icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

darinkazv
31. aug 2011

@anglicko79 prečo? my sme mali pri prvej dcérke kočík kúpený na začiatku apríla a rodila som 25teho septembra 😉 keď neveríš na povery, tak je jedno, kedy ho kúpiš 🙂

anglicko79
31. aug 2011

@darinkazv Uprimnu sustrast s tou starenkou....vydrz do pondelka....na poveri moc neverim len chcem ruzovy kocik a nechcem sa prenahlit ked to bude chlapec......tak si asi pockam dlksie aby som bola 100 ista ze je to dievcatko co si myslim ze je aj ked je to asi divne ale nejako som si na 70 percent ista....ked pojdem na ultrazvuk dufam sa neprekvapim s chlapcom...hihihihi 😅 a bude po ruzovom kociku ☹

darinkazv
31. aug 2011

@anglicko79 ďakujem za sústrasť
tak to áno. my sme mali prvý kočík taký červeno vanilkový. to bol aj pre chlapca vhodný, ale ja som aj tak od začiatku mala tušenie, že bude dievčatko. takže poznám ten tvoj pocit. teraz mám zase taký pocit, že bude chlapček, aj keby som veľmi chcela ešte dievčatko, ale poteším sa aj chlapčekovi. bude to niečo iné ako s dievčatkom 🙂 ale ja by som hnedý kočík teraz kupovala aj či dievčatko alebo chlapček 🙂 proste som tak zaťažená na tú kombináciu hnedej a zelenej :D no a tie ružové kočíky sa tak potom ťažšie predávajú, keď ho nepotrebuješ a chceš predať. ja som sa tak nemohla zbaviť ružového špoťáku :D 😀 😀
a na sono budem musieť veru počkať. len aby ma nedžubali, že som mala prísť na kontrolu o týždeň a ja dojdem po 2 týždňoch :D

anglicko79
31. aug 2011

@darinkazv S tym pocitom co to bude sa prave moje dve kamosky pred nedavnom sekli...jedna myslela ze bude mat dievcatko a na ultrazvuku jej povedali chlapca a druha ze to bude chlapec a bude mat dievcatko...sme prvorodicky tak sa to moc nejednalo ze co mame doma.....Dufam ze ja budem ok musim cakat lebo tuna sa na ultrazvuk chodi az v 10-12 tyzdni a som len v 5.si myslim..

anabelleee
31. aug 2011

vecer mi je lepsie, chvalabohu, ale netesim sa na rano a v podstate na cely den, ulavi sa mi vzdy az vecer..............zaspim dobre, ale tiez sa od piatej budim a uz mi je strasne zle

darinkazv
31. aug 2011

@anglicko79 mne zatiaľ moje ciťáky vo všetkom vyšli 🙂 ale mne je to jedno. len nech je to zdravé. ja hovorím len preto, že radšej dievčatko, lebo dievčatká sú také jemnejšie 🙂 mám s čím porovnávať. 🙂 prvú sme veľmi chceli dievčatko, lebo už to z mužovej strany išlo byť 4. vnúča (3 vnúčatá sú chlapci) a z mojej strany 2. vnúča, ale prvý je vnuk. takže naša slečinka je jediné dievča v rodine :D no uvidíme, čo bude naše druhé babuliatko. necháme sa prekvapiť. ale už teraz ho milujeme 🙂

maxara
31. aug 2011

Cauteeee, misia splnena.. zlobr sa zobudila okolo 14tej, hned sa "(ne)najedla", cize som musela zobrat este aj jedlo so sebou, ALE! nechala som ju behat, vsetko studovat, skusat, hrat sa.. a tak ficala o dusu, dokonca sa mi uz pytala aj na ruky, co ona nikdy nezvykne 😵 Zabudla som si mobil, takze som netusila ani aky je cas a potom som zistila, ze sme tam bruzgali 4 hodiny 🙂 Pri pokladni uz bola taka unavena, ze chcela len ikea kartu a ziadnu inu, tu som jej samozrejme nedala, hoci som jej vytiahla 10 dalsich, co nepouzivam, nieee, proste vreskot. Tak ma aspon pustili dopredu 😀 Isli sme si potom kupit hotdog, ktory mi skoro cely zjedla 😕 , aj ked parok iba to makke vnutro , ale nechala som ju, lebo aspon bola ticho 😔 Doma dala ockovi cau, spapala cosi a sup do postele, odpadla jak hnila hruska 😵 takze som spoko..

