Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
@mima595 no nasu neoblbnem nicim..uz sme skusali vselijako, ona sa ani podplatit neda ako ine deti..radsej nic nechce, nikam nepojde, trucovita, tvrdohlava a velmi neposedna 🤐
@gabika7706 - to poznam... toto nam predviedla nasa BAska, mala kaz... predtym mala tiež jeden, uplne v pohode jej ho dr. zamblombovala...
na ten druhy, predtym ani slovkom nedala najavo, že nejde, že sa boji, isla usmievava k dr.... tam ani neotvorila usta, nic, dalsi pokus o 2 tyzdne, usta sice otvorila,, ale nic viacej... tak zaracha.. ziadne cukriky, sladkosti, casopis Princezne nic.... myslis, že pomohlo??? 2 tyzdne ani sladkost do ust nevzala... ale s takym komentarom--- prisiel ku nej kamarat, nech si da cukrik... baska prisla ku mne a pytasa: Mami, to je sladkost??? a ja, že ano...
a mila Baska hovori tomu chlapcovi: Matko, vies, ja sladkost nemožem, ja som neotvorila u zubarky usta, ja si nezasluzim.... a to hovorila kazdemu..
a o nejake 2 tyzdne si rano zmyslela, že ona teda pojde k tej zubarke... tak sme nna 2. den isli, aby si to nerozmyslela, ja so strachom, čo zase bude... a nasa Basa???? bez pohybu a bez jednej slzicky si nechala zablomovat zub... sestricka aj dr. boli cele pafff, že ako som to dokazala...že to je uplne ine dievcatko...
tak ja hovorim, že nijak, len jej to v tej jej hlavicke nejako dozrelo a rozhodla sa sama...
@mima595 ufff, no my u zubarky zatial len preventivky a bielenie zubov po ATB (po amoksiklave vacsinou), ale teda zazitkov mame odtial tiez dost 🙂) Aj u nas je to tak, ze si musi sama uvedomit, ale ona aj ked si uvedomi preco naco zaco, strasne sama so sebou bojuje. Dufam, ze Martin taky nebude....
gabika tuto hracku som pozerala aj ja,ale manzel ma zrusil ze to strasne huci 😀
tak zatial mame autosedacku,tatrovku(rada sa v nej vozi,mam odskusane),satky,taku drevenu zvieratkovu vkladacku a take misky co sa vkladaju jedna do druhej...este chcem sanky...
zacala som uz pomaly upratovat,kuch.linka vydrhnuta,okno umyte,chladnicky a sporak vydrhnuté....tak aby som si mohla december uzivat na vianocnych trhoch a nakupovanim darcekov🙂))
no my sme este taketo veci naparovacie neskusali,tak ked budeme chori,pridem si k vam po rady,,,vy ste na to odbornicky,asi preto ze mate uz viac deticiek 😅
@lucida ak tato hracka "strasne" huci, to ste potom este nemali a neskusali ine 😀 a ked to Katka pozapinala vsetko naraz, sedela uprostred a vrtela ritou, akoze tancuje, to bola show 🙂 Martin vyhladava teraz presne tie iste hracky a je schopny si to pustat donekonecna...
a co sa naparovania tyka, tak ako mima pise, bala by som sa s tak malym dietatom, ale napr. u nas, ked sme chori mame vzdy vonne silice vo vode v takom kahanceku a to sa vyparuje, ked pod tym hori sviecka, aj byt je prevonany, aj dych. cesty uvolni, mozes namiesto cistej vody pouzit vincentku alebo aj obyc. slanu vodu...
@mima595 no tak to tvou malu obdivujem, uz v takomto veku sa vie uvedomit. a aj dobry napad, schovam v hlave, mozno dakedy pomoze🙂
inak my vianoce moc neriesime, skor to ku komu pojdeme, k mame ci svokre. a asi jedna hracka staci, i tak sa pribezne co to kupi a i tak to maly nechape. skor tie narodky riesim, som sa rozhodla ze idem tortu piect ja, v piatok si idem spravit taku malu generalku, tak uvidim, ci to bude pozeratelne.
a inak to upratovanie by som tiez rada uz skor, ale na to si asi budem musiet zavolat nejaku brigadu 😝
ahojte
marodkom zelame skore uzdravenie🙂kiko je uz druhy tyzden po chorobe v skolke,tak cakam kedy to pride zas....
