icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

janifer
10. nov 2016

@majush
@lindt
@lukamka baby pri satkovani by sa nemalo varit, pozor aby neprislo k urazu. Ja som uz stihla rozbit sadu misiek na salat a aj dzban na caj, vypadli mi zo skrinky na ten dzban, unava uraduje. My vacsinou varime pocas ranneho spanku, to je takych 30minut cca. No dakedy som rada ze stihnem doranajkovat so starsim.

lindt
11. nov 2016

@janifer s tym varenim som si netrufla este. Ale mas pravdu, je to sice super,ze mas volne ruky, ale babatko tam zavadzia trochu a moze dojst k hocakemu urazu... tie rana su rovnake i u nas 😀 niekedy by sa mi zisli kridla,aby som to postihala obriadit vsetko 😀😀😀

krekacsmarika
11. nov 2016

@jersey87 kde si kupila biogaia?

krekacsmarika
11. nov 2016

@majush my mame cely do vecerneho kupania

evkano
11. nov 2016

My frcime na nosiči ergo baby ;)

jersey87
11. nov 2016

@krekacsmarika normalne v lekarni.

majush
11. nov 2016

@janifer to je pravda, ze je to dost nebezpecne, pri sporaku som s malou nestala, ale teplu ruru otvarala. Len zrazu euforia, ze kusok volneho casu a paru ruk 😉

seki11
11. nov 2016

@jersey87 Tie kvapky SAB simplex si dávala pred každým kojenim?Sa mi to zdá veľa 15 kv zakaždým.

nikolajka2
11. nov 2016

@jersey87 - mne napodobne, mam akosi menej mlieka a neviem ako to zvysit. Kupila som aj homeopatiKa, cez noc stale prikladam kazdu 1,5 hod, ale akosi nic sa nedeje. Este cierne nealko pivo trocha pomohlo.

nikolajka2
11. nov 2016

@tanikbb - ahoj, ake antibiotika si uzila na ragadu? Ja mam tiez ragadu, ale antibiotika som sa bala dat. Lepsie povedane laktacna poradkyna dala univerzalnu mast, kde su rozne pridady a antibiotika.

jersey87
11. nov 2016

@seki11 ja nedavam 15 kvapiek. Aj mne to prislo prilis. Skusala som najskor 10 a potom som postupne znizovala. A teraz ked su aj tie probiotika, niekedy aj zabudnem sab simplex dat a sme v pohode. Ale ustalila som sa na tych 7-8 kvapiek.

jersey87
11. nov 2016

@nikolajka2 no mne odsavanie pomohlo. Dva dni som si po kazdom kojeni cca 40 ml odsala a teraz uz jej nedavam odsate, lebo jej zacalo stacit to co vypije. A pritom sa mi nezda ako keby som mala viac mlieka. Ale ked jej staci, som spokojna.

lukamka
11. nov 2016

@janifer ja si tiez na varenie netrúfnem, uz aj raňajkovať nad ňou je take krkolomné 🙂 🙂 zbieram omrvinky z dievčatka haha
Ja som rada, že sa mi v tom pekne vyprdka a pospi 🙂

jana137
11. nov 2016

@lukamka tak to si skús jesť špagety s kečupom a so syrom ;) prekvapivo nebol vôbec špinavý ;)
Už aj na záchode som s ním bola .. keď musíš tak musíš :D

majush
11. nov 2016

@lukamka treba jej dat na hlavu papierovu servitku, tak to urobila moja svagrina synatorovi, ten bol dokonca hore a pekne drzal 😂😂😂 nerobi zo standartne, nebojte 😉

lukamka
11. nov 2016

@jana137 🙂 no ja som tiez mala prvé dni wc dilemu, ale hovorim si na tom wcku som do minuty hotová, tak ju položím do postieľky, poviem že som hned späť a ked aj začne plakať, tak si proste švihnem a ešte jej z wcka kričím že mamka uz ideeee 🙂 🙂

lukamka
11. nov 2016

@majush hehe však najesť sa treba, keď si doma sama, tak skúšaš, mne sa osvedčil barový pult nad linkou a to som ho chcela zrušiť 🙂

jana137
11. nov 2016

@lukamka to hej, len keď ho mám v šatke tak ho už nevyklapam .. ;)

alicazazrakova
11. nov 2016

Zienky, vy tak krasne satkujete, to je super 🙂 zacali sme aj my, len zatial mi to uvazovanie moc nejde, ale tesim sa uz, ake to bude spica, ked zvladneme aj kojenie v satke 🙂 nezavrhujem ani kocik, ale satka bude super pomocnik... Ale mam dilemu co malej obliect ked pojdeme von v satke... Nemam nosicsku bundu, stoji to nekrestanske peniaze... Ale mam taku kapsu od cybexu a tensiu nosicsku mikinu. Len co na malu? Body, teplaciky, na to strikovany svetrik a strikovane kamasle, strikovane topanocky? Ci este cosi na nu?

