icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

bonninka
28. feb 2012

Tu je odborný článek o tom tvrdnutí břicha a bolestech břicha v těhotenství celkově 😎
http://www.porodnice.cz/node/33432

bodka70
29. feb 2012

@bonninka ,áno v podstate som o všetkých týchto informáciách vedela, len by bolo zbytočné tu opisovať celý článok. 😉 Takže, kto má obavy, nech si prečíta.
Všeobecne ja sa snažím mať k týmto veciam pragmatický vzťah. Byť informovaný, aby človek vedel, čo je ešte v poriadku a čo už nie, ale zbytočne nepanikáriť a nestresovať sa. 🙂

jolly84
29. feb 2012

tak aj ja sa k Vam pridavam ako augustovka 2012 - akurat zajtra idem do poradne, sa tesim)))

saranata
29. feb 2012

@jolly84 vitaj a prajem všetko dobre🙂

jolly84
29. feb 2012

dakujem za krasne privitanie 😉 aj vam vsetko dobre. aj vy sa tak tesite ako ja?

bodka70
29. feb 2012

@jolly84 , vitaj. 😉 . Ak ti môžem poradiť, vypíš si v profile údaje o tehotenstve (ak to nie je tajnosť 😉 ), budeš mať ty aj ostatní prehľad, ako ti to ubieha, v ktorom si týždni a tak.

jolly84
29. feb 2012

@bodka70 nie nie nie je tajne, idem nato ))))

bobi3
29. feb 2012

@saranata veď mi by sme ho chceli hlavne kvôli tej vaničke, keďže ja mám rodičov na východe a tá vanička je certifikovaná aj na prevážanie bábätka v aute tak, že drobec leží, nemusí byť vo vajíčku, čo by asi 5 hodín nevydržal a to tuším ani nesmie... takže pre nás je podstatné u kočíka práve to, aby mal vaničku na prevážanie bába 🙂

@nessy ja som o tom teste tiež uvažovala, ale ako vravíš, snáď už to nepotrvá dlho a budeme vedieť, čo z toho malého bude 😉

@bbubinkaa tak držím palce, a čo by ste chceli? my asi radšej dievčatko 😖

@bonninka ja som bola tiež najprv skeptická k trojkolkám, no ten predavač v obchode povedal, že práve ten kočík vyhral minulý rok najstabilnejší kočiar... a aj som sa prešla po predajni s ním a ovládal sa super 😵 A ty už vážne cítiš pohyby???

saranata
29. feb 2012

@bobi3 no tak v tomto kontexte je určite bezpečnejšia autosedačka, dieta tam vydrzí , ved su robene pre novorodencov🙂
ja by som dieta do vaničky nedala do auta, ale je to vec názoru 😉

nessy
29. feb 2012

@nela258 moja rec,moze to byt hocico,a nemusi to znamenat ale ja som toho nazoru ze treba vsetko povedat pre istotu 🙂
drzim palce ale asi to nebudes mat nic,staci sa vycikat 🙂

bobi3
29. feb 2012

@saranata lenže to je vlastne taká sedačka http://www.malvik.cz/img/big/106354-peg-perego-... novorodenec môže byť vo vajíčku prevážaný najviac hodinu... a bezpečné to je, ináč by to nemalo certifkáciu a nebolo by to na to určené, dosť to manžel sleduje (je policajt), ved určite by sme nerozmýšľali o niečom, čo by bolo pre malé nebezpečné... v autosedačke taký drobec ešte sedieť nevie
asi takto tam bábo leží http://www.slune-cz.cz/files/images-goods-cache...

ale samozrejme, je to vec názoru 🙂

saranata
29. feb 2012

@bobi3 hej ja viem , mala som taku vaničku, ale vo vajíčku dieta nesedí ,určite všetko má svoju bezpečnost , netvrdím ze nie, len ze viac doverujem autosedačke .to bol len moj názor🙂
vajíčko tiez nie je určene len na hodinu, mám dve deti a toto som v zivote nepočula, a dieta tam nie je v sede.ale kočík je pekný , ideš ho kupovat?

nessy
29. feb 2012

@bobi3 ja mam tiez kocik ktory ma moznost lezania v aute,ale nikdy som to nevyuzila,lebo mi nikam tak daleko nechodime 🙂 ma to aj Jane kocik.
pocuj ked mas muza policajta,ako je to teraz,viem ze volakedy bolo ze tehotna nemusi byt pripasana ale musi mat pri sebe tehu knizku,stale to plati?