@gabika7706 maly je podareny,jak sa vytrepe hore 😅 este ze ma taku "ochrankynu" 🙂
my narodeninovy darcek uz mame
no a mama nevydrzala dala ho uz mesiac pre narodeninami,no....
a vyhravacie hracky,no to je jedna pohroma u nas,my mame totalne hrackarstvo doma vsetko to pisti,spieva,hra a podobne a kristianko veeelmi rad popusta sofinke co sa da a mne ide hlavu roztrhnut,ze....a tych bateriek co nakupujem,chuda zovotne prostredie nase,no...
@jamajka31 na tortu sa aj ja chystam,len este neviem ze aku....
sakura vidim,ze aj ty uz mas doma zive striebro 😉a tie vlasiska su supeeer 😵
nasa mala este chodit tak skoro nebude,ale kedze zacala len teraz stvorkovat a je dobre lozit co najdlhsie kvoli chrbtici,tak nech si lozi,len sa stavia ostosesto pri gauci a sem tam padne aj na hlavu,tak ju radsej ratujem 😀
tortu dam robit kamoske,taku krasnu Hello Kitty som si vybrala....
inak si Simca vzdy pri jedle strasne zatvara oci akoby zmurka a smeje sa pri tom,ale robi to len pri jedle...co to moze byt?
a nase noci su hrozne,tuto noc v jednom kuse vykrikovala zo sna,o 12 musi mat mlieko a aj tak o hodinu zas place...tie zuby robia hroznu sarapatu.....ak je to zub 😲
@lucida my sme nespali celu noc ☹ bud sme sa kojili, alebo plakal, asi to budu zuby v kombinacii so soplikmi, najprv cumlom a potom aj prstom si len chodi zurivo po dasnach. Rano na nas krical, nestacil mu chlebik, my sme s Katkou mali aj papriku, tak krical, kym som mu kusok nedala. Som zvedava, co z toho bude 🤐
@gabika7706 - tak si možeme ruky podat - Vladko tiež v nnoci aj 10x hore - ale dostane cicu do pusy a je klud a o 15 minut zase ☹
a s tym jedlo - ja som normalne v "soku" - Vladko vie tak kricat a revat, ked vidi, že jeme nieco ine ako on... už ho deti nakrmili kukuricnymi lupienkami, uhorkami a cinskou kapustou zo salatu, manadarinky a hrozno ani nehovorim... to ked jedia oni, tak podskakuje pri nich, a krici o ratu, kym mu nedame...
tam tam su moje zasady a predstavy o oddialeni niketorych potravin po roku...
ale on je vela - dokonca zje podla mna viac ako dvojky dokopy 🙂 vcera napr. zjedol cely jogurt -som bola v soku, lebo jogurty je tak asi tyzden... predtym odmietal... teraz jedli deti... tak aj on musel dostat 😀 😀 - a zjedol cely 150 ml jogurt
@mima595 no moj jedava ten 250 g biely Sabi jogurt 😉 Tiez ho nejeme dlho, mozno 2.tyzden. Martin ale je vela, uz som zacala davat dvojchodovy obed /polievka+druhe jedlo/, co pri Katke som niekedy mozno aj 3 mesiace po roku zacala, aj to tak, ze polievku pred spanim a druhe jedlo po. Tento zrutik zje vsetko naraz a o pol hodku ma uz taha za tricko a natahuje sa, ideme sa dokojit... A o tom spolocnom jedeni, snazim sa, aby aspon na oko mal akoze to iste, co my, ale akonahle mame my nieco navyse, je zle.
ahojte
tak pripajame sa k desnej noci,sofi od 0.30 do 3.45 mala zurku,akoze naco spat,5 minut ticho,potom porozpravala vsetko co uz vie,potom zacala pistat a takto stale dokola 😠
@mima595 no,to je aj u nastak,tatik dal s kikom uz vselico ochutnat a teraz ked nieco jem tak pride za mnou a hyp notizuje ma pohladom"mama ,tyzden som nejedla" 😀
@lucida mne to uz aj chyba to lezenie,to bolo take zlate,este take babtkovske,sofi teraz uz ozaj malokedy,aj jej nadavam ked je unavena ze ledva prepleta nohami,ze nech ide po styroch,ale nie,ona MUSI po dvoch,jelito male 😅 no co uz,pomaly sa lucim s tym ze to bolo volakedy babatko.....
