Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@nikolajka2 jeeee a kam ides rodit? 😂
@evkano je sezona ceresni, marhul, melonov, salatu, k tomu dajaky jogurt, acidko a neni problem. Ceresne su na creva velmi zdrave. Cierne ribezle si kup na trhu, daj do mrazaku, vitaminova bomba v zime ako by si nasla. Ribezlovy sirup a dzus pit.
A polievka je zaklad. Vynechat ryzu. Ja mam ryzu raz do tyzdna a ako dobre. Da sa mat ako prilohu Quinoa, Pseno, uhorkovy salat...
A mozno obmedzit biele pecivo a celkove lepok. V jednej mudrej knihe Zivot bez lepku sa pise, ze chudokrvnost a riedke kosti su jednym priznakom alergie na lepok alebo nieco take... Tym nehovorim ze mas celiakiu ani drzat bezlepkovu dietu
@angels23 - zatial si robim iba prieskum lekarov, ale asi na Antolsku. Chcem sa tam ist pozriet. Ty?
@angels23 urcite ruzinova rodila som tam 2 krat u dr. divekyho cize aj do tretice rovnako
No dievcence, ked budete papat magnezium... taketo problemy mat nebudete 🙂 🙂 🙂 ale samozrejme nikomu nezelam, aby ho musel vela brat...
@nikolajka2 ja idem urcite Antolska mala som tam viac kamaratiek a mam tam vela znamych sestriciek na inych oddelenia tak aj preto, ze verim, ze prave bude mat niektora sluzbu
Ahojte je tu niekto kto sa boji toho porodu ako ja?prvy mi nesiel vytlacit len tlaky a bolesti a strasneee sitie dva roky som sa z toho spamatavala:((a teraz sa mi to akosi vsetko vynorilo ked som bola kuk kamosku co porodila a videla tie miesta.4 noci som nespala mysite ze vzdy sa roztrhnu tie stichy co boli aj pred tym alebo je mozne ze uz nebude take sitie?:(
@nikolajka2 @angels23 mám zoznam odporučených lekárov, no nebudem si nikoho platiť, nechám to na náhodu. Majú tam aj kurzy, asi nebudem chodiť. Čo som tam mala kamošky každá bola spokojná, žiadna nemala plateného lekára.
@weru3ka ja som pri prvom bola tiez hodne pozasivana dva tyzdne som si nevedela sadnut a trhalo ma tam dole este rok pri druhom som mala asi 2 stehy ak vobec a fungovala som upne bez problemov hned po porode, verim ze do tretice mozno bez sitia, len teda dufam ze sa obrati dole hlavickou
@weru3ka Ahoj 🙂 ja som ešte nerodila a keď počujem, o tom šití a bolestiach tak mám dosť... Hovorím si, že to nebude až také zlé 😀 a snažím sa na to nemyslieť... a pri prvom pôrode si mala epidurál? Neboj nejako to zvládneme 🙂 a každý pôrod je vraj iný 🙂 tak mysli na to, že teraz to pôjde rýchlo a ukážkovo 😉
@lenkaoravcova Lenka, ako si na tom s epidurálkou?
@77endyka mala som pri oboch pri rpvom by som to asi nevydrzala rodila som 13 hodin uz po 5 hodinach som si pytala prvu davku potom som mala druhu a na sitie tretiu a to pan doktor skonstatoval ze dobre ze som ju mala lebo ze inak by som velmi trpela pritom siti, pri druhom som ju asi mala zbytocne pichli mi ju a do 15 minut sa maly narodil, teraz je otazne ci nejaka bude lebo periem fraxiparin a rozdiel medzi epiduralkou a fraxiparin musim byt 12 hodin cize ked si ho vecer pichnem a chyti ma to v noci mam smolu budem musiet ist bez
Odporucam na vsetko sa pytat, dozadovat sa, lebo mna zaskocil ten pristup, ze podpiste nam informovany suhlas...tak som podpisala. Ale to, ze ked mi pichnu v druhej dobe porodnej oxytocin a budem odvtedy musiet len lezat, to mi nikto nepovedal. Az ked mi uz tiekla infuzka a nutili ma lezat. Ak ma zena rodit po leziacky a dovtedy sa uvolnovala v chodzi, v predklone, na fitlopte, je to utrpenie a bez oblbovakov to asi ani nejde. Zato si aj malo z porodu pamatam. Este ze tam bol chlap.
Baby ja idem tiez prvykrat a nemyslim nato - viem, ze to nemozem porovnavat ale mam za sebou operaciu prs vsetci ma strasili ako to boli proste som sa nastavila, ze zobudim sa a musim zacat fungovat a tak aj bolo 🙂 lekar nechapal ze 4h po operacii som odkracala sama na izbu, ze som isla sama na zachod 🙂 treba mysliet pozitivne, ze to zvladneme a tak aj bude.
@lenkaoravcova jezis to si ma fakt potesila ze nemusi byt automaticky to iste roztrgane lebo mi to tak hovorili zname..dufam ze chytim lrlepsieho doktora lebo tato co som ju mala ma nastrihla strasne to zastipalo a dost skoro kym maly vysiel ..a este tam po mne kricali a laktovky davali mala som z toho dost traumu potom aj poporodnu depku som dostala:(a zvladla som to bez epi🙂no tak snad ma az tak nenastihnu budem ja to mysliet ze nemusia🙂ked tie deti su take uzasne uz sa tesim
no tak moj porod bol bez epi kedze som nestihla poucenie preto nenechavajte veci na poslednu chvilu. maly sa narodil 3t skor a teda bola to makacka. ale moj porod bol cely taky divny kedze som rodila v chripke a den pred som mala 39st horucku. cize katastrofa kasel sopel atd. No a doktora som mala zaplateneho a aj teraz si ho zaplatim. Rodila somu dr.Sysaka na Antolskej a bol tam cely cas aj potom ma prisiel skontrolovat. teraz pojdem na poucenie skoro a urcite si ju dam. ja som teda vsetko bez epi, aj porod aj sitie a to bola katastrofa. urcite odporucam. a zaplatim si aj privatny box na rodenie lebo teda byt ako na vystave nemusim.

@evkano ja mam od vcera 🙂 železo zatial uvidime ze co , ale ak nepojde na mna vzdy ucinkovali rano ovsene vlicky zaliate vodou a cerstvymi malinami 🙂