icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

tilly
autor
8. dec 2009

sakura, elektróny sú tam 17stky, to by bolo drahé a na zimu sú lepšie užšie gumy... ide to na pomerne veľké auto... ford galaxy...

ja to mám na svojom aute tak, že na leto elektrony + letné gumy a na zimu plecháče s originál puklicami a zimnými gumami... takto to mal aj mm na svojej oktavke, teraz si kúpil nové auto s letnými gumami a elektronmi, no a potrebujeme na to disky aj gumy, ale disk stojí 50 eur + puklice a elektrony boli od cca. 70 eur, tak to sa viac oplatia už rovno elektrony...

jabĺčka tiež nadúvajú, teda šupka 😉

zuzu1980
8. dec 2009

tiez som chcela napisat ze jablka naduvaju... som tomu neverila ale je to tak 😝 takze aj hrozno? nedavno som si dala a maly vystrajal, ale ma nenapadlo ze to z hrozna...

ja jem vsetko ovocie, alergie nemame. ale to co naduva, tak na to maly reaguje hned. sice sa vyprdka a vykaka do kazdej plienky, ale tie krce pri tom... 😝

ako som vcera pisala, prespal cely den. O 20.00 sa konecne zobudil a vystrajal do pol noci. On sice vzdy zalahne az o polnoci, ale aspon je to bez placu, zatial co vcera se mali koncert ! o 3.00 papal pekne, este v spanku, ale potom o 5 rano zase koncert,nie a nie ho uspat. Zobudil sa a s usmevom kukal na mna ze podme sa hrat 😀 Ale ked vas tu citam, tak vidim ze to vlastne nic nie je, som rada ze sa pri nom aspon ako tak vyspinkam aj ja... tak 3x 2-2,5 hod to mi bohate staci 🙂

kamoska co ma 7 mesacne babo, nespala od jeho narodenia az doteraz... maly je straaasne nervozny, uplakany, spi tak maximalne hodinku, maju to strasne tazke ! Takze ja sa nestazujem...

tilly
autor
8. dec 2009

deti sú rôzne, tak ako my... ja si stále hovorím, že mám dobré deti, keď som videla susedu, ktoreh malý do troch mesiacov vkuse plakal... sme vždy vedeli, že sú doma, lebo malý jačal na celú ulicu 😀 ale teraz je to taký zlatý chlapec... veľmi rozumný, síce taký šinter s vrtulou v riti, ale strašne zlatý 😀

janka1874
8. dec 2009

no žienky ja už mám teraz hrúzu čo nás čaká v noci malá totiž celé poobede cirkusovala sem tam hodila 10min šlofíka no teraz zaspala ako dudek tak sa obávam že večer bude veselo pomoooooc 😢 😢 😢 už teraz sa bojím a pritom neviem prečo plakala to je najhoršie lebo v plienke hotová bomba napapaná bola až moc lebo aj grckala z toľkého mlieka tak fakt neviem bruško mäkké tak tam tiež nejak dôvod nebol

sakura77
8. dec 2009

tilly no joo,ja mam 15 tky len,ale muz ma 17 tky,pekne palky tiez dal za gumy a minule sa mu odlomila "ventilka" alebo jak to nazvem ked si isiel dofukat a kedze tam ma tie senzory aby mu to ukazovalo na palubnom pocitaci ze treba dofukat a tak,tak len za blbu ventilku vycaloval 110 eur,hruuuza

no jablka som zabudla napisat ze len osupane sa mozu,nooo,inak baby preboha co jete?ked sa vlastne nic dobre nemoze pri kojeni....to je skoda teda...

