icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

bodka70
28. feb 2012

@loralo , podľa mňa daj sa vypísať aspoň na pár dní, oddýchni si, kúp si magnézium a uvidíš, či ti bruško prestane tvrdnúť. Keď nie, zavolaj lekárovi a uvidíš čo ti povie.

loralo
28. feb 2012

@bodka70 to je to, ze ja neviem, ci je to to klasicke tvrdnutie, co vy skusenejsie spominate. ja neviem, ci je to ono 🙂

obycko
28. feb 2012

Ahojt babulky. Aj ja chcem mat už testy za sebou a všetky v poriadku ako vyyyyyyy. 😨

bbubinkaa
28. feb 2012

@bobi3
@nessy okolo 34 EUR..... 🙂 uvidime ci funguje :D

bbubinkaa
28. feb 2012

@obycko to by som chcela i ja 🙂))))

katja_
28. feb 2012

@bbubinkaa to je asi ten z mocu, si mohla kuknut nejake recenzie tu su vo forach, vraj je dost nepresny, na 100% je krvny test, robia ho v BA iba...popripade si posles postou vzorku a stoji 72 euro - firma geneton, tiez som bola v stave sadnut jedno rano do auta a ist do BA ale predychala som to a cakam na 30.marec

bobi3
28. feb 2012

@loralo myslím, že tvrdé by byť nemalo, mňa sa aj v poslednej poradni pýtal, či mi netvrdne brucho... 😕
@bodka70 super, teším sa 🙂

bobi3
28. feb 2012

@nessy skús takto http://www.wunschkinder.net/interaktiv/eisprung...
je to ale celé po nemecky, treba tam zadať dátum poslednej MS a koľko dní trval cyklus...

bobi3
28. feb 2012

@bbubinkaa a kedy si ho ideš spraviť? tiež to len ocikáš a vypíše, či chlapček alebo dievčatko?

saranata
28. feb 2012

@bobi3 tak podla tohoto to vobec nesedí ak by som aj bola prvorodička, aby som az v apríli citila pohyby ..
ale to su všetky takeho tabulky na nete, ved to je uplne individuálne🙂

bobi3
28. feb 2012

@saranata mne podľa najnovšej tehotenskej kalkulačky, čo som našla na nete, vyšlo, že dátum pôrodu 21.7. 😀 takže asi tak... No ja verím, že sa skoro dočkáme aj my poriadnych kopancov 😉 moja sestra pri prvej dcérke mala termín pôrodu 4.8.2011 a prvé pohyby pocítila 23.2.2011... prvorodička... takže si myslím, že čoskoro 😉

bobi3
28. feb 2012

dievčence, čo hovoríte na tento kočiarik?

http://www.kocarkydavidek.cz/detail.php?zbozi=1...

saranata
28. feb 2012

@bobi3 hovorím ze to je individuálne, ja som prve citila az 21 tt, nehovorím o bublinkách ale o kopaní, druhe 20 tt -ale rodila som po 11 rokoch, a teraz citim take jemne bublinky ale to je všetko
často si to zeny mýlia s pohybom čriev hlavne prvorodičky
všetko má svoj čas a ked to príde budeš to vediet 🙂 🙂

saranata
28. feb 2012

@bobi3 Peg perego má dobre priestranne vaničky a to je najvačší bonus pri kočíku, celkom pekný je , mala som podobný pri prvej dcere ale bola to značka CAM a nie trojkolka

nessy
28. feb 2012

@bobi3 hej to sa len ocika jak tehotensky,ja som citala ze je to na 90% iste ale neviem,nepoznam nikoho konkretne kto by si ho robil tak neviem posudit,dost drahy,ja si pockam,uz to nebude dlho,mna to drzalo na zaciatku v 10TT som nad nim rozmyslala a ked som vydrzala doteraz,uz vydrzim 🙂

nessy
28. feb 2012

@bobi3 pekny 🙂

nessy
28. feb 2012

@saranata ja som pri malej citila nejak v 17-18tt co mi tvrdili ze skoro ale to sa nedalo pomylit to bol taky kopanec ze ma prehlo 🙂 a dovtedy som necitila nic.teraz som v 14tt videla jak sa mi vydulo brusko,ale nic som necitila len videla a v 15 som citila take slabunke ako keby kopnutie,ale stale to neberiem ako prve kopnutie,to cakam take futbalisticke ako pri malej 😀

