Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@oranzada no ja som to zabalila ked sa mala mala narodit,lebo predpokladali sa nejake komplikacie tak som isla radsej domov a dobre som spravila,lebo som emsiac lezala a aj tak porodila skor.
segra bali po 6 rokoch....
no ja som si stale doma nezvykla uplne,tak drzim palce aby ste si zvykli 😀 😀
@miskachrumka priatel jeho mamky je taky strasne priebercivy a vsetko ofrfle, ze ona sa normalne az boji nieco uvarit, minuly rok boli u nas na Velku Noc a robili sme obycajny salat asi 4 hodiny, mne sla hlava prasknut z nervov , bo sa sto rokov rozhodovala ci tam ma dat asi o 10 guliciek hrasku viacej alebo radsej nie.. a nakoniec mu teda chcela pre istotu len uvarit ciste zemiaky a tak to ma s nim doma stale, to by ma teda nebavilo a hlavne by sa pri mne musel naucit varit si sam 😠
@nessy my to chceme skusit, bo je asi ten najlepsi cas na to, ved vratit sa mozme vzdy, deti budu este male. Co ti tak najviac ,,vadi" teraz na slovenku? Ja sa asi najviac obavam inej mentality ludi a toho, ze budeme mat o dost menej penazi a pritom mi to pride v Cechach drahsie ako tu 😕
@oranzada no ja som odisla z irska lebo mi tu vadilo uz pocasie a mentalita ludi,ja nikdy irov nepochopim.
a najviac mi vadi ze si nemozem kupit co cchem ako tu,proste iny prijem,na to si neviem zvyknut,uz vyse dvoch rokov a na tie ceny....ale tak pomaly si zvykame,este sme zacali stavat tak peniaze budu stale chybat 😀 😀 😀
ale tak nejako bolo a nejako bude 😀 hlavne ze mame doma normalne leto,to mi chybalo najviac 😀
a k tomu včerajšiemu vareniu...najprv hovädzia polievka, pečené diviačie stehno, pizza slimáky, torta z kyslej smotany, očká, chlebíčky...dnes opäť chlebíčky a očká a hotovo... 😉 mňam!!!
@nati04 http://www.clinic24.eu/clanky/4/vysetrenia-poca...
pozri si toto, ten usg v 30tt je pre doplnenie a potvrdenie termínu porodu tak nestresuj, keby tam niečo bolo tak už to vedia detekovat, nerobíš dobre, v jednom kuse hladáš niečo čím sa stresuješ, ved sa už teš dievča z toho ze budeš mamou🙂
@saranata
ja to tiež nemusím, ale tentokrát som si aj trochen výzdobu urobila...jak som tehu, tak to akosi inak prežívam, aj na Vianoce som piekla, čo som pred tým nikdy nerobila...mňa môj vyšibal "živým" korbáčom a ešte čakám, čo svokor😖 a poobede príde kŕsňatko a to bude stačiť, bohate 😀 😀 😀
prijemny Velkonocny pondelok Vam prajem dievcata.... 😉
dievčatá, poraďte neskúsenej 😉 koľko kusov oblečenia by som mala mať nachystaných pre malé..ja sa týmto dupačkám a overalom vôbec nerozumiem. treba s krátkym, či bez rukáva pozerať?
@saranata Ja sa zhruba od jej 2,5 roka riadim pravidlom - "neponúkam, neodmietam", takže ono to denné dojčenie vpodstate samo ustalo (nebolo to násilné), má cez deň už iné koníčky (ja totiž od jej 2 rokov hodím do práce a ona do škôlky),ale to večerné si stále vyžaduje. Tak som zvedavá, či to dotiahneme na tandem. 🙂
Inak, keď Naďa mala dva roky, ako tvoja dcérka, tak sa určite dojčila častejšie. Spomínam na nemocnicu, boli sme tam týždeň s obojstranným hnisavým zápalom stredného ucha a prvé dni s horúčkami. Vôbec jej tam nechutilo jesť (ani som sa nečudovala, ta nemocničná strava bola na figu), dojčenie nás vtedy zachránilo, jednak to bol "ukľudňovák" po vyšetreniach (keď som videla, aké fígle sú schopné robiť v nemocnici nedojčiace mamičky aby ukľudnili, či uspali dieťa - od natriasania, cez spievanie, až po hojdanie v autosedačke a ja som len ležala, dojčila, vegetila a čítala) a jednak to bola pre ňu strava, ona bola ten týždeň vpodstate na materskom mlieku (sem tam som ju ukecala na jogurt, rožok, alebo Brumíka 🙂 ), určite sme sa dojčili každé 3 - 4 hodiny. Neviem, čo by som robila, keby nebolo dojčenie.
Potom sme si domov z nemocnice doniesli črevnú virózu a to bola tri dni na výlučnom dojčení, až mala zlatožltú voňavú praženicu (rozumej stolicu) ako novorodenec... 😵
Takže u mňa dlhodobé dojčenie nad zlato a určite urobím všetko preto, aby som aj druhého drobčeka dojčila čo najdlhšie.. 😵
@bobi3 , zobrala som len jeden ibalgin na tú bolesť hlavy, ale čítala som na nete že v druhom trimestri by to už nemalo škodiť, ak to samozrejme človek nehlce ako cukríky. Ja som od začiatku tehotenstva (ani v štádiách, keď som o ňom nevedela) nebola vôbec chorá, tak som doteraz nezobrala jediný liek a teraz cez túto chorobu 2 paraleny od teploty a minulú noc ten jeden ibalgin. Ale to už som pomaly škrabala steny od bolesti 😒. V tomto tehotenstve to bola asi cca 5. migréna a zatiaľ som to vydržala bez tabletiek, ale toto sa fakt nedalo.