nessy
29. feb 2012

@saranata no mne tiez doktorka povedala ze vajicko je len na chvilu,ze neni dobre ho tam mat dlho koli chrbtici,ze take male babo ma lezat lebo moze mat potom problemy s chrbticou,tak neviem

saranata
29. feb 2012

@nessy prepáč ale toto je hovadina a vzdy bola, kazdá zena musí byt priputana či je tehotná alebo nie, toto kolovalo medzi ludmi , celkovo boli vtedy zle postavene zakony, ved ani deti nemuseli byt v autosedačkách...viezla by si dieta bez autosedačky...
pás treba určite, knižka ta pri silnom náraze nezachrani, dáva sa len vrchný pas, alebo si treba kupit pás pre tehotne🙂

saranata
29. feb 2012

@nessy hej lekári hovoria kazdu chvílu niečo ine, ja mám medzi detmi velký vekový rozdiel a presne viem o čom hovorím , chvílu je dobre to a chvílu ono, ale na 5 hodinove cesty nechodíš kazdý den a z tohto pohladu mi je bezpečnost v aute prednejšia ako uplne mizive poškodenie chrbtice pri pár dlhších jazdach autom . je uplne ine ak matka naklikne autosedačku na kočík a chodí tak von s dietatom cele prve mesiace
dnes je pohlad iný na všetko, deti sa nosia v šatkách a tam rovnako nie su v rovnej polohe a odporuča sa to , takze asi tak🙂

bobi3
29. feb 2012

@saranata presne tak ako píše @nessy ... 5 hodín ti vo vajíčku bábo nevydrží a malo by ležať... trošku sme sa tomu teraz venovali a aj predavač to tvrdil... zatiaľ ho kupovať nejdeme, máme ho len rezervovaný do dňa pôrodu a potom sa môžme rozhodnúť 🙂

saranata
29. feb 2012

@bobi3 no tak mám dve deti a v sedačke vydrzali , ako som písala necestuješ kazdý den niekolko hodín 😉

bobi3
29. feb 2012

@nessy toto som nejako neriešila, ja sa vždy pripútam, bruško ešte moc nemám. Tak ako píše @saranata, knižka ťa nezachráni, ak sa niečo stane... ale pokutu by ti možno nedali, neviem, opýtam sa drahého 😉

bobi3
29. feb 2012

@saranata tak raz za mesiac, čiže vlastne dvakrát, tam a späť

bonninka
29. feb 2012

@bobi3 ano, už od cca 15 tt, ale to je i tím, že jsem druhorodička a vím jak to má vypadat, s prvním jsem cítila pohyby až okolo 18 tt 😎

saranata
29. feb 2012

@bobi3 to by nevadilo , ale ak chceš vaničku tak jasne kludne ju pouzi🙂
čo sa týka pásu nemal by íst cez brušnu čast lebo aj pri mensom naraze kde nehrozí bezprostredne riziko pre matku moze poškodit dieta, takze len vrchná čast cez prsia..
ale dá sa kupit Besafe pregnant , tento pás mam ja.
http://www.onaaauto.sk/specialny-bezpecnostny-p...

bobi3
29. feb 2012

ozaj holky, je vám vidieť už bruško?

saranata
29. feb 2012

@bobi3 mne vybehlo skor, ale to je pri viacrodičkách normálne, ide to bruško skor von, pri prvej som ešte v šiestom mesiaci mala len taku malu vypuklinu😀
ale teraz od 16 tt to už pojde rýchlo, babatko najrýchlejšie rastie

nela258
29. feb 2012

@bobi3 ak to ma certifikat, tak je jedno ci je to sedacka alebo vanicka...a samozrejme ta vanicka ma vyhody pre babo, sedacky boli spravene pre prevoz k lekarovi atd. na kratke vzdialenosti... ine je ked niekto cestuje 1-1,5 h a ked 5-6 h. a myslim ze je to na kazdej mamicke kolko informacii si zozenie a pre co sa rozhodne 🙂 inak aj ja mam tento kocik rezervovany 🙂

bobi3
29. feb 2012

@saranata tak ja už bruško mám, ale len také mini 🙂 no rifle ma už tlačia, už musím nosiť tehotenské nohavice

bobi3
29. feb 2012

@nela258 asi tak 🙂
a kde si si ho rezervovala? my v Auparku...

saranata
29. feb 2012

@bobi3 ja ešte dvoje rifle zapnem , mne vyskočilo tak vyššie brusko ale už je to len tak tak 🙂
už budeme len bruškatiet😀

nela258
29. feb 2012

@bobi3 aj my 🙂 mala som ho vybraty cez net a tam som si ho vyskusala ci je stabilny a pod. tak som ho ned rezervovala, na co budem cakat 🙂 a hlavne ze ho nemusim mat cely cas doma ale staci tam zavolat par dni predtym 🙂 aky potah si si vybrala?

nela258
29. feb 2012

@saranata mna netlacia iba bedrove nohavice, ale cez vikend som si uz kupila aj tehu nohavice 🙂 a brucho mam uz riadne... este to ako tak schovavam, ale davam tomu este tyzden dva tohto tempa rastu 🙂 a uz nebudem mat co 🙂