icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

tea333
12. mar 2012

@monika1091 zuzka ti uz odpovedala 😉

monika1091
12. mar 2012

@tea333 aha :D ano vsimam :D

monculka
12. mar 2012

baby..neskodi lezanie na bruchu malickemu?

ursula5
12. mar 2012

@bobi3 to bude asi ono 😀 😀 😀 lebo ja som včera ležala len chvíľku a cítila som žblnk pár krát ale potom už nie aj manžel si dal ruku na bruško a už sa potom neozvalo 🙂 ver to mu, krásne že sa ozvalo práve včera uvidím či sa to dnes zopakuje, lebo nemám akosi čas sa sledovať 🙂

miskachrumka
12. mar 2012

@kosska3003 neviem čo robiť ale je ešte čas ale asi by som chcela ten bikiny rez lepšie ako zas rezať celé brucho ☹

oranzada
12. mar 2012

@saranata prvy raz som bola u lekara este v cechach, tak ssom bola 6+6-to mi robil ultrazvuk, potom v 9.tt som bola tu u obvodaka a ta mi len zmerala tlak, potom v 13.tt vyplnit vsetky appiere o tehotenstve a odobrali mi krv na tie testy RH faktoru, HIV (povodne ma aj na toto objednali az na 16. tyzden, tak som si to musela jak debil obvolavat a stazovat sa na viacerych miestach)... a potom v 15+2 ultrazvuk. Ja sa vobec nevyznam v tych skratkach testov

miskachrumka
12. mar 2012

@monculka nie dieta je chránene plodovou vodou !

miskachrumka
12. mar 2012

@oranzada ja som bola podobne v 9 tt na Hiv a toxoplaz.a atd a brali mi druhý krát až dnes 😒

kosska3003
12. mar 2012

@miskachrumka no to asi bude lepsie boh vie ako sa ti to zas bude hojit cez cele brucho toto je tak 10cm rez ani to vidiet neni a po 3 rokoch uz mas ako tak tu jazvu zahojenu na tom bruchu a zas rezat odznova daj si radsej bikini

monculka
12. mar 2012

@miskachrumka
dakujem 🙂 ale budem sa musiet odnaucit od tejto mojej oblubenej polohy...ked buden nat velke brucho asi nam obom to nebude uz prijemne 🙂

ursula5
12. mar 2012

@kosska3003 aha už som si to všimla, ale dĺžka vaničky je len 78cm tak dúfam, že je to dosť a malé sa tam vmestí v zime 🙂

kosska3003
12. mar 2012

@ursula5 podla mna isto zmesti su aj mensie vanicky akurat do konca zimy to bude ratam isto stacit ved sa narodi 50cm a a v marci bude mat 7 mesiacov takze to pohode ked mala moja mala rok tak mala 80cm takze a ako pol rocna mala 68cm a to bola dost velka takze v pohode sa aj s fusakom zmesti si myslim

oranzada
12. mar 2012

@miskachrumka tu na toxoplazmozu ani nerobia a to ani ked som si to pri prvom vyziadala, lebo sme mali doma macku 😠 ten druhy myslis ten na downov sindrom? Tak ta teraz caka to neprijemne cakanie na vysledky, ale sme mlade, tak by sa nic nemalo stat, ja teda nepoznam nikoho mladeho komu by sa take dieta narodilo, ten rozstep pery je uz castejsi, ale ten sa dnes da uz odstranit

ursula5
12. mar 2012

@kosska3003 ok tak už nemám obavy 🙂 asi u mňa vyhrala tá alpina len ju musím nájsť v obchode a potom ju objednám cez net 😀

kosska3003
12. mar 2012

@ursula5 dnes idem do tej drevenice pri carfuure dufam ze ju tam budu mat lebo tam maju vsetky tieto polske znacky zevraj neviem nebola som tam vecer dam echo

oranzada
12. mar 2012

@porinka dakujem, snad uz budem mudrejsia 🙂 ale aj tak tam nie su tie co mi napisala Saranata 😖 NT a NB

oranzada
12. mar 2012

@porinka a este teraz na to blizsie pozeram a su to slovenske skratky, ja som teraz tehotna v snglicku 😖 tu naju na to ine vyrazy z ktorych som uz uplne mimo, ale je mi to v podstate jedno, hlavne ze doktor tomu rozumie 😅

porinka
12. mar 2012

@oranzada
NT – nucheal translucency – presiaknutie šije – v 10. – 13. týždni sa meria u plodu šírka podkožia v oblasti šije – šírka väčšia ako 3 mm znamená zvýšené riziko genetickej anomálie plodu.

