icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

deina
12. dec 2009

Boli ju brusko? Co vsetko si skusala? Mozno si zjedla nieco, co jej nesadlo alebo nepapa ti nahodou prilis hltavo? U nas bol problem s tym, ze mu vadilo kravske mlieko, ako som ho prestala pit, je lepsie. A potom mu vadilo, ked jedol hltavo, rychlo, nalogal sa vzduchu a potom sa mi len krutil a krutil. 😒 Ak nezaberaju ziadne kvapky (napr espumisan), skus masaz bruska alebo pouzit nahriatu plienku a to jej dat na brusko a potom masirovat.

slovakia13
12. dec 2009

deina
uz cely tyzden mame problem s bruskom ,ale teraz to bol extrem 😢
hltavo papa koli nadprodukcii mlieka 😒 aj odsajem ale mlieko strieka jak blaznive. skusala som sa uplne odsat a dat malej z flasky,nehrozi lebo mala cumel do ust nezobere strasne ju z neho napina.
ake to je nespravodlive niekto ma malo ako ty a ja mam zas otrasne vela 😠

slovakia13
12. dec 2009

jem naozaj uz iba zemiaky ,mala sa pri kojeni nahlta vzduchu,ak to nie je kvalitou mlieka 😅

zuzu1980
13. dec 2009

slovakia, tie malicke bruska si proste musia zvyknut na stravu, preto sa vacsina babatiek tak trapi... a potom sa trapia mamicky. To musi prejst, mozme nasim pokladikom trosku pomoct, ale nakoniec to proste musi prejst same. Ozaj, skusala si tu teplu plienku na brusko? Ja som davala pocas papania, pomohlo to.

Adamko tiez teraz casto protestuje pri papani, to on nezvykol. Hltavo papa, len chvilocku, potom viac nechce, za chvilku place ze je hladny, a tak stale dokola... Kde su tie zlate casy ked stiahol plnu flasu a potom 3 hodoiny spinkal... Ja uz len odsavam, s kojenim uz sa ani netrapim, som to vzdala ked sme niekolko dni bojovali a revali obaja. Tiez vela mlieka 😝

didiana333
13. dec 2009

no mne mlieko pre Erika zachvilu nebude stačit...musim si odsavat,lebo nedokazal chytit moju opuchnutu bradavku a potom si na flasu zvykol a nechce sa uz na prsia prisat...no co uz,kazda mame asi nejaky problem...ja si aj nahrievam prsia,vela tekutin pijem a stale je mlieka malo...musime aj nutrilon sem-tam dat ked nie je moje mliečko...a tie bolesti bruška,to je hroza...

sakura77
13. dec 2009

ahojte!
no ako tak citam,vselijako sa trapime veru...my sme vcera vecer tiez mali vresky do polnoci,pritom vykakana bola aj prdiky boli tak neviem z coho moze mat take krce 😠 potom akokeby utalo o polnoci presne zaspinkala a papala az o 6-tej-potom sme spali dalej do 8.45 🙂

teraz sa pytala uz troska ponosit,lebo cele doobedie bola hore a ja som si ju nevsimala,chudiatko moje,tak tam bola tichucko v kresielku a vyčumovala okolo,ja som varila a luxovala kupelnu..ale teraz uz jej bolo dlho,tak konikujeme spolu,a snad by uz aj mohla zaspat,je nejak podozrivo dlho hore... 🙂

slovakia,neblazni ze len zemiaky,to zas tak sa obmedzovat nemozes... 😉

zuzu a ked ho medzi papanim nechas odgrgnut,nespapa ti viacej? ja to tak robim,tiez zacne hltavo jak drak,potom spapa nejakych 60ml a tvari sa ze je najedena-ale keby ju necham tak za chvilu vypytuje zas-tak ju "hodim cez plece" odgrgne a pekne si dopije aj dalej..a potom vydrzi tie tri hodky v pohode

mayka
13. dec 2009

ahojte maminky a pokladiky, 😉

nejako nestiham psednych dnoch. malinkej sa predlzuje cas bdenia cez den a kuka a chce sa nosit aj 4 hodiny. Ale zato v noci tuk tuk tuk pekne spinka a budi sa maximalne 3 x. Akurat cez den potom nestiham si porobit. Ani upraovat riadne nestiham.