@miskachrumka @saranata a ostatní - už sa cítime všetci lepšie, tak mám lepšiu náladu, Kajka síce ešte stále kašle ale o trošičku menej a aj ja už sa cítim lepšie, dnes už neležím v posteli, len tak oddychujem pri PC a pri deťoch. Za Kajkou už boli nejakí olievači z triedy, ona je taká triedna kráska 😀, tak prišli všetci, čo vedeli, kde bývame 😉. Už sa 3x prezliekali, aj dlážku máme dôkladne pozmývanú .Ešte má prísť kámoškin syn a asi aj synovec 3-ročný príde a to bude asi tak všetko.
Oblievajú aj staršiu Soňu, za ňou nejako spolužiaci nechodia, nemajú ich v triede veľa a sú asi nejakí hanbliví či čo 😉.
Ja tiež takéto olievačky nemusím, keby sme boli zdraví a bolo lepšie počasie, tak si radšej niekde vyrazíme na výlet, takto sa doliečujeme doma.
@tamara2307 Mne sa pri dcére na bežné nosenie najviac osvedčili overaly s dlhým rukávom (aj keď je júnová a mali sme celé leto pred sebou), jednak sa mi lepšie obliekala ako do bodyčiek - z tých som mala nervy, ako jej tam vpracem tu hlavičku, čo sa jej klembala ako handrovej bábike 😵 - a jednak ju tie dlhé rukávky chránili pred slnkom, a ak bolo moc horúco, tak mala na sebe len plienku a ten overal... teraz bude august a augusty bývajú chladné (celé to teplo je posunuté do jari), takže ja krátke rukávy určite nekupujem. a určite dám zase prednosť overalom... bavlneným, bielym (osvedčili sa mi tie z Tesca, čo sú balené po tri kusy) . Mala som ich tak 3 ks, pretože sa zvykla pogrckat, zaslintať, tak som ju často prezliekala.. ten overal vlastne slúžil aj ako spodné oblečenie, na to sa dá obliecť potom aj všelijaká "paráda". Mala pár kúskov, čo sme podedili. 🙂 Na poradňu som chodila tak, že mala košieľku a dupačky (to som mala tak tri sady) ... tiež sa mi to lepšie obliekalo, proste ja som bodyna začala používať, až keď bola "pevnejšia", zbruba od 3 mesiacov... ja som skrátka do oblečenia veľkosti 56 a 62 (a možno až po 74) moc neinvestovala, z toho veľmi rýchlo vyrástla... 🙂
@carodejnica ďakujem, koľko kusov by si mi teda odporučila z rôznych typov? nechcem to moc preháňať, aby mi zbytočne neostali v skrini..ale zas aby som aj nemala málo. a čo opaľovačky? tie nám už budú v auguste zbytočné?
@tamara2307 tak s tymto mam aj ja problem 😉 , ja vobec nemam predstavu co bude ked ta nasa mala frnda pride 😀
@pekosita veľká radosť predsa 😉
@pekosita
aj môj svokor je iný, horší jak malé decko, doma nič neurobí, fakt zboha nič, keď si drbne, tak sadne k TV a pindá na všetko, samozrejme tak, aby to počul celý barák, pri športe ani nehovorím 😠 som mu teda povedala, či by sa nedalo tichšie a kukal na mňa jak puk...potom velice mudroval, že ešte nie je nočný kľud, že on je tu doma a podobne...sme mali tichú domácnosť...jemu človek nesmie nič povedať, furt si domýšľa, namýšla...proste des... 😠 😠 😠 😠
@tamara2307 , no závisí aj od bába, moja prvá dcérka "klinkala" s hlavou ešte ako 6mesačná, lebo bola hypotonická a druhá bola veľmi pevná, tá už v pôrodnici "pásla koníky". Ja mám drobnejšie deti - cca 3kilové a pomalšie rástli, takže počítam aj s tretím, že bude podobné - takže budem mať aj z menších veľkostí viac kusov. - Ja mám 2 body s krátkym rukávom a 2 s dlhým tenšie bavlnené v tej menšej veľkosti (50, 56) a k tomu 2 košieľky bavlnené na zapínanie vpredu a 2 overalíky tenučké (to je dobré na tie prvé dni, kým bábo je krehučké a kým si zvykneš ho obliekať), 2 bavlnené ponožtičky a jeden svetrík a teplejšiu čiapočku na večer, všetko podedené ešte dokúpim 2 tenké čiapočky a jednu "parádnejšiu" košieľku do pôrodnice a na 1.poradňu a to by myslím malo stačiť v tejto veľkosti. Vo väčších veľkostiach potrebuješ prakticky to isté, ale to už nepotrebuješ s krátkym rukávom, jedine že na doma, keď máte v byte teplo, inak radšej trošku teplejšie, na 3-4 mesiace už bude vlastne jeseň. A uvidíš aj aké budeš mať dieťa, či ti bude rýchlo rásť alebo pomalšie, či bude živšie - vtedy je lepšie body, lebo pevnejšie drží, či sa ti dieťa bude veľmi pogrckávať alebo nie a podobne a podľa toho dokúpiš. 😉

🙂 ahojte 🙂