolesť je hrozná dneska mám normálne bolesť vystrelujucu do stehien a spodok to stále poslickov mávam tiež chodiť vôbec nemôžem keď idem niekde tak brucho tvrdne jaj aj ja by som chcela už malú pri sebe v náručí akurát ma stikavku ;) doktorka hovorila že je veľká má už 49cm a 2960g tak koľko bude mať ak to vydržíme do termínu ;) má aj slahne 🙂

erickatt
25. sep 2016

@emy222 má tak ako sa moja dcerenka narodila.. a v termine

lovely_choice
25. sep 2016

@jersey87 presne tak aj ja. Mam na nu (na kapustu) chut aj teraz, aj pred tehu, no nerobi, ani nerobila mi dobre, tak sa jej musim vyhybat. Ostatne naduvacie potraviny jem a budem jest s mierou.

lovely_choice
25. sep 2016

@tina1512 blahozelam k uzliku stastia, rastite do zdravia a krasy! 🙂 Ty si mala termin den predomnou. Som zvedava, kedy to pride na mna. Aj ked syn sa nam narodil den po termine. Lenze teraz mam byt v nemocke na pozorovanie tyzden vopred (tak sa obavam, ci sa mi to riadne rozbehne a budem moct rodit spontanne).

tanikbb
25. sep 2016

@misatko89 viem co prezivas. Ja mam tie krc zilu tam dole navretu a aj sa bojim ako to bude pri porode. Drzim palce nech to ide co najskor. Moj bol pred 5,5 rokom tu uz v 36+4.

emy222
25. sep 2016

@erickatt no som si aj ja myslela že v termíne bude mať tak a nie 4tyzdne pred ;) ale hlavne nech je zdrava a aby sme to zvládli 🙂

misatko89
25. sep 2016

@tanikbb mne pri dcére povedali nevadi ak by praskli zasiju počas sitia tak to neriesim a predstav si nepraskli a po porode zmizli..ja ich mam viac ja mam jednu na druhej ak ich nemám6 na sebe tak ani jednu...jedna vedľa druhej

tanikbb
25. sep 2016

@misatko89 no ja sa chystam na epidural tak mozu sit kolko chcu. Pri prvom som si vsetko pretrpela, aj sitie. Uz to nechcem zazit hih. A s malou sa nejak musim dohodnut, vsak je to zenska tak nech ma netrapi a ide ako po masle. Ja som to vobec netusila az po porode mi presne porodnik povedal ze mam. Koksooo ale tam hihi. Keby pod kolenom tak chapem ale v suske no konecna.

janifer
25. sep 2016

@tanikbb ja mam krcovu zilu pri vajecniku

mata1706
26. sep 2016

@misatko89 my mame termin 8.10.tak sa mozno vidime 🙂

vik_i
26. sep 2016

Ránko baby, ja som už zúfalá...akurát idem s poradne a Dr mi znova zahlásil že mám zápal. Znova Macmirror na 12 dni a Rosalgin. Nepociťovala som ani pálenie ani svrbenie, proste nič a vysledky zo streptokoka ešte zatiaľ nemám. Maličká je prvoradá a hoc by som brala tabletky aj celé tehu, ale dnesa to na mňa dajak doľahlo. Máte niektorá ešte taký problém??😯😕😡😣😟

tanikbb
26. sep 2016

@janifer koksoooo to uz kde vsade mozu byt.

majush
26. sep 2016

@vik_i ja takmer cele tehotenstvo mam stale taketo problemy, uz som vybrala 5 liekov, macmiror a gynopevaryl na striedacku, vzdy do 3 dni od dobratia sa mi to vrati, bohuzial ani ziadne " domace" recepty nezaberaju, ani probiotika proste nic! Strieda sa mi mykoza a zapal, doktor hovoril ze to je zo zmeny hladiny hormonov, aj teraz som dobrala gynopevaryl a robil mi v piatok ster, tak som zvedava co ma zase caka 😔

tllyli
26. sep 2016

Ahojte! Ak máte termín pôrodu do 10. októbra, ešte stále sa môžete prihlásiť do jedinečnej dokumentárnej série Baby Boom a podeliť sa tak s nami o najkrajší moment vášho života 👶Okrem fantastického tímu lekárov a krásne zrekonštruovanej pôrodnice za účinkovanie ponúkame aj veľmi príjemný honorár. Píšte na mail rodina@markiza.sk alebo do správy a my vám poskytneme viac informácií 🙂
#babyboom #kasting

vik_i
26. sep 2016

@majush poraď nejajý babsky domáci elixír alebo niečo...neh vyskúšam ešte okrem liekov...ja som z toho normálne až podráždená na manžela...a chudák si to odnesie on. Ukľudňujem sa len tým že ide predovšetkým o zdravie malinkej..ale už by to mohlo skončiť

majush
26. sep 2016

Hlavne by si nemala jest ziadne sacharidy, nasad nejake kvalitne probiotika , aj 2x denne. Baby tu pisali aj o kokosovom oleji, ze ho pouzivaju tam dole... Mne vsak nic nefunguje, ani volne dostupne veci z lekarne, ani rosalgin, ani canesten, ani idelyn. Ja som to mala casto aj pre tehotenstvom, a vsetky testy na vsetko mozne negativne...az dlhodobe uzivanie wobenzymu mi pomohlo, ale ten nemozem brat 😐 No uvidime ako bude
@vik_i