Jaj a plienky.. my sme mali newborny len jedno balenie, akurat do porodky a pacilo sa mi, ze aspon na nieco som vyuzila moj dlhsi pobyt v nemocke, lebo sa mi tam vystriedalo dost bab a s kazdou som vymenila zo dve plienky, tak som si takto urobila prehlad, ktore ano a ktore ani zadara.. ja som mala babylove, vyskusala som tesco, huggies, pampers senzitive, happy a este nejake co ani za zapamatanie nestali.. 😅 Takze nam vyhovovali pampery aktiv baby a babylove, tieto som kupovala podla aktualnej akcie. Tesco bolo tiez v pohode, ale tie som nikdy nevymakla lacnejsie ako babylove v akcii, takze som ich uz potom ani neriesila a potom sme vyhrali pampers sleep and play a tie su by som si ja nekupila (aktiv baby sa mi viac pozdavali) ale zadara su nam dobre 😝 Takze tie este mam a ked dominame, vratime sa k nasim oblubenym. Huggies ani ja uz v zivote nechcem, Ninka sa mi cez ne prestiavala, vobec jej nesedeli, ale napr sestra pouzivala tie, mali ich najradsej.. takze zalezi na postave babatka.. inak nas nemilo prekvapila doma plienkova torta z huggiesok na uvitanie a mali sme co robit, aby sme ich dominali a este k tomu nam nesedeli, no proste hroza.. 😖

@katkadz 😀 tak to si urcite blizsie k poznaniu, ked to ma byt 50 na 50 😀 ja som bola u vestici nechtiac, moja kolegyna.. vypila som kavu a ona prisla ku mne do kanclu na meracky a chytila salku a zacala trieskat.. prve mi povedala, ze mam problemy s hormonami, ale ku koncu roka urcite otehotniem a bude to baba 🙂 presne tak aj bolo (a nemohla vediet o mojich hormonoch, lebo som to nikomu ani rodicom nepovedala) a tiez povedala viacero veci a viacero sa splnilo, akoze dost konkretne boli 😉 ale ma to potom vydesilo, ze nejaky cudzi clovek vie viac ako ja o mne, tak uz som nesla za nou..

@baranovadanka na zahu su vynikajuce pukance 😉 neverila som, ale naozaj..

booze dnes som nejaka ukecana, asi ze mam frei 😅

maxara
31. aug 2011

@anabelleee nieco urcite musis zjest, lebo ti bude stale horsie.. aspon rozky natlac.. to je jedno.. ja ked sa rano nenajem hned po vygrcani 😝 tak mi je otrasne zle celucicky den

baranovadanka
31. aug 2011

no super teraz na vecer mi zacina byt zle :( 😒 a to mi treba este sprchnut deti a seba a sa mi vobec nechce :( snad do seba dostanem aspon piskoty

ancovicka30
31. aug 2011

ahojte baby, tak sa hlasim po dovolenkovej prestavke zase doma, vidim ze ste toho strasne vela popisali, takze neviem ci docitam, ale aspon ciastocne...🙂
takze na nevolnost v aute mi nepomohlo nic, jedine spat, co sa tiez dalo len ciastocne, takze cesta nic moc, som rada ze sme doma....
citam, ze tu riesite co sa chystate kupovat, tak ja kocik asi nic, mam este po synovi (resp. syn este pouziva, ale ratam ze do aprila si odvykne), sice take skor do modra ladene, ale budem to riesit doplnkami ak by bolo dievcatko....oblecko daco mam, trosku asi aj dokupim, plienky to este rozhodne nejdem riesit....inak latkovky som skusala aj ja, vydrzala som cca mesiac, hlavne preto, ze bolo treba fakt kazdu chvilu prebalovat (skusala som to ked mal maly cca 3 mesiace) a maly bol z toho celeho dost nervozny (jednak ze casto prebalujem, jednak ze co za obrovsku vec to ma medzi nozkami)...rozmyslala som ze by som to znova skusila teraz pri pokusoch zbavit sa plienok, ale viacmenej sa mi asi do toho nebude chciet, lebo moj drobec ma stale problem nechat sa prebalit a prezliect...takze mile latkovky som predala a bohuzial zbohom ekologia (i ked aj pri tom castom prani minies daku tu vodu, energiu a prasok, takze bohvie...)

strihalka
31. aug 2011

zacina volno 4dny volna, bez prace, bez pocitu viny, bez unavy z toho vseho.....4dny nic nedelani krom pokladani podlahy a malovani kuchyne, ktera nam ma prijit v utery na montaz😀