katja_
28. feb 2012

@bobi3 pekny aj mne sa paci

nessy
28. feb 2012

@bobi3 no podla toho som uz kopanec mala mat 23.3 😀

saranata
28. feb 2012

@nessy tak to hej na prvorodičku neobvykle skoro, je to individuálne, a zalezí to od viacerých faktorov, ale zvačšujuca sa maternica vytláča čreva a tie potom zena ovela viac citi, každý pohyb čriev citiš vlastne viac ako predtým preto sa to lahko pomýli.
a rozdiel je prve pohyby -take letme bublinkovanie a prave kopance ktoré prídu ovela neskor ako tieto prve pohyby, ved ten plod ešte ani nevyvinie taku silu aby to zena citila ako kopance 🙂
kazdá zena inak 🙂 zalezí aj do ulozenia maternice, placenty a pod. ale ved je to jedno ,raz to príde a maminka vie ze to je babatko 🙂

nela258
28. feb 2012

@bobi3 moj favorit zatial 🙂

tamara2307
28. feb 2012

@loralo ja ho mám tiež dosť tvrdé, ale až teraz prvýkrát čítam, že to nie je dobré (zas nebudem spať..) na ráno ho mám aj dosť vypuklé na jednej strane, akoby sa malé otáčalo.. a to zas neviem, či v takomto skorom štádiu môže byť tak vidieť/cítiť 😕

nessy
28. feb 2012

@saranata presne,ja som teda hned vedela ze to je kopanec 😀 a odvtedy sa to opakovalo...
a vraj od kopnutia si mas priratat neviem kolko dni a vtedy rodis,motno aj preto som rodila skor 🙂

saranata
28. feb 2012

@nessy hej vyrátava sa z toho další predpokladaný termín,mne ho písal lekár aj do knizky podla prvých pohybov 🙂 prirátavas mesiace v ktorom máš daný termín, ja som mala termín pri prvej 10.7, prve pohyby 6.2 a termín mi napísal 6.7. a mala sa narodila aj tak 1.7. 🙂

nessy
28. feb 2012

no baby ja viem ze tvrdnutie bruska nieje dobre,niektore baby dokonca s tym lezia v nemocnici.nechcem strasit,lebo vraj su to akokeby male kontrakcie,treba preto klud na lozku ak sa to opakuje casto,ked som lezala tak so mnou bola jedna co jej tvrdlo brucho od 20TT.ale je to individualne.mne doktor tvrdil ze mi tvrdne tiez a ja som nic necitila,som sa s nim vadila ze netvrdne 😀

nela258
28. feb 2012

@nessy ja mam tvrdsie brusko len rano ked mam plny mechur...i ked prvy krat ked som si ho nahmatala tak mi to prislo divne...bolo ze fakt tvrde...ale po wc uz bolo ok...a aj zapcha a plne creva mozu asi tlacit na vsetko, ale asi by to kazda mala povedat lekarovi nech to zhodnoti ...

bbubinkaa
28. feb 2012

@katja_ ano... viem o krvnom urceni pohlavia za 72 EUR, ale tam davas suhlas, ze mozu dalej pracovat z tvojou DNA a krvnou vzorkou... s tym nesuhlasim z osobnych dovodov.

@bobi3 idem si ho spravit tento tyzden... mozno 2x a uvidim, ako vyjde 🙂

bonninka
28. feb 2012

@bobi3 design moc pěknej, jen já moc nevěřím trojkolkám kvůli stabilitě, ale plno bab si je pochvaluje 😎

bonninka
28. feb 2012

Baby s tím tvrdnutím to je v podstatě v pořádku, protože maternica si nacvičuje svaly na porod a myslím, že do 10-ti epizod denně je OK. Je to přece jenom sval a nějak se do porodu posílit musí 🙂 Mě při prvním už touto dobou tvrdlo bříško a teď mi zatím netvrdne. Je to naprosto individuální. Není potřeba se tím nijak stresovat, pokud to není extrémně často. Jinak perfektní porada ohledně jakýchkoli dotazů je na www.porodnice.cz - jsou tam rady od lékařů nejen pro těhulky, ale i pro maminky s miminkama, stačí vyhledat 😎

A s pohybama jsme na tom čím dál líp - cítím je cca od 15. týdne, netvrdím, že jsou to kopance, ale vím, že je to miminko a to mi ke štěstí stačí 🙂

bonninka
28. feb 2012

@xtinakc já jsem seschlá jako švestka, pořád se jen škrábu a krémuju, to je v těhu normální, nic si z toho nedělej 🙂