zuzu ja by som veru bola super vyspata nemat kika-to by sme so sofinkou vyspavali do obeda,ona si tak potiahne v pohode...ale mlady vstane rano a uz ficim... 😅 no ale sak ja rada... 🙂 🙂 🙂 zas co by som aj robila bez takeho jedosa maleho? 😅 to by bola nudaaaaa 😉

kkiki
8. dec 2009

aka dobra tema ... od hovienok po gumy, ale osviezi ... ja mam 16 elektrony ramflat ... takze ak dostanem defekt, bud do 80km najdem servis, kde mi opravia defekt, ale tam musia mat ten specialny pristroj, alebo jednoducho odstavim auto a volam odtahovku ... rezerva uz sa nedava ... no a aj to musi prist odtahovka , ziaden ujo s lanom mi nepomoze , kedze je to automat ... no ale to je nic co mame staru corvette tak tam su 22 😎 ale to zimne ani nemame , pekne drichme v garazi ... a to ked zacne prsat smyka ako na lade ...

krevetka2
8. dec 2009

ahojte,
pridavam sa prvy krat do novej temicky 🙂
Citam, ake mate problemy s placucimi deturencami, hlavne v noci. My sme si to "uzili" iba prvy tyzden po navrate z nemocnice, teraz sa uz Miska v noci zobudi iba 2x na kojenie a potom spi tak do 7.30 🙂
Ale mam zas taky problem, ze mala mi visi cely den na prsniku a ja neviem ako ju to odnaucit. Predtym jej na upokojenie stacil aj cumel, aj po nocnom krmeni, teraz uz nie. Ak jej nedam prsnik, nezaspi. No a akonahle zaspi a ja jej vytiahnem prsnik z pusy, o chvilu je uz hore a spusti plac. Hore vydrzi cez den v kuse 4-5 hodin, potom uz place od unavy, ale sama zaspat nevie...Mam ju nechat len tak plakat (donekonecna) alebo ako ju uspat bez prsnika? Predtym stacilo, ak som si ju privinula a trosku pokolisala a uz bola v risi snov. Na druhej strane - pomedzi to zuzlanie si dost casto aj potiahne a mliecko jej nechcem upierat, lebo malinko pribera. Mala totiz zltacku, bola velmi spava, ale teraz papa v podstate skoro stale a mlieka mam dost, velmi vela kaka, do kazdej plienky,no a za predosly tyzden pribrala iba 60 gramov ☹ V nemocke mi vsetci hovorili, ze ona je taky tulkaci typ, proste potrebuje byt stale v kontakte s mamou, ale ja neviem, ci taketo tulenie je jej skutocna potreba alebo iba zlozvyk...

linnetka
8. dec 2009

ahojte,
tak aj ja konecne v novej teme 🙂
u nas je to tiez take vselijake. lenku trapia koliky, vela vela sme museli trubickovat, ale teraz posledne dni uz zacala pekne sama prdkat a kakat a zda sa mi, ze sa to lepsi.
Spava pekne aj 4-5 hodin a hore byva max. 2 hodky. Zistujem, ze toho volneho casu uz tak nemam. A ak sa predsa len nasiel, tak som robila vianocne pohladnice a riesim ockovanie.
Robila som priebezne aj tie posledne novembrovky do tabulky, ale niekto urcite bude chybat. Tak dnes hodim, co mam a kto tam nebude, nech posle IP. Bude sa mi to lepsie doplnat.

Inak minuly pondelok sme boli na nozicky. Tak vsetko v poriadku a balit do 1 mesiaca. Nebalila som vobec, teraz na kontrolu az o 3 mesiace. BOla som aj na 1. poradni s malou a strasne som sa vytocila. Pretoze, malu mi sestricka iba pomerala a odvazila a to bolo vsetko. Doktorka ju ani nepozrela, vraj sa ponahla na nejake skolenie.
Strasneee.

Krevetka, Lenka tiez lubi byt prisata. Ale podari sa mi ju v stadiu, ked dudluje, pomaly malickom uvolnit a este necham 10-15 min. lezat v tej istej polohe a potom prenesiem.

bleelka
8. dec 2009

ahojte maminky 🙂
po dlhsom case sa hlasim opat, nestiham vas citat, tak len prispejem svojimi radostami a problemikmi...
mala je zlatunka, cez den spinka alebo je hore a pozera okolie. Presne v den ked mala 6 tyzdnov sa zacala na nas usmievat, takze uz veselo opatuje usmev, je to nadherne 😵

Aj nas trapia koliky, mame Infacol, no uplne to nezabera, len zmiernuje priznaky.. najnovsie koliky ustupili a nastupila mierna hnacka, takze sledujem ci sa to nezhorsi a nebude treba zbehnut k lekarke...nestretli ste sa s riedkou stolicou u vasich babatiek?