@darinkazv aj ym uz vime ajky kocik🙂)x-lander A, alebo maxi cosi mura 🙂)favoriti🙂)ale jeste se musime ale zatim jsem je nevidela na zivo, tyto se mi libi dle vzhledu, musim se zacitat do vlastnsoti a pohodlnosti rizeni v realu.)

certica22
31. aug 2011

AHooj dievčata asi som zariekla že mi nebbyva zle už asi 2 hodiny ma tak strašne pali žaha nvm čo robiť tak ma smedi ale ked sa napijem horšie dala som si dračika :D tak trošku pomohlo no som zvedava do kedy :(

katkarv
autor
31. aug 2011

@certica22 ja zvyknem mlieko alebo TUMS 🙂

beronsche
31. aug 2011

@anglicko79 aj ja som UK.... Uz si bola za midwife? Ja som s mojou stretla tento tyzden. Celkom ma sokovala, ze velmi pravdepodobne ani nebudem v kontakte s lekarom cele tehotenstvo... 🙄 Tiez spominala porod doma.... No, na to by ma nenahovorili ani za svet... 🙄 Ale vraj aj v nemocke je porod len s midwife, bez lekara... 😕
Inak suhlasim s tebou, ze UK zdravotnictvo je otras...

certica22
31. aug 2011

@katkarv skusim 🙂

kvila
31. aug 2011

@certica22 mne na zahu dr. odporucil sirup Gastrotus, vraj tehulkam zazracne pomaha. Nie je na predpis, tak skus si ho kupit 😉

kvila
31. aug 2011

no zienky, mne je dnes cely den taaak zle 😝 a som taka hladna, pomoc, je to hrozne. Idem asi zjest dalsiu plnenu kapustu od babky. Esteze ma ma kto zachranit sem-tam, lebo byt sama doma stale, ani chladnicku neotvorim. Fuj. Kedy to uz prejde... ☹

teleranka
1. sep 2011

@katkadz
ano, lekarni mi to dovolili, lebo tam budem pekne v teplucku pri mori oddychovat a odpocivat...akurat ta cesta, hmm, najdlhsi let tusim 12hodin, aj to som lekarom vravela, tak ze sa mam pekne teplo obliect, dst si siltovku, aby ma neprefuklo z klimy. ked tam budem, pojdem k lekarovi, ci je vsetko v poriadku. musim tam ist, lebo sa uz chcem popytat tam, ake by boli moznosti porodit priamo tam...marodku samozrejme prerusim a verim, ze vsetko bude ok.

saxana123
1. sep 2011

Dobré ránko žienky, tak my dnes fungujeme od 5.50 krpec už vyspaný ☹ Ale našťastie som išla spať včera o 20.00 lebo som sa cítila nejak jak keby som mala teplotu, tak som si stihla oddýchnuť. Pridávam zopár z teraz rána, čo všetko už krpec postíhal 😅 a ukázal mi aký veľký je "mami,vidiš?" 😀

certica22
1. sep 2011

@kvila dakujem za pomoc..... skusim si najprv dať pozor čo jem jesť take jedla čo menje budu draždiť a ked nepomože kupim sirup 🙂

baranovadanka
1. sep 2011

uf tak zle ako mi je od vcera mi este nebolo :( nespominam si ze by mi pri predoslich tehotenstvach vobec bolo zle a toto babo sa asi rozhodlo na seba upozornit asi si myslelo ze si ho dost nevsimam 😉 od vcera vsetko co som do seba dostala som do 10 minut vyvratila :( uz neviem co mam jest poradte nieco lebo som hladna jak cenkovej deti a k tomu ma boli brucho od vracania 😒

anabelleee
1. sep 2011

@maxara Lenze napr. dnes som sa zobudila s tym, ze som zvladla zjest chlebik s lucinou a mozarellou a granko, ale vcera rano to bolo hrozne, ledva som zjedla polovicu banana a jogurt a caro napoj a potom az podvecer jednu bagetu. Mam to ako na hupacke, kazdy den je inak.....ale dnes som si aj dobre pospala (konecne), od jedenastej v noci do pol desiatej (aj o mozno pomaha). Zistila som, ze mi pomahaju mentolove zuvacky a ked nieco robim, aj ked je to individualne, lebo vcera som nemohla vstat ani z postele.....snad ten divny pocit coskoro prejde. Od 1.9. som mala nastupit do novej prace, ale presunuli sme to na 15.9., snad uz mi bude lepsie 😕

anabelleee
1. sep 2011

Mne sa paci kocik stokke xplory, ale vraj je neprakticky, lebo babetko ma cely cas menzi nohami tycku a zle sa s nim jazdi po nerovnom terene...ale dizajnovo sa mi paci.....muzovi sa zase paci bolder sd olympic, a vraj je aj prakticky (podla toho, co o nom nastudoval)

strihalka
1. sep 2011

Ahojte holciny, me dneska tak boli u srdce☹nevim, co to je a doufam, ze to bude ok......celkem pro mee prekvapujici, nidky jsem to nemela
@anabelleee no kocik je to peky, ale ja bych se bala o jeho rovnovahu, ci je to stabilni kocik.....

