icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

jespera
5. mar 2012

@madzik ako to myslis ze sumive by tehotna nemala...? myslis tym klasicke sumive vitaminy? napr. ze calcium, alebo horcik? a preco?

nessy
5. mar 2012

@madzik ak ja viem ze niektore veci ako napt atb mozes po 12tt ale niektore vobec a tych je dost,ale tak myslim ze je vsetko ok,nepotratila si a to je hlavne,uuuuuurcite je babo v poriadku :D

jespera
5. mar 2012

Mne nedaju tie sumive tablety....ja to pijem dost casto - chuti mi to a mam rozne - calcium, zelezo, vapnik, vitaminy...kupovala som to v lekarni na zaciatku tehotenstva, mam aj znamu doktorku a nic mi na to nepovedala....a dnes som si nasla krvavy vytok na spodnom pradle.....ked som si precitala vase prispevky, oblial ma pot...

madzik
5. mar 2012

@jespera no ja som bola u lekarky a stazovala som sa jej ze mi vobec nechutia ziadne tekutiny aspon tie sumive pijem a ona coooo nesmies ich pit povedala mi ze tehotne to nemaju pit! Radsej to nepite! A potom ma kaslalo a povedala mi ze riadne sumive od kaslu vraj si mam kupit calcium sirup.

madzik
5. mar 2012

@jespera A ty si ktory tt?

jespera
5. mar 2012

@madzik zaciatok 14 tt

madzik
5. mar 2012

@jespera to uz si zavodou a to krvacanie mi nejde do hlavy a este stale krvacas?

bobi3
6. mar 2012

@jespera podľa mňa so všetkými liekmi treba v tehotenstve narábať opatrne... ja som doteraz vzala asi len dvakrát paralen a to je všetko, radšej to vydržím. Preto si myslím, že ani tie šumivé nie sú celkom kóšer 😉

@ursula5 tak my sme tiež šťastní, že sa nám aspoň toto jedno podarilo, vždy sme si vraveli, že stačí jedno, len aby sa podarilo, veď už ani najmladší nie sme a manžel má z predchádzajúceho vzťahu syna, takže súrodenca by bábo malo... ja som vždy chcela dve deti, ale okolnosti ma naučili, že mám byť šťastná, že sa vôbec aspoň jedno podarilo. Ale ktovie, ak manžel nie je zásadne proti a dokonca to sám navrhol, možno o nejaké 3 roky...
😉

bobi3
6. mar 2012

@loralo @saranata @19vierka84 tak so mnou manžel na sone tiež ešte nebol, ale zajtra mám poradňu a to by mi mali robiť utz už cez bruško, tak ak sa bude môcť uvoľniť z robotky, spýtam sa dokiho, či môže vidieť aj on 🙂 a možno už aj uvidíme či je to bambulka či bambulák 😅 len aby bolo všetko dobré, držte nám palčeky

cicimon
6. mar 2012

@bobi3 robia ti sono na kazdej poradni?

saranata
6. mar 2012

@bobi3 zober ho na morfologický ultrazvuk , tam sa pozerá na všetko a aj trvá dlhšie 🙂 , na tomto bol muž somnou v Medifere a bol to zažitok , komplet všetko sme videli , všetko nám užasný Mudr. Holán popísal a ukázal , bolo to nádherne takmer ako 3D :-!

cicimon
6. mar 2012

@saranata ides aj teraz do medifery?

nufficek
6. mar 2012

@tatya hey vecer to byva aj u mna najhorsie ale posledne dni je to cely den... a vcera sme zase grckali ☹(( buuuuu.....

trutka
6. mar 2012

Ahojte. No mne alergologicka predpisala sumivy calcium ak by mi byvalo zle, a som sa aj pytala doktorky ci to mozem brat,lebo ma velmi bolievala hlava a trhali zuby a vravela ze mozem aj calcium aj magnesium. Vraj mozem aj kazdy den,tak neviem,ona by mala vediet 😕 a co sa tyka mien,tak mi mame vybrate pre chlapceka David a pre dievcatko Dominika,ale ja velmi tuzim po chlapcekovi 😵

saranata
6. mar 2012

@cicimon pokial budu testy v poriadku tak nie, ja som tam bola lebo moj lekár nemal vtedy tento usg prístroj(mal iba obyčajný) a tie tri hlavne ultrazvuky som chodila na antoslku len tam sa tak rýchlo tie usg robili ze som hovorila ze keby to dieta jednu ruku nemalo tak si to ani nevšimnu😀 tak som si zaplatila v medifere morfologický ultrazvuk,
teraz nechodím na antoslku lebo mi všetky usg robí moj lekár na tomto novom ultrazvuku 😀 ešte novší typ ako má Holán tak nie je treba íst inam a moj lekár je tiez uzasný .

