icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

nessy
10. mar 2012

@19vierka84 presne ja sa nicim nestresujem 🙂
akurat badam rozdiel ze od malej som mala hned riadne kopance a toto je nejake lenive,citim len sem tam take mierne buchnutie 🙂 a ja som ani o tej krvnej skupine nic nevedela 🙂 ja som bola tehotna v irsku a tam nic neriesia,akurat som dosla na krv koli dawnovmu lebo to jedine som poznala a doki mi tu hovoril ze aj tie organy sa kontroluju tak mi to robili aj tam aj tu,lebo ked sa ma doki spytala v irsku ze ci neviem kde mam palcentu tak som mala dost 🙂

saranata
10. mar 2012

@nessy tak ja som mala prve ked som mala 20 rokov a svet bol gombička🙂 nič som nejako neriešila, testy boli a len som vedela vysledky a hotovo, mne robili vzdy testy navyše kvoli Rh faktoru. do porodu mi narastlo bruško a to bol jediný príznak toho ze som tehu🙂
druhe som mala az po 12 rokoch tak tam už strach bol tak som sa viac pýtala lekára na všetko čo robí a kedy bude robit😀 bola som na PN od 7tt čo som nevladala ani zliezt z postele ako mi bolo zle az do porodu
teraz to riešim len ked treba alebo sa pýtam ked niečo neviem , ale v podstate všetko ide tak ako pred dvoma rokmi az na to ze vtedy som mala zavraty kvoli nízkemu tlaku, tehotensku cukrovku(to uvidím či bude aj teraz) a tak , teraz zatial nemám nič okrem nechutenstva, zle mi bolo tak do 15tt maximum ako sa dalo ale už je to lepšie🙂
chcem len negatívne preliezt screeningy a morfo a budem spokojná🙂

19vierka84
10. mar 2012

@saranata ja mam rh faktor negativny, len neviem ci mi robia kvoli tomu testy navyse alebo nie, ale tak pevne verim ze je vsetko o.k. a aj bude, nic ine si ani pripustit nechcem. podla mna co sa ma stat sa stane a za par mesiacov nas bude o jedneho viac 🙂

nessy
10. mar 2012

@saranata ja by som ani teraz nic nevedela nebyt tu medzi vami 😀 a to som bola prvy krat tehu v 30tke 🙂
ja toto tehu horsie znasam,byva mi viac zle aj viac jem mam bolesti hlavy atd.
pred tym som mala len s klbom problemy,keby nie toho ani neviem ze som tehu 🙂

obycko
10. mar 2012

@nati04 dobre si to napisala. Keby mam doma aspon jedno zdrave dietatko, tak by som vsetko uplne inak vnimala.
Lenze my sme sa snazili 8 rokov a presli sme si 2xIVF, 1xKET, IxIUI, geneticke testy, imunologicke v Prahe, endokrynologia, endometrioza, polycisticke vajecniky, laparoskopia, vrodny rizikovy faktor potratov, 1x zamlknuty potrat a to este nieje vsetko. Tak viem o com hovoris, ze strach je stale. Neda sa porovnavat tehotenstvo a tehotenstvo.

saranata
10. mar 2012

@19vierka84 toto testuju automaticky ked máš rh negativny, a najma ak otec dietata má rh pozitívny, určite to robia, testuju sa protilátky 3x teda v kazdom trimestri
@nessy ja mám druhe a tretie tehu charakteristicke tým ze mi je od zhruba 7tt zle na umretie, rozdiel je ten ze teraz mám aj 2ročne dieta o ktore sa treba starat🙂
teraz je to už lepšie trochu od 16tt ale stále som extremne unavená , spala by som stále 😀 😀 jem nasilu , ved preto tých 9 kg dole išlo a aj hlavne kvoli tomu ze nemozem sladke 😀
ale ako hovorí moja endokrinologička ked je zle prve mesiace tak je všetko dobre, pretože hormony pracuju silno tak ako maju.(teraz netvrdím ze tým čo nie je zle nemaju niečo v poriadku)

