Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
inac zienky ja sa tak strasne tesim ked uz mi prejde ta neuveritelna lenivost, ako si vypracem byt 😀 teraz len take alarmujuce veci akurat ze hrnce umyjem, kuchynu upracem, ale inac mi vsetko ,,vyhovuje" ze takto to staci 😀 este nemame ani z dovolenky celkom vybaleny kufor co sme sa vratili 10.8. akurat spinave veci som poprala a len do nho chodim vyberat ked si chcem nieco obliect 😀 viem hanba velka ale proste sa na viac nezmozem. A to som pritom co sa poriadku tyka ako Monika z Priatelov, strasne rada mam cisto a tip top a zrazu sa mi zda vsetko ,,este znessitelne" 🙂 takze sa tesim ked lenivost odide 🙂 teraz ju vsak neviem premoct 😅
@atreyu vies ze neviem,lekar mi nic nepovedal,vlastne islo len o to ci sme narastli a ci je akcia.Zase mi tvrdil ze je to male a potom kukol podla ms a konecne pochopil ze je to akurat,len ma minule vystresoval.Aj moj manzel je byk,snad prevladnu jeho geny nad mojimi a bude to riadne mocne babatko.Ja som sa narodila predcasne a mama mi stale vravi ze som bola jak maciatko,ze sa ma bala aj chytit 🙂
@danka.chomka ta lenivost moze znamenat aj chudokrvnost,v tehu je to bezne.Beries nejake vitaminy?
@janka273 tebe uz nie je zle,ze si sa tak s chuti najedla?Ja som varila paradajkovu pol.zo syrom a ryzovy nakyp ale uz na to nemam chut ☹
@katkarv vitaminy neberiem, brala som prirodne pripravky pred tehotenstvom ako pripravu, ale nie tie z lekarne. Teraz nechcem brat nic chemicke. Chudokrvna nie som krvny obraz mam ukazkovy tak hadam to bude len tym prvym trimestrom. Ja noralne chodim do prace atd takze take bezne cinnosti vykonavam akurat nic ,,naviac" sa mi nechce 😀
,,Nedostatok" zeleza v tehotenstve vykazuje kazda tehotna zvycajne prevazne z toho dovodu ze nase mudre telo vacsinu zeleza z nasej krvi sustreduje do placenty, kde vyzivuje babatko , a tym padom naoko ,,chyba" v krvi tehotnej. Preto sa aj odporuca po porode pupocnik dotepat aby dieta tuto hodnotnu krv dostalo a nebolo anemicke, lebo obsahuje tolko zeleza ako by inac dostalo v 100 litorch materskeho mlieka. Francuzsky gynekolog a porodnik Michel Odent sa k ,,nedostatku" zeleza v tehotenstve vyjadruje tak, ze pchat synteticke zelezo do tehotnej zeny moze len niekto kto nepozna fyziologiu placenty. Uzasne je to nase telo 🙂 az ma to niekedy fascinuje. Urcite to vsak budem sledovat a ak by som mala pocit ze je nieco v neporiadku tak by som dodavala predovsetkym cez stravu 😉 budem informovat ci to v druhom trimestri ustupi 😉
@katkarv Katulka, mne doobeda nie je vôbec zle, tak sa snažím zjesť aj obed skôr, lebo po 12 hod - mi začínajú nevoľnosti, najhoršie je to večer i v noci / poobede mi nič nechutí , ale aj tak si dám okolo 17hod. aspoň polievku, alebo rožok/, ale do 24 hodiny - ma to ešte napína, potom od únavy zaspím a budím sa na to, že sa mi chce vracať 😖 , trpím aj nespavosťou - takže to v noci mám pestreéé 😢 , musím aj veľakrát sedieť na posteli, čo mi všetko jedlo ide do krku, a medzi tým aspoň 4x cikať, a ráno vstávam ako mechom uderená, ešteže som na Pn.
