icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

janifer
29. feb 2016

@weru3ka mne brali v 6+4tt tu krv a dalsiu kontrolu mam o 4 tyzdne

eva2809
29. feb 2016

@janifer ahoj.ake magnezium uzivas??mna tiez napadlo,ze by som si kupila,moze sa to aj "len tak" vsak??ale bolieva ma stale podbrusko..som myslela,ci by mi to na to nepomohlo...

uknovacik
1. mar 2016

@guizui mozem aj ja do sukromnej?

hviezdicka236
1. mar 2016

@eva2809 evka neviem ci sa to moze sj len tak, aby to zasa nemalo nejaky opacny ucinok, ci ? Nechcem strasit 🙂 skus pozriet na nete nieco. 🙂
A inak babule ako sa mate ? Co nove ? Ja dnes 9+00tt, cize uz zacinam 10.tyzden 😀

luciferkax
1. mar 2016

@eva2809. Ja som brala magnezium v. Druhom a treťom trimestri,kvôli tvrdnutiu brucha. ..
@hviezdicka236 Ja som.nedávno začala iba 9ty,včera mi.bolo strašne zle,dnes je to omnoho lepšie 🙂 včera sommala poradňu, tak sa vytesujem, že všetko ide ako ma🙂 krpec mal skoro 2cm. Muž sa ma pýtal, čo to bude :-P. Včera som sa pochválila mamine, ostatným stále nie,asi počkám predsa len do ďalšej poradne 21.3.,kým prejde môj smutný 11tt. Vaham nad kúpou angelsoundu. ..:-P

hviezdicka236
1. mar 2016

@luciferkax my uz sme to v rodine povedali, a aj takym najblizsim, ale este to nejako "neroztrubujeme " 🙂 ja idem 9.3.na prvu ppradnu a neviem sa dockat 🙂 asi nedospim :D budem drzat palce aby si ten 11.tyzden krasne preletela 😉 a mzoem sa spytat co to je ten angelsound ? 🙂

luciferkax
1. mar 2016

@hviezdicka236. Prístroj na pocuvanie srdiečka v bruchu, mal by od toho 9tt zachytiť žijúce srdce 🙂 ja by som tiež roztrubila všade, ale nechcem aby to vedeli deti, pre prípad,že by to dopadlo ako naposledy, boli strašne smutné, sklamané a ja som im akosi nedokazala byť oporou ☹
No mladší je veľmi pozorný, ma 5rokov,ale skonštatoval že mi dajak cicky narástli (bol dlho dojceny, stále má k.nim citový vzťah haha) a tak isto: mamka akosi ti bruško narástlo, nemáš tam bábätko? Ukáž,pozriem sa...a pocuva uskom

golika2
1. mar 2016

Ahojte. @eva2809 ja som prve tehotenstvo posledný mesiac prerezala v nemocnici kvôli tvrdnutiu brucha a brala som aj tabletky aj infúzie magneziove. Teraz mam z toho strach, tak si preventívne dávam jednu tabletku denne magnezium B6 premium. Aj ked to tvrdnutiu je asi skor v poslednom trimestri. Okrem toho užívam femibion kyselinu listovú.

senselinka
1. mar 2016

@luciferkax od 9 tt ti angelsound urcite nezachyti, moooozno od 12 tt aj to nemusi a bude ta to stresovat. Ja som mala pri dcerke, pre mna to bolo super, ale bola som 12+ tt, ked to fakt bolo pocut, skor ani nahodou

luciferkax
1. mar 2016

@senselinka. Fakt??? Sa mi zdalo že baby niekde písali že skôr. V tom prípade je to zbytočnosť, veď ja ako tretorodicka už môžem cítiť pohyby od 15-16tt, nemusím počúvať 🙂

hviezdicka236
1. mar 2016

@luciferkax faakt ? 😀 deti su velmi vsimave 😀 no ten pristroj si pozrem a to by som tiez rada pocula srdiecko 🙂
@golika2 ja beriem tiez kuselynu listovu, ale len klasicku od dr.max 🙂 ale aj to skor neberiem ako beriem 😀 akosi na to zabudam 🙂

cammeronka
1. mar 2016

@hviezdicka236
@luciferkax
@senselinka tak ja neberiem nic, gyn povedala, ze ani kyselinu listovu netreba, tak neviem..a viem, že uplne mega skoro som si vcera klikla na postielky a kociky a teda hned som to aj zavrela, sak toho je milion a ja ako prvocakatelka ani netusim akym klucom to raz budem vyberat 😒 a oznamovat to rodicom budeme az na velku noc, to mi vychadza 12tt alebo 13tt 🙂

senselinka
1. mar 2016

@cammeronka ja musim brat kvoli krvnej diagnoze, brala som ju uz preventivne skoro pol roka.
Ale kyselinu listovu by som na tvojom mieste brala... Neviem, ja som specialny pedagog, nedostatok kys.listovej koze sposobit nedostatocny vyvin mozgu babatka, co z mojho pohladu a skusenosti riskovat nebudem
http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...

