icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

saranata
28. mar 2012

@tamara2307 ked už pojdeš do BA tak chod do medifery a objednaj sa predtým k Mudr. Holánovi, je to najlepší sonografista na Slovensku, ak máš zle testy zoberie ta aj ked už nemá volne termíny
ja som u neho bola ked som bola tehu pred dvoma rokmi

vevuska1
28. mar 2012

@bobi3 babo je zevraj uplne v poriadku, mam vsetky testy uplne ukazkove, srdiecko nam krasne bije a vrti sa tam o sto sest 🙂 uz len ja aby som bola v poriadku, a ci bude mala alebo maly sa asi presnejsie dozviem o dva tyzdne na morfologickom uzv, ja v kutiku duse dufam, ze bude chlapcek, ale aj dievcatko ma bude velmi tesit

tamara2307
28. mar 2012

@saranata mala som veľmi nízke mmol hodnoty..už si ich nepamätám, lebo papier s výsledkami si nechala genetička..ale horná hranica bola okolo 0,7 a mne vyšiel 0,4.. celkom presne viem len to, že trizomia 18 bola v pomere 1:90

trutka
28. mar 2012

@tamara2307 nebolelo to len ja neznasam ihli,tak mi potom prislo zle.netrva to dlho,isli sme ako na pase... pre vysledky budem volat o tyzden. u tej geneticky nas bolo tolko tehuliek,ze manzel povedal ze to nie je mozne, ze si to oni tak urobia aby mali stale pacientky,ktovie 😒

saranata
28. mar 2012

@tamara2307 išla by som ešte na kvalitne sono, zavolaj si do Medifery, maju stránku tam je číslo a objednaj sa

bobi3
28. mar 2012

@saranataˇja som tiež najprv chcela Antolskú a v podstate stále asi aj chcem, no lekár, ku ktorému som chodila do Železničnej ako riziková pacientka ma posunul ďalej... v podstate mi povedal, že už ho nepotrebujem a tak som si musela niekoho nájsť. A k svojmu obvodnému gyn som ísť nechcela 😒

tamara2307
28. mar 2012

@trutka a jedla si predtým? či to nebolo len od hladu.. môj drahý mal podobný názor na to, ale to sa my smrteľníci nikdy nedozvieme 😨
@saranta vieš čo ma najviac trápi? genetička mi povedala, že morfologický nemusí preukázať to, čo dokáže amnio. ona je doktor, má prax, ja som pred mesiacom ani nevedela, čo tieto pojmy znamenajú. tým ma vlastne aj presvedčila. ja sa veľmi bojím chorého dieťatka, psychicky by som to nezvládla. a dúfam, že po tomto odbere (ktorý dopadne dobre) budem už pokojná a budem si môcť tehotenstvo užívať ako vy ostatné.

nati04
28. mar 2012

@bobi3 ja som lezala v ružinove ale ked som potratila a bola som veľmi spokojná prístup lekárov a sestriciek bol úžasný takze nemôžem sa sťažovať ;) čo sa týka izieb mi sme mali pekne🙂 neviem naozaj nemôžem sa sťažovať správali sa ukazkovo 🙂

trutka
28. mar 2012

@tamara2307 no jedla som doma nejako o pol 7 😒 ale keby som jedla asi nieco pred zakrokom tak by to asi dopadlo tiez zaujimavo 😀 aj nam to povedala geneticka,tak preto som potom zvazovala ci pojdem na tej morfo do Ba ale som sa rozhodla ze idem.mne sa zda ze z amnio sa neda zistit chore srdiecko alebo oblicky, ci? lebo ja som tej geneticke uz ku koncu vobec nerozumela,ona to stale zahravala len na anmio a hotovo 😠

vierazit198
28. mar 2012

@tamara2307 si zlatá tak ti držím palce.. si veľmi silná a odhodlaná .. áno máš pravdu nič nestojí zato len mať malého krpčeka a zdravého.. všetko sa dá vydržať.. nech sa darí..

porinka
28. mar 2012

@bobi3
bola som na IVF, mala som predtým 3x MA, na genetike zistili partnerovi chromozómovú translokáciu, takže pri IVF nám robili genetiku embryí, z 8 sme mali tri bez translokácie, dve vložili a jedno vo mne krásne rastie 😀 😀 😀

tamara2307
28. mar 2012

@trutka takže si bola na oboch vyšetreniach. a v akom poradí? z morfa si vedela asi skôr výsledky..
@vierazit198 tak je to, zrazu už nie je nič dôležitejšie, ako ten malý zázrak vnútri..

porinka
28. mar 2012

ja začínam byť akási nervózna, už nech mám poradňu...včera zvýšená teplota, bolesť celého tela 😠 😠 😠 , dnes je zatiaľ lepšie, tfu tfuj tfuj...
len sa drobcovi akosi kopkať nechce 😖 stále čakám a čakám a nič, alebo aj možno áno, len to neviem identifikovať, keďže som zdutá aj zo vzduchu ☹

katja_
28. mar 2012

@porinka ved este mame prvorodicky cas, ja som ho mala skor aktivne a teraz tak menej akurat vcera na plavarni bolo ako sialene 😀 😀 , podla mna ma skrabalo nechtami 😀 😀 ...a mala som fakt dva tyzdne ked som sa bala ci je ok a sa mi zdalo ze sa vobec nehybe...takze este sa nakope neboj nic

bobi3
28. mar 2012

@nati04 v Ružinove som ležala tiež po potrate a celkom sa dalo, no v Antolskej po laparoskopii to bolo oveľa lepšie... no uvidíme ešte 😖

