Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Ahojte baby. Tak mne tripple testy nedopadli vobec dobre. Dnes idem na konzultaciu k doktorke a potom sa uvidi co dalej. ☹ Drzte mi palce lebo od vcera ako to viem som psycho. 😢
@kosska3003 , ja mám po 2.sekciách - idem na tretiu - a tiež mám citlivejšiu tú ranu, nebolí ma, ale keď si pohladkám na tom mieste brucho, tak také pichanie a mravčenie cítim. a predtým som cítila také poťahovanie a pálenie v rane, ako sa maternica rozťahovala. aj @miskachrumka to mala, tiež je po sekcii. 😉
Myslím, že to je normálne, ešte nie sme v takom pokročilom štádiu tehotenstva, aby čosi hrozilo a neskôr ti to bude lekár kontrolovať - tú jazvu - na UTZ.
@obycko , držím palce, určite bude všetko v poriadku, drvivá väčšina dievčat, čo mala zlé tripple testy mala zdravé bábo. Tie testy sú často falošne pozitívne. Ja ešte nemám výsledky tripple, ale tiež už tak trochu počítam s tým, že mi nevyjdú dobre. Jednak mám vysoký vek, jednak vek bábatka mám stanovený len odhadom, podľa veľkosti plodu, kedže mi to nevychádza podľa menštruácie.
@miskachrumka našla som ten kočík ešte lacnejšie ako ty 😀 si ma naň navnadila 😉
http://www.kocikyluna.sk/5-kociky-kombinovane
DOBRE RANKO ZIENKY AKO SA DNES CITITE? 🙂)
@ursula5 to je statistika, tam sa ráta krv+ geneza matky + vek , takže tam sa ani nedá hovorit o nejakom vysledku, som čítala že vo viacerých krajinách ho ani nerobia, lebo je zavádzajuci.
tak my si tým musíme prejst bohužial 😒
výsledok sa neberie ako výsledok ktorý hovorí o postihnutí dietata ale len že statisticky by mohla byt možnost ze to dieta má poškodenie....čiže až potom sa robia testy priamo na overenie stavu dietata
@ursula5 tiez sa mi pozdava ten kocik 🙂 len som sa nedocitala, ze ci sa da viezt v smere aj protismere jazdy. mne sa paci este tento http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/36931 najma tym, ze je taky lahunky, ale musim ho pozret urcite nazivo, lebo tie predne kolieska sa mi zdaju male
Ahojte, mám na Vás jednu otázočku...momentálne som skončila 17 týždeň a zdá sa mi že málo priberám. Koľko ste doteraz pribrali? Pribrala som len dve kila aj napriek tomu, že musím stále niečo jesť. ☹
@savinka1 tak ja som schudla 2 kg, od 5 tt som vacala stale, teraz je tyzden co mi je uplne fajn, musim zaklopat a pribrala som zatial tie 2 kg naspat ako som mala, takze mam povodnu vahu ako ked som otehotnela. Pri prvom tehu som tiez este v 16 tt vobec nepriberala, ale za to potom som nabrala 18 kg :( takze si myslim, ze je to ok
@savinka1 ja koncim 17tt a pribrala som 3-3,5 kila... neviem ci je to vela, ale brusino mam uz teraz velke na to ze len taky tyzden sa mi zda 😅
baby ktore ste boli na cisaraku kedy vam dali deticky, a mohli ste ich kojit od zaciatku ci ako? ja mam z toho trochu obavy dokyna mi povedala ze mam malu panvu a ze mozno bude treba cisarak, uvidime podla velkosti drobca... trochu sa obavam ze ja budem cely pobyt niekde odstavena od drobca a ze ani nezacnem kojit alebo mi ho nedaju, neviem ako to funguje ci postupuju ako pri klasickom porode... a co som sa zatial docitala tak sekcia asi dodatocne boli o dost viac ako klasika 😒
@slnieckko treba trvat na tom aby ti ho priniesli čo najskor a prikladat ho aby sa ti rozbehla laktácia
čo sa týka sekcie tak to je operácia čiže logicky to bolí a jednoznačne aj dlhšie sa hojí ako prirodzený porod
ale ked ho máš indikovaný tak je lepšie predíst problemom pri prirodz.porode , osobne nechápem zenu ktore idu dobrovolne na sekciu
Ďakujem Vám, pevne verím, že je všetko v poriadku 🙂.
Vevuška ešte k tomu kočíku, ja by som tiež rada ABC design kočíik, skús si pozrieť od nich model Cobra, je trojkolieskový, ale tretie koliesko je veľké, preto predpokladám, že sa ním bude lepšie manipulovať.
ahojte slniečka 🙂 vy tu toľko popíšete, kým tu chvíľu nie som ☹ 😅
@slnieckko ja som tiež presne toľko pribrala, nejaké 3kg 😉
@obycko držím palčeky! a na odber plodovej vody by si šla, keď to navrhnú? No tak ako píše @bodka70, tie výsledky ešte nemusia znamenať, že bábu niečo bude. Väčšinou sa aj tak narodia zdravé deťúrence😉 Držkaj sa.
@ursula5 aj ja som bola na genetike, ešte pred IVF, a tiež všetko bolo ok... tak dúfam, že ten vek nebude až taký smerodatný 😒
@slnieckko , obe deti mám na cisársky a obe som bez problémov kojila (prvú 1a3/4 a druhú 13 mesiacov) 🙂.
Obe dievčatá mi priniesli ukázať už pár hodín po operácií, poobede ma operovali a už večer mi ich sestričky priniesli a pomohli 1x priložiť. Pri druhej dcérke som dokonca už na konci druhého dňa dostala dcérku na izbu, baby po sekcii mali tiež klasický rooming, akurát o 1-2 dni neskôr. Mlieko sa tiež rozbehlo o 1 deň neskôr ako u dievčat, čo rodili prirodzene, ale ináč bolo všetko v pohode. Treba si veriť a nestresovať sa, neplašiť - bábatká po sekcii zvyknú byť spavejšie a horšie ťahať mliečko, ale potom sa to upraví. Hlavne trpezlivosť 😉 .
@bodka70 bodka dakujem pekne už mám v tom prehlad 😉 😉 😉
@miskachrumka , ja som tiež na tom "maturovala" dosť je schovaná tá funkcia, podľa popisu to nemáš šancu nájsť. 🙄
@ursula5 máš umna 10000000 bodov prst hore šikulka 😀

@nessy ani prva ani posledna 😀