icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

nelicefo
2. okt 2011

@maxara Tak si uži pekný dníček. 🙂 Uff,neviem ale asi by som kúpila súrodenecký kočík.

strihalka
2. okt 2011

@urma no tak dneska se mi zdalo, ze sme byli v poradene a byl to kluk a tak ja uz nevim, co se minarodi:( 🙂

kesika
2. okt 2011

@maxara Ahoj, prečítala som tvoj príspevok a len za seba... asi by som súrodenecký kočík nekupovala. Je málo flexibilný a určite ho nevyužiješ toľko aby sa ti investícia vrátila. Možno by som to riešila skejtom za kočík, aby sa aj staršie dieťa povozilo, ak už nevládze chodiť alebo by som kúpila nosítko na miminko, kde sa ti krásne vyspinká a staršie môže spať v kočíku. Zatiaľ každý, kto kúpil súrodenecký kočík, nadával, lebo zákon schválnosti funguje a jedno alebo druhé dieťa tam nechcelo byť 🙂 Držím palce, nech vyberieš to, čo ti bude najviac vyhovovať.

janka273
2. okt 2011

@maxara kamoška mala dvoch chlapcoch po sebe ,15 mesiacov bol medzi nimi rozdiel, súrodenecký kočík využila minimum - a hneď ho predala, veď Ninka už bude mať v apríli asi 19 - 20 mesiacov, bude už jar teplúčko....ja by som to vyriešila tiež asi skejtíkom a tým nosičom 🙂

katkarv
autor
2. okt 2011

ahojte,dnes nas nasa macicka obdarovala 7maciatkami,od rana som bola porodna babica 🙂 Kiez by som aj ja mohla rodit tak prirodzene,ona sa umiestnila do takej polohy ako jej bolo dobre,chvilami na boku,chvilami sa postavila a tak tlacila,joj tak jej zavidim 🙂

danka.chomka
2. okt 2011

@katkarv musel to byt krasny zazitok...tie zvieratka maju ale stastie ze sa im do toho nikto nemontuje. a ,,cuduj" sa svete rodit vedia, tak ako aj my vieme, len nas neusttale spolocnost presviedca ze nie. ☹ jake je krasne ze sa mladatka narodia vtedy ked su pripravene a nikto ich na svet neduri hamiltonmi, oxytocinmi, balonikmi na krcok ci vaginalnymi tabletkami. ake je krasne ze mladatko ohrieva matka a nie termolozko vo vedlajsej izbe a ake je krasne ze mladatko sa okamzite nakrmi ked mu je dopriaty cas a nerusene podmienky. Zavidim veru aj ja velmi prevelmi 🙂 stastna to macicka.

carrie84
2. okt 2011

Caute dievcata 🙂
My mame doma od stv. lazaret 😖 Maly ma anginu a muz je tiez chory. Uz len cakam, kedy to chyti mna - nech je radost kompletna. Sme kvoli tomu rusili uz 2. dovolenku tento rok 😢 🙄 Ach jo .... Ale snad to rychlo prejde a niekam vyrazime - snad 😀
@maxara - tak ja to najskor planujem poriesit skajtom nejakym - kocik dokupim lahko vzdy. A to moj maly este ani nechodi. Ale tak uvidime ako bude. Dopredu urcite kupovat nebudem. Co chcem kupit je kvalitny nosic - kamoska ho ma a ja som lutovala, ze som ho nemala aj pri malom. Prudko dobra vec!

strihalka
2. okt 2011

No holky, kde jste?Asi venku nekde trajdate :D, my dotrajdali:D, vcera nakoupene svetla dnes radne namontovane a vesele svitime v nove kuchyni, je se tesime, az bude tma, jak to bude rkasne sviti.....neuveritelne rychle se ted blizi termin poradny, tak snad to bdue ok

danka.chomka
2. okt 2011

@carrie84 ja mam aj satku aj nosic, pouzivala som na synovca aby s ami zanosili, a nic lepsie neexistuje podla mna 😀 ja planujem vacsinu casu nosit. Kocik tak pre babky dedkov a inych kocikarov.