Prítomnost nosnej kosti - NB
Jedným zo znakov typických pre Downov syndróm je menší nos. Vyšetrenia ukazujú, že sa kosť nosa začína vyvíjať neskôr, a v prvom trimestri ešte spravidla chýba.
Ak pri vyšetrení v 11. až 13. týždni tehotenstva ultrasonografista stanoví prítomnosť nosnej kosti, riziko DS je výrazne nižšie, pretože v tomto čase u plodov s Downovým syndrómom nosová kosť chýba alebo je výrazne menšia. Nosová kosť chýba v 2 % prípadov zdravých plodov. V náleze sa nosná kosť označuje NB.

porinka
12. mar 2012

@oranzada
väčšina skratiek je z latinčiny....

porinka
12. mar 2012

@ursula5
treba pozerať šírku vaničky, či tam vlezie mimi v januári, keď bude mať 5-6 mesiacov, aj s kombinézou a fusakom. 🙂

oranzada
12. mar 2012

@porinka dakujem 🙂 to nase miminko malo na ultrazvuku riadny frňák 😀

oranzada
12. mar 2012

@porinka to hej su z latinciny, ale napr. v tej tabulke co si mi poslala je ich 19 zo slovenciny a tak isto si ich aj oni tu navaju z anglictiny a nemusia to byt tie iste, ale ako vravim, je mi to jedno ked to doktor ovlada, aj ked by som bola nerada, keby nieco dolezite zanedbal, ja len zo zvedavosti, ked to tu vidim napisane 😝

ursula5
12. mar 2012

@kosska3003 možno keď pôjdem z práce tak sa tam zastavím, potrebujem si aj ceny pozrieť lebo sa mi zdá, že na Orave to je lacnejšie a chcem si to pomaly rozbehnúť až potom nebehám s veľkým bruškom a je všetko tak ako má byť nachystané 🙂

ursula5
12. mar 2012

@porinka to mi je jasné, že sa musí v zime vmestiť do vaničky len sú teraz tie kočíky také malé, že neviem ktorý ale tento sa mi zdal najväčší, a keď som vmestila dvojičky do kočíka z poľska tak sa vmestí aj sem 😀

porinka
12. mar 2012

@ursula5
ja som si vybrala X-lander, a predavačka ma hneď zrušila, keď zistila termín v auguste, že tam bude bábu tesno 😖

vevuska1
12. mar 2012

Ahojte babule 🙂 ako sa dnes mate? ja som dnes boa zasa na odberoch o 2 tyzdne ma caka poradna a potom morfo utz, takze sa uz tesim kedy opat uvidim nase mimi 🙂 uz by som aj ja rada daco kupila pre to nase bejby, ale kedze este nevieme co to bude tak nekupujem, vcera som aj chcela, ze aspon daku drobnost, ze daco neutralne, ale nic sa mi tak nepozdavalo 😒 kam chodite baby pozerat oblecenie pre babo? dajte daky tip, ja som bola v tescu a nic moc, ked som malu cakala tak sa mi tie vecicky viac pacili a teraz ani nie a popravde ma to ani moc nelaka este nieco kupovat 🙂

ursula5
12. mar 2012

@porinka tak ja som zatiaľ rozhodnutá pre tú Alpinu, nechcem nič zbytočne drahé ďalšie detičky už neplánujem 😉

vevuska1
12. mar 2012

@ursula5 ja som asi rozhodnuta pre tento, aj ta vanicka je celkom fajna, len este pozriet nazivo 🙂 http://www.bambino-kociky.sk/index.php/e-shop/9...