Mala sa v noci sa budi tak 2-3krat, kazde 3-4 hodinky, raz sa stalo, ze spala v kuse 7 hodin, uz som ju chcela budit, ze mamina potrebuje vyprazdnit prsia 😀 mliecko neodsavam vobec, ani raz zatial, neviem preco to treba, ked su plne, odtecu sami 😉 ale mala pravidelne vyprazdnuje, takze to nebyva casto... ale v januari idem na jedno skolenie, tak budem potrebovat odsat nech moze manzel krmit ked budem prec, bojim sa, ze to nebudem vediet uskladnit a tak...

Chcela by som sa vas opytat ci vam trpnu ruky, najma v noci...mne to zacalo mesiac pred porodom a zatial neustupilo, tak rozmyslam ci to nie je z nevyspania alebo co... skusim sa vo stvrtok opytat lekara, idem na kontrolu po sestonedeli...a este tie co ste rodili prirodzene ci uz mate panvove dno v povodnom stave, lebo ja este nie, pri cikani sa mi neda nahle zastavit moc, ked zovriem, este par sekund tecie, som zvedava ci sa to upravi, dufam, ze ano, ak nie, tak pruuuser 😅

Viete mi niektora poradit nejaky dobry nosic alebo babyvak ci satku? neviem co z nich je najlepsie, tak uvitam skusenosti...chcem to na dlhsie obdobie, teda aj na vacsie babo a bolo by fajn aby sa babo dalo nosit k sebe, od seba, pripadne aj na chrbte...viete poradit?

Pred 2 tyzdnami sme prepichovali uska a este stale ich ma zapalene, vam sa to kedy upravilo? A na lickach ma drobne vyrazky, neviete poradit co na to aby to zmizlo?
Viem, vela otazok, no ked nestiham priebezne, musim takto naraz prosit o rady 😅

Drzte sa, vela zdravicka babatkam a maminkam prajeme s Miskou 🙂

linnetka
8. dec 2009

ozaj a vcerajsim dnom sme zacali konecne pouzivat latkovky 🙂

strapco13
8. dec 2009

linnetka, krevetka ..tiez ak mi zaspi na prsniku, tak vytiahnem bradavku a chvilu ho este necham pri zdroji..a az potom ho prelozim
krevetka..to ze ti tak malo pribera, moze byt tym, ze ak nepapa dostatocne dlho z jedneho prsnika, tak sa nedostane k zadnemu mliecku, ktore je tukove a pribera sa z neho..to ze si vzdy len tak cucne..to ju nezasiti a cucka si asi len predne mliecko, ktore je sladsie a je skor od smadu a od neho sa tolko nepribera
ja kojim vzdy len z jedneho prsnika pri jednom kojeni..a maly mi pekne pribera ..okolo 300 g tyzdenne..a konecne uz neosavam..ma to nebavilo
my sme vcera spali asi od 19 do 23 potom do 2.20 zaspali az o 4 potiahli do 6 a o 7 bol zase hore, tak som ho supla ku mne do postele a podriemkavali /skor iba ja/ do 9 potom zalomil az okolo pol11 na polhodku a od 12 spal do 3 a odvetdy nic..teraz lezi v kociku, js ho jednou rukou kolisem a druhou konikujem..ale zacina plakat, tak asi von z kocika

linnetka
8. dec 2009

bleelka, lenka ma tiez vyrazky po tvaricke, predpokladam, ze je to reakcia na nieco co som zjedla (zeby cokolada 😕 )
a ako vies ze Miska hnackuje? ved ju kojis a stolica je riedka, aspon teda lenka ma riedku stolicu, taku prazenicku a kaka skoro do kazdej plienky

