icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ava11
26. aug 2011

Včera som bola na krvi, sestrička mi rozpichala celé ruky aj zapästia, nechcelo jej to poriadne tiecť, bolelo to, odchádzala som odtiaľ polepená ako po bitke 😒 Tak 5.9. mám prísť znova, keď tam bude schopnejšia sestrička a zároveň mi doktor urobí kontrolné sono a mal by aj vystaviť knižku. Jupí 🙂

takitak
26. aug 2011

@strihalka spýtaj sa v lekárni, tam ti najlepšie povedie. treba im hovoriť nech ti poradia čo funguje a nie z čoho majú prémie ... mne to vždy funguje... minule som si kupvala kvapky do nosa a dala mi klasický liek čo sa reklamuje, tak som jej povedala že si zoberiem aj ten ale nech mi dá taký ktorý aj zaberie. dala mi nejaké kvapky za 0,56 centov a do dvoch dňov som bola úplne zdravá - ale fakt zabrali - ten "známy" liek by som si mohla do nosa kvapkať do nekonečna a max. by som si rozleptala nos ... a hlavne povedz že si tehotná v 3trimestri!
ináč mne teraz poradili eucerin na bruško aby som si natierala aby sa naťahovalo - je to taký olejíček - krásne vonia a mám úplne hebučké bruško ... (väčšinou je síce teraz ešte natiahnuté z vetrov ale hádam aj tehu bruško bude 😀 ) ...

aninka666
26. aug 2011

@strihalka to presne som mala aj ja. ako náhle sa babo uhniezdovalo, dostala som takú nádchu že až. začala som brať tehu vytamíny a hlavne C a už to poľavilo

strihalka
26. aug 2011

@aninka666 fakt?jee,e to jsem rada , ze nejsem sama🙂

aninka666
26. aug 2011

@strihalka podla mna to bude oslabením imunity. takže len papkať tehu vitamíniky

strihalka
26. aug 2011

@aninka666 no ja te dnic nepapam🙂, pockam az co doktorka rekne 5.9.

aninka666
26. aug 2011

@strihalka ja som papala kyselinu listovú a C a teraz mám vit. pre tehotné ElastiQ

katkadz
26. aug 2011

Ahojte tehulky s terminom v aprili 2012 🙂 tak som sa odhodlala verejne sa k vam pridat (doteraz som len citala vase prispevky). Prajem vela zdravia, dobrej nalady, pozitivneho myslenia a chuti do jedla, aby vase malinke pokladiky pekne rastli 🙂 Mne hlavne ta chut do jedla chyba (uz 3 hodiny tlacim do seba 1/2 rozka a s jogurtom som to vzdala hned ako som ho otvorila)...
Som na PN (2 tyzdne som spinila kym som sa dostala k Dr., ale nastastie teraz sa snad nas malincky delfinik uz bude pevne drzat a pekne vyvijat) a dost sa doma nudim, je mi teplo a nonstop sa citim ako po opici...esteze ste zalozili tuto temu 🙂 Je to moje prve tehotenstvo, takze som sa obavala, ci je to normalne (su dni, ked sa mi dviha zaludok uz len pri pohlade na jedlo ani na obrazku a ked som este chodila do prace tak sa mi dvihal zaludok uz pri citani jedalneho listka 😝 ) A hlad ani nejako necitim (len to hnusne nechutenstvo). Zatial som nastastie este negrckala, ale par krat som uz mala na male... V noci sa budim na kazdy zvuk (predtym mohli aj tanky z neba padat a nic), lezat mozem uz teraz len v stabilizovanej polohe, inak mi je zle (neviem, co budem robit o takych 6 mesiacov 😕... Zatial si tehotenstvo teda vobec neuzivam 😒 Ale nejako vydrzime 🙂, hlavne nech nase malinke pekne rastie a nech je v poriadku - ani mu uz nic ine ostava, kedze si dovolilo zrusit nam aj dovolenku 😀, na ktoru sme sa s manzelikom velmi tesili (dnes sme mali odchadzat).

