icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janka273
26. aug 2011

@ludkazh veľmi dobré sú i guličky do mlieka -obsahujú vlákninu 🙂 🙂 🙂 ale i ovocie- najmä hrušky, alebo hruškový džús s vlákninou 🙂

strihalka
26. aug 2011

Holky vecer idem nakoupit do tesca, jake potraviny, hm?jogurtiky ake?activie jsem cetla?co by mi doma nemelo chybet?

amanda683
26. aug 2011

vcera som bola u dokiho a mame sa vyborne 🙂 🙂 🙂 Krasne rastieme,mame ruky,nohy a dokonca sa to malicke aj hybalo,som videla 😀 😀 To bolo take krasne 😅 😅 😅 😅 O dva tyzdne na odbery a na sono,tak sa znovu tesim 😉 Vcera som cela rozradostena sa pochvalila jednej kolegini,ktora ma ma asi velmi rada 😀 ze som tehotna a ona na to,ze ved to dnes moze byt a zajtra uz nemusi 😝 😝 😝 😝 No od udivu mi padla sanka a nevedela som ako reagovat.Toto by som fakt necakala od nikoho,nieto este od zeny v strednych rokoch 😕 😕 😕 😕

amanda683
26. aug 2011

@dida84 aj ja uz chcem knizkuuuuuuu 😀

amanda683
26. aug 2011

a ozaj k tomu Duphastonu,co som vysadila.........povedala som to dokimu a on na to,ze ked sa bez neho citim lepsie,tak je to ok 😉 aj ked tam hematom stale je 🙄 🙄 🙄 Tak som rada 😀

janka273
26. aug 2011

@amanda683 a máš hematóm aký veľký?pýtam sa to preto, pretože aj ja mám ☹ , ale za týždeň sa mi zmenšil, len má ešte 23x 4mm.,užívam naďalej duphaston.

anabelleee
26. aug 2011

Ahojte, uz to mam potvrdene aj od lekarky, som len v 5 t., myslela som, ze som v 6 t., este nebolo vidiet srdiecko, dietatko bolo vo vacku, vacok meral 12 mm (je to v norme?)...o dva tyzdne idem na dalsie sono a pravdepodobne dostanem aj teh. knizku.....inak, zacina mi byt dost zle a pri pohlade na jedlo sa mi dviha zaludok, ale myslim, ze jem dost zdravo, pestro a casto po malych davkach, tak snad to prejde, skusim ten zazvorovy caj...a tieto horucavy uz by mohli prestat, uvitala by som takych 25 st.

danka.chomka
26. aug 2011

@amanda683 tak ta tvoja kolegyna, nemam slov! to uz je neuveritelne co ludia su schopni vypustit z ust bez toho aby sa zahanbili nadtym ze posobia uboziacky. to fakt si neviem predstavit ze by ma napadlo nejakej tehulke takto reagovat na taku uzasnu spravu. kasli na nu, hlupanu... uau to uz tak vidno? ja idem na prve sono ked tak az v 13tom tyzdni tak to bude uz hotova mala osobka tak sa tesim, ze co bude predvadzat.

anabelleee
26. aug 2011

Otazocka na tie mudrejsie, co znamena PM (posledna menstruacia) 6+3.....mam na mysli tie cisla a to plusko, alebo GS (gestacny vacok) 12mm=5+0?

janka273
26. aug 2011

@anabelleee neviem či patrím medzi tie múdrejšie 😎 😎 😎 ,ale Pm- znamená, že podľa poslednej menš.by si mala byť tehotná 6 týždňov a 3 dni, a podľa veľkosti GS - gestačného vačku, si tehotná 5 týždňov a 0 dní.

janka273
26. aug 2011

@anabelleee a veľkosť toho vačku je podľa mňa v norme a istotne to sedí na 5 týždeň tehotenstva, a vlastne to všetko záleží , kedy bolo dieťatko splodené 🙂

anabelleee
26. aug 2011

velmi pekne dakujem

maxara
26. aug 2011

Pekny vecer..
opat nakukam, pozera,. ze je tu aj smutno aj veselo.. ach tieto zaciatky.. 😒 ja som strasne unavena, asi pojdem zalahnut.
Zahliadla som tu, ze riesite zapchu.. mne velmi zabralo, ked sa to u mna prvy krat stalo, ked som si uvarila susene slivky (5-6) a zjedla aj s tou vodou. To bolo take akutne riesenie a potom som zacala pridavat do jedla, do akehokolvek lanove semienko, aj vcelku aj rozdrvene.. je to super, paradne to pomaha a aj sa dobre kaka, aj to vraj cisti creva a zaroven to v jedle ani nespoznam a nema to ziadnu chut, nemeni to chut jedla a nie je to ani take nechutne ako psyllium (na pitie myslim).

@anabelleee neboj, zachvilku je tu krasnych 25stupnov, napr teraz 😀

@amanda683 akozeeeee, mas tusim rovnako prajnu kravu v robote ako ja 😠 otrasne spravanie.. a ked si to aj mysli, tak sa to da aj inak povedat, ked uz by mala trebars potrebu ta schladit na kryhu 😠 😠

katkarv
autor
26. aug 2011

@janka273 minule som tam nemala ziadny hematom len peknu bublinku a dnes som sa ho pytala ci narastlo a on len hudol svoje ze je to male ☹ To len od sestricky viem ze mam hematom ked som odchadzala tak kukla do karty a vravela ze nech sa toho hematomu nebojim.

