Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@19vierka84 to može znamenať problémy s pečenou to som tiež ešte nepočula 😕 tu sa fakt toho človek dozvie 😕 ja som počula že vtedy svrbí bruško ked rastie a napína sa koža nič iné
@miskachrumka to ma mrzi,mna to tiez naposledy riadne raplo,ale podla skus ist k doki ak zvlasdnes
@saranata na bolia doteraz prsia strašne od uplného začiatku ☹ aj prsia a hlavne bradavky ☹ ☹
@nessy a čo mi tam pomože nič 😠
Mne idú brať krv pondelok tiež už druhý krát prvý krát bolo na krvný obraz a toxopl.a hiv a poodbne a teraz idú tie tripl testy
@miskachrumka tak ja uz neviem,ja som sa snazila spat a skusila som ten paralen aj ked som moc nechcela,lebo viem ze mi nezabera.napr moj otec ked ho drapne hlava s amusi vysablit a potom ide spat a prejde ho to,ale u kazdeho je to ine
@miskachrumka no tak si k tomu ešte pridaj dojčenie😀 ale už to prešlo 🙂
@miskachrumka sa divím ale ze ti nerobili Papp-a testy
baby mna zas zacina skriabat hrdlo,uz ma to nebavi ☹
minuly tyzden ma to draplo riadne a este nemam uplne vyliecenu nadchu a zas citim hrdlo,dokedy sa to bude tahat,pomoooc ☹
@saranata ja viem čo to je ja som až plakala ked malý ťahal ☹
mala som ich opuchnuté a bordové malý bol veliký papkáč asi stači ked napíšem že si cca na 2.-3den už vytiahol 40-50ml doktorka nechápala 😀
a potom že skúsime cez klobučiky no aj tak to bolí ☹ aj som si ich natierala cikadermou a malý hned bol hladný nestihlo vobec učinkovať ☹
@miskachrumka man kojenie nejak nebolelo nikdy, len teraz na začiatku tehu a už je to ok
@saranata no asi nie ja neviem ja a nevyzvedám idem na tie tripple testy a brali mi len na začiatku tie zakládne
@saranata a može sa kojiť ked si tehotná???? 😕 ževraj to ovplivnuje vitamíny pre rastúce baby tu nieže je to zakázané ale sa to neodporúča !
@nessy vieš čo ja čakám tiež druhé a tiež sa vtom nevyznám vobec mne stačí že je všetko v poriadku nezaoberám sa aké ?čo ?a kedy ?ked povedia prídem a tím to končí !keby som sa mala všetko pýtať tak by tam nestíhali :D
ale teraz mi povedali že mám prísť pondelok tak pojdem ne krv a poprípade sa opýtam na čo sa bere tá krv !
@nessy naraz nie, papp-a sa robí v 11-14tt , tripple v 16tt , tak potom asi ani tebe nerobili nechápem , to su tiez na DS a raštepy , a spolu s tripple a USG je to kombinovaný geneticky diagnostický test, tak asi niektorý lekári vynchávaju tie papa-a , lebo aj v knizke to máte ako prenatálna diagnostika v 1 trimestri , je tam papp-a a NT
a pod tým su už AFP teda tripple testy
@miskachrumka
@miskachrumka samozrejme ze sa moze kojit, to su take nazory , to je ako ked nás mala moja mama tak sa vobec nemohlo dojčit lebo to bolo skodlive!!! skodlive pre cicavce haha, ved to je uplne prirodzene len vtedy bol najlepši sunar 😀 tak trebalo lanarit ludí aby to kupovali 🙂,
nič to neberie dietatu ked tak moje telo je vystavene vačšiemu "odberu " minerálov a vitamínov ale doplnam stravou a femibionom
@saranata a načo sa robia dvoje testy na DS?a ráštep ?
@nati04 ja si myslím že starším ženám asi robia aj 2krát tie testy na vrodené vady alebo čo lebo mne ani pri malom ani teraz nič nerobili !
@miskachrumka to je práve ten kombinovaný test, v kazdom období tehu su ine hodnoty meraných látok ako hcg a estriolu a pod, lepšie to potom odsleduju ak by nastal problem vedia to skor riešit
@miskachrumka no tak ja som pri prvom dietati mala 21 rokov a robili mi ich aj vtedy aj v 33 rokoch a aj teraz, čiže nie je to podla veku
@saranata asi to nieje pre niektoré podstatné ! ked ma gynekolo nejaké podozrenie alebo podobne tak vtedy to urobí ale ked je dieťa v poriadku tak na čo stačia tie triple testy
@miskachrumka teraz mám 34 ( v lete 35)ale ako som písala robili mi to aj pri prvej
@saranata fúha to už robili pred tolkými rokmi ?
no však ja svojmu gyndovi verím je najlepši na sk podla štatistiky tak vie čo robí ved sa tu narodí ročne vyše 800deti 😕

Prosím o radu malý mi začína pokašlievať ak mi nechce cibulu s medom čo mu možem dať ?
ževraj pomáha kaleráb ???s cukrom a rozpustit ?