Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@loralo no tak si to ešte over u lekára, tam sa meria aj stehenná kost a podobne veci pre upresnenie termínu porodu a velkosti plodu,skuma sa správny vyvoj vnutorných orgánov atd., celkovo dost dolezitý ultrazvuk , určite sa má robit v 20tt, zavolaj lekárovi, možno je sestrička popletená 🙂 oni maju toho dost🙂
nasla som toto: Prvý tzv screeningový ultrazvuk by ste mala absolvovať medzi 10 až 12 týždňom tehotenstva. Potom nasleduje druhý screeningový ultrazvuk a to v rozpätí od 20 týždňa do 22 týždňa gravidity. A posledný screeningový ultrazvuk by ste mala podstúpiť od 30 do 32 týždňa.
Ja som zatial absolvovala ten prvy scr. v 12tt a teraz druhe kolo v 16tt. tak ako to ma byt? som z toho jelenica
@lubkaandrej tak Ta vitam a gratulujem 😀 ja mam prve dievcatko a je uuuzasna 🙂
@bobi3 @cicimon @slnieckko @xtinakc @loralo @saranata @mercymay @nessy - to je super, ked viete ake meno dat, niekto ma vysnivane uz od malicka a ja furt len vymyslam, nic sa mi nepaci a ked nahodou nieco ze mozno, tak mangel to uplne zamietne 😀 ze co dame malej sme riesili este na porodnej sale, sestricka len kukala ze ci sme OK 😀 takze ja zas voooobec netusim 😝
@nessy Tvoj manzel je v menach presne ako moj. Ja ked som povedala ze mne sa paci Matúš, tak mi povedal - Matus Cak Trenciansky. Ked som povedala Timon, tak povedal - a Pumba - rozpravka o prasati. No a vyber si. Vsetko si zdovodnil nejakym prirovnanim. Potom navrhol zo srandy Pankráca, Serváca a Adolfa 😎
Ale nakoniec sme pre chlapca vybrali Timur aj ked nema meniny v kalendari a pre dievcatko Tamarka alebo Hanka.
my s manželom sme sa vzácne zhodli hneď na prvýkrát a pre dievča vybrali Tamara (tak som sa mala volať ja, ale pred 25 rokmi to bolo na starých ľudí, čiže moju starú mamu moc moderné 😀 ) a v prípade chlapčeka Mário. Také klasické mená a hlavne je, že ich máme v kalendári a s meninami nebude problém
no ja som vybrala meno pre dievčatko Grétka, viem, že nie je veľmi obvyklé, ale mne sa páči. A pre chalana vyberá meno muž, takže to bude najskôr Radko, je to taká tradícia, u nich v rodine sú všetci chlapci na "r". 😉. Ale sú to zatiaľ len také pracovné verzie, ešte uvidíme. 🙂. Tiež sa mi páčia viaceré mená, ale buď ich má niekto v rodine či blízkom okolí, alebo nepasujú k priezvisku, alebo sa nepáči jednému z nás.
vidim ze s tym vyberanim mena si este viacere z nas uziju 🙂 mne sa este pacila Zara ale bratrancova frajerka si kupila fenku a dala jej toto meno.. tak som to zmietla zo stola...
@tatya no ja som babu vedela hned a nedebatovala som,povedala som bude to a hotovo,moj suhlasil ale chlepcenske mam problem,mam tri mena ale niesom presvedcena ani o jednomn,to len ze celokm sa mi zacali pacit,ale to uz je minimalne druha zmena.s dievcenskymi problem nemam,tam lahko vayberiem lebo vela sa mi paci,ale chlapcenske,hruuuuza 😀
@obycko no to poznam,ked som este pri prvom povedala ze samko tak povedal ze samo vrazda alebo zacal spievat z rozpravky ze urobilo sa to samo 🙂
ked som povedala filip tak je jak pre vtaka a teraz ked som dala šimon tak hned šimon a matuš a ked som dlala damien tak jezis poznam jedneho dementa ira damiena a bola som vybavena :D
Baby tak sa hlásim že sme super oslávili Daduško si to super užil to bolo hlavné 🙂
dibrú noc prajem som nejeká zničená 😒
Baby a po ukoncenom 15 tyzdni robia aj ultrazvuk? ☹ Alebo beru iba krv na tie testy co aj po 12 ukoncenom tyzdni a potom sa to porovnava?
Ja by som chcela nech mi spravi. Nech viem ake velke je babo. 😉
@obycko
@saranata , aj mne zatiaľ robil UTZ pri každej návšteve (zatiaľ 3), ale to asi aj preto, že už mám po 40-tke, plus mám po 2 cisárskych rezoch, tak má asi chce mať viacej pod kontrolou 😉 , ale povinné sú v podstate len tie 3 UTZ: okolo 10tt-12tt - na určenie životaschopnosti plodu, spresnenia odhadu trvania tehotenstva, popr. to NT vyšetrenie a nosová kostička, potom v 20tt ten morfologický a v cca 30tt sa kontrolujú prietoky,uloženie placenty, množstvo plod. vody, odhaduje sa veľkosť pred pôrodom a pod.
@obycko @saranata mne tiež robia utz v každej poradni, tak to neviem posúdiť, že kedy sa má a kedy nemusí...
@bodka70 mne sa páči aj Margarétka, jednu poznám a volajú ju Grétka 🙂
@nessy a presne tak, s chlapčenskými menami je väčší problém, dievčenskych by som si vedela vybrať hneď aj 5, tak preto by mohla byť radšej baba 😀
@bodka70 hej ved som napísala ze zakladne su tri(nerátam prvý na určenie akcie srdiečka), ostatne zavisi od lekára, chodím roky k tomu istemu a sleduje ma rovnako ako predtým , robí usg pri kazdej navsteve🙂
niektorí lekári okrem zakladných nerobia ine ultrazvuky, kazdý inak.
teraz idem v na konci 16tt na odbery na tripple testy a na usg a kontrolu, tak uvidíme🙂
už vieš čo budete mat? či nebolo ešte vidiet?

@loralo no podľa mňa sa asi pomýlila, pretože ten robia tuším všade okolo toho 20tt... možno by si jej mohla ešte raz zavolať. Mne na poslednej kontrole doki tiež zvláštne povedal, keď som sa ho pýtala, či je možné, že nabudúce už bude vidieť pohlavie (to budem v 18tt) a on že: Ale kde, nejako sa ponáhľate. Možno si tiež neuvedomil, že v ktorom som už týždni.