icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

darinkazv
9. sep 2011

@zuzka_zilina téma pôrod v máji 2012 je už založená 😉

maxara
9. sep 2011

@takitak tak to by som aj ja chcela 😀

takitak
9. sep 2011

@atreyu ja som bola teraz v 11tt (mala som ísť až dnes ale teda nervy zapacovali a bola som už v utorok) a povedal, že malý je krásny, pohyblivý a ke´dže mi pozeral aj krčok povedal že ma teraz nechá na pokoji, a nech prídem na 13tt a vtedy už vraj bude všetko ako má a bude sa to lepšie robiť ... fakt neviem, ani neviem čo to ten screening je a zatiaľ to ani nerieišm - do 13tt ešte mám 11 dní - veeeeečnosť

anabelleee
9. sep 2011

@kukucg podla toho, kedy som otehotnela, by som mala byt v osmom tyzdni, ale ked lekarka povedala, ze v siedmom, ta nech je to tak....tyzden hore dole 😉

vacica59
9. sep 2011

Baby čo ste už mamičky, ako často ste využívali vajíčko v kočíku?? myslim to, keď je vajičko pripevné o konštrukciu?? lebo už rozmýšlam o kočíku, a pačia sa mi také čo nemaju taku možnosť, ale bojim sa že mi to bude chybať.. dakujem

darinkazv
9. sep 2011

@vacica59 no, podľa mňa ti to chýbať nebude. lebo, keď ideš autom na nákup, tak sedačku môžeš dať na košík nákupný alebo do košíka. a keď ideš niekam na prechádzku, tak ani nie je dobré, aby bábo nejak extra dlho bolo vo vajíčku. 😉

carrie84
9. sep 2011

@vacica59 - tak ja som vajicko vyuzivala vela. Casto beham autom + som len tak maleho hodila do nakupneho kosika vo vajicku, k doktorke som ho pohodlne odniesla sama vo vajicku a nemusela stresovat, ci mi niekto neukradne kocik - a maly tam bol strasne spokojny 😉 Samozrejme, ze tam nesmie byt babo dlho, ale na kratke nakupy a trasy som si to nevedela vynachvalit - hlavne som nemusela zakazdym trepat cely kocik

hviezdickamaria
9. sep 2011

@vacica59 ja som to vyuzila nespocetne vela krat, nasa klarka stale v aute zaspala, cestou do obchodu, do kostola, k lekarke... jednoducho vsade kde sme sli autom... len som ju prelozila na konstrukciu a bolo to 😉 myslim, ze je to vynalez storocia 😀 😀 😀 neviem si predstavit, ze by som ju musela z vajka vyberat a dat do vanicky 😒 😒 😒

vacica59
9. sep 2011

@carrie84 ale aj si ho zaklikávala do konštrukcie kočíka??

carrie84
9. sep 2011

@vacica59 - tym, ze som nemusela brat cely kocik som myslela, ze som nenosila vanicku - konstrukciu som brala vzdy 😉

hviezdickamaria
9. sep 2011

@darinkazv
@carrie84 ja si neviem predstavit, ze by som to vajicko vliekla len v ruke, sak by som u ruky prisla 😕

carrie84
9. sep 2011

@vacica59 - jasneeee - som to tak chaoticky napisala - popritom varim a jem 😝 Hej, zaklikavala som. Ked v aute zaspal, tak som ho len prehodila na konstrukciu, ked som isla niekam len na hodinku, tak som ho tiez dala len do vajicka a na konstrukciu a bolo mu tam dobre. Fakt je to fajn na take kratsie vyjazdy z domu. Mozno keby som to nemala, tak si poradim aj bez toho, ale naozaj to bolo pohodlne a velmi jednoduche. 🙂

carrie84
9. sep 2011

@hviezdickamaria - tak zase odtial potial 😀 Pred doktorkou som zaparkovala a len vysla hore schodmi 😉 Sak by mi ruky inak odpadli! 😀

anglicko79
9. sep 2011

@miselita Mnnnnn hej ked k tomu kupis par doplnkou tak sa to vysplha...za vsetko platis zvlast...videla si na nete ze MISSONI sa s nimi dali dokopy a maju 2 modeli jeden v bee a jeden v chameleone....
Ja uvazujem o chamelon-model chcem tu ruzovu kombinaciu alebo som videla aj riflovy co sa hodi tym padom pre chlapca aj dievca....nad ktorymi ty uvazujes?

