Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
tak mám to za sebou, aj to nemám za sebou.. dnešné vyšetrenie na genetike bolo úúúplne na dve veci a amnio sa nekonala z dôvodu, že odbery robia len v piatok. takže ďalšie čakanie pred nami. urobili mi veľké sono a tetula, čo mi ho robila, nevidela žiadne náznaky poškodenia plodu, len je vraj o 2 týždne starší ako sme doteraz počítali (a to vraj mohlo spôsobiť tie výkyvy v alfafetoneviemčo hodnotách). pri odchode zo sona som bola rozhodnutá, že u genetičky to piatkové amnio odmietnem a pôjdem len na kvalitný ultrazvuk. lenže tá "milá dr." ma zas tak domrvila, že som ani nevedela čia som :( že morfo mi neukáže to, čo amnio a horí mi termín, posledný možný tento piatok. po porade s manželom (ten ma na ihlu nechcel pustiť ani za svet), s maminou (nerozhodnejšia než ja) a krstnou (tá jednoznačne, že mám ísť) som sa objednala na piatkovú amnio a nech už aj traktory padajú, idem!!! a tak som dúfala, že dnes to už bude za mnou 😖
@porinka teraz som objednaná na rano na deviatu a ty ?
to si zaveziem krpca do školky a hned dupkám hore 🙂
doterazt som chodila o tretej poobede 😉
tiež nosíš moč zakaždým ?
@bodka70 ahoj a v ktorom mesiaci si ? kde by si chcela rodit? ja mám pocit že to nestihnem.. no manžel mi vravel že radšej nie - nekupovať ešte až v 8 mesiaci ..
@miskachrumka
ja o 13:15, moč ponesiem 1x 🙂
@bobi3 asi som zle rozumela 30.3 termín asi v auguste ked si 21t nie? to mi je luto aj ty si si musela svoje prežiť.. už máš vecičky nakupené? alebo sa ešte bojíš? kedy ich chceš kupovať... ja mam strach kupovať tak skoro vecičky.. dnes už nie je problém v obchodoch.. len to je to e či budem mobilná až do pôrodu .. už teraz mám také bolenie bruška ale to je všetko asi len strach a je to normálna reakcia ukladania sa plodu.. kde pojdeš rodit uz mas vybratú pôrodnicu? už si sondovala..? držím ti palce nech je všetko v poriadku .. všetko dobré..
@porinka hej ja už tretí krát .......a po čom túžite ?
či asi to je jedno každa chceme len zdravie !
@tamara2307 ahoj kde ideš na amniocentéru? ideš tam kvôli zlým výsledkom.. ja som bola na amnio na Kramároch a tiež som váhala kvôli potratom ktoré som mala ale nakoniec sme sa rozhodli aj s manželom keďže táto vymoženosť je dostupná idem do toho .. ja som netreba sa báť.. ja som sa bála a museli ma pichať dva krát.. asi kvôli strachu nedokázali zobrať vodu.. držkaj sa prajem všetko dobré
@miskachrumka
mne embryologička povedala, že mi vložili dve dievčatká, ale bez záruky. Ja by som brala syna, keďže to bude naše jediné bábo...ale najmä nech je to zdravučké 😉
@cicimon to máš pravdu ja sa obávam nakoľko mám manžela pracujúceho v zahraničí že keď by som zostala ležať kto sa postará o všetko? no musím si to premyslieť.. vieš aj to že si to skorej pripravíš nie je zlé ale ja mám strach.. a keď si to nepripravím môže sa stať že zostanem ležať alebo skorej porodim ako ty a potom čo? no musím si to premyslieť aspoň základné veci aby som mala doma.. pár vecičiek.. ďakujem ti za radu..
@vierazit198 áno, mala som podozrenie na edwardsov syndróm, odber bude v Nitre. nech ma pichajú aj celý deň, len nech už vieme, že je malé v pohode.