cicimon
6. mar 2012

@saranata jaj, tak to mas super.... ja na antolsku neplanujem, chcem skusit mediferu

bobi3
6. mar 2012

@cicimon zatiaľ áno 🙂
@saranata to chceme ísť spolu, len on býva v robote dosť vyťažený, takže neviem, či akurát vtedy bude môcť...

obycko
6. mar 2012

Bola som na gynde. Ziaden ultrazvuk mi nerobila. Vysledky z prvych testov mam - musela som si to sama vycitat z karty. Inak by mi vobec nepovedala ze mam nizku hodnotu Papp-a. Norma na moj vek je 0,44 a ja som mala 0,13 strasne ma to vzalo. Riziko dawnovho syndromu mam 1:20. Zacinam pochybovat o tej doktorke. Hladala som v karte aj tie udaje o NT a nosovej kosticke. Nic tam nieje uvedene. Nic. O tyzden mam mat konecne vysledky z triple testov. Mam strach. Ked som sa pytala co bude dalej povedala len ze to sa potom uvidi ale asi genetika. Baby radte. 😢

trutka
6. mar 2012

@obycko ahoj.uf ja neviem.ani mne nehovorila vysledky prvych testov,povie mi to az tento tyzden ked budu aj tie druhe.vacsinou chcu vediet vysledky oboch testov a potom povedia. mozno tie druhe uz budu dobre,aj ked neviem ake by to malo byt.ale ak ty v nej nemas doveru tak pouvazuj o zmene,aj ked asi v tehotenstve sa tazko hlada druhy lekar

bobi3
6. mar 2012

@obycko a neopýtala si sa jej, či ti utz nespraví? máš na to predsa právo... a čo sa týka tých výsledkov, to ešte nemusí nič znamenať, mám v svojom okolí kopec známych, ktorým vyšli tiež trochu iné hodnoty a detičky sú krásne a zdravé 🙂 Uvidíš ešte, ako dopadnú tie konečné výsledky, držím moc moc palce!!!

obycko
6. mar 2012

@trutka nie je to zla doktorka. Len teraz som na pochybach lebo mi nic nikdy nehovori a na vsetko sa musim ja pytat alebo si to sama vycitat z karty. A kedze som prvorodicka tak to je tazke lebo nie vzdy viem co ma ako byt.

obycko
6. mar 2012

@bobi3 pytala som sa aj na ultrazvuk a ovedala ze to netreba. Tak som z toho mimo. Lebo ja mam aj vrodeny rizikovy faktor potratov a minula hovorila ze to treba viac sledovat. Ked som potratila minule tak som tiez vobec nekrvacala a ani nic necitila len zistili ze nebije srdiecko. Tak je pochopitelne ze sa teraz viac bojim.

cicimon
6. mar 2012

@bobi3
@obycko tak ono utz nie je povinny na kazdej poradni, resp to poistovne nepreplacaju... takze ak to dr nespravi je to stale ok

obycko
6. mar 2012

@cicimon ja to chapem ale ja by som si to aj zaplatila len nech viem na com som

cicimon
6. mar 2012

@obycko tak ak to chces mat mimo tych povinnych a za platbu tak to asi musis dopredu povedat - oni sa nepytaju ci chces ci nie

obycko
6. mar 2012

@cicimon ano. Ved som sa pytala. A nic z toho. Aj tak mi ho neurobila.

19vierka84
6. mar 2012

@saranata mne doktorka už v12 tt popísala čo všetko tam vidí, kde ma nožičky a ručičky aj kolienka 🙂
@bobi3 keď bude chcieť ísť aj priateľ, tak sa objednám na čas, nech tam nemusíme čakať, mne samej to nevadí, lebo mám čas, ale on je dosť vyťažený 🙂

19vierka84
6. mar 2012

@obycko tak tento problém ja vôbec nemám, až na to že niektoré úkony si priplácam, lebo ich nehradí poisťovňa, ale som s ňou spokojná, aj výsledky testov mi hneď povedala, že dopadli dobre a krpec má všetk tak ako má mať, na ten daný tt. zatiaľ žiadne problémy - naštastie - klop, lop, klop 🙂

bobi3
6. mar 2012

@19vierka84 aj my asi tak 🙂 klop, klop... zajtra mám poradňu, tak snáď je všetko ok 😉

saranata
6. mar 2012

@19vierka84 jasne ze ti popíšu aj skor, to aj mne, ale ja hovorím o morfologickom usg ktorý je zameraný na vonkajšie a vnutorne orgány a preto je tento usg iný ako ostatne a aj podstatne dlhšie sa robí, mne v medifere ukazoval lekár aj očne zreničky ako su vyvinute, teda komplet všetko🙂