darinkazv
1. sep 2011

bré ránko. ako ste spali? mne začína byť divne. nezvraciam, ale teda ráno len na silu do seba niečo vopchám, aby som na lačno nejedla duphaston :( ale inak mi nechutí celý deň jesť. na obed sa tiež musím donútiť. jediné, čo mi ide na chuť sú banány a jablká. :P

@strihalka neboj, to zvyknem mať aj ja také pichanie. ono to väčšinou od chrbtice ide 🙂

janka273
1. sep 2011

@strihalka ak ťa bolí pri srdci - možno to je spôsobené tým, že málo piješ - ja to mávam tiež, niekedy i v noci, a keď sa napijem - vypijem pol litra vody - tak mi to prejde / mávam i nízky tlak/.

maxara
1. sep 2011

@anabelleee ja viem ako ti je ☹ ani z voza ani na voz.. ja mam tak tiez, rano vraciam vzdy a cez den mi je proste niekedy horsie, niekedy lepsie a niekedy nic. Ale aj pri prvom aj teraz som si vsimla na sebe to, ze od hladu je to vzdy horsie. Akoze pohlad na jedlo ma davi, otvorenie chladnicky je momentalne horsie ako psie hovno na topanke a uz toboz si neviem predstavit varenie.. ale ked sa rano po vyvracani donutim aspon jeden suchy rozok, aj na viackrat zjest a potom hned zamestnat mysel niecim inym, napr dietatom, zehlenim, danim do pracky, proste ze si nelahnem na gauc, tak mi je viditelne lepsie. Akoze je fakt, ze niekedy ten rozok natlacam neskutocne dlho, ale potom si zakratko vezmem nieco tazsie na zaludok a je mi fajn. A inak ta nechcem strasit, ale ak uz mas nevolnosti a teda si citliva na ten hcg, tak potom ti to neprejde len tak zo dna na den, ale az ked zacne klesat ta produkcia hcg, podla tej tabulky kukni. Napr ja si nefandim, lebo ja som asi na hcg priam alergicka, lebo vraciam od 5tt a pri prvej som vracala az do 32tt, co bezne byvaju nevolnosti tak do cca 16tt ☹ Tak drzim palce, nech zistis rychlo, co zabera (ako napr tie zvejky a aktivita) a nech ta coskoro prejde toto bleee.

strihalka
1. sep 2011

@janka273 dakujem, zksuim vice pit, je pravda, ze tomu piti moc nedavam....
@darinkazv slo to jakoby bolest pod zebra...

no dnesek nic moc otevrela jsem sklenicku s kaviarem a amalem jsem letela na zachod:-/
s zavinacema to same, rybi sezona u me skoncila, jsem zvedava, jak to budu mit na vanoce☹snad bude lepe...

a moje mamina rikala, ze mela uplne bezproblemove tehu, ani jedny nevolnosti, jak pri mne tak pri sestre...takze pokud to je dedicne, tak pohodka

anglicko79
1. sep 2011

@beronsche No hej ...Preto v UK neexistuje rodit aj ked si zaplatis sukromne tuna je to na prd....kamoska tak rodila pred rokom a madoteraz komplikacie uplne ju "MIDWIFE" do>>>>> 😠
Ja pojdem tuna len na ultrazvuk a nejake krvne testy a chcem rodit na SK asi v BA v Kochu sukromnej nemocnici.....Ty chces rodit v UK?????
Nachytat nejake exoticke choroby ..... 😝 preto vela rodi doma lebo vsetky tie virusi atd v nemocnici.......
na SK to neni tke divoke..............

anglicko79
1. sep 2011

@teleranka Kam letite do teplucka??? Daj si pozor na opalovanie hlavne tvare lebo ked si tehotna mozu sa ti objavit hlavne na tvari pigmentove skvrny take hnede a zostane ti to.......Vysoky faktor na tvar a klobuk....... 😉
Tie flaky su sposobene hormonalnymi zmenami ktorymi zenaprechadza v tehotenstve......