juj zajtra mam poradnnu trimte palce nech osobka robila to co mala a je pekna, velka s tlcucim srdieckom.

beronsche
2. okt 2011

Ahojte kocky! Tak by ma zaujimalo, ako casto chodite do poradne? A co vsetko vam lekar kontroluje? Na webe sa da najst, co by sa malo robit, ale som zvedava, aka je realita... 😉
Mna uz objednali na aj na scan, kde sa kontroluje, ci babo nema nejake anomalie. Ale to uz budem v 20tt+5... Zda sa mi to neskoro... 😕

janka273
2. okt 2011

@beronsche ja chodím každé 2týždne / mám hematóm/, kontrolujú mi prítomnosť bielkovín v moči / prinesiem si v skúmavke moč/, moju váhu / odvážia ma/ , tlak mi zmeria sestr., dr.sa mi pýta ako sa cítim, a bábätko - akciu - pomeria ho , a taktiež i ten hematóm , Nt mi merali minule, pred 4 týždňami mi brala i stery, aj ma dr. vyšetrila....na koniec mi povie aké lieky mám užívať, v prípade zhoršenia stavu - kontrola ihneď. 🙂

beronsche
2. okt 2011

@janka273 Janka a co je to ten hematom? Uz som to tu videla spominane parkrat... Robi ti nejake tazkosti? Ako ti to zistili?

carrie84
2. okt 2011

@danka.chomka - ja mam este extra kocik na terasu - to je paradna vec 🙂 Maly mi tam krasne prespal aj niekolko hodin 🙂 Ale ten nosic mam v plane urcite poriesit. Aku znacku si pouzivala?

@beronsche - chodim kazdy mesiac na kontrolu. A moja dr. mi robi vzdy aj sono. Ale su kocky, ktore maju sono fakt 3x za cele tehu. To v tom 20tt je tzv. velke sono a pozeraju sa tam organy, koncatiny a spol. - a pri prvom tehu som tiez bola cca. v 20tt, takze neboj 😉

janka273
2. okt 2011

@beronsche - zatiaľ mi ťažkosti nespôsobuje, ale môže....som preto na Pn a musím ležať, šetriť sa , nič nesmiem robiť ☹ .../ už od 5tt/, raz sa mi zmenší, potom zase zväčší...hematóm - je útvar naplnený vodou, ak praskne môže nastať krvácanie / i potrat/, ....alebo sa vyplaví špinením, môže sa vstrebať, alebo ho vytlačí bábätko, alebo sa udrží do pôrodu, a porodí sa spolu s bábätkom....musím brať lieky.....ak začnem krvácať - musím ísť ihneď do nemocnice. Môj hemtóm sa nachádza pod gestač.vakom dolu vpravo....zajtra idem na kontrolu - mám strach, bojím sa , či je všetko o.k. a uvidím, čo sa za2 týždne s hematómom udialo.

sunday1
2. okt 2011

Čaute kočky 😉 Nečakala som také smutné správy tento víkend, dúfam, že už budú v tejto téme len samé veselé 😔
Doteraz som sa sťažovala, že bruško nikde a predstavte si, za 3 dni mi vyliezlo neskutočne. Veľmi sa tomu teším 😀

janka273
2. okt 2011

@beronsche Ja som si tento mesiac priplatila bonus sono 20 eur - v tom je zahrnuté viackrát sono počas celého tehotenstva / i keď pri tom hematóme by mi to robila aj tak / i starostlivosť počas šestonedelia. / a hlavne o toto mi šlo/...pri prvom tehotenstve, som v šestonedelí chodila každé 2-3x do týždňa na Antolskú do BA / kde som i rodila/ , a s malou tam 6 hodín čakať bolo zaujímavé / mala som po pôrode zrazeninu/, a to som vždy cestovala 30km tam i späť - 6 týždňov ☹