vacica59
9. sep 2011

@hviezdickamaria @carrie84 @darinkazv uff, no to ste mi dali.. som najprv chcela len lacny kočik s vaničkou a potom drahý športák, ale teraz vôbec neviem čo.. ešte že mám aspoň tých 6 mesiacov na rozhodovanie 😀

anglicko79
9. sep 2011

Ahojte tak dnes my volali s nemocnice za na sono mam termin az 13.oktobra.... ☹ lebo ze vtedy uz je vsetko vidiet atd,,,,,,,,,,,,,Tak vam zavidim ze vy ste uz skoro vsetky boli

strihalka
9. sep 2011

ja bych dneska porad jen spala☹pusa dokoran a do vecera v praci☹

hviezdickamaria
9. sep 2011

@vacica59 my mame 3kombinaciu za 300 evra a sme maxmalne spokojni 😉 ale tak ideme ju predavat, kedze je na ceste dalsie babo, budeme potrebovat surodenecky kocik, lebo klarka ma este iba 9 mesiacov 😵

beronsche
9. sep 2011

Este dobre, ze tu pisete o kocikoch, aspon sa co, to priucim... 🙂 Ja totiz viem o kocikoch len to, ze sa v nich vozia babatka... Neviem nic ani o kocikoch a ani o inych babatkovskych veciach...😕
Co mi pripomina, ze som sa vas chcela opytat - su tu nejake kocky, co maju cez 30 a cakaju prve babatko??

beronsche
9. sep 2011

@anglicko79 v ktorom vtedy budes uz tyzdni? Ja som objednana na 28.8. a tiez sa uz neviem dockat....
@atreyu drzim ti palce, aby ti potom tie testy dobre dopadli a babo bolo zdravucke!!