A mame problem s peltou na tvaricke. Neviem co to j ale ma ju celu vyrazkovu , ale nie su to potnicky. Tvaricku ma ak smirgel. ☹ Neviem z coho to moze mat. Vraj sa moze plet cistit od hormonov takto alebo zeby nejaka reakcia na jedlo alebo prasok na pranie? Ale nikde inde to nema len na tvaricke. No zajtra ideme na poradnu tak som zvedava co nam dokyna povie a kolko sme pribrali odkedy nas pustili z porodnice, ale urcite vyse kila. Je taka buclata buchticka nasa. 😀

sakura77
13. dec 2009

http://www.alinka.sk/c/dojcenska-kolika-1023.html

jajaj,takze este dva mesiace nas cakaju ☹

zuzu1980
13. dec 2009

sakura, mne sa zda ze Adamko ma reflux...podla toho clanku co tilly davala link. Sice doteraz negrckal, ale nevydrzi na chrbte, musi byt bud vo zvysenej polohe alebo n boku (doteraz som to neriesila, ale ked som to citala v tom clanku tak preeeesne toto pisali), vela sa mu stikuta, casto sa odtahuje od flase (aj ked pred tym pekne papal), nedavno aj par krat grckal... a ked ho necham odgrgnut tak vydava tke zvlastne zvuky, ako keby sa nadychol vody, alebo k comu to mam prirovnat...

ked ho necham castejsie odgrgnut tak je sanca ze po prestavke uz flasu nechyti, vypluva ju. Tak neviem ci ho mam davat stale odgrgavat, alebo ked taha tak radsej nech taha...

Kocky, co vam deticky grckaju, kolko toho vygrckaju? Lebo vcera letela jedna velka davka prudom na mna, tak som ho len v pude sebazachby prevalila na bok, a este par krat pokracoval, bolo toho straaaasne vela. No a ked skoncil, tak hodil na mna velky bezzuby usmev a pytal papat, ze je hladny, potvorka !

Pred tym nikdy negrckal, pekne papal a nemaval stikutku, asi to fakt bude reflux... no co uz, vsak to prejde. Uz som citala co s tym robit, tak budem opatrnejsia...

tilly
autor
13. dec 2009

slovakia, nevymýšlaj s fľašou a UM... máš dosť mlieka, buď rada 😉 neodsávaj, skús kojiť viackrát z jedného prsníka po sebe, potom z druhého, produkcia sa trošku upokojí, len dávaj pozor, aby sa ti nerobili hrčky, v tom prípade to treba odsať, aby sa ti nezapálil prsník, ja mám tiež nadprodukciu, ale robila som to tak, že pár krát za sebou z jedného, potom z druhého a trošku sa to ukludnilo, aj keď aj teraz mi strieka, vtedy sa aďko aj tak odtiahne, ja to zachytím plienkou, počkám kým dotečie a zas mudám, potom to už je lepšie... a dobré je dojčiť naboku v ľahu, ležíš na boku, malá oproti tebe na boku a tak... takto dojčím hlavne v noci (v spánku), ale vraj je to dobré na nadprodukciu... alebo si ľahneš na chrbát a malú si dáš na bruško a tak, len toto si neviem s mojimi malými predstaviť...

inak, ja mám v aute 10 airbagov, tak neviem, či sa mi vypnú všetky, alebo len ten jeden, ale nie je to potom jedno, keď sa vypne len ten jeden, ale bočný sa nafúkne? či tam ide o to, aby nevystrelilo sedačku? mne to porom svieti na prístrojovke, že passengers air bag off a vypína sa mi to kľúčom v odkladacej schránke...

my máme reflux, grckáme veľmi často a potom má chudiatko vždy štikutku...

a noci sa nám trošku upravili, zaspí cca. o 23. a ťahá do 7. samozrejme cca. každú hodinu je hore na dojčenie, ale to vybavím v polospánku... som zvedavá, dokedy budeme takto ťahať, či sa mu to zas nerozhádže...

sakura77
13. dec 2009

tilly,vidis to ma nenapadlo,ze bocny aj je tam,aj ja mam veru,mne sa inak neda ten vpredu vypnut,ma to vobec nenapadlo ked som si objednavala auto,muz to ma tiez v tej odkladacej skrinke,tak som myslela ze to tak je vsade.. 😒 no co uz,tk bude vzadu,len ja som ju chcela vozit tak aby bola v sedacke v protismere,je to omoc bezpecnejsie ,zvlast pre male babenka,co si este neudrzia hlavicku...no ale asi ju otocim po smere a nahodim to pridavne zrkadlo...
no ja prave sa bojim aby jej kiko nieco neurobil,nehrozi ze da pozor,on by jej strdkal cumel nasilu do ust a podobne,takze sedi za mnou ,potom je volne to stredne a mala za spolujazdcom..