linnetka
8. dec 2009

aha a este v 4 tyzdnoch Lenka vazila 3750 g, takze pribera tiez peknych 250 g za tyzden. Uz je z nej pekny macko 😀 Ale vazi teraz tolko, co Olivia pri narodeni 😀 😀 😀

strapco13
8. dec 2009

tak nie..len nam vypadol cumel..nasa svagrina a maleho krsna robi vo vyrobni cumlikov..mam ich doma milion..a nas maly lubi len Aventacky 😠 😠 ten som dostala na jednom skoleni..ale aj ten mu musim najprv takmer nasilu dat, ho vypluva, tvari sa ze ho napina..no a potom plac ked nam vypadne..ale len taky maly plac..ten znamena..mama dudel mi usiel, vrat mi ho 😀 😀

maly uz pekne rozdielne dava najavo co ho trapi..a mama sa to uz naucila rozoznat 😀 ..som sikulka 😀 😀

bleelka..ako osetrujes uska? treba ich najprv vycistit liehom, potom natriet Framykoinom a pravidelne s nausnickou krutit, nech sa jednak masticka dostane aj do dierky a nech nausnicka nezarastie
tie vyrazky na lickach..bud si nieco zjedla ale to moze byt aj z toho, ze ked malemu vytecie trosku mliecka a nestihnes to hned utriet..proste z vlhka
trpnutie ruk mi ustupilo na druhy den po porode, a panvove dno mam asi uz uplne OK

krevetka2
8. dec 2009

strapco,
snazim sa Misku kojit tak, ze najskor nech vyprazdni jeden prsnik a ak sa este dozaduje, dam jej aj z druheho, len som si v poslednom case vsimla, ze z praveho prsnika pije kludne tak 10 minut a potom nejak onervoznie, zacne sa odtahovat a opat prisavat, ale uz je to take nervozne papanie, (v pravom prsniku sa mi robi tusim menej mliecka, vacsinou ho rychlo vyprazdni cely...) vtedy ju prelozim na lavy prsnik, tam zas kludne par minut potiahne a potom zvycajne zaspi... Vyzera to tak, ze sa napapa predneho mliecka a to zadne sa jej uz nechce tahat. Ked ju dam hned na lavy prsnik papa dlhsie, aj zadne mliecko, vacsinou tak vydrzi vyse polhodiny. Len ju nechcem davat len na jeden prsnik, aby sa mi v druhom neprestalo mliecko tvorit (aj ked neviem, ci je to mozne).
bleelka, to panvove dno este ani mne nefunguje tak ako predtym, snad sa to casom este upravi 😉 a riedku stolicu ma aj nasa Miska, ale neriesim to, myslim, ze je to v poriadku

adka_praha
8. dec 2009

ahojte...my sme spali celkom pekne ale ako je terezka nachladnuta tak tie hlieny jej stekaju aj do zaludka a trocha viac grckame... ☹ vzdy ju davam spat na bok aby sa nam nepridusila keby nahodou grcla a co cert nechcel, tak si hlavicku otocila ze bola tvarickou hore a stalo sa presne to, coho som sa snazila tak urputne vyvarovat...boze baby keby sa nenadychla a nezacala kricat tak ja neviem co by bolo... 😢 😢 😢 😢 😢 priserne som sa zlakla...teda najprv som nemala cas na sok, bo nastastie som si v tom momente zachovala chladnu hlavu ale ked uz bolo dobre, tak na mna prisiel sok...este teraz ma klepe jak osyku...mm do mna nalial hruskovicu nech sa spamatam... ☹ sme okamzite premontovavali postielku aby bol rost s madracom sikmo...pomoze to dufam???????????????????????????????

bleelka
8. dec 2009

kocky dik za nazory a skusenosti a rady
riedku stolicu ma od porodu, ale teraz je este redsia, taka vodnata a bez tych vlociek co uz mavala, take tukove hrudky, teraz ma len vodu, uvidime ako bude zajtra...