katkadz
9. sep 2011

ahojte kočky 🙂
neclifeo to mi je luto... atreyu...drzim palce...je 66-67% sanca, ze to bude zdrave - to nie je zas az tak malo...
Dnes som aj ja bola na vysetreni. Ale som z toho tiez jelen - podla PM som v 9tt+1, podla rozmerov babatka (CRL) 9+6 a nas chrustik ma 2,95 cm (inak vyzeral presne ako na Baby Tickeri 🙂) - hlavicka, brusko a 4 kyptiky 😵. Taky zlatunky malinky cloviecik 😵 Pri minulom UTZ sa doktorka so sestrickou bavili, ze sa tt a rozmer babatka sa pekne zhoduju. Teraz teda neviem - som realne na zaciatku alebo na konci 10tt? Ale termin mi zatial nechala 12.4.... 😨 Presnejsie sa to snad dozviem o 2 tyzdne, ked mi budu robit dalsie sono a meranie sijoveho prejasnenia atd. Len dufam, ze to nebude nejaky 4,5 kg obrik ☹
A kedy sa chystate absolvovat EKG? Ja som ostala tiez este na PN, ale vypytala som si vychadzky, tak asi sa pojdem niekedy buduci tyzden objednat. Ci je to este skoro? Ja som z toho vsetkeho jelen, tiez mam trochu pocit, ze dr ma chce sup sup vybavit (sice to by som u nej musela byt asi pol dna, keby mi mala vsetko vysvetlovat)...s hrozou sa pozeram na vsetky tie vysetrenia a skratky v tehotenskej knizke a netusim, co ma caka...o porode ani nehovoriac 😅 Citim sa asi ako Alenka v risi divov (to sa vobec divim, ze som na UTZ rozoznala co je co - teda aspon dufam - lebo ked pozeram na hocijake foto z UTZ, vacsinou vidim len machule a nie to co tam vraj je 😅)... Hlavne, ze malinke je teraz OK, podstupim kvoli nemu, co bude treba...
Zatial som nemala ani kedy riesit oblecenie - zatial sice nepotrebujem tehotenske, lebo zatial na mne nic nevidno - ani mm nevidi 😠 😀 (skor som len trochu zhrubla od prs az po brucho, takze brusko zanika), len ja to gulate pevne tehubrusko uz citim. Nositelne nohavice na jesen/zimu mam 1 ks, ostatne su mi bud male (uz dlhsie - od minulej jesene som bola vyzrata a nedarilo sa schudnut....ale stale som dufala 😀 ), alebo uz nepohodlne...a samozrejme hore som sa tiez trocha zvacsila, takze aspon mam konecne padny dovod pre mm na celkovu obnovu satnika. 😀 Moj problem ale je, ze oblecenie sa mi bud 1. nepaci, alebo 2. ked sa mi paci, tak v tom vyzeram ako dilino, alebo 3. sa mi paci, aj mi sedi, ale nie som ochotna tolko zaplatit... 😅 Potom to dopadne tak, ze idem nakupovat s mm (handry vacsinou chodime nakupovat spolu) a po 5. handre podla neho vo vsetkom vyzeram super a mam si to urcite kupit...a ja potom doma zistim, ze som si kupila prave tie handry c. 2. 🙄 Ja s nim mam teda trochu vacsiu trpezlivost 😒 A dalsia vec, ze zohnat u nas nohavice pre nizsiu postavu je skoro nemozne - hlavne ze predlzene velkosti je aspon niekde dostat...to ked chcem nosit nohavice, za ktore zaplatim rovnako ako zena s priemernou vyskou, este si ich mam davat aj skracovat...😖
Upratovat sa ani mne nechce (nielen teraz 🙂 )...ale ked uz vidim kopec mojich vlasov na podlahe spinave odtlacky mm papuc v kupelni a kuchyni, tak sa prinutim...alebo prinutim mm ako naposledy 😀 Ale podla neho uplne staci povysavat a este tak nanajvys umyt podlahu (tak asi raz za 2 tyzdne 😀 )...kupelna (vana, umyvadlo), WC sa cisti podla neho samo a prach z nabytku asi tiez mizne sam od seba 😖 A strasne rad zapatlava zrkadlo v kupelni (najma cerstvo umyte) a po 1 jeho osprchovani mozem znovu umyvat podlahu 🙄 Samozrejme na upratovanie podla neho nie je cas - ked upratujem v sobotu a on aspon povysava, hneva sa, ze preco by sme mali v sobotu upratovat, ked upratujem v nedelu, hnevam sa ja, ze si musim kazit nedelu a cez tyzden nie je cas ani chut (chodime z prace okolo 6-tej). No minule podal takmer nadludsky vykon, ked pozametal a umyl cele schodisko v nedelu vecer (mali sme sluzbu). On by asi aj upratoval, ak by musel - ale to by som sa ja musela tak na 1/2 roka odstahovat.... 🙄 A ze vraj muzi dospievaju v 30-tke...ale konecne dospel uz aspon na to dieta - ci??? Alebo budem mat nakoniec doma tie deti 2? 😀 Ale aby som sa len nestazovala...vynikajuco vari a aj ho to bavi (na rozdiel odo mna)...a nakupy (bezne) robi tiez on...takze v konecnom dosledku poklad (len je po nom trochu bordel) 😀