strihalka
2. okt 2011

@beronsche a kde jsi nasla, co by lekar me delat za vysetreni, az to muzem porovnat🙂
jinak ja jdu ted na poradnuv 12tt a dr je dost vybavena, tak nevim, kam me vsude bude posilat, a co zvladne sama

strihalka
2. okt 2011

@sunday1 chceme fotku briska 🙂 chceme fotku briska 🙂 chceme fotku briska 🙂 😀

sunday1
2. okt 2011

@strihalka Zajtra budem mať kľud, mm bude v práci, tak sa skúsim nejak odfotiť 😉 A ešte jedna pikoška, nie je to síce na 100%, ale vyzerá to tak, že u mňa sóda vyšla, asi to bude dievčatko 😵 😵 😵 Ale to zatiaľ len tak potichučky 😀

janka273
2. okt 2011

@sunday1 a na tých necelých 100% to vieš z krvičky 🙂 , tešíme sa spolu s tebou 🙂

strihalka
2. okt 2011

@sunday1 a to ako si zjsitila?
dr?me posledne nesumela vubec, ale uz jsem se aj docetla, tu na koniku v teme "chceme devcatko" ze pokud soda nesumi, tak chlapec, pokud sumi tak holka...upe naopak☹

sunday1
2. okt 2011

@strihalka @janka273 Ja chodím k jednému gynekológovi na taký zvláštny stroj, ktorý v priebehu niekoľkých minút dokáže diagnostikovať celý zdravotný stav pacienta, on mi dokonca zistil, že som tehu už 9 dní po ovulácii, o deň skôr, ako som si robila test. V piatok pozrel najprv mňa, potom bábo, a podľa hormónov mimi to vyzerá tak, že to bude baba. On sám s tým ešte nemá skúsenosti, preto mi to priamo nepovedal, len sme to vydedukovali sedliackym rozumom a on sa usmieval, preto píšem, že to nie je 100%.

strihalka
2. okt 2011

@sunday1 no tak sup sup, adresu doktora :D

sunday1
2. okt 2011

@strihalka Ja za ním chodím až do Kežmarku. Je to trošku od ruky, ale robí s ľuďmi zázraky 😉

danka.chomka
2. okt 2011

@carrie84 ja mam manducu, velmi mi vyhovuje a satku hoppediz ( tu planujem na zaciatky ked bude este malinke na manducu). Svagrine som objednala teraz Liliputi- vybrala si. tak vyskusam a dam vediet. Je lacnejsi ako manduca alle takmer rovnaky princip akurat ma hrubsie ramenne popruhy, co by mne nevyhovovalo lebo som ,,uzka" kedze som chuda a pretrcali by mi, ale ostatne mamicky si ich chvalia zavisi od postavy a zvycajne kazdej mamke vyhovuje nieco ine. najlepsie je vyskusat ak je moznost. 😉 ty mas nieco vyhladnute co zvazujes?

maxara
2. okt 2011

Pekny vecer maminky
Tak sa som u okupkana, navecerana, gastany ma cakaju tu vedla mna v miske na supanie 🙂 mnaaaam milujeeem ich..
Den bol super, chytila som sarlatovu cerven na ksicht, vyzeram jak nadrbana, tak hadam to do zajtra prejde.. 😒
Ninka opruzovala babku cely cas, takze ja som ju ani raz nemusela ani len prebalit a inak zjedla dnes asi 50 piskot, skoro ma drblo 😖 ale pohoda.. nevadi.. raz za cas moze. Doma ich neje vobec.

