Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma nuz tak.. skus gyndosa, ved nemal by robit problemy, trosku zadramatizuj 😉
@katkarv nemozem sa zbavit takeho cudneho pocitu, stale si opakujem, ze je vsetko ok, ale furt ma cosi mata 😒
@takitak veru, niekedy je lepsie neriesit a niekedy je lepsie riesit a zistovat.. ale kedy co z toho je tazko povedat, co?
ja na sone rozoznam babatko od maternice 😅 a to mi staci zatial. Inak ja som si tiez vsimla, ze ludia su ini, ked vidia tehulu.. a ked vedia o babatku.. aj susedia sa viac usmievaju, aj cudzi ludia.. a dalsia vec je, ze aj my sa menime a veci inak vnimame.. by som povedala,z e viac s nadhladom tie, co sa netykaju priamo nas a babatka, nie?
@urma no sak to mas jasne ze si tehotna po viacerych pokusoch hrozi riziko potratu a nevierim ze iste tvoj gyndos vie ze mas otca lekara tak mu povedz ze chces marodovat a hotovo kazdy to tak robi ak ma znamost a dokonca ak si platis dobrovolne tak budis takze nevahaj a davaj na PN oddychovat este sa narobis chod si uzivat tehotenstvo
Caute baby 🙂
Konecne mam kusok cas si sadnut aj ku konikovi, tak idem precitat, co mate noveho. Toto dieta mi dava vcelku zabrat, pri prvom tehu som nebola az takato otapena, unavena a predrazdena 😝
ahojte žienky. tak ja mám doma perno. malá mi dostala horúčky v sobotu. k tomu zvracanie vkuse. a ona sa tak cmulinká ku mne. neviem jej povedať nie 😝 sa bojím, že to dostanem od nej. 😝
@urma - bez za gynekologom, povedz, ze sa necitis dobre, ze zaspavas po stojacky, ze mas narocnu pracu a bla,bl, bla - ak je normalny, da ta na PN. Ak nie je normalny (to uz musis odhadnut ty 😉 ), tak mu povedz, ze mas krce v bruchu alebo nieco podobne - to nebude riskovat a necha ta doma 🙂
@maxara - zena! Co vymyslas? Ale poznam, ja idem az 28.9 - a neviem sa dockat. Nemozes jednoducho behnut za doktorom, nech ta pozrie, ze sa necitis dobre? Ci? Alebo nemas niekoho znameho, kto by ti vybavil sono? Tebe nerobi sono pri kazdej poradni? 😕 Mne robila dr. sono vzdy
ahojte baby tak aj ja sa pridávam termin pôrodu 10.4.2012 a hned dvojičky 😀
@urma ja som bola na zaciatku tehu PN kvoli brutalnej respiracnej viroze, ktora ma zmohla, ale fakt poriadne, stale som kychala, soplila a ledva som presla do kuchyne a na WC- to som mala PN od prakt. lekara. Potom sa moje tehotenstvo skomplikovalo cerstvym krvacanim, dg. abort imminens, tak som mala gynekologom ordinovany prisny kludovy rezim a PN, obcas este spinim, uzivam Duphaston a som stale PN.
Dla mna ak lekarovi povies, ze sa citis v praci zle a nezvladas to, necha ta doma.
Ahojte dievčatá, dnes som bola v poradni, mám už aj ja tehot.knižku 🙂 , nepribrala som nič 😉 , malý chrústik nám zase podrástol, podľa posl.m. som 10+4, ale bábätko je väčšie , meria 4,17cm =11tt+1deň, mám aj fotečku - nádhernú / a do konca sa mi zdá - že mu niečo maličké trčí medzi nôžkami 🙂 /, veľmi sa teším 🙂 🙂 🙂 , len ten môj hematón ma už hnevá - zase sa zväčšil o pár mm, takže naďalej som na Pn - a až 3.10. idem do poradne.
Neviete, do kedy sa ten hematón má vstrebať? Asi je to individuálne ☹ .Užívam naďalej duphaston.
Dnes mi robili sono najprv zvrchu - ale keďže mám maternicu obrátenú dozadu, tak bolo bábätko vidieť rozmazane, tak napokon zospodku ho bolo lepšie vidieť, aj krásne zatrepotal rúčkami 🙂
@adik109 ahoj adik, aj mojej tehu susedke sa prednedávnom urobil na stehne červený fľak a tiež ju hneď vystrašili boleriozou, nasadili atb- penicilin, vzali krv a 2 týždne sa čakalo na výsledky, bolérioza sa našťastie nepotvrdila, a ona chúďa zbytočne 3 týždne pchala do seba penicilín...ešte jej hrozili, že ak by sa bolerioza potvrdila, hneď po pôrode by jej nasadili silnejšie atb - tetracyklín a nemohla by ani kojiť...no chvalabohu to dobre dopadlo, fľak začína miznúť a je všetko OK
snaž sa myslieť pozitívne!!!
ahojte maminky
aj ja sa musím pchváliť, tiež som od dnes hrdá držiteľka tehu knižky, brali mi krv, klasické vyšetrenie a UTZ.