antoniab
9. sep 2011

@beronsche ja cakam babo na 30tku 😵 ale nie prve inak dobre kociky ma mamas and papas 😉 aj v mothercare sa da vybrat zalezi co chces v uk sa vanicka velmi nenosi aj my sme kupovali kociar v uk icandy max spokojnost iked drahsi kocik ale vajicko som kupila od ruky ja som to naklikavanie vyuzila neskutocne 🙂
buginu mame peg perego si completo super tiez takze neplanujem iny kociar iked strasne sa mi paci umbro od mamas papas a beecka su tiez dobre kociky ale aj ceny 😝
mne sa pacia aj kociky z pl treba zohladnit co od kocika ocakavate ja uz by som volila len trocha lahsi kocik kedze sa ho casto uskladam do auta 🙂
my sme mali poradnu v pondelok ale utz sme nerobili no nic o 2tt znova tak bude aj utz tesim 🙂

beronsche
9. sep 2011

@katkadz To EKG sa robi v tehotenstve standardne?

urma
9. sep 2011

@antoniab a ja som zas v tom mesiaci, ked som mala 30-ku otehotnela a tiez mala svadbicku 😵 . Je to nase prve a veru uz mi biologicke hodiny tikali o 100 sest 😅

urma
9. sep 2011

@atreyu ja s mm sme tiez boli este pred otehotnenim na genetiku z krvi (nedarilo sa nam) ale nic taketo v % nam nehovorili 😨 Mozno to boli ine vysetrenie (?) Viem, ze Dr. spominala delenie chromozomov, ci nie su dake "ulomene" alebo take nieco.

antoniab
9. sep 2011

@urma my sme ho ju pocali na 3 vyrocie 😀

strihalka
9. sep 2011

Holky ma tu nekdo zkusenosti s combinaci MAXI-COSI MURA 4?Uvazujem nad koupi sportaku, vajka na adaptery a vanicku asi bazarovou....
mate zkusenosti?

agathokleous
9. sep 2011

Ahojte kocky, ja som z temy aprilovky 2011, chcela by som Vam napisat ze Vam drzim palce, nech babatka v brusku pekne rastu uzivajte si naplno toto krasne obdobie , lebo to uteka strasne rychlo... Drzim palce a bezproblemove tehotenstva prajem!!!!!!

maxara
9. sep 2011

@vacica59 ja som mala vajicko naklikavacie, ale teda ja som ho vozila len v aute a malu som prekladala do kocika.. bolo mi to pohodlnejsie, ako furt vyberat, odopinat, zapinat.. nina aj ked zaspala hned v aute, tak pri zastaveni sa hned aj zobudila, ale ked som ju prelozila do kocika, tak spala dalej. Navyse take obchodaky ako tesco a spol maju kosiky aj s takou sedackou pre babatka. Jaj a este som zabudla, mozno keby bola Nina mensia, tak by sa dala nosit aj vo vajci, ale tym ze bola velka a tazka, tak mi bolo vajce tazke. No ale zas parkrat sa stalo, ze som brala len vajco, napr k dr.. proste je to prakticke ale da sa bez toho v pohode zaobist, je to vec zvyku 😉
a este som chcela, ze tie drahe sportiaky su niekedt kompatibilne s vajickami ako romer (tie nie su aj kociky, takze staci len adapter)

@katkadz takze dobre spravy 🙂 super.. pocuj a v bonprixe sa ti tehuoblecko nepaci? maju tam aj kratsie nohavice (teda normalne dlhe, ale na nizsiu postavu) a aj ceny su v pohode.. ja som si tam posmejdila a veru aj som si vybrala a objednala.. ale tak ja mam bonprix odskusany, cize viem aky strih ake cislo.. a tym ze som tucna, tak vacsinou nikde nic neodstava 😅

katkadz
9. sep 2011

@beronsche moje prve tehotenstvo, takze ???...v tehotenskej knizke mam ze prosim o zubne vysetrenie a potom ze prosim o vysetrenie EKG - viem, ze pocas tehotenstva ma u nas zena narok na 2 zubne prehliadky do roka, tak potom aj to EKG je asi bezne..........ale neboj, pri stave nasho zdravotnictva mozno coskoro aj my budeme v tehu vidiet lekara a UTZ len raz a budeme rodit doma s porodnymi babami 😀