uska aj ja tak osetrujem, lieh, potom framykoin

licka som si aj ja myslela, ze z mandarinok, no nezmizlo to ani po cca 10 dnoch, takze to nebude tym...
nejem ziadne ovocie a vitaminy, iba sem tam banan a pol osupaneho jablka a sem tam mandarinku aby som aspon nieco do seba z vitaminov dostala, ale je to katastrofa ak to nie je alergen, tak je to nafukovacie... na porazenie...

ruka mi zas trpne, ale to je z toho, ze uz hodinu a pol sedim pri PC a mala spi mne na hrudi a pridrziavala som ju tou rukou... strasne rada spi na mne takto, zisiel by sa ten nosic, lebo nic nemozem urobit, uz mi aj na wc treba, ale idem ju uz polozit a najest sa aspon, snad sa nezobudi...

slovakia13
8. dec 2009

bleelka
moja ma tiez drobne vyrazky ,ale to preto ,ze v kuse grcka a nestiham utierat...teraz mi midwaife poradila natierat pred kazdym kojenim balzamom a tusim to zabera 😉

zuzu1980
8. dec 2009

bleelka, ak ma vyhadzane len licka, to nebude alergia. Alergia je taka ze sa vyhadze po celom tele. Kamoskina mala ma tiez vyhadzane licka, lekarka jej na to dala masticku, ze su to "milie" ci co... neviem presne co to je, nikdy som o tom nepocula ale na fotkach to vyzera ako take cervene licka s vyrazkami. Skus sa opytat pediatricky, pripadne im zavolaj...

Panvove dno som mala ok 2 dni po porode, po tyzdni uz som ani nevedel ze som rodila 😀
bolo to vdaka tomu baloniku Epi-no, co som tu kedysi spominala, co sa vo vnutri nafukuje a precvicuje a roztahuje svaly. Viem ze ma tu par ludi zrusilo ze je to blbost, ale kocky fakt to odporucam, pomohlo to, nastrih bol len povrchovy -2-3 stichy a svaly sa dali hned do poriadku. Urcite budem cvicit aj pri druhom 😉

ruky mi netrpnu, v tom neporadim...

janka1874
8. dec 2009

ženy už fakt nevládzem dnes to decko bude spať len na rukách od 12-tej v podstate dlhšie ako 10minút nespala aj keď som si myslela že je úplne tvrdá tak 10min. a je hore a rev už mám toho dosť som hotová z nervami

zuzu1980
8. dec 2009

janka ☹ aj Adamko dnes vystraja... vcera prespal 20 hodin len s prestavkami na papanie, dnes uz od rana buntosi, zaspi tiez len na 10 minut a uz place. Zase ho trapi brusko, ved ja uz fakt nic nejem z coho by ho mohlo nafukovat. Posledne 2 dni som si davala velky pozor, jem len chleba s maslom a pijem vodu, zo zvedavosti ci to zaberie... nezabralo, boli ho to rovnako. Asi to nebude jedlom...

strapco13
8. dec 2009

zuzu..ja som necvicila ani nemasirovala hradzu..a tiez som mala nastrih na 3 stehy...ale este v pondelok tyzden po porode som sedela len na nafukovacom kolese a v utorok som zrazu behala ako srnka...mne gyn. povedal ze vnutorne stehy bolia a tahaju, aze to sa musel uvolnit vnutorny steh ked to tak zrazu prestalo boliet..vonkajsie z nastrihu mi musel vybrat vo stvrtok po 10 dnoch od porodu..boli sice vstrebatelne ale napriek umyvaniu castemu sa mi nerozpustili 😠 😠

janka..blbe..mne to robil min. tyzden ale bez toho revu..len nespal

strapco13
8. dec 2009

manzel pozerl nejaku kriminalku a tam nejaky lekar vravel ze deti placu niekedy len preto, ze mozog este nie je dokonaly a najdominatnejsi je hypotalamus /najstarsia cas mozgu zodpovedna za primitivne funkcie/ a ten niekedy proste veli plakat...cize dietatku nic nie je, nic ho neboli, napapane, v suchom..a predsa place a to len preto, ze cast mozgu to veli 😠 😠 ..ale z toho vyrastu..vsak aj v minulosti boli placlive deti a ako skolaci uz nerevali 😉