@urma 🙂 inak sa mi ini jazvecici moc nepacia a ta ich desna tvrdohlavost.. strielat.. ale zato Basko sa necha od Niny uplne masakrovat, tak sa tesim, ze sa nemusim bat a robit sudcu. Mojko a rozhodne sa nestresuj dopredu. Akoze velmi s tebou sucitim, kedze ja som v tomto asi podobna ako ty, ale uvidis, co ti osud nadeli.. ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari.. o chvilu si z nej okostujes a mozno nebude taka zla a nechutna ako dnes vyzera.. a fakt ze Belgicko je jedna z tych o dost lepsich alternativ 😉 hlavu hore a veru, stale sme tu my, ved hadam net v Belgicku maju nie? 😀

@nelicefo aaale chod, ved raz treba zacat aj s takymi 😉

@kesika @janka273 aha 😕 takto som nad tym neuvazovala.. ale teda problem je skor v tom, ze ja ked niekam idem s kocikom, tak vacsinou preto, ze tam planujem dat Ninu spat.. ale zas neviem, kolko bude o pol roka spavat, lebo teraz je sice velka spachtoska, spi aj 5 hodin cez den, ale to sa moze lahko zmenit.. 😒 nuz este pouvazujem. dakujem 😉

@danka.chomka velmi peknu profilku mas 😉
@carrie84 draha ja vlastne nosic pre babatko mam, ja som ho pre zmenu vyuzila minimalne, lebo som bola potom na tom zlcniku.. tak ale teraz by som nemusela mat problem s nosenim.. no uvidim, este nic nekupujem, porozmyslam.. a teda uvidim asi v aprili 🙂 a vy sa uz vyzdravte sakris..

@janka273 Jani pocuj, ved tu zrazeninu ti mali vycistit kyretom po porode, nie? 😕 lebo mne toto presne na kramaroch robili na stvrty den po porode. vsetky nas kukli a ja jedina som mala strbinku a kedze infuzka mi ju nevyplavila, tak kyret 😕

ancovicka30
2. okt 2011

@danka.chomka @carrie84 ahojte baby, ja mam tiez manducu nosic, vyuzivala som ho nie az tak moc, lebo maly mal a stale ma celkom rad kocik, ale ked bolo treba tak to bolo fajn...a ja na dalsie asi planujem este k tej manduce daku satku na tie prve mesiace, pozriem si aj tu co si pisala @danka.chomka, lebo sa v tom moc nevyznam zatial...kazdopadne kocik velmi asi riesit nebudem , moj Stevino bude mat cca 25 mesiacov ked sa krpec narodi, to uz proste bude musiet dako zvladnut po vlastnych, resp. to nejako pokombinujem s tym nosicom/satkou...

danka.chomka
2. okt 2011

@ancovicka30 tie hoppedizky su z tych pevnejsich, je to trosku narocnejsie na zdatnost vo viazani s malym mimkom, tak mam trosku obavy jak sa do toho dostanem s takym mrnuskom, lebo zatial som viazala len rocneho ,,koňa" velkeho 😉 a to bolo v pohode. Na uplne male babatko si zvyknu pochvalovat aj elasticke satky ze sa s tym lahsie viaze tam je vsak nevyhoda, ze ked je uz dietatko tazsie tak uz nedrzia dobre a treba prejst na pevnu. dufam ze sa nam bude darit uspesne satkovat. velmis a na to tesim

takitak
3. okt 2011

dobré ránko všetkým

už som aj späť od lekára. bol aj manžel a drobček sa mu tam aj pomrvil, takže to vyzerá byť ok. aspoň lekár z toho mal taký pocit a supe náladu... vraj sa nemám tak sledovať a báť 🙂 ha ha ha ... ale skôr sa venoval manželovi, takže ja som malého moc ani nevidela a furt som na nich hučala nech mi ukáže srdiečko ale onis a tam vytešovali z chrbtice a z toho ako poskakuje 🙂 takže ked sme odišli sme zistili že ho ani nepomeral, ani knižku nevypísal ... I.screening vraj výsledky dobré, krvné výsledky dobré - vraj som dobre dokrvená, a jedine teda že na amnio asi nebudem môcť, elbo mám maternicu moc vpredu

sunday1
3. okt 2011

@takitak Tak to sú tí chlapi poriadni sebci 😀 Hlavne, že je všetko ok, teším sa 😉