icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jana137
31. okt 2016

@gabccia moja švagriná..

Nám inak dr. ešte vôbec Dcko nedala..neviem či zabudla naposledy..a ja som sa zabudla opýtať.. v piatok sme mali 5 týždňov..
Bolesť bruška máme ale aj bez toho :/ skúsila som mu dať espumisan L ale strašne po tom grckal (viac ako bezne)

lukamka
31. okt 2016

dievcata stihali niektoremu z vasich drobcekov uzdicku? nasa je vraj tuha a mame sa objednat na povolenie... ja mam z toho husiu kozu 😖

tweetinka.co
31. okt 2016

Ahojte. Pridavam sa aj ku vam mamulky. Nas druhy pokladik sa narodil 25.10. Po dlhom tehu boji prisla na svet sekciou.

jersey87
31. okt 2016

@lukamka ak myslis uzdicku pod jazykom, tak my sme mali nabeh. Pred prepustenim z nemocnice jej ju na 2x kontrolovali, ale napokon usudili, ze to nebude potrebne. A spominali, ze ak by to bolo trochu horsie a nenastrihlo sa to, tak moze mat neskor problemy s rozpravanim. Takze radsej teraz absolvovat tu proceduru, predsalen si to nebude pamatat, ako mat neskor vacsie problemy. :/

lukamka
31. okt 2016

@jersey87 hej to iste hovorili aj mne, vraj sa potom horsie aktikuluje a mozu sa aj zubky inak zoradit... a strihat treba este zakial popri tej uzdicke nema vela ziliek a este nieje tuha. Ale ja ked si to predstavim ako mojej zubrienke niekto striha pod jazykom, tak neviem, ci ma tam nebudu kriesit ☹ a uz zase som roztrasena matka 😖

emy222
31. okt 2016

@zuzka71291 to som si aj ja dneska myslela že sa ťažko vykaka a dneska sme boli u doktorky a tá povedala že to bude asi mojim mliečko trošku schudla mala o 100 g menej ako z nemocnice tiež je pravda že keď jej dám umelé čo musím prikrmovat tak spinka kľudne aj 3hod a po mojom neprejde ani pol hodka a plačeme že neviem ako jej pomôcť fakt človek nevie čo a ešte mi robí že zrazu znicoho nič začne preglga niečo asi jej to vracia naspäť ale nevygrcka jaj človek nevie čo ,,

jersey87
31. okt 2016

@lukamka neostava ti nic ine, len to pretrpiet a hovorit si, radsej teraz ako neskor. A je to pre jej dobro...

pehavcek
31. okt 2016

@zuzka71291 probioticke kvapky od biopronu.

florence33
31. okt 2016

nám pediatrička odporučila na koliky kvapky SabSimplex, aj preventívne

zuzuzuzka
31. okt 2016

Ahojte baby 🙂 neviete o nejakej dobrej aplikacii o prcom roku zivota? Co ma vsetko babo vediet, kde si znacim miery a tak podobne.

filajka
31. okt 2016

@pehavcek @zuzka71291 nam lekarka odporucila probiofix baby probiotika

pehavcek
31. okt 2016

@zuzka71291 probioticke kvapky od biopronu.

mizuzka
31. okt 2016

@emy222 ahoj, no doktorka nam odporucila aby vypil 40 ml, lenze vypije okolo 60 kazde dve a pol hodiny. Najskor sme zacali s probiotickym hipp mliekom nakolko som s nim mala dobre skusenosti, no grckal, pokracovali sme teda nutrilonom pro expert na travenie a naduvanie, dokina zmenila kvoli grckaniu na nutrilon antirefluxne. Grckat prestal len tie koliky nestastne nam ostali. A mliecko vlastne stale len parr kvapiek aj ked ho prikladam stale. Inak na bolave prsia je dobra masticka bepanthen a studene obklady a pred kojenim zas pomasirovat a zohriat prsia.

mizuzka
31. okt 2016

@gabccia ahoj, dakujem za tip, cajik urcite skusim. Ricinus som cely uz "vypapala". Zacala som s nim hned po porode. Moze sa to aj dlhodobejsie brat?