zuzu1980
8. dec 2009

strapco, ja som si sadla pol hodinu po porode, ale to ma prinutili - do vozicka. Potom uz som sa nebala, lebo to neboleleo. sestricky zo mna nechapali... Teda trosku bolelo, ale nevadilo mi to. Aj na WC nebol problem, ani na malu ani na velku. Na druhy den po porode mi doniesli lieky ze na zjemnenie stolice ale ked som im povedala ze uz som 2x bola na velkej, tak mi ich ani nedali. Ja som sa strasne bala co bude po porode, lebo som videla moju kamosku na 10 den ze si ledva sadla... A tiez ma vsetky kolegyne strasili ze ist na WC je ako druhy porod... A nakoniec som bola prekvapena ze mi nic nebolo. Na 4 den po porode (ked nas prijali spat do nemocky so zltackou) tak sme vyuzili samotu a isli sme s mm na prechadzku, po 1 hodine som povedala ze ma to nejako zacina boliet, ze podme naspat. Doktori ma zdrbali ze ci som normalna, ze tak daleko sme boli (v jednej restike)... 😀

strapco13
8. dec 2009

moja svokra si 3tyzdne nevedela sadnut...
u mna bola prva a asi az do 4 stolica jak porod 😠 😠 😝 ..ja som mala od zaciatku tehotenstva strasnu zapchu..ale nedala som si ziadne lieky..som sa bala ze by prehnalo skor maleho ako mna...a inak mne sa lepsie chodilo ako sedelo po porode
a teraz si uz ani neviem vybavit tie bolesti..len viem, ze bolelo

zuzu1980
8. dec 2009

inac hej, clovek na to vsetko rychlo zabudne. mna dost prehanalo pred porodom, tak asi to ostalo aj po porode. (som sa bala ze sa pri tlaceni pototo...ale snad nie, ani neviem 😝 ???)
Lieky som brala az neskor, lebo mi dali zelezo na anemiu (bola som tesne pod normou) a to vraj sposobuje zapchu, tak mi dali aj nejake laxativa neskodne pre babatko. Ale ja som strasna co sa tyka liekov, mala som z kazdeho 30 a po 6 tyzdnoch od porodu este 10 tabletiek zvysilo (beru sa raz denne)... 😀 😀 😀

Hej, aj ja som chcela prejst po porode na izbu, a oni ze to je proti predpisom, ze si musim sadnut do vozicka, magori ! Este ja som bola ok, ale take tehulky co ich to velmi bolelo, to si neviem ani predstavit !

adka_praha
8. dec 2009

zuzu ja som rovnaky sklerotik na lieky... 😀 a v zivote som nevyjedla cele antibiotika... 😅

zuzu1980
8. dec 2009

tilly, deina ako dneska? spinkate?

deina
8. dec 2009

Vyzera to tak, ze spime. 🙂 Pre istotu som si zalahla vecer s malym o pol 9 a spali sme do jedenastej, potom dost dlho papal a teraz odsavam, lebo vecer sa mi nechcelo, taka unavena som bola. A teraz sa neviem doodsavat... 😝

Chudatko, asi je unaveny, malinko mi papa, ale to nic, ma z coho chudnut. 😅 Doktorka povedala, ze vela pribral, on mi pribera aj pol kila za 2 tyzdne, co sa mozno nezda az tak vela, ale maco je to riadny. Musim ho nejako dat do laty...

Adka, uf, ale dobre, ze si si zachovala chladnu hlavu. 😉 Ja som takto parkrat Miska zachranovala, ked sa mi napr dusil jedlom (obratila som ho dole hlavou, ine ma nenapadlo, ale pomohlo to).

zuzu1980
8. dec 2009

tak dobru noc 😉