Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@bobi3 , no áno, s chlapčenskými je problém 😉, to čo sa mi kedysi páčilo (Kristián, Oliver, Filip, Samko....) má už pomaly každý druhý. A reakcia mužov, ono keď človek veľmi porozmýšľa, tak na pomaly na každé meno sa vie nájsť nejaká hanlivá prezývka alebo prirovnanie, to keby som mala brať do úvahy, tak nevyberiem žiadne meno. Momentálne sa mi viac páčia "tvrdšie" mená - aj dievčenské aj chlapčenské, možno aj preto, že muž má pomerne "mäkké" priezvisko, tak aby to neznelo spolu príliš šušľavo. 😉 .
@saranata Doc. Valky v Železničnej poliklinike...
@bodka70 môj manžel zase nechce slovenské meno typu Matej, Jakub, Katarína... jemu sa páčia nemecké mená, v podstate aj mne, ale stále treba myslieť, že to dieťa s tým bude žiť celý život. A my okrem toho máme také slovenské priezvisko ešte aj so š... Takže všetky len trochu "modernejšie" vyznejú pri tom priezvisku smiešne. Jediné meno, na ktorom sme sa zhodli, je Natálka, lenže tú teraz dávajú veľmi často tak neviem 😒
@bobi3 , ono dá sa dať slovenské meno v trochu inej verzii, napr. moja sestra má druhé dievčatko Katalin (namiesto Katarína), oni majú priezvisko českého pôvodu - tvrdé a s "r" uprostred, tak by to s Katarínou veľmi "ráčkovalo", s Katalin to pristane super.
Môj muž má maďarské priezvisko, i keď nie je maďar 😉 , pristanú k nemu aj cudzojazyčné mená, len nie všetky. 😉 Ja nie som vydatá, tak nemáme rovnaké priezvisko. Napr. moja druhá dcérka je Karolínka. Ku môjmu priezvisku (Kolesárová) by sa strašne bili tie spoluhlásky k-l-r, navyše by to bolo pridlhé, ale k jeho priezvisku to ide.
@bodka70 jéj, Katalin, tak to je pekné, také som ešte ani nepočula, a oslavuje na Katarínu? Ináč, my máme rovnaký termín pôrodu, už ti robili komplet screening a máš už aj výsledky? Kedy ťa čaká najbližšia kontrola? Lebo ja idem budúci týždeň, veľmi by som si priala, aby už bolo vidieť pipíka alebo nepipíka 😀
@bobi3 , áno oslavuje sa to na Katarínu a je to (Katalin) francúzskeho pôvodu, skrátene ju volajú Katy, Katika (nikdy nie Katka).
no ja som bola v utorok na kotrolu a to mi ešte len brali krv na tripple testy, aj na morfologický UTZ idem až koncom marca. tak neviem, môj lekár sa nejako neponáhľa s tými vyšetreniami, robí to v tie posledné termíny, ako je to stanovené. Ale tie prvé výsledky + NT screning a PAPP-A mám v poriadku. Každý lekár dáva tie poradne trochu inak čo som si všimla aj na tejto diskusii. 😝
@bobi3 , no muž povedal, že tentoraz si prosí "slečnu s chvostíkom" 😀 😀 😀 . Ále to len tak zo žartu, jasné že by sme sa potešili chlapčekovi, už len pre tú zmenu. Ale máme 2 krásne šikovné dievčatká, ja by som kľudne brala (a muž by to určite tiež nebral ak prehru) aj tretiu slečnu. 😉 . veď to poznáš, to obligátne, ale stále veľmi pravdivé: hlavne nech je zdravé. Toto je pre mňa priorita, myslím že pre každú mamu - pohlavie - to už sú len také milé úvahy pre radosť a zábavu. 😉
@bodka70 no my sme tri sestry a môžem povedať, že som šťastná, že sme tri baby, veľmi si rozumieme. Keď sa mala narodiť tá najmladšia, naši veľmi chceli syna, hlavne otec, no krajšie dievčatko mať nemohli, a teraz sú šťastní, že sme tri, už majú od každej aj vnúčence, okrem mňa teda, ale tak snáď bude 😉 Takže by bola Grétka?
@bobi3 , už len kvôli tomu menu, tak trocha potajomky dúfam v tretie dievčatko. 😉.
A tiež pozerám na tie veci ako ty: že ako tretie dievčatko by zapadlo do babskej partie, aj ked bude medzi nimi dosť veľký vekový rozdiel. Chlapček bude tak trochu ako jedináčik - 2 sestry a obe oveľa staršie.
