Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@mia78 a v ktorom si tyzdni, ked uz nemas nevolnosti? aby som sa mohla tesit 🙂
uz som si vsimla, ze v osmom 🙂
@danka.chomka 😖 no veru,to som nemala slov ani ja....to je pravda.V 13tt to uz bude riadne babato 😀 😀 😀 uz budes vidiet vsetko,rucicky,nozicky,brusko ritku 😀 😀 😀 strasne je to zlate 🤐
@amanda683 keď som nevedela ešte, že mám hematóm , a bola som v 5 - 6 týždni t., tak som 23 kg malú- tiež zdvíhala z vane, teraz ju radšej šupnem do sprch.kúta a z tade vyjde sama 🙂 🙂 🙂 , a keď je muž doma, tak sa kúpe vo vani a odtiaľ ju aj vyloví, ale dávam si trošku pozor 😉 😉 😉 , len ty máš malého chlapčeka - tak to si viem predstaviť, že je to niekoľkokrát násobne v tom zdvíhaní ťažšie...ale, keď sa ti ten hematóm nezväčšuje, tak je to v pohode 🙂 🙂 🙂
@amanda683 a brala si calibrum aj pri malom, keď si bola tehotná? ja som pri malej brala centrum materna a pribrala som 18kg, prenášala som 9 dní, a pôrod strašný....a v nemocnici mi povedali, že to je všetko z tých vitamínov - neviem, či to môže byť pravda, po pôrode som schudla do pol.roka 22kg, len ten pôrod???ale neviem, či to tie vitamíny ovplyvnia....teraz beriem iba kys.list.a ten duph.
@anabelleee je to idividualne pri prvom my bolo zle celé tri mesiace............@amanda683 @janka273 aj ja beriem Calibrum baby plán mne doki povedal nech si kupim vytamíny aké chcem že ich je dost na trhu 😉 a neviem či majú vpliv tiež my niekto spomínal že sú stoho velké deti čo som aj mala ale môže to byť aj v genetike čo zdedí 😎
Ahojtee, dneska krasny vyletik pres Hlohovec aza rychlost 63km/hod jsem to ukecala ya 10€☹vrrrrrr
ahojte dievcence, zdravim vas a drzim palce, nech je vsetko v poriadku a dovedene do spravneho konca :D
tento rok ale k vam nepatrim, a popravde, uz ani tehu asi neplanujem...
ale... patrila som k aprilovkam 2010 a aj k aprilovkam 2011, tak vam len chcem povedat, ze aprilove dietky su fakt tvrdolhave, ale na rodenie je to super mesiac 😀 😀 😀
Ahojte babky, my sme len nedavno dosli domov, uraduje tu pekna burka, presne ako shmu pise.. 😉
My sme mali dnes funny den, Ninka sa vybrala bez plienky (odmieta nocnik a este nevie necikat) na terasu a prve co pravila, vycikala sa tam a potom presla par metrov a kvokla si, zobrala do ruky psacie granule a zrazu sa vykakala, ale taku brutus velku kopu... a ani nehovorim, ze kym som sa stihla po hovienko vratit (isla som jej umyt ritku a zobrat hajzlak, takze asi minuta), bolo prec a psi sa slastne zalizovali na mieste, kde prestym lezalo.. uff, ma skoro drblo..
@amanda683 tomu ver, ked sa budes pretrcat po robote s bruskom, tak ta nadhera pukne jak hnida, ked ti budu vsetci brusko chvalit a tesit sa s tebou 😉
A este som chcela gestacne vaky..
dolezita je dlzka plodu, od hlavy po kostrc sa meria a do cca 12tt rastu babatka rovnako rychlo. Preto sa v tomto case chodi aj na sono (medzi 10-12tt), lebo vtedy je uz dost velke a zaroven rovnako velke, ako vsetky a da sa pomerne presne urcit odhadovany termin porodu (cize aj datum pocatia a teda 38tt od pocatia je termin porodu).
Potom po 13tt sa zacina babo vyvijat uz vlastnou rychlostou, vplyva genetika a vtedy uz ziaden doktor nemeni termin porodu, len upresnuje, ze babo je oproti priemernym hodnotam vacsie o 1tt alebo mensie o 1 tt ale to uz je presne to geneticky dane, ze jedno sa rodi vacsie a jedno mensie..
