Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
dievcata stihali niektoremu z vasich drobcekov uzdicku? nasa je vraj tuha a mame sa objednat na povolenie... ja mam z toho husiu kozu 😖
Ahojte. Pridavam sa aj ku vam mamulky. Nas druhy pokladik sa narodil 25.10. Po dlhom tehu boji prisla na svet sekciou.
@lukamka ak myslis uzdicku pod jazykom, tak my sme mali nabeh. Pred prepustenim z nemocnice jej ju na 2x kontrolovali, ale napokon usudili, ze to nebude potrebne. A spominali, ze ak by to bolo trochu horsie a nenastrihlo sa to, tak moze mat neskor problemy s rozpravanim. Takze radsej teraz absolvovat tu proceduru, predsalen si to nebude pamatat, ako mat neskor vacsie problemy. :/
@jersey87 hej to iste hovorili aj mne, vraj sa potom horsie aktikuluje a mozu sa aj zubky inak zoradit... a strihat treba este zakial popri tej uzdicke nema vela ziliek a este nieje tuha. Ale ja ked si to predstavim ako mojej zubrienke niekto striha pod jazykom, tak neviem, ci ma tam nebudu kriesit ☹ a uz zase som roztrasena matka 😖
@zuzka71291 to som si aj ja dneska myslela že sa ťažko vykaka a dneska sme boli u doktorky a tá povedala že to bude asi mojim mliečko trošku schudla mala o 100 g menej ako z nemocnice tiež je pravda že keď jej dám umelé čo musím prikrmovat tak spinka kľudne aj 3hod a po mojom neprejde ani pol hodka a plačeme že neviem ako jej pomôcť fakt človek nevie čo a ešte mi robí že zrazu znicoho nič začne preglga niečo asi jej to vracia naspäť ale nevygrcka jaj človek nevie čo ,,
@zuzka71291 probioticke kvapky od biopronu.
nám pediatrička odporučila na koliky kvapky SabSimplex, aj preventívne
Ahojte baby 🙂 neviete o nejakej dobrej aplikacii o prcom roku zivota? Co ma vsetko babo vediet, kde si znacim miery a tak podobne.
@pehavcek @zuzka71291 nam lekarka odporucila probiofix baby probiotika
@zuzka71291 probioticke kvapky od biopronu.
@emy222 ahoj, no doktorka nam odporucila aby vypil 40 ml, lenze vypije okolo 60 kazde dve a pol hodiny. Najskor sme zacali s probiotickym hipp mliekom nakolko som s nim mala dobre skusenosti, no grckal, pokracovali sme teda nutrilonom pro expert na travenie a naduvanie, dokina zmenila kvoli grckaniu na nutrilon antirefluxne. Grckat prestal len tie koliky nestastne nam ostali. A mliecko vlastne stale len parr kvapiek aj ked ho prikladam stale. Inak na bolave prsia je dobra masticka bepanthen a studene obklady a pred kojenim zas pomasirovat a zohriat prsia.
Myslim,ze ani u nas nie je problem s vigantolom. Co je priblem,tak to je reflux,niekedy som z toho riadne na nervy...ale pribera krasne,za 2 tyzdne pribral 1010g,tak to mame pretrpiet...jedine,co ma,tak je tvrde brusko,tak cvicime,ale on je spokojne babo,takmer vobec neplace(klop.klop),len nech mu to vydrzi....
@mizuzka skus cajik, ozaj je dobry alebo potom este tento od leros s jastrabinou...a tiez vela tekutin a polievok treba papat 🙂 vies co, ja som vybrala jeden Ricinus a este som su kupila tri.. este jeden isto vyberiem a uvidim.. aj zeny na MK pisali, ze brali naraz 2-3 balenia..a ked budem mat pocit, ze ubuda mliecka tak si zase nasadim..
No. Tak dnes sme to dali konecne aj my!! Noel sa narodil rano o 6:30 den po termine. 3330g, 50cm. Bez nastrihu, bez epiduralu. Riadne som si vydrela kazdu kontrakciu. Chcela som skusit ake to je bez epiduralu. Hrozne 🙂))). Ale mame to za sebou chvala bohu! Tal konecne aj ja patrim do klubu 🙂 drzte sa.
Dakujeme pekne 🙂
...to stahovanie maternice po druhom porode je ina parada....
@barbarelka no ja to mam podobne, mne moja 50 r. mama zakazala vychadzky na 2 tyzdne, ed som jej oznamila ze ideme cez vikend na obed do restauracie, tak som sa zblaznila! Ja a sestonedielka mam doma sediet. Inak vo vzduchu je vselico, my sme uz vsetci nachrchlani, aj najmladsi, teplotujeme, takze zajtrajsok rozhodne. Zatial prirodna liecba cesnak a kapucinka.
@mizuzka len 40? Šak tak nám keď sme odchádzali z nemocnice a dneska máme ešte len týždeň a tych 60 vypijeme aj 70 aj z ciciku aj z fľaše len po ciciku je skor nesvpja ja už neviem ako a kedy má papať po sunare sem tam dokáže späť aj 4,hod a to sa ju bojím budit aby som jej nedávala nasilu aby jej zle nebolo a zas bohjim aby mi nechudla :( jaj sama neviem
Baby ešte otazocka ako často lákajú vase bábätká neva ak tak deň nekakala zatiaľ ? 🙂
@dany1dany joooj aj mna to brutal bolelo..ked som kojila, krcovite bolesti skoro ako tie porodne.. Chvalabohu len v porodnici tie 4 dni.. Pri prvom synovi to tak nebolelo.. A vaha isla tiez dole, som 2 t po porode a ostalo mi len 5kg naviac;)

@gabccia moja švagriná..
Nám inak dr. ešte vôbec Dcko nedala..neviem či zabudla naposledy..a ja som sa zabudla opýtať.. v piatok sme mali 5 týždňov..
Bolesť bruška máme ale aj bez toho :/ skúsila som mu dať espumisan L ale strašne po tom grckal (viac ako bezne)