icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

saranata
7. mar 2012

@miskachrumka ved sa spýtaj prečo ti ich nerobil
ja som mala testy dobre vzdy zatial a boli mi robene všetky testy

loralo
7. mar 2012

@nessy no mna ten primar, co ma operoval, ubezpecoval, ze to bol len minimalny zasah do krcka, ze sa snazili robit to co najsetrnejsie, tak dufam, ze to bude ok. mne to robili stale pod narkozou

saranata
7. mar 2012

@miskachrumka ja tvojho lekára vobec nespochybnujem len som ešte nepočula ze by tieto testy niekomu nerobili

miskachrumka
7. mar 2012

@saranata ved na čo sa tím zaťažovať malé je v poriadku to je hlavné a doteraz som mala výsledky ukážkové ako povedala sestrička
no uvidíme čo bude pondelok

nessy
7. mar 2012

@saranata no sak mne v 12tt brali dve ampulky a teraz v 16tt jednu na tie triple.preto si myslim ze ci mi v tom 12tt nezobrali aj tie zakladne aj na tie papp

miskachrumka
7. mar 2012

@saranata asi sme tu viaceré čo nám to nerobili

miskachrumka
7. mar 2012

@nessy mne brali krv iba v 9tt a idú až teraz druhý krát

nessy
7. mar 2012

@miskachrumka ja som s malou bola v irsku ked som bola tehu a tam sa dokopy nic nerobi,len tu mi nieco robili,lietala som sem ale ako vravis ma nazaujimalo ze co je na co,len to ze je vsetko ok a zas som odletela 🙂

saranata
7. mar 2012

@miskachrumka ved jasne to je najdolezitejšie 🙂

miskachrumka
7. mar 2012

@nessy kde lietaš?
😀
ja som tiež na tom rovnako

bodka70
7. mar 2012

@miskachrumka
@nessy
@saranata , tak mne lekár robil zatiaľ všetky vyšetrenia -tie základné odbery krvi, NT, PAPP-A, triple testy (ešte nemám výsledok) a pri každej návšteve UTZ. Ale ja som tu taký matuzalem medzi vami so svojimi 41. rokmi 😀 😀 😀 , tak by sa snáď aj patrilo 😉

loralo
7. mar 2012

@miskachrumka miska, ja si aj tak myslim, ze ti ich robili, len o tom mozno nevies, proste urobili, bolo to ok, tak nekomentovali. lebo to su najzakladnejsie a najdolezitejsie vysetrenia v celom tehu.

saranata
7. mar 2012

@nessy
@miskachrumka vo vela krajinách sa nerobí tripple test vobec, lebo je to len predpoklad a je zavádzajuci, vysledok neznamená poruchu ale len statistický predpoklad takze je to pre zenu vzdy horor a prejde si peklom a nakoniec má zdrave dieta
podstatnejší je usg a hlavne NT NB screening a ten vyvráti hned aj DS do velkej miery a morfologia zase vyvráti aj raštep , vobec by sa nemuseli robit, možno len tak po 35 ale tam kazdej už vychádza vysledok horší kvoli veku , tam sa rata krv + vek +geneza

miskachrumka
7. mar 2012

@bodka70 ale vobec nie ja rada počúvam tvoje rady

nessy
7. mar 2012

@loralo tak to mas super,ja som si vytrpela a povedali mi tymi zakrokmi mam skrateny krcok a skor sa otvaram,aj s malou som musela lezat od 32tt a aj tak som v 36tt porodila

miskachrumka
7. mar 2012

@saranata no ty máš v tom teda dobrý prehlad 😀

saranata
7. mar 2012

@bodka70 ze matuzalem 🙂 podla mna je to užasne mat dieta aj neskor🙂
aspon tu sa robia všetkým zenám aj ked ma 19 rokov, ale tiež si myslím ze ich robia kazdemu len ked sa nevyjadria a zena sa nespýta tak to ani neeviduje