danka.chomka
26. aug 2011

@strihalka ta nadcha moze byt kludne prejav tehotenstva, vela zien to na zaciatku mava v suvislosti so zmenami v tele, niektorych sa to drzi az do konca tehu, verim ze to nebude tvoj pripad. Normalne sa to vola aj tehotenska nadcha. niektore zeny maju na zaciatku tehu aj mierne zvysenu teplotu. Telo sa tak moze ocistovat takze mozno je dobre aj trosku to nechat tak a keby to bolo neznesitelne nejak si pomoct. Tvoje telo je uzasne mudre a ver ze vie co robi. 😉 drzim palce nech ta to dlho netrapi 🙂

katkarv
autor
26. aug 2011

@kvila
@janka273
@darinkazv
@atreyu a maxara tak baby somnou to zas nevyzera dobre,este spinim,mam hematom a vacok je mensi ako by mal byt ☹ som zufala,dufam ze nam zafulka narastie,som dnes 6-3 a este nebolo srdiecko 😔

atreyu
26. aug 2011

@katkarv moja ja viem,že je to ťažké,ale treba veriť,že všetko dobre dopadne...ani si nevieš predstaviť ako sa ja bojím a máme toho ešte veľa pred sebou...stane sa čo sa má stať...a to,že ešte nemáš srdiečko,nevadí,čo som čítala tak veľa báb malo aj neskôr...a to,že špiníš pokiaľ je to tnavo hnedé je dobre lebo hematóm sa takto vyplavuje...držím pršteky

takitak
26. aug 2011

@katkadz ale papať musíš ... ja som sa tento týždeň zamerala na stravu. prečítala som toho kopec a jesť treba, málo ale často. pozor na jogurty a rožky. ak tak niečo pšeničné a čerstvé a jogurty - pozor, ja som napr. zistila že vlákninu obsahuje lena ctivia s vlákninou, ostatné síce obsahujú kde čo ale vlákniny málo, takže radšej si treba kúpiť tie. a ovocie/zelenia - až 500g denne. urob si malé kocečky zo všetkého - ono to potom pôjde lepšie.
ja cez deň pojedám sušené slivky s mandlami. na pálenie záhy aj so šupkou.
a možno ešte skús piť magneziu minerálku, tá je dobrá, ja to pijem s príchuťou - lebo ke´d musíš tak nechutí nič 😝 a oddychuj ...

janka273
26. aug 2011

@katkarv katulka moja hematón mám aj ja - dr.mi povedala, že buď je to hematón alebo mi mizne dvojča, za 1 týždeň sa mi to trošku polepšilo, ale mám ho ešte okolo 2cm veľký....Kati, ale veď vačok nemusíme mať všetci v každom týždni podľa Pm rovnaký, veď to záleží od oplodnenia....a hlavne aký starý má dr,prístroj....
Pred dvomi týždňami bola so mnou na kontrole i moja kamoška, keďže sme rovnako otehotneli - rozdiel 1 deň, mne bolo vidieť vačok i srdiečko jej iba vačok - a malý....včera sme boli znovu spolu, a keďže kamoška predtým špinila a včera už nie, vačok i bábätko boli vidno, len sú o pár mm menší ako majú byť podľa Pm- ale dr.jej povedala, že to záleží od oplodnenia,....nič sa ty nebojkaj, uvidíš všetko bude v poriadku 🙂 🙂 🙂 ...a napísala ti tam i rozmery?

janka273
26. aug 2011

@katkadz mňa rožok i jogurt napína....cez deň jem veľa ovocia i zeleniny - nonstop -možno i 1kg za deň, a po troške raňajky, obed i večeru... 🙂 🙂

katkarv
autor
26. aug 2011

@janka273 no ved to ze on ma moderny usg ☹ mam ist 5.9. na kontrolu zatial duphaston 4xdenne a Cyclo3forte to je nieco take ako Ascorutin.

katkarv
autor
26. aug 2011

@atreyu je to chvalabohu len tmavohnede.

ludkazh
26. aug 2011

Ahojte, konečne som sa sem dostala...som dva dni zase len ležala čo mi bolo strašne zle.....a ešte k tomu mam zápchu...viete mi niečo poradiť? psylium nechcem teraz velmi piť ked ma napína zo všetkeho ☹ ...

atreyu
26. aug 2011

@ludkazh mne na zápchu pomohla melta :-P

danka.chomka
26. aug 2011

@ludkazh zazracne pomahaju susene marhule a zapit riadnym mnoztsvom vody, resp popijat hodinku potom vodu . aj ked neviem ako s vracanim, lebo mne velmi nechutili ani ked mi nebolo zle.. muzovi na druhej strane sa zdali skvele 🙂

strihalka
26. aug 2011

tak cucam coryzalia a kdyz to neustoupi tak zkusime toto Euphorbium compositum-Heel L, taky homeopatikum, ale to az po konzultaci s dr 5.9.

maxara
26. aug 2011

Ahojte babule,
zijem, len moja laska je nejaka nevrla dnes, tak az teraz som sa dostala sem, ked som ju ulozila, co bol mimochodom uplny boj.. 😒 asi zuby..