@gabika7706 - my Sabi jahodovy - biely nepresiel - možno preto, že to bola Activia 😉
u nas to vyzera tak - minuly tyzden som mala Basku doma, lebo mala zapal mocovych ciest - polievku zjedla ale druhe ani nahodou - a to ma už 4 roky... tak sedela na gauci, ja som ju krmila 😠 - si toto predtsvate, už mam na seba niekedy nervy, že som taka makka...
ale ona sa tvarila, že ci ju idem otravit, ci co a Vladko pri mne stal a podskakoval, aby som davala aj jemu... no urcite zjedol viac zemiakov ako Barborka
sakura no ja mam este aspon nachvilu babetko 😵 aj ked v noci som si zelala nech uz je vacsia a spi normalne 😉
ved tu nespavost pripisujem zubom,ale zas sa bojim aby som nieco nepodcenila....
nasa Simi papa activiu bielu sladku a ked doje este zacne afektovat(akoze plakat),ze malo bolo,tak jej este dam nejaky rozok
uz ale neviem co jej mam varit,najviac jej chuti rozmixovaný mix zeleniny a masa,ked jej dam rozmagane zje toho o dost menej
a hrozno jedla uz pred 2 mesiacmi aj cely strapec,len som jej to odsupkovavala,ale musela som si to pripravit dopredu,lebo by ma zjedla 😀 mandarinky budeme mat 1x na Vianoce🙂
gabika preco nie?to som nevedela,aj moje 2kamosky ju davaju 😕
@gabika7706 - o Activii sme tu už viedli debatu minule
@mima595 viem viem, sorry, mne to len nedalo ...
@gabika7706 - ok, kazda ma nejaku "uchylku" - ja DNP a ty Activiu 😀 😀
@mima595 ja mam tych uchylok viac 😉 nemam prehlad, preco Ty DNP 😎
@gabika7706 - lebo ma to celkom zaujima, tak radim u nas v dvojickove len tak fici 😉
@mima595 jaaaj 🙂 dobre vedieť 😉
mamicky mam otazocku....kremujete detom tvaricku,ked idete von?My sme dnes boli dlho vonku najprv s kamoskou,potom s maminou a prisli sme domov vystipane,mala isla spat s cervenymi licami 😅
Ahojte, chcem sa opytat, ake jogurty davate detom? Ja som skusila dat Silvinke activiu, ked mala 11mesiacov, ale zjavne jej nerobi dobre. Boli ju z nej brusko, prehana ju a cele je to sprevadzane placom. Myslite, ze by uz mohla smotanovy jogurt?
Gabika, prave som si precitala, ze pises, ze activia nie je jogurt pre deti do troch rokov. Tak mne sa to potvrdilo...A ake jogurty ty davas?
@lucida jasné,že kremujem...v lete som mu dávala taký detský s ochr.faktorom a teraz mu dávam z oriflamu taký krém pre bábätká,ešte nebol vyštípaný zatial 😅 uvidíme v zime....
Ozaj,baby,aj tu sa pochválim 😅 moj lenivec najmenší začal včera štvorkovať 😀 v 11 mesiacoch...už som ani nedufala,že to príde..... 😉 Je to moje prvé dieťa,ktoré štvorkuje,starší chalani rovno chodili.... 😀

@gabika7706 - no u nas sa naparuju obaja s MM - myslim teda dvojky - idu do detskej, zoberu mi plachtu z postele, urobia si akože stan - vsetci 3 tam su pod plachtou, v strede stolicka s hrncom a hadaju zvieratka - raz vydava zvuky MM a oni hadaju, potom baska a este Matus... a to im vydrzi aj 10-15 minut - skus ju nejako namotat
a solux?? - u nas do kuchyne... zhasnut svetlo... akože tma a cierne okuliare na oci... nastavim na mikrovlne 5 minut a oni cakaju, kedy zapipa....
ad kasel - Matus mava u nas katastrofalny.... trva aj 3 tyzdne, kym sa celkom vylieci... co celkom zabera... zda sa že Ventolin sprej, ale aj skorocelovy sirup s vit. C a echinaceou