lindt
1. nov 2016

Myslim,ze ani u nas nie je problem s vigantolom. Co je priblem,tak to je reflux,niekedy som z toho riadne na nervy...ale pribera krasne,za 2 tyzdne pribral 1010g,tak to mame pretrpiet...jedine,co ma,tak je tvrde brusko,tak cvicime,ale on je spokojne babo,takmer vobec neplace(klop.klop),len nech mu to vydrzi....

gabccia
1. nov 2016

@mizuzka skus cajik, ozaj je dobry alebo potom este tento od leros s jastrabinou...a tiez vela tekutin a polievok treba papat 🙂 vies co, ja som vybrala jeden Ricinus a este som su kupila tri.. este jeden isto vyberiem a uvidim.. aj zeny na MK pisali, ze brali naraz 2-3 balenia..a ked budem mat pocit, ze ubuda mliecka tak si zase nasadim..

dany1dany
1. nov 2016

No. Tak dnes sme to dali konecne aj my!! Noel sa narodil rano o 6:30 den po termine. 3330g, 50cm. Bez nastrihu, bez epiduralu. Riadne som si vydrela kazdu kontrakciu. Chcela som skusit ake to je bez epiduralu. Hrozne 🙂))). Ale mame to za sebou chvala bohu! Tal konecne aj ja patrim do klubu 🙂 drzte sa.

lukamka
1. nov 2016

@dany1dany kraaasne meno, gratulujeme! Užívajte si spoločne chvíle ❤️

jersey87
1. nov 2016

@dany1dany prajeme vela zdravia obom a vela mlieka...

dany1dany
1. nov 2016

Dakujeme pekne 🙂

dany1dany
1. nov 2016

...to stahovanie maternice po druhom porode je ina parada....

lukamka
1. nov 2016

@dany1dany boli viac? 😬

janifer
1. nov 2016

@jersey87 mne silno hlasi kakanie aj cikanie, vzdy sa preberie zo spanku, aj dnes vonku, vreskot, som ho vytiahla vo fusaku na odgrgnutie, este zaspal tak na 20min. Ale silno uvazujem o satke na zimu, kvoli kojeniu vonku. V lete to bolo super, hocikde sme sa nakrmili prebalili.

janifer
1. nov 2016

@barbarelka no ja to mam podobne, mne moja 50 r. mama zakazala vychadzky na 2 tyzdne, ed som jej oznamila ze ideme cez vikend na obed do restauracie, tak som sa zblaznila! Ja a sestonedielka mam doma sediet. Inak vo vzduchu je vselico, my sme uz vsetci nachrchlani, aj najmladsi, teplotujeme, takze zajtrajsok rozhodne. Zatial prirodna liecba cesnak a kapucinka.

janifer
1. nov 2016

@dany1dany ze? Ja uz mam chudsie brucho ako pred otehotnenim. Ale mladenec si pyta aj kazdu hodku, cize aj kojenie spravilo svoje

dany1dany
1. nov 2016

@janifer ano..aj ja hlavme po kojeni ale teraz aj bez. Ako keby 70% intenzita kontrakcie. Fu. Ale uz je to lepsi pocit ked clovek vie ze to uz sa "len" stahuje maternica. 🙂

mizuzka
1. nov 2016

@gabccia oki dakujem, vyskusam. Polievok papam vela, kazdy den min raz a hlavne zaprazene a hlavne vajickovu 🙂

emy222
1. nov 2016

@mizuzka len 40? Šak tak nám keď sme odchádzali z nemocnice a dneska máme ešte len týždeň a tych 60 vypijeme aj 70 aj z ciciku aj z fľaše len po ciciku je skor nesvpja ja už neviem ako a kedy má papať po sunare sem tam dokáže späť aj 4,hod a to sa ju bojím budit aby som jej nedávala nasilu aby jej zle nebolo a zas bohjim aby mi nechudla :( jaj sama neviem

emy222
1. nov 2016

Baby ešte otazocka ako často lákajú vase bábätká neva ak tak deň nekakala zatiaľ ? 🙂

evelina1607
1. nov 2016

@dany1dany joooj aj mna to brutal bolelo..ked som kojila, krcovite bolesti skoro ako tie porodne.. Chvalabohu len v porodnici tie 4 dni.. Pri prvom synovi to tak nebolelo.. A vaha isla tiez dole, som 2 t po porode a ostalo mi len 5kg naviac;)