nessy
7. mar 2012

@miskachrumka uz nelietam,leitala som ked som zila v irsku :D
ale zase poletim koncom marca este idem na vylet a nakupy :D

nessy
7. mar 2012

@loralo ja si to tiez myslim,som to chcela akurat napisat,mozno nam to len napovedali zatial a cakaju mozno na vysledky tychto druhych,ja ssa na to na poradni spytam

miskachrumka
7. mar 2012

@loralo možno otom neviem máš pravdu nehovorím že mám v tom jasno 😀
ja len že mi brali krv v 9tt a možno tam bolo aj to ja neviem 😒

miskachrumka
7. mar 2012

@nessy asi sa aj ja opýtam tak tie prvé mali byť Pap testy ?
a teraz mi majú robiť triple testy ? 😝

saranata
7. mar 2012

@miskachrumka jednak tretie tehu, a ja som zase typ človeka ktorý sa pýta na všetko , ked som bola v Medifere tak som sa radila hodinu s lekárom a on je uznavaný sonografista v BA a tieto veci mám od neho ako od odborníka , ked ti aj vyjde vysledok predpoklad na DS 1:20 tak to neznamená ze tvoje dieta je chore a má DS ale len to ze je tam predpoklad ze jedna zena z dvatsiatich bude mat dieta s týmto postihnutím a vela zien kvoli tomu podstupi Amniocentezu a vystaví sa riziku potratu a vysledok je zdrave dieta, smerodatnejší je ultrazvuk
ja som si ho dala robit u toho doktora a tak dokladne pozrel všetko vrátane zreničiek ze nebolo pochýb o tom ze dieta je zdrave

saranata
7. mar 2012

@miskachrumka hej prve geneticke testy su papa-a a do knižky to vačšinou zapisuju spolu už aj s tripple testami

miskachrumka
7. mar 2012

@saranata ja si myslím že aj to 3D je velmi dobré tam všetko vidno a nemusiš sa trápiť či je to pravda alebo nie 🙂

miskachrumka
7. mar 2012

@saranata tak papa a tirple testy ok opýtam sa

saranata
7. mar 2012

@miskachrumka 3D je skor komercná zalezitost , samozrejme je to pekne ale pre lekára je najlepší na diagnostiku 2D ultrazvuk

a za opýtanie nič nedáš, ved ide o tvoje dieta🙂

nufficek
7. mar 2012

@nastasyk tak ja zase ovocie moc lubim... 🙂) a s tou startovacou vahou ta uplne chapem... a mierne aj zavidim to schudnutie lebo ta moja bola este o cosi vyssia a veru som neschudla ani gram hoci skoro kazdy den vraciam ... naopak veselo priberam ☹ mno co uz, chudut budeme po porode 🙂) ja sa dnes chystam uvarit rascovu polievku tak som zvedava ci sadne dostatocne hlboko 😀D

miskachrumka
7. mar 2012

@saranata no však 2D sono mám každé 3týždne
a si myslíš že na 2D sone vidí viac ako na 3D sone ????????????

nastasyk
7. mar 2012

@nufficek mnam rascova, spravim si aj ja, na polievkach som zavislák!!! Ja dnes idem na obed na rebierka, takže trosku "zhresim", ale tesim sa! Ja som milovala citrusy, ale odkedy som tehotna, tak sa mi hnusia, mozem akurat cerstvu stavu z gepov a apomarancov🙂 ale zas sa tesim na nektarinky, melony, ribetle, uz nech je leto...

saranata
7. mar 2012

@miskachrumka no samozrejme, lekár vidi určite viac na 2D sone ako 3D, ved tam sa pozerá na stavbu kostry a vnutorných orgánov a na diagnostiku je jednoznačne lepší 2D usg, 3D je lepšie skor pre maminky a v prípade určenia pohlavia a skor teda komercne , ved sa za to slusne platí😀