Gestacny vak rastie cca plus minus umerne k plodu, ALE nejde o gulu ale skor je to taka elipsa nafuknuta, nejaky elipsoid skratka a teda ked odmeria aj v najkrubsej casti toho co vidi, este neznamena, ze sa pozera presne spredu a teda naozaj meria v najhrubsej casti.. snad chapete, co tym myslim.. proste sa moze pozerat trosku viac sprava alebo zlava.. a teda moze namerat o trosku mensi vak alebo podobna odchylka..
jaj a prepacte za traktat.. len preto aby ste sa zbytocne nestresovali 😉
No a mam novy poznatek z tehu, perfektne se mi vyhladila plet...🙂)snad to vydrzi🙂
ahojte baby 😀 tak verim ze sa vsetky stastne dogulame do aprila :D ja mam ist o tyzden k lekarke tak dufam ze mi to este potvrdi lebo zatial mam len vysledky z krvy na usg este nebolo nic vidiet tak som zvedava
@baranovadanka no jsme na tom uplne stejne🙂
pred tydnem jsem tam byla na usg a nic, jen mala cerna prazdna tecka☹ale hcg stoupalo tak jak melo.......5.9. bych mela jit na usg, a pro vysledky z tehu odberu, tak snad bude vse ok a fazulka se ukaze..ty si kolikaty, a hcg ok?
@strihalka no ked mi v piatok brala krvna hcg bolo zhruba 2400 a doktorka mi povedala ze na usg bude nieco vidiet az ked to bude viac ako 2500 takze ako na ihlach cakam na 5.9 aby som vedela co a ako zatial som v 6 tt a ty?
@baranovadanka
@strihalka
ahojte baby...sme na tom rovnako, ja sa uz tiez neviem dockat, kedy uz uvidim nieco na sone 🙂 strihalka a ty mas kolko hcg?
@baranovadanka, ja som mala v piatok velmi podobne hcg, 2618...
neviete naaahodou, kedy by sme uz mohli pocut srdiecko? lebo ja trpnem dovtedy, ci je vsetko v poriadku :((((
och och och, uz nech je aspon 5.9.
@baranovadanka
inak mne uz jedno sono lekár robil a videli sme tam dve take bublinky 🙂))) no tak mozno dvojicky...ale bolo t vidiet dost zle, tak preto len trpnem, ze kedy uz budem pocut srdiecko :(((
@teleranka ja aj ked som cakala dcerku tak som bola uz v 7 -8 tyzdni a doktorka nic nevidela a napriek tomu mam krasne dievcatko :D
@kaktusik007 ach jaj presne toho sa moj muzik boji ze baran, baran co od toho cakat 😀 mohla by si nam spravit rychlokurz povahy apriloveho dietatka 🙂
@baranovadanka
🙂)))) a nevies, ako je to s tým srdieckom? kedy by sme ho uz mohli pocut?
@baranovadanka tak to neviem, prečo ti povedala, že až od 2500. mne lekár povedal, že niečo vidieť už od 1000ky. ja som v pondelok mala 1429,21 a na sone bolo vidieť gestačný vak 3mm. asi má nekvalitné sono. 😝
@teleranka tak to super. 🙂 dvojnásobná radosť 🙂

ahojte babule čítam že ste mali niektoré upratovací deň no mne sa vtomto teple nič nechce prádlo hlavne treba žehliť 😒 tak sme si dnes vyšli na letecké dni hlavne kvoli synovi lebo zbožnuje lietadlá ale bolo dobre až nato že som si troch tvár opalila viac čo som pri tom pofukovaní necítila 😎
vydím že vám je stále zle tak nechcem provikovať ale ja si to začínam užívať nevolnosti odyšli ani neviem ako iba som unavená čo si občas pospím cez obed z malou ak sa dá 😎 😀
do tých číselok s nevizunám tiež ale jedno može byt menšie druhe vedšie aj detičky sa rodia váhovo iné, mne pri synovy vraveli že je o týžden vedší a aj bol velký 😀