@bodka70 Mam kamarátku a ma dievcatko s menom Margarétka. Krááásne dieťa. Ja tiež milujem kvety margaretky a aj svadobnu kyticu som vzdy chcela mat margaretky, ale v tom obdobi ked som sa vydavala sa vobec nikde nedali zohnat.
Dali ste mi chrobaka do hlavy s tym menom. Doteraz sme boli presvedceni o Tamarke pre dievcatko a o Timurkovi pre chlapceka, ale tak Gretka je tiez take super meno. 😵
no baby ja idem za chvilu upirom na krv :-/ na tie tirple testy....
@bodka70 no krása, podarené dievčatká, potichúčky závidím 😔 ja by som tiež takú aspoň jednu 😅
tak my sa potešíme či už chlapčekovi alebo dievčatku, len aby bolo zdravé, no to dievčatko ma láka hlavne kvôli tomu parádeniu a vrkôčikom 😉
@obycko u nás sa práve takto menia mená, zrazu započujeme iné a to, o ktorom sme boli ešte pred nedávnom presvedčení, je už zrazu nič moc 😀 Áno, to je ten istý Valky. Do iscare som k nemu chodila tiež, robil mi dve IVFka, teraz má ambulanciu aj v Železničnej, 3x do týždňa, len pre holky, ktoré nejdú na žiadne zákroky... a samozrejme tehuľky 🙂
@nessy tak tfuj, tfuj, tfju 😉
@bobi3 , áno obe sú krásne (našťastie vlasy -majú husté a kučeravé, nezdedili po mne) a bystré, s mužom sa smejeme, že pekné sú po ockovi a múdre po mamke. 😀 . Ja viem, hovorí zo mňa materinská pýcha, naozaj som na ne pyšná, ale tak to má byť. Určite aj ty budeš zo svojho drobčeka nadšená.
ináč kámošky syn - sa im narodil tiež s väčším odstupom po dvoch dievčatách, tak tie si ho zobrali do parády. Mali ho za živú bábiku, obliekali mu princeznovské šaty a lakovali nechty a rúžovali ústa 😀 😀 😀 . Ale v pohode, nemá z toho žiadnu traumu, normálny chlapec z neho rastie 😀 😀 😀 😉 .
ahojte ja som tu nová chcem sa spýtať či máte niektora z Vás podobnu skúsenosť. moj lekár mi bral krv v 12 týždni a včera znova to mám začiatok 17 týždna len ked som sa spýtala na na výsledky z 12 týždna myslím tým zo screeningu tak mi povedal že to sa dáva dokopy aj so 17 týždnom a výsledky mi teda povie buduci týžden čo sa mne nezdá logické že krvné testy by trvali vyše mesiaca:( nerozumiem tomu :( ak mi viete poradiť prosím o radu v juli minulého roku som potratila v 8 týždni preto ten strach. dakujem
vcera som bola v poradni, videla som babatko - strasne sa metalo, aktivne bolo, neviem, co neoddychuje 😉
super pocit 😉
brali mi krv na genetiku verim ze bude OK a tak isto som sa objednala na morfologiu
@cicimon Ďakujem za odpoved človek už má taký prirodzeny strach :( bohužial zlá skusenosť:( a možem sa ťa ešte spýtať prosím ťa včera mi ani ultrazvuk nechcel spraviť že poisťovna hradí len 3 pritom ja chodím do sukromneho centra probios kde som zaplatila ročný poplatok. vobec sa mi nepáčil prístup mojho lekára :(
Ďakujem za odpoved 🙂 ste ma potešila 🙂 že asi to bude v poriadku som prvorodička tak ani neviem mám 27 rokov a z tej zlej skusenosti mám taký strach stále sa len sledujem. tak stále sa modlím aby sme mali zdravé dieťaťko už sa aj veľmi tešíme ale ja mám strach stále mi behaju zlé myšlienky že čo ak niečo sa stane:( vidím že vi už máte jedno dietaťko máte a čakáte druhé?
Caute, chcem sa k vam pridat. Termin mam 9.8. a som treti krat tehotna. Pocas prveho tehotenstva som bola na amniocenteze, koli zlym vysledkom. Vsetko bolo v poriadku a narodil sa nam krasny chlapcek. Druhe tehotenstvo skoncilo Missedom (zamlknutym potratom) a teraz som treti krat tehotna a zase nam dopadli zle vysledky na DS. A pocas tehu som 2 krat trochu krvacala. Je tu niekto kto ide tiez na amniocentezu? Mam z toho zmiesane pocity a dost sa bojim. Sice pri synovi som to zazila uz, ale teraz mam tusim este vacsi strach.

@bobi3 kde a ku komu chodíš?