mizuzka
26. sep 2016

@vik_i
@majush
Baby skuste Clogin vyplachy, tie su silnejsie a probiotika 2 x denne 1 tbl, ak sa da z lekarne Dr Max ich origos su aj pre tehulky a su silnejsie, mne to rychlo pomohlo a kupila som si aj canesten mast a zvonka natierala. Skuste zmenit avivaz a kupte si detske pevne lanolinove mydlo bupi alebo to z jednoty a tym sa umyvajte. Uz som to tu parkrat pisala, detske mydlo sa odporuca pouzivat aj po porode, lebo nenarusa ph tam dole a posobi hojivo. Je najlepsie na akekolvek rany. A neodporuca sa menit rsp striedat casto sprchove gely, prip z avonu a oriflame napr casto sposobuju mykozy a zapaly tiez. A ked su tieto problemy, treba aj spodne pradlo vyzehlit a az tak ho zbavite tych bakterii, lebo zehlenie vlastne dezinfikuje. A este jedna rada, klasicke bavlnene nohavicky pouzivat, ziadne umeliny a v tomto obd ani tangace. Zelam vela stastia nech to cim skor prejde. Ja som sa za tri dni toho takto zbavila.

vik_i
26. sep 2016

@mizuzka ahoj, určite niečo z toho čo si napísala vyskúšam, lebo je to o nervy...min týzdňa mi Dr robil vyter na streptokoka no vysledky ešte neboli...ale to som bola tesne 3 dni po dobratí Macmiroru, tak som zvedavá...ja sa len bojím aby to nejak neublízilo mojej malej láske...

lukamka
26. sep 2016

@mizuzka suhlasim, cim viac sprchace vonaju, tym viac nicia Ph pokozky a tam dole aj tak castejsie len cistou vodou. Pradlo ja sice nezehlim, ale vsetky spodky, nohavicky, ponozky a uteraky periem vzdy na 60° nemiesam s oblecenim a pridavam dezinfekciu z DM Denk mit. Tu uz vlastne ani netreba, lebo pri 60-tke zabijes vsetko. No a uterak na telo menit pri mykoze este castejsie. Nemal by vyschnut viac ako dvakrat

mizuzka
26. sep 2016

@vik_i zvyknu aj tak dat pri porode tie antibiotika a hlavne ak im povies ze si mavala problemy

mizuzka
26. sep 2016

@lukamka ja tiez nezehlim taketo veci, ale vtedy som ich prezehlila a bolo dobre po tych troch dnoch 🙂

majush
26. sep 2016

Baby mne sa ani nechce pisat co vsetko som pre to urobila a robim, jednoducho sa toho meviem zbavit dlhodobo ( svedci o tom aj mnozstvo predpisanych liekov) asi to uz mam nejake chronicke alebo co, mne bohuzial naozaj len to uzivanie wobenzymu zabralo pred tehotenstvom. Teraz ale napriklad nemam streptokoka ( pri prvej som mala) , lebo chudak v tej dzungli tam nema sancu prezit 😂😂😂

vik_i
26. sep 2016

@lukamka
@mizuzka oki baby, posnažím sa riadiť tým čo ste písali, snáď to čím skôr prejde a ešte raz ďakujem za rady😊☺

ewitta123
26. sep 2016

@vik_i
@majush
@lukamka
@mizuzka baby ja mam s tymto tiez neustaly problem, ci uz pred tehu to bolo vkuse ale v tehu sa to objavilo az okolo 20tt a teraz okolo 35tt... mne na to dr ze je to problem imunity... treba vysadit vsetok cukor/kofein a neviem co vsetko som sa docitala na nete, aj ovocie..no asi by som zula iba mrkvu cele dni 😝 ja tiez periem vsetko spodne pradlo/pyzama/uteraky na 60° ale teda nezehlim, avivaz nepouzivam, sem tam dam ocot, vraj je dobry kokosovy olej a oreganovy olej jest a nejake probiotika, no brala som aj tie ale ze by to dako zaberalo, na hygienu pouzivam intimny gel, teraz som presla na saforelle ale teda neviem ci je lepsie len cistou vodou umyvat?

vlastav
26. sep 2016

@iviciatko @barbarelka, nevem baby, doktor mi nic nehovoril do kedy mozem brat a to som v piatok bola posledny krat u mojho dr., tento tyzden uz idem do nemocky na pasy, event. sa tam skusm pytat. Tie bolesti mi dr. odvovodnil iba tymi aktivitami, kedze ma ako tak pozna a vseobecne som trochu chudsia nez priemer. Koniec koncov, nemusi to byt ani jedno s toho, ale ze sa to niektorym zenam stava. Tvrdnutie brucha som nemala iba tie nehorazne bolesti v podbrusku, ze ani na wc odist a pod... 😒

iviciatko
26. sep 2016

@vlastav @barbarelka Mne doktor povedal,ze mam brat Mg ,ale dokedy nespomenul,tento stvrtok idem k nemu,tak sa ho na to opytam.Ale zatial mi Mg nezabralo,v noci je to najhorsie,ked lezim mam najvacsie tlaky.

mizuzka
26. sep 2016

@ewitta123 skus to detske mydlo lanolinove, vyrovnava ph a je vhodne pre novorodencov takze ani tebe by nemalo uskodit, stoji par centov a neobsahuje ani zdaleka tolko chemie ako tzv intimny gel

vlastav
26. sep 2016

@iviciatko uf to ti teda verim, mne tie bolesti zacali ustupovat az po cca 5 dnoch uzivania potrebnej davky Galvex Mg (1tbl obsahuje 51mg cisteho Mg), a samozrejme pasivneho "modu". Tak dufam ze ti to coskoru ustupi... 😖

ewitta123
26. sep 2016

@mizuzka dakujem, vyskusam