Včera som si na tie baklažány poobede čistila cesnak - nenormálne ma z toho napínalo, a dnes ako som to varila tak nič 🙂, ja mám tie nevoľnosti dáko prehodené 😉, keď som bola tehotná s dcérkou - tak som to mala presne naopak ako teraz 😉
Paradaj.polievku - mňaaaaaaaaam, nákyp - mňaaaaaaaaam 🙂 🙂 🙂
@janka273 poslem ti? 😀 Ja tiez vela nenespim,idem spat o 22.30 a o 2:30 wc a uz do 5.30 kukam do blba,najviac sa mi chce spat ked musim budit deti a chystat ich do skoly,no ked odidu uz sa mi nechce spat 😠 a celu noc zuvam Orbitku lebo inak sa mi upcha nos a mam horko v ustach 😒
Holky ja se tak tesim,a z budu moct varit, sand o vikendu nam uz pozapinaji spotrebice, v utery dorazila nova kuchyna je faaakt bomba, jen ty spotrebice chybi, ale uz se tak tesim nasi domaci stravu..restaurace mam po krk.
@atreyu no u me jeste nejake ty priznaky jsou,ale prsa uz prestaly, no spis tak narazove....bricho vzdy vecer roste nejvic a je krasne videt kde je maly ulozeny🙂)bo mam pravou stranu krasne vypouklou🙂)a co se tyce spani....zasadne na zadech bo na boku, ale jakmile se chci protahnout a ruka hore, tak brisko natahnu a to je fakt neprijemne, jak namozeny sval☹strasne to tahne☹nevolnosti jsme nemela a ani do ted nemam, jen nos mam citlivejsi na vune a msrady...napr. svagrina delala rybickoovou pomazanku v v stredu a ja ji jeste citila v ctvrtek u ni v byte😀
@katkarv
@janka273 tak ja som taký medveď postavou. brucho som kvôli foto vtiahla na maximum. a ostalo mi tam to bábätkovské malé 🙂 predtým, keď som vtiahla, tak ostalo rovné. teraz vypúča 🙂 tak sa vytiešam. pri dcérke mi bruško začalo vytŕčať až nejak v 5. mesiaci. teraz je to nejako skoro. ale som počula, že pri druhom tehu to začne skôr byť vidno. neviem, čo je na tom pravdy, ale pri mne to nejak platí 😀
@katkarv ja som do 7. mesiaca mala malé bruško. dr. ma stresovala meraniami, že je bábo malinké a pri narodení nebude mať ani 3kg. no potom mi naraz vyhuplo bruško a každý myslel, že čakám dvojičky. no, ale bodaj by nebolo veľké, keď moja cicka mala 4020g a 56cm. no hneď, ako sa narodila, som mala ploché bruško, tak som sa vytiešala 😀
@anglicko79 My nebyvame v Londyne a mam aj stastie, ze mam skoro celu cestu do prace cyklisticky chodnik. Teda je aj pre chodcov, ale je stale prazdny. Ja mam skor pocit, ze su tu vodici viac ohladuplni ako na Sk, okrem taxikarov a autobusarov samozrejme... 🙂 Ale mozno je Londyn vynimka.... Vy byvate tam?
Ahojte kocky, pozeram, ze sa bavite o bruskach... Aj ja mam pocit, ze je vacsie... Vaha sa mi zatial zastavila na 57kg, ale brusko vykuka.. 🙂
@danka.chomka presne viem, co myslis tou "lenivostou"... Tiez ma to chytilo - unava a taka lenivost, ze sa mi ani pohnut nechce niekedy...

@atreyu ja okrem unavy v poobednajsich hodinach nemam ziadne priznaky. este casto chodievam cikat. Na bruchu spim cele tehu, prsia ma uz vobec nebolia zle mi nebyva a miminku sa dari skvelo. 😉 takze sa neboj. ved uz pomaly koncime prvy trimester tak je na case sa zacat citit zase normalne.