@katkarv joj Kati, ake smutne spravy ☹ ale este nie je nic stratene, este atm stale je a rastie, a veru ci vidno srdiecko zalezi od sona.. mne pri prvom bolo vidno az v 8tt a vcera som tu mala kamosku na navsteve (teda viac, juloviek, cize maju vsetky rovnako stare bambule ako ja) a kym sme cakali na baby, tak mi vravela (ani neviem, preco sme sa o tom vlastne zacali bavit), ze ona bola v 6tt na pohotovosti s krvacanim, ze dr videla okolo babatka hematom a vyzeralo to vraj velmi zle a teraz ma krasne babulku 😉 nevzdavaj to, prihovaraj sa, hladkaj si brusko a ty babatko, posluchni maminku a rast! (ci aky je rozkazovaci sposob od Rásť?) narastaj! davam smajla 🙂 lebo verim, ze to dobre dopadne

@takitak na palenie zahy su super pukance 😉
@atreyu aprilovky ma na starosti nelicefo, ale mozem sa tam niekedy neskor zalogovat a popridavat, lebo on aje na dofci.. ale a druhej strane by som jej tam nechcela do toho bastrngovat, aby mala prehlad 😒 vydrzis?

dida84
26. aug 2011

Ahojte dievčatá,
dnes som bola na kontrole... všetko máme v poriadku... aj srdiečko som počula... dr.mi vypísala už aj knižku...
síce nevoľnosti stále trvajú až sa stupňujú... dostala som čapíky Torecan, vraj trošku zaberú... tak som zvedavá... lebo sú dni, keď zvraciam aj dva-trikrát denne... a so zápchou sa trápim tiež... v podstate toho veľa nezjem, lebo mi nič nechutí... na to mi odporučila zjesť každý deň jablko, vraj to je najlepšie... a na to napínanie mi ešte odporučila nepiť teplé nápoje... radšej chladené - nie však veľmi...
@katkarv mysli pozitívne... určite bude všetko v poriadku... 🙂
@janka273 tiež ma zo všetkého napína... mliečne výrobky dokonca vôbec nemôžem, lebo ich hneď vyvrátim 😠 ...

nelika666
26. aug 2011

ahojte,
patrim sem, ale zatial len inkognito 😀 😎 nechcem aby sa tato sprava dostala domov skor ako ja 😀
potvrdene lekarom to este nemame, chystam sa az v polovici septembra kedze som mimo domov.. 😀

gerdusha
26. aug 2011

takze baby,
u nas hcg nestupa tak ako by malo, mam vysadit lieky a pockat, ci "babo" odide samo alebo revizia maternice...uz druhy krat...

nuz, neniiii naaam daano...

vam zelam viac stastia...

strihalka
26. aug 2011

@gerdusha to je lito☹ 😔

kukucg
26. aug 2011

@gerdusha to ma mrzi, ☹

darinkazv
26. aug 2011

@katkarv moja, nezúfaj ešte. všetky musíme veriť len v krásne konce. a fakt som počula aj o mamičke, ktorá mala srdiečko až nejak v 7tt aj dáke dni. ja tiež tŕpnem do 2.9. na to sono. najradšej by som šla aj skôr, ale od piatku bude mať dr. aspoň novšie sono, než keby som šla už 30.8. takže sa teraz nenormálne sledujem. výtok našťastie už ustal, už nebehám tak na záchod so zlým pocitom. veľmi na teba budem myslieť a držať silno palčeky 😉

darinkazv
26. aug 2011

@ludkazh ahojky, mne pomáha zvýšený príjem vlákniny. len celozrnné pečivo napríklad. alebo musli. a tiež som toto tehu začala brať vlákninové vitamíny 😉

certica22
26. aug 2011

@ludkazh AHooj 🙂) mne na zapchu pomohla jablkova štava ....vlastne v tom čase som sa snažila piť len džus 🙂 a pomohlo od vtedy zatial sa neukazala ( klop klop )

janka273
26. aug 2011

@katkarv Kati, ak ti dr.zvýšil dávky duphastonu - istotne ti to zastaví ten výtok, a bude lepšie 🙂 🙂 🙂 , všetci na teba i drobčeka veľmi myslíme a držíme päste, .....a ten hematóm máš veľký ? On sa ti vyplavuje tým špinením.
A nevieš, či sa ti od minula zmenšil?