seki11
11. nov 2016

@jersey87 super,Dakujem.Ja dávam 10

emy222
11. nov 2016

Baby co ešte pijete čo je podobné vinei som tu čítala niekde ale už neviem čo to bolo ?!🙂 Zabúdam a to som myslela že v tehotenstve tá tehotenska amnezia ale ono to je asi mnou 🙂

lukamka
11. nov 2016

@emy222 hroznova sťava od matysaka

emy222
11. nov 2016

@lukamka a kde to kúpim ? 🙂

tanikbb
11. nov 2016

@nikolajka2 ja som uzivala atb na zapal prsnika. uplne cerveny bol. na ragadu trosku pomohlo. Rovamycin, dr povedal, ze sa nemam strachovat aj ked je tam napisane, ze teda nemali by kojacie matky. uplne mi stiahlo zapal. trosku ale len trosku stiahlo ragadu. mne tiez laktacna hovorila o univer masti na bradavky ale v lekarni kam ma navigovala mi povedali, ze v poslednej dobe nemaju s tetami z mamila.sk dobre skusenosti. lebo ze univerzalnu mast davaju hned a neskusaju ine moznosti. lebo predsa su tam antibiotika, antimykotika a kortikoid. nuz skusam inak, este mi kamoska doniesla nejaky krem z madarska tak uvidime ci nepomoze. ak by nie, tak zase zavolam do lekarne nech mi tu masticku namiesaju na moje riziko.

lukamka
11. nov 2016

@emy222 v bio obchodoch, niekedy to ma aj terno a predajne starý otec tiez.

janifer
11. nov 2016

@emy222 u nas maju v Bale, v Jednote aj Kauflande. Tam maju aj nealko sampanske Hubert

janifer
11. nov 2016

@alicazazrakova to by som aj ja rada vedela ako obliect/ obut tak malinke na von do satky...zatial si netrufam lebo v kociku vydrzi aj 2 hodky spat ...s tym ze po hodine zahlasil, ze je pocurany tak sme sa vo vchode prebalili. Je este na FB skupina Nosime nase deti, viem ze tam maju navody ako obliekat. A stale mi pride na von pohodlnejsi ten kocik, aj na nakup, prebalenie, pokial dieta nema koliky/reflux...mojmu staci vyvysena poloha pod hlavou a spi uz v chodbe pri vytahu. Kamoska od ktorej mam satku, tak ju pouzivala na sos situacie, ked sa dieta v kociku zobudilo a chcelo sa nosit, dojcit. Ale ani toto si v zime neviem predstavit. Vybalovat ho z fusaku a prehadzovat do satky/ viazat ju vonku v mokre, ved to povalam po zemi hned.

janifer
11. nov 2016

Zeny, dnes pri umyvani vlasov vidim vo vani vlasy??? Uz je to tu, po porode znovu zacinaju padat vlasy. V tehotenstve nepadali. No a plet to radsej pomlcim.

girlie_konik
11. nov 2016

Baby,ako ste na tom s bruchom po porode? Rodila som 8.10. prirodzene, moj druhy porod. Vaha celkom ide dole pomaly, aletm to brucho je otras 😣
Velke,mlandrave,makke a strasne vypucene,vyzeram ako v 6. mesiaci! Viem ze to chvilu trva dat sa dokopy, ale pri prvom si nespominam, ze by to bolo az take velke to brucho 😑🤔
Dik ☺

emy222
11. nov 2016

@girlie_konik ja mám tak isto brucho no hrôza ovisnuté meke jak volake cesto no a to som po cisárskom takže to bude asi trochu trvať kým ho budem mať ok :( akurát dneska som si hovorila že až také brucho po pôrode som nečakala ale čo už pri malej sa nato až tak nesustredim hlavne že mám ju 🙂