@vierazit198 no hlavne treba kocik a postielku.... vsetko dalsie sa da priebezne
@porinka aha tak že ty to máš komplikované :(
ale hlavne nech je to zdravé a nech vám to dopadne dobre 🙂
@vierazit198 aj ja mám muža pracujúceho v zahraničí a mi to máme o to tažšie že mne sa treba keby nedaj bože treba postarať aj o nášho syna keby som ostala v nemocnici ale chvalabohu už tam nebude chodiť dlho a musíme myslieť pozitívne
@tamara2307 samozrejme sa rozhodni podla toho ako to citiš ale ja na tvojom mieste by som nešla, ak je tam predpoklad ze plod je o dva týždne starší tak ten vykyv je presne kvoli tomu a kedze ani morfo nepreukazalo nijake poskodenie tak to zváž ešte 🙂
v každom prípade sa drz a neboj všetko bude v poriadku 😉
@tamara2307 aj nas v Nitre ta geneticka tak zblbla ze sme sa potom rozhodli ze idem na amnio.a to som bola pevne rozhodnuta ze neidem.tak isto jedna baba co tam bola so mnou hovorila total to iste,ze nechcela ist ale ze ich zblbla geneticka 😒
neboj vsetko bude ok,podla mna tie vysledky domrvil zly vypocet tyzdna babetka
no baby dnes som bola v poradni a bola som na ultrazvuku aa vyzera to tak ze budem mat tretiecho chlapa tak som bolatrosku sklamana bo som chcela babu zebysom mala pariky dvoch chlapcov a dve baby ale co uz len nech je zdravucky no tak mojmu muzovi jeho zelanie vyslo a bude mat tretieho syna 🙂
@vierazit198 30.3. som myslela ten morfologikcý 😅 vecičky ešte nemám žiadne, len3 biele bodyčká čo som si kúpila len pre radosť a vaničku od sestry... po tom morfologickom plánujeme objednať postieľku a komodu, no a pomaly by som si začala aj vecičky kupovať... Rodiť budem možno v Ružinov, najprv som rozmýšľala nad Antolskou, no manžel vybavil jedného lekára v Ružinove, a ten aj rodí, tak možno ostanem u neho, ešte neviem 🙂
@porinka ty si bola na iVFku?
@tamara2307 tak ja by som nešla asi ani tak, ale držím palčeky, verím, že to bude ok 😉
@smolinka024 ja cítim pohyby asi od 19tt a tiež hneď kopkanie, žiadne motýliky 😉
Ahojte babule, dlhsie som tu nebola a pozeram, ze ste tu toho popisali hodne, to sa mi ani citat nechce 🙂 ja som mala v pondelok poradnu a dr mi nevedela este povedat co to bude, ale z jedneho uhla ked sa pozerala, tak povedala, ze to vyzera na dievcatko, ale ze este nevie presne, ze mame este chvilku vydrzat, ale aj mne sa zdalo, ze je to baba, takze moj tusak bol spravny asi 🙂 Inak som vcera stravila pol dna na kramaroch s tymi mocovymi cestami, no a zistili mi silny zapal, takze nastastie ma tam nenechali a skoncila som doma lezat s antibiotikami, dufam, ze zaberu a v pondelok na kontrole bude vsetko ok, lebo lezat ist nechcem 😒
@saranata ten morfologický bol na robený na slabšom prístroji, na to ma dr. hneď upozornila. že ona tam poškodenie žiadne nevidí, ale nemajú tak kvalitné stroje ako v Martine, resp. v Blave. Všetci to alibisticky nechávali na mňa, povedali že je to ok, ale vzápätí aby som si premyslela tú amnio. Proste rada nad zlato 😔
@trutka tak to som rada, že nie som jediná, ktorá sa pri nej domotala..ja neviem, či má známu na tej amnio a takto jej dohadzuje prípady alebo čo, ale ešte raz ma k nej niekto v budúcnosti odporučí, tak radšej na druhú stranu SR pôjdem. a ako dopadol odber u teba a u kamošky? bolelo?
@tamara2307 neviem síce odkiaľ si ale nechces este skúsiť dr cunderlika?ja ho mám vyváženého cez kamosku a prihovorila by som za teba
@tamara2307 neviem, byt tebou objednám sa urgentne na nejaký morfologicky ultrazvuk v nejakom sukromnom centre a dám si urobit kvalitne sono, vzhladom na tvoj vek a hlavne na zavadzajuce vysledky týchto testov ktoré su vlastne len predpokladom nie vysedkom , by som skusila ešte najprv sono a potom sa rozhodla.
nemáte tam nejaké medi centrum kde by sa dalo rýchlo objednat ?
aké si mala vlastne hodnoty na tripple testoch?
@bobi3 ďakujem 🙂 no musí to byť v pohode, nič iné neprichádza do úvahy!
@bobi3 ja by som v Ruzinove nerodila ani keby som mala všetkých známych tam 😀
ale to je len moj názor, dokonca tam pracuje manzelova sesternica na porodnici priamo ako sestrička a nešla som tam
rodíš len pár hodín ale potom tam trpiet tu spinu a otrasne vybavene izby musíš tých 5 dní, nie dakujem 🙂
na antolskej je predsa len nejaká uroven čo sa týka čistoty priestorov a podobne, navyše je tam novorodenecká JISka takze pre mna jediná volba 😀
@tamara2307 bude to v pohode tak či tak , aj ked podstupiš nakoniec amnio tak to bude ok, mysli pozitívne 🙂
@nati04 veď pôvodný plán bol ísť k nemu, že si priplatím za prednostné vyšetrenie, a ak by boli ešte nejaké pochybnosti, tak predsa len amnio. No musela som sa rozhodnúť včera do 15.00, či áno, či nie.. inak by som to vzhľadom na pokročilé štádium nestihla. A neviem, či mi aj teraz nebudú robiť tie zrýchlené testy, aby sa to všetko stihlo.

@miskachrumka
aj ja už sa teším, o koľkej ideš?