loralo
10. mar 2012

@obycko mas toho za sebou naozaj dost. ale niekedy je nase vnutro, nase pocity, nasa viera, nase presvedcenie ovela viac ako medicina, doktori,nemocnice.
Lekari nam nedavali ziadnu sancu, problem na oboch stranach, tlacili ma do laparoskopie, do umeleho oplodnenia, bez toho vraj nie je sanca.... lenze moj vnutorny hlas mi stale vravel nieco ine, citila som, ze smerovanie, ktore mi nutia doktori nie su spravne.... je to tazko takto vysvetlovat..... no a ked som si teda povedala, dost bolo doktorov, idem si vlastnou cestou, pocuvnem svoj vnutorny hlas, po 4 rokoch cakania som otehotnela bez ich pomoci, jedina pomoc bola moja vlastna viera v to, ze raz budem matkou.
A teraz verim a modlim sa, ze ked sa uz tento zazrak udial, ze to dotiahneme do uspesneho konca a narodi sa mi zdravy Lukasko alebo Simonko, ci Misko, proste zdrave dietatko 🙂

saranata
10. mar 2012

@obycko strach je príznačný pre kazdu zenu ktorá čaká dieta, určite ked prezije to o čom píšeš tak má tendenciu vo všetkom hladat problem , ja len hovorím ze netreba hladat problem tam kde nie je , ak lekár nepovie ze niečo sa vyvíja zle alebo nie čo nie je dobre tak neni dovod na stres, lebo ten stres robí najviac zla.
ja som nemala problemy doteraz , otehotnela som bez zasahov a problemov a strach mám možno presne ako vy ktoré ste si odžili svoje ale nebudem si pridávat nie? ved sme už v krásnom 17-18tt a všetko klape tak sa netreba bát.
je ine ak je podozrenie na problem ale to som ti už písala ze bude OK a budeme mat všetky krásne zdravé!!! babatká v auguste 🙂

katja_
10. mar 2012

@19vierka84 - to uz si asi urcite pocula je potrebne ked sa male narodi a ma opacny rh faktor ako ty aby si dostala injekciu do 72 hodin po porode, aby si mohla opat otehotniet. - v pripade zeby dalsie babo malo rh + opacny tvojmu telo ho napadne

nati04
10. mar 2012

@obycko ved práve to ja sa nikoho nechcem ani náhodou dotknúť myslím že naša komunikácia má byt úprimna a laskava bavíme sa tu o našich babetkach ktoré nosime pod srdieckom🙂a nie o veciach:( bohuzial práve skúsenosť nás núti premýšľať so strechom preto si nedovolim nikoho súdiť ako mysli a co cíti.ked som bola prvy krát tehotna končila som vysokú školu v pohode sme išli s priateľom na dovolenku a ked sme sa vrátili namiesto pomocii som lezala v nemocnici takze myslím že môj strach je opodstatneny je to rešpekt a ten musíme mat všetci nie len Maminka ktorá si prejde zlou skúsenostou.

nati04
10. mar 2012

@obycko Moc ti držím palce a verím že ti boh dopraje byt Maminkou a uz za chvíľku si budeme písať aké mame krásne a zdravé deticky neboj sa🙂

obycko
10. mar 2012

@saranata
@nati04
@loralo
ja netvrdím, že pozitívne nemyslím 🙂 . Ale je rozdiel v tehotenstve a tehotenstve. A obavy su vzdy. Kazda z nas má pocity a verí, ze vsetko pojde super a dotiahne to do uspesneho konca. A obcas zapochybuje a prepadne zlým myšlienkam. Je to predsa uplne normalne. A to nie je len vykyvmi tehotenských hormonov. A to ze sa tu jedna druhej pytame je predsa viac o infomovani a zaujimani sa o svoj zdravotny stav - nie je to len o strachu.

bodka70
10. mar 2012

ahojte, pekný víkend všetkým, konečne som dovarila, dojedla, teraz fučím a oddychujem pri PC 😀 . Deti išli na výlet s turistickým klubom, prídu zachvíľu. Sľúbila som im buchty na pare, tak som sa s tým trochu pobavkala, cca 45ks som narobila. 🙂 . A ako polievku špenátovú s cesnakom a kyslou smotanou, aby aj dačo zdravé bolo. A u nás špenát ľúbime. takže to len tak na išpiráciu 😉 .
Voliť som ešte nebola, fakt to je toho roku ťažké, asi si zoberiem lístky tých 4 strán, ktoré som ako-tak schopná akceptovať, zavriem oči a vyberiem naslepo. 😵 😀 😀

loralo
10. mar 2012

@obycko uplne suhlasim 🙂

katja_
10. mar 2012

aj ja baby kazdej drzim palce, myslim ze nebudem hovorit len za seba ze sa kazda sem tam bojime - o to viac tie co uz maju nejake nie prave najpozitovnejsie skusenosti. Nie kazdemu je dopriate aby slo v zivote vsetko hladko, tak snad ked uz sme tu budu malicke a malicki zdrave kusky iba co nam budu roit radost 😀