@porinka moja, tak ty už tiež máš za sebou hodne, určite ťa to stálo veľa síl, hlavne psychických, tak ale hlavné je, že sa to podarilo 🙂 A kde ti robili IVFko? Ja som bola tiež dvakrát... v iscare Ba... no nám nevyšlo ani jedno, toto bolo spontánne počatie 😉

porinka
28. mar 2012

@bobi3
v Gyn-Five v BA, bo tam robia PGD. No stálo ma to kopec síl, aj peňazí...ale stálo to za to!!! 😀 😀 😀 a pri IVF-kách si bola aj na KET? Tiež sa teraz dvom kočkám po neúspešnom IVF a KET podarilo prirodzene otehu 😉

bobi3
28. mar 2012

@porinka no moje dnes tiež kope nejako pomenej, včera večer som bola tiež nejaká nafúknutá 😠 😅 A prvé pohyby si už cítila?

@katja_ ja od prvých pohybov tiež nejako viac sledujem, či sa hýba, či je všetko ok... a občas ma verú chytá aj panika, ak nič necítim, už nech mám ten ultrazvuk 😒

porinka
28. mar 2012

@katja_
viem, že mám čas...ale väčšina už cíti...aspoň že srdiečko si môžem počúvnuť...len dúfam, že rastieme tak ako máme 😕

porinka
28. mar 2012

@bobi3
čo ja viem? v 18tt som cítila akoby kopanček od stredu maternice smerom von z bruška, potom nič, minulý piatok, 19 tt som mala pocit, že sú to opäť akoby kopančeky, a teraz opäť nič. Len mne stále škrká v črevách, tak neviem, či si nenamýšľam ☹

bobi3
28. mar 2012

@porinka a teraz si na rizikovom?
na KET som nebola, nemali sme ani jedného mrazáčika, pri prvom sa mi oplodnili 3, kým som mala ET, ostali len dve, takže tie mi vložili, no a pri druhom sa oplodnili dve, do vkladu ostalo len jedno, no ani to sa nechytilo 😒 tak ale hlavne, že to potom vyšlo normálne 😉

bobi3
28. mar 2012

@porinka čo sa týka pohybov, moja sestra pri prvom cítila až v 24tt.. malý bol veľlmi pohodlný a je aj teraz 😅 no je to krásny a zdravý chlapček

trutka
28. mar 2012

@tamara2307 nie na morfo ideme v utorok.na amnio som bola pred 2 tyzdnami. sestricka ma objednala podla datumu PM hovorila ze to budem v 20 tt,ja som to pochodila ze uz bude ukonceny. v 20 tt je najlepsie vidiet to co treba

porinka
28. mar 2012

@bobi3
nie som na rizikovom, ale ešte počas stimulky som išla na PN a som doteraz. Ja som mala 17 folikulov, 11 zrelých, 8 sa oplodnilo a 3 boli gut. Dve vložili a mrazáčik nie je.
Ale keďže som bola už 2x v špitáli, v 7 a 14tt, tak chodím na kontroly aj do rizikovej poradne 😵

miskachrumka
28. mar 2012

Ahojte babule
tak mám povešané a poriadené už rozmýšlam čo variť ....
a dnes sme odovzdali kvietky panu učitelkám tak sme si trošku šplhli u nich 😀 😀 😀

tamara2307
28. mar 2012

@trutka takže ešte nič nevieš, ani z amnio. držím palce, aby boli výsledky dobré!

trutka
28. mar 2012

@tamara2307 dakujem, aj tebe drzim palce 😉

alinka01
28. mar 2012

Ahojte baby, dnes som bola u dr. na ultrazvuk a vsetko je v poriadku a cakame chlapca....

saranata
28. mar 2012

@tamara2307 ked si rozhodnutá a budeš kludnejšia tak určite chod, v kazdom prípade su to len vypočty nazakladajuce sa na niečom čo by poukazovalo realne na vyvojovu vadu , čize amnio je len preto , aby mal lekár čiste ruky , myslím v tvojom prípade
nikto nie je pripravený na postihnute dieta, ale ten kto ide na amnio musí byt pripravený na to čo tam nakoniec bude , v tvojom prípade určite budu vysledky v poriadku tak sa len po riadnej dávke stresu dozvieš ze cakáš zdrave babatko a budeš vediet na 100% pohlavie, tak drzím palceky

saranata
28. mar 2012

@alinka01 tak super, gratulujem 🙂

nessy
28. mar 2012

@miskachrumka tak neviem kde bola ale tu je klud tu sa nic nedeje :D len nakupy :D
no neviem mna ani pri malej nikto nepozeral zo spodu neviem