UTZ bol úúúúúúúúúžasný zážitok, bol pri tom aj manžel, malinké sa hýbalo ostošesť, podľa MS som 10tt+4, podľa UTZ vraj 11tt+2, CRL bolo 4,75cm a tiež mám aj fotečku - nádhernú
sono mi robil zvrchu a bolo to naozak krásne vidieť
tiež som stále na PN (ale v podstate preventívne kvôli predošlému MA) a naďalej beriem duphaston
ďalšia poradňa až o 4 týždne 18.10. - ako len vydržím toľké čakanie
@janka273 Jani, moja kámoška mala hematóm ešte v deň pôrodu a porodila v pohodke, len neviem ako sa to riešilo ďalej, musím sa jej opýtať, ale asi sa to pôrodom "spravilo" nejako samo, lebo potom už to nespomínala....
@zlatulienka budem ti cicuška vďačná ak sa opýtaš 🙂 , ja som hemat.mala i pri 1.tehot. - len tam sa mi to špinením vyplavilo do 10tt. a teraz sa mi to raz zväčší - ☹ raz zmenší 😉
@carrie84 nemozem k nemu nabehnut, lebo on je taky konzervativny, ze by ma ani neukludnil.. to radsej zavolam jednemu inemu, co som bola u neho s ninkou na morfo, lebo vtedy mal moj este stare sono.. Ale nie.. co halucinujem sakra.. nikam nejdem 😒 😠 😔 ved co si pomozem.. nemam ziadne tazkosti, ziadne spinenie, len sa mi snivaju debiliny a stale na ne myslim.. 😔 Sona mi robi len tri za tehu a plus ked ma nejake podozrenie.. ako napr kebyze dojdem so spinenim alebo krcami, krvou a pod.. Jaj s nim je to zlozite.. Ale akoze plne mu doverujem, je to ozaj vychvaleny dr so storocnou praxou. Ale na vnutorny nepokoj urcite neda 😒
nic mi neni,jen kdyz se prejim tak je mi pekelne zle:-/a to musim do 5.10.vydrzet na poradnu...asi umrem do te doby......
@janka273 no veru ze ja som bola, dokonca od piatku do nedele 😉 kazdy den poctivo, ale v piatok len na otocku dat synovca na kolotoc a domov. Ti poviem, ze mala som na male, ked som isla okolo kukurice 🤐 🤐 hroza.. Ale tie ostatne smrady sa dali.. ja som doma nejedla, nech si dam tam, aj som si dala 😵 a aj cukrovu vatu 😅 😵
inak hady - intrigy a ohovaranie 😉 daj si pozor a cerveny naramok
@maxara tak to ani - neviem, že zomrel pán, ja keď som na Pn - tak som akoby odrezaná od sveta. 😉
MNe keď sa sníva o hadoch - tak vždy je niekto v rodine chorý , ....intrigy - ohováranie - to môže byť, lebo minule som stretla jed.koleg. a útrúsila poznámku skamenným výrazom na tvári : Čo nejdeš robiť, na čo si doma? Isto si myslia, že dr. ma vypísala, len preto, že som tehotná, ale to by som ja neurobila 😉 , čakáme s dr. kým sa mi ten hematóm vstrebe. U nás je práve búrka 😒
@maxara - nie su vlci ohovaranie? Ci aj hady? Nevymyslaj a ak mas moznost, sup k druhemu doktorovi / heslo mojho prveho tehu (a riadim sa tym aj teraz): radsej trochu hysterie ako nieco zanedbat 😉 😀 Si mala vidiet pohlad sestricky, ked som raz prisla k dr., ze musim ist na kontrolu, lebo som padla 😀 😀
Mna vcera muz donutil, aby som mu uvarila kukuricu - bleeee. Digestor fical na najvyssi vykon 😝
@janka273 Jani, tak mi to nedalo, som jej zavolala...do nejakého 22tt špinila, hematóm dovtedy rástol, v určitom týždni bol dokonca väčší ako bábo, ale potom sa to zrazu zastavilo, prestala špiniť, hematóm sa zmenšil a ustálil sa na jednej veľkosti až do pôrodu, jedla na to aj nejaké lieky (názvy nevie) počas šestonedelia sa jej vyplavil úplne, potom ju aj tak museli ešte rezať, lebo mala aj myóm na maternici celé tehu, normálne viditeľný, aj ja som to videla, som si myslela, že malá tak priečne leží, ale to bol myóm, ten jej odstránili operačne, počas tehu sa to riešiť nedalo
no ona bola ale ten horší prípad, Ty pekne cicuška hlavu hore, väčšine sa to v prvom trimestri vstrebe, hematómy sa vyskytujú veľmi často, ale našťastie to dopadne dobre, aj tuto na koňovi sú o tom témy ... 😉

@takitak mne dnes zas nedal foto ale kaslem na to,hlavne ze je o.k.Len mi na chvilu ukazal monitor.