bodka70
10. mar 2012

@obycko
@loralo , ja to mám podobne, na jednej strane som v pohode, užívam si to, teším sa a ešte sa snažím povzbudiť iných. Na druhej strane mám také chvíľky, keď má prepadnú všelijaké myšlienky, uvedomujem si svoj vek, to, že som 2x potratila, aj to že mám po 2 sekciách. Minule ma tak jazva pobolievala, nemohla som v noci spať a už boli myšlienky, či mi jazva vydrží, či donosím bábo, či nebudem mať ruptúru maternice a podobne. Na druhý deň už ma nič nebolela a zahnala som zlé myšlienky 😉 . a tak to mám dookola stále.

loralo
10. mar 2012

@bodka70 a preto sme tu jedna pre druhu, poradime si, povzbudime, vymenime si nazory a to nam pomaha 🙂

katja_
10. mar 2012

@bodka70 a nie si sama ja som nezazila nic z toho, vyslo nam to na prvy sup az moc lahko a tiez ma napadaju ciernoty vecer niekdedy 😀 😀 pred spanim a rano uz je dobre

monculka
10. mar 2012

Prijemny krasny slnecny vikend prajem kazdej 😀 ako sa mate? dlhsie som tu nebola... konecne mame krasne pocasie...a uz aj ja sa mam super...nevolnosti ma uuuplne opustili tak si to teraz uzivam...len na to ze mam 17tt sa mi zda ze mam nejake male brusko...no neviem...a inac dost som schudla a darmo jem vsetko na co mam chut neviem pribrat nic...len dufam ze nepriberem naraz nejakych par kg 😲

19vierka84
10. mar 2012

@katja_ pocula som, ze kazda maminka s rh faktorom negativnym dostane po porod o inekciu viacej, len az tu som sa docitala, ze ked ma babo opancy rh faktor ako ja, tak aspon viem na co si budem musiet po porode dat pozor.

katja_
10. mar 2012

@19vierka84 ale zas mozno si zle pamatam, kazdopadne tyka sa to aj mna takze po porode ich treba ponahanat

19vierka84
10. mar 2012

@katja_ dobre si to pamatas, baby to tu aj pisali. ja som bola v tom ze dostane kazda, ale tak dostane len ta ktorej babo ma opacny faktor. zaujimaveje ze ked ma mamicka rh faktor pozitivny, tak je vsetko o.k. boh vie preco to tak je

katja_
10. mar 2012

@19vierka84 ja som darca krvi roky a viem ze priblizne len 9% zien ma rh minus faktor, ten plusovy skratka minusovy nevie napadnut myslim ze preto

ursula5
10. mar 2012

@miskachrumka aké video som mala kuknúť tam kde je ten kočík??? joj len ja to mám uložené v práci tú stránku a teraz som doma. 🙂

ursula5
10. mar 2012

@miskachrumka tak už som ho kukla 🙂 super sa mi páči ešte viac ten kočík 😀 už ho zháňam ale tiež je z Poľska 😒 tak uvidíme musím si ho ísť niekde kuknúť naživo 😀

monculka
10. mar 2012

Prave som sa dozvedela ze nam zhorela krasna pamiatka...hrad Krasna Horka ☹

miskachrumka
10. mar 2012

@ursula5 ak sa ti podarí potom hoď kde ! 😉

miskachrumka
10. mar 2012

no baby mi ideme o hodinu na volby tak sa ešte rozhodujem 😒

miskachrumka
10. mar 2012

@bodka70 možno to vyznie hlúpo ale chcem sa opýtať čo je to ruptúra ?????????

saranata
10. mar 2012

@19vierka84 ked je matka rh negativna a otec rh pozitivny, tak je predpoklad ze dieta bude s rh pozitívnym , prve tehotenstvo nie je ziaden problem ani keby to tak bolo , len sa krv dietata pri porode dostane do obehu matky a v tele matky sa vytvoria protilatky proti rh pozitiv ak by druhe dieta bolo pozitivne tak tieto protilátky napadnu krvne bunky dietata . preto pri prvom porode ak je dieta rh pozitive daju matke do 72 hodín rhegu , ktorá ničí tieto protilátky aby nebol problem pri druhom tehotenstve
ak je dieta negativne tak nič sa nedeje, ja mám za sebou dva porody obe deti su rh negative ako ja tak mi nič nepichali
vo všeobecnosti pri prvom tehotenstve nie je vobec problem len sa sleduju protilátky a po porode krvná skupina dietata, to je všetko
@katja_