zuzu,mne mala zrovna dneska hodila taku sablu ze to letelo meter,doslovne a komplet celych 100ml co vypila,neviem co to bolo,inak negrcakava nejak ,obcas troska vybehne z pusy,ked ju moc nadhodim alebo sa dolefeti hned po jedeni a pri prebalovani jak ju nadvihujem,inak nie...a to bola teda riadna tycka aj v nosteku to mala,som jej to odsavala..

tilly
autor
13. dec 2009

ja sa priznám, že som malého raz viezla v mužovom starom aute a tam sa nedajú airbagy vypnúť a mala som ho vedľa seba 😅 ale bolo to len raz a celý čas som sa modlila, aby sa mi to nevypomstilo... už to teda nikdy neurobím

adka_praha
13. dec 2009

ahojte...

kukam ze sa tu riesia sedacky a bruska...

my mame klud nastastie, ale minule mi v noci, ked som davala malu odgrgnut, letela taaaka tycka cez rameno...a ja ze co mam mokre vsade a to sa mala cinila... 😅 ale uz zacinam prichadzat konecne na to, aby mi nezvrackala...ked si grgne tak este cakam, aby si este raz grgla..ked sa jej nechce, dam do postielky a sliedim okolo jak sup... 😅 sa zacne po nejakej dobe zlostit a vtedy viem, ze ideme este grgat... 🙂 normalne som na seba pysna ze som na to prisla... 😀 sice nie vzdy to funguje, ale vacsinou ano... 😀

kukala som fotecky a take kraaasne deticky mame... 😀 jaj... 😀

adka_praha
13. dec 2009

hehe a robi bublinky ustami... 😀 a nechce pochopit, ze to je neslusne... 😅 😀

bodzlomu
13. dec 2009

naozaj su kraaaaaaaaaaaasnucke tie nase pokladiky 😵 😵 😵 😵
tak by som vsetky vybozkavala 🙂 😉

adka_praha
13. dec 2009

no ja dnes to moje dieta vymenim za babiku na baterky... 😅 od rana sme skoro prd spravili, kedze nasa draha dcerka sa rozhodla, ze ked nespim, budete okolo mna skakat, lebo budem revat kym nezblbnete... 🙄 😅 som zvedava aka bude noc...
zajtra idem na kontrolu na gyndu... 🙂

carmen86
13. dec 2009

ahojte
my sme mali vcera krstiny, vsetko dopadlo ok malicka bola zlata, cely cas spinkala... a potom aj v restike sme ani nevedeli ze ju mame...nase noci byvaju uz pokojne, spime takmer celu noc niekedy sa raz za noc zobudi na papanie a potom spinkame dalej....v piatok sme boli na poradni tak mame 3600g a 52 cm pani doktorka nas pochvalila ze pekne priberame, no caka nas vysetrenie na kardiologii, neurologii a aj ortopedia, tak mame co robit buduci tyzden, tak vam prajem pekny vecer..pa pa 😉

mayka
13. dec 2009

baby nikto z vas nema problem s tymi vyrazkami co som pisala vyssie?

zuzu1980
13. dec 2009

mayka, s vyrazkami nastastie nemame problem, uz beztak mame problemov viac ako dost 😀 😝

zuzanka.h
13. dec 2009

joj baby ako Vám ticho závidím ten spánok .... Náš Jurko zaspáva pravidelne o 3 tej v noci spí do 6tej potom ešte na chvíľu po kojení zalomí a o 8mej je hotovo so spánkom.... ☹

strapco13
13. dec 2009

mayka..my mame ten isty problem..nastastie je to asi to jedine co nas momentalne trapi..ja mam pocit, ze je to z vlhka..ked sa ogrcka, alebo mu vytecie mliecko ako cucka a ja si to nevsimnem hned a neutriem..som si vsimla, ze vtedy sa mu to zhorsi...aspon myslim, ze to ma maly z toho..skusam mu to umyt a natriet telovym mlieckom a mam pocit, ze sa mu to lepsi

