Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@belissima85 staci mat zo sebou tehu knizku a vyplnis tam taky formular. mali by to dat hned. aspon mne dali hned pred tymi 3-mi rokmi
@belissima85 Ja som zatiaľ pribrala asi 1,5 kg, čo som sama prekvapená. Myslela som si, že viac, ale dnes som sa pod dlhej dobe postavila na váhu, lebo k triple testom je treba váhu udať, a celkom som sa potešila 🙂
tak ja mam zatial -1.5kg oproti otehu 😵 😵 😵
@rene82 kys.listová nie je na predpis ale v čistej forme by ti ju lekárnik nemal predať bez toho aby sa Ťa nespýtal či Ti vyslovene lekár doporučil ...! preto sa berú skôr veci ako prenatal, babyplan, femibion a pod. kde tá miera je neutrálna nie zvýšená - veď si vezmi, že by si niektoré mala brať počas plánovania tehotenstva - čo môže byť aj dosť dlhodobé !
@darinkazv aj keby sme nič nebrali bolo by to možno také isté 🙂
a proti jamiesonu nič nemám, poznám veľmi dobre aj výrobcu v C aj predajcov v EU a bežne ich dostávam aj ja - akurát to neberiem ...
@strihalka jasné, vyšlo mi to na deň presne !
Baby v štvrtok ideme s mužíkom do Poľska a budem sa musieť véééľmi premáhať aby som nenakúpila niečo pre drobátko 😵
dakujem pojdem tam🙂
no ja doteraz nejake4 kg sa bojim ze do konca budem jak tank🙂ale ked babo si pyta kazde 2 hodky ,ale nejem vela jeden krajicek chleba:(
@belissima85 ja mám zatiaľ dole 3kg 🙂
Holky ja jinak teda ty vitaminy....kdyz jsem si koupila prvni vitaminy, byla to obyc kyselina lsitova, lekarnice, v pohode, druhe baelni mi prodavala s tim, ze ci mi to doporucila dr, ze kdyz to budu ra zbytecne a moc,tak se potom rodi ty 4KG deti...brrr, coz ja nechci.., dr mi rekla, at si na zacatku tehu koupim tu kyselinu.....800.....no spapala sjem asi 15 tabletek, tak ob dva dny a ted uz vubec to nejim, snazim se jist spise vyvzenou stravu, ryby zelenina, ovoce, tmave pecivo, cerealie....coz hodne prispiva k vyvinu a aj omezeni veci, ktere odbourava kyselinka, ci femibion....babetko je zatim zdrave.... a jen jen nas, ci do nej budem neco cpat uz od zacatku a vypestujem si z nej take miminko, ktere se nam bude libit, nebo ho cpat nicim nebudem a narodi se nam taky, jaky ho budemho milovat....
@eviko25 jj, počuješ cez to tlkot srdiečka. ja zatiaľ počujem len čľupot drobca vo vode 😀 tak ale keby som nemala také tukové zásoby, tak by som možno už skôr počula. zatiaľ ani dr. nezachytila v ordi tlkot srdiečka. ale som kľudná, lebo na sone vždy pekne vidno, ako bije 🙂 ja som si to dala kamošovi kúpiť v brendone v ba. vyšlo ma to 32eur. na nete to predávajú až za 60eur, ale niektoré baby našli aj stránky, kde sa dá aj za 39eur zohnať 🙂
@belissima85 neboj, kazdy pribera inak, si myslim, ze 4kg za 3 mesiace su ok. ak budes priberat rovnako, tak este priberes 8kg a to je normal. moja sesterka pribrala az 30kg co uz je fakt vela, ale potom to dala v poho dole. ja som pri tami pribrala len 11-12 kg, z toho hned po porode som mala dole asi tak 6-7kg.
@rene82 uf si ma trosku upokojila🙂
neuralna trubica sa uzatvara v obdobi 22-28 dni po oplodneni, takze kyselina listova ako prevencia voci rastepu ma vyznam akurat tak pred otehotnenim,alebo v dobe otehotnenia. Neskor to uz vplyv nema ziaden. Dolezitost kys. listovej lekari pripisuju skor pre vyvoj CNS popripade synaptickych zakonceni. Ja som stavila na orechy, strukoviny, cviklu, cicer, cernice a podobne nutricne "bomby". Sprava sa to v tele uplne inac ako syntetika aj vstrebavanie je uplne odlisne a cuduj sa svete ani raz som nevracala. Sam neonatolog MUDr. Peter Krcho z novorodeneckej jisky v KE velmi zdoraznuje ze pred ukoncenym 16tym tyzdnom ziadne synteticke vitaminy. Ale je to samoska na rozhodnuti matky. Do mna furt gyndos huci ci beriem, ja ho oklamem ze ano beriem a potom mi chvali krvny obraz ze mam uplne ukazkovy, tak sa len rehocem popod bajuz 😀 ale aspon je spokojny. 😅
uvazujete o kupe sterilizatora?🙂
@danka.chomka aj ja som najprv chcela vitaminy vo forme ovocia a zeleniny ale od vsetkeho vraciam,tak som si kupila femibion🙂
@rene82 ano, smaozrejme ze to muzes mit danne tu vahu pri narozeni, ale pokud budes jit ech vitaminu vice, tak ver ze to ma taky vliv, ako kdyz jdes s prominutim do drubezarny a kouknes se rano na kure a vecer uz je to slepice, tot muj nazor na veskere vitaminy v tehu, aby sme si babetko vypipilali take jake chceme
@danka.chomka Ked vravis, ze ziadne synteticke vitaminy, myslis tym aj kyselinu listovu v tabletkach?
Ja som teraz na pochybach, ci zacat brat Femibion - kupila som ho, lebo som mala pocit, ze vsetky baby ho beru, ale este som to nezacala brat..
Prepac, ze sa ta stale vypytujem, ale ked ty si tak super informovana.. 😉
@belissima85 ja urcite nie. malu som kojila az do 16 mesiacov, takze flasky som pouzivala minimalne, len na vodicku. aj to nie hned od zaciatku. ja by som to riesila az po narodeni drobca, ked budes vediet, ci mas mliecko, alebo budes musiet davat UM. taka vec sa da kupit hned napr. aj v lekarni. ak by si kojila, tak su to podla mna zbytocne vyhodene peniaze. a ja som sterilizovala prevaranim vo vode inak.
@strihalka aspon nie som jediná, čo kysel. listovu neužíva. Takisto sa snažím mať pestrú stravu. Keď som bola minulý rok tehotná, brala som femibion - vtedy som potratila v tretom mesiaci a teraz som sa už vykašlala to kupovať. Pytala som sa dokiho, co mi odporuca aby som predisla potratu alebo inemu on mi neodporucil nic. Povedal, ze genetika mojho mimi je uz dana a ziadna kyselina listova to uz nezmeni - a ečte mi vysvetlil viac okolo tej kyseliny. Takže tak...
@belissima85 Dopredu urcite nie.. Sterizator si kupim len ak bude problem s dojcenim - dufam, ze nebude... A ako @rene82 - ved sa da sterelizovat vo vode.. 🙂

@rene82 Kľudne to dober, ja som tiež nevyhadzovala 😉