senselinka
1. mar 2016

@luciferkax keby si byvala blizsie, tak ti ten moj na tych par tyzdnov poziciam, hm... 😕

senselinka
1. mar 2016

Inak baby, tie, co pouzivate morsku alebo himalajsku sol, doplnajte si jod, tieto soli nie su jodidovane ako normalna kuchynska sol a nedostatok jodu sposobuje demenciu u babatka. Ak uzivate femibion, to staci, obsahuje jod, ale ak nie, fakt si na to dajte pozor. Ja som si to neuvedomila a vlastne az ked som nam s muzom doplnila stravu o jod, konecne som otehotnela. Mozno nahoda, mozno nie...

luciferkax
1. mar 2016

@senselinka. Ja som morskou soľou doplatila na stitnu zlazu 🙂 veru vrak treba používať soľ iba jodidovanu, koho by napadlo že stipka soli je tak dôležitá :-P
@cammeronka a kyseliny listovu si určite aspoň prvý trimester kúp, čudné,že netreba,moja to prízvukuje, že tri.mesiace pred pocatim začať brat

senselinka
1. mar 2016

@luciferkax tak tak, clovek si mysli, ze ako zdravo papa a figu, este si aj uskodi... 😬

lenkaoravcova
1. mar 2016

@senselinka staci ked beriem femibion alebo mam brat kyselinu listovu este naviac, ja som brala asi rok vkuse ale teraz ked som zistila ze som tehu a zaala som brat femibion vysadila som cistu kyselinu

cammeronka
1. mar 2016

@luciferkax no ved ja som ju brala asi aj rok pred otehu, a moja gyn tvrdi ze je to len farmaceuticky tah..tak potom clovek nech sa vyzna v tom 🙂

luciferkax
1. mar 2016

@cammeronka kyselina listova stojí dva eura, z toho by nezbohatli :-P :-P

senselinka
1. mar 2016

@lenkaoravcova staci femibion urcite 😉

stevvvka
1. mar 2016

Co mam jest, aby mi nebolo zle? Aj voda a caj mi zatazuje zaludok...

senselinka
1. mar 2016

@stevvvka "surova" voda je velmi tazka na zaludok, ked, tak ju pi prevarenu. Caj je vyborny roiboos s trochou zazvoru, mozes si dat kofolu a slane tycinky, prip.nejake susienky. Musis len skusat, jedz po trosicke, ale kludne aj kazdu hodinu

stevvvka
1. mar 2016

@senselinka skusim tu vodu prevarit....to by ma ani nenapadlo

janifer
1. mar 2016

@eva2809 Najlepsie si to odskusat na sebe. Ja som v predoslom tehotenstve v tretom trimestri brala Magne B6, kazali mi az 6 tabletiek denne, lebo sa mi skracoval krcok maternice. ALE: som sa z toho magnezia vyhadzala. Sumive tablety - ak by sa toto tiez bralo vo velkom mnozstve, tak moze prehnat. Na zaciatku tehotenstva myslim ze staci obcas si svacnut sumive magnezium, alebo ja mam na sebe odskusane ( aj pri tych 6 tabletach denne ze sa nevyhadzem) modra krabicka to je - magneziove tablety od firmy Galvex. Inak velmi dobre je jest aj mandle a kesu oriesky, telo si vypyta co potrebuje. Ja som sa stala zavisla aj na kokose, kokosovom oleji a mlieku 🙂 Kokosovy olej jem aspon 3 lyzicky denne.

luciferkax
1. mar 2016

@janifer aj ja som brala magne B6Konske dávky :-P. Ale.nevyhadzala som sa,iba som bola riadne otapena

cammeronka
1. mar 2016

Hlasim prechod zo stavu nechutenstvo na stav pazravost 🙂 co ma este caka vsetko..🙂

hviezdicka236
1. mar 2016

@cammeronka 😀 ja mam od zaciatku take stavy 😀 ale je to tiez take divne u mna, raz mi chuti vsetko, raz len mliecne a som cely den na jogurtoch, raz len suche veci, ale byva mi skorej zle od hladu 🙂 aj rano sa o 7 budim na to ze som hladna....

cammeronka
1. mar 2016

@hviezdicka236 ja mam tiez dva stavy..bud mi je zle od hladu alebo od prejedenia 🙂

eva2809
1. mar 2016

@hviezdicka236 ja neviem...ja som pocula,ze sa to moze od zaciatku🙂mozno by stacila aj mineralka magneziova.bolieva ta este podbrusko??no aj osobne sa citim na prd...zle mi je cely den...s jedenim je to katastrofa...rano zvraciam..ked si umyvam zuby...a som vlastne uplne nemozna🙂nic sa mi nechce...ufff...a co ty???je ti dobre??