baby..ked idete von v takomto vlhkom pocasi a chlade, cim kremujete deturencom tvar..ja mam pocit, ze vsetky tie detske kremy su prilis hydratacne a riedke a tym padom mam pocit, ze mrznu malemu na tvari..si pamatam, ze nam mama davala niveu alebo marina krem na tvar, ale to sme boli vacsi, takze neviem, ci mozem aj malemu..to boli take fajne huste kremy

teda mame este jeden maly problem..maly si uz sice navykol na nocny rezim, teda ze v noci sa spi a len papa a nevymysla..ale vysledkom toho je, ze mi zaspava na prsniku a netaha, ho musim budit, stipkat, poplacat po zadocku, hlasnejsie na neho hovorit..lebo potiahne na zaciatku dobre ale potom zaspi, tak ho chcem dat odgrgnut, ze ma asi dost..tak zacne nervacit, ze on je este hladny..dam na prsnik, pricucne sa a zaspi pricucnuty alebo sa pusti usmeje na prsnik a spi, ked ho polozim, ze idem prebalit, to iste..tak sa nam predlzuje kojenie a ja zacinam byt nervozna, lebo viem, ze este nevypil dost podla toho ako mam prsnik naplneny ..lenze ked ho dam spat do postielky tak je za polhodku hore zas, ze je hladny

strapco13
13. dec 2009

pridala som nejake fotky..ale mozem pridat len tie ktore mam v mobile..tie z fotaka neviem zmensit a nechce mi ich konik tym padom nacitat..ako sa to da zmensit?

zuzanka.h
13. dec 2009

strapco akokeby si hovorila o našom nočnom kojení....

tilly
autor
13. dec 2009

prečo vždy keď pochválim niektorého zo svojich chlapov, vždy mi potom urobia opak... zas žúrujrme, ale teraz aj s koncertom... 😠

zuzu1980
13. dec 2009

strapco, ta fotka s chlapmi nema chybu, ako keby som tych mojich videla...len nemame psika 😀

janka1874
14. dec 2009

Dobré ránko

ja som sa sem poriadne za dva dni nedostala lebo sme robili vianočné upratovanie kedže Sendy bola víkendovať u mojich rodičov tak sme boli dohodnutí nech poupratujem a aj darčeky sme ešte včera boli rýchlo dokúpiť (teda hlavne pre ňu nech nevidí) no ešte stále niečo treba

strapco v tej linke čo tu minule dala tilly je aj o tom nočnom kojení a vraj je to normálne že takto spinkajú pri tom a netreba dávať odgrgnúť aspoň tam som tak čítala skús pozrieť neviem na ktorej strane to je

bleelka
14. dec 2009

ahojte kocky,
chcem sa vas opytat intimnu otazku. Tie co uz mozte alebo skusenosti z minulych porodov, ako ste na tom so sexom po porode? ja som bola na kontrole po sestonedeli, doki povedal, ze uz mozme, ze vsetko je ok, no len ked sme to skusali, tak bolest strasna, takze sme ani nepokracovali a museli inak... bolelo ma to vnutri, takze nie vonkajsia rana, ale vnutorna, mam pocit, ze som cela zasita a znovu panna... dokedy to bude takto? ako to upravit? skusat nasilu pomaly alebo sa to upravi same?
vdaka moc za rady

bleelka
14. dec 2009

mayka, tie vyrazky na tvaricke ma aj moja mala, dnes ideme na poradnu, chcem sa na to opytat. Navyse sa jej uz tretikat zacinaju v pusinke vyhadzovat kvasinky, tak budeme pytat diflucan.
No a stvrtok, piatok a sobotu zas priserny rev vecer - kolika, ale nie z plynov, ale nervveho povodu, zas nevedela zaspat chudatko moje...vcera konecne bez koliky, uvidime co bude dnes...normalne si zelam nech uz ma 3-4 mesiace nech to prejde, lebo je to strasne vidiet dieta plakat a nemoct mu pomoct 😢

janka1874
14. dec 2009

bleelka niekedy si aj ja prajem nech už má 3 mesiace a je po kolikách

bleelka
14. dec 2009

kocky a este mam otazku. v januari idem na jedno celodenne skolenie a mala bude s manzelom s tym, ze cez obednu prestavku ju mozem nakojit, ale doobeda a poobede bude musiet manzel nakrmit nejako. este som neodsavala, neviem ani ako a v com sa odsate mliecko uskladnuje a ako dlho, za aku dobu odsajem potrebne mliecko, neviete poradit ako to urobit? vdaka mooooc