darinkazv
26. aug 2011

@amanda683 no takej napľuť do ksichtu 😠 ty brďo. neomáchaná papuľa!!!! ma to vytočilo normálne 😠

darinkazv
26. aug 2011

@janka273 ahoj, ja som tiež v 5tt a v pondelok som mala gestačný vačok len 3mm. neviem, koľko meria dnes, lebo idem až 2.9. na sono, ale normálne som dostala strach 😒

janka273
27. aug 2011

@darinkazv ahoj, ja som bola 1x u dr. keď som bola podľa Pm 5+6, tak ges.vač.meral vyšše 16mm ale zodpovedal veľkosti 6 týždňa, teraz som znovu bola v 7 týždni a meral vyšše 24mm / mne vždy dr.všetko poukazuje, aj ten hematón i bábätko/ a vytlačí mi i správu, kde mám všetko napísané.....ale ona mi povedala, že tie ges.vač.sú veľké nie podľa toho , kedy si mala Pm, ale kedy bolo bábätko splodené 🙂

janka273
27. aug 2011

@katkarv Kati neboj, bábätko všetko dobehne - a napísal -či povedal ti, aký je veľ.ges.vač?

janka273
27. aug 2011

Dievčatá , ak chcete, pozrite si: / nie vždy sa to zhoduje/:

http://www.brooksidepress.org/Products/Military...
tabuľka v strede / týždeň, veľ.gestač.vaku, veľ.bábätka/
http://www.ob-ultrasound.net/crl.html/
týždeň, veľ.bábätka/

maxara
27. aug 2011

Ahojte babulky, uz som vygrcana, oprala som, ozehlila, upratala.. viac sa mi nechce a tak som zasadla ku konovi.. tu nikto a tak si citam a rehocem sa na tejto teme, tak vam ju pridavam, nech sa pobavite aj vy 😉 https://www.modrykonik.sk/forum/tema/perly-nasi...

lenka112
27. aug 2011

@maxara Závidím, ja som dnes neurobila nič iné, len raňajky ☹ totálne nič nevládzem a v utorok už nenájdeme ani dvere pred tou hŕbou nepožehleného oblečenia :-/

urma
27. aug 2011

ahojte kočky, tak od piatku uz to mam cierne na bielom 😀 Prcek ma 4mm, bolo vidiet velku dutinku, žlte teliesko, plodik a tiez srcieckooooo 😵 taku bielu bodku trepajucu. Brali mi krv a HCG viac ako 10 tisic 😉 no a progesteron tusim 37,04. To neviem, ako sa hybu hodnoty, musim ist vykonikovat cisielka. Vam vobec ten progesteron brali? Dako som to tu necitala od nikoho v aprilovkach, alebo som len prehliadla? 😕

urma
27. aug 2011

takze nasla som tieto hodnoty progesteronu, ak to niekomu pomoze
http://olm.nemstbk.cz/olm/soubsys/progesteron.pdf
Ja som teda na tu moju hodnotu vyfasovala utrogestan 😒 Neni som moc nadsena, lebo som ho uz raz brala a strasne ospala som byvala. Soferujem do prace a to sa uz stava zivotu nebezpecne... Ale hlavne nech sa nam vsetkykm fazulky pekne udrzia 😎

dicinka1
27. aug 2011

@katkarv TAK TO VYšLO...huraaaaaaaaaaaaaaaa 😉

darinkazv
27. aug 2011

ahojte žienky, tak ja som sa dnes fest vypotila. od rána som robila halušky s kapustou, potom som riadila, prala. žehliť som sa ešte nedonútila 😝 teraz nám odišla návšteva, tak ma čaká ďalšie upratovanie 😀 ale aspoň som si cez obed s dcérkou zdriemla 2 hodky. začínam byť total unavená 😝 aj teraz mi oči zatvára, no nemôžem spať, lebo v noci by som oči potom pleštila 🙂

@janka273 nevieš, ako vlastne rastie ten gest. vačok? v pondelok mal môj 3mm. koľko by cca mohol mať dnes?

@urma mne napr. nebrali na progesteron. ty si s tým mala v minulosti problém?

lyenka
27. aug 2011

Ahojte, pridavam sa k vam 🙂 podla merania na USG sme v 7+6, aj ked este nie sme uplne za vodou, polezala som si aj 4 dni v nemocnici, kvoli velkemu hematonu 5,2cmx 2,4, uz je jemne na ustupe, buduci tyzden mame kontrolu aj s USG tak dufam ze opat budu len pozitivne spravy 🙂
oproti prvemu tehu mi teraz nie je vobec zle, ani nie som unavena 🙂
drzim vsetkym palceky nech nam fazulky krasne rastu 🙂

janka273
27. aug 2011

@darinkazv cicuška, to neviem, pozerala som tie tabuľky, čo som dala sem - neviem to posúdiť /ja mám vačok podľa toho menší, a bábätko väčšie/, mne za týždeň narástol asi o 9mm, ja si myslím - ale to je len môj úsudok, že okolo 10mm isto má tvoj g.vačok 🙂 🙂 🙂 a možno i viac....tie g.vačok, u každej ženy rastie asi inak, kamarátka je podľa Pm o 1 deň neskoršie tehotná ako ja a vačok má o 6mm menší....

anabelleee
27. aug 2011

Ahojte babenky, ako ste na tom s nevolnostami. Mne zacina byt doobeda dost zle, ale nastastie este nevraciam. Verim, ze sa to nezhorsi, ale naopak zlepsi. Stale nieco zuzlem, lebo potom mi je trocha lepsie, ale zda sa mi, ze mi brusko prirychlo rastie. Zatial este vsetko obleciem, ale mam pocit, ze dlhsie ako 2 tyzdne to nepotrva a budem musiet kupovat vacsie, hlavne nohavice a spodne pradlo. A to ideme o mesiac na svadbu, saty si budem radsej kupovat na poslednu chvilu 🙂

anabelleee
27. aug 2011

A este ma napadlo, poznate nejake oskusane recepty, tipy na rannu nevolnost?