icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

nati04
9. apr 2012

@saranata tesim veľmi 🙂

nati04
9. apr 2012

@trutka mala som saty pasavkave a ty si bola ktorá?ja som tam bola s priateľom aj s Maminku len on musel odísť tak malu áni nevidel ;(

bodka70
9. apr 2012

@tamara2307 a ešte k tomu oblečeniu, ak si nie si istá, tak kúp z každého druhu 3ks, ono väčšinou sú aj tie "ekonomické" balenia takto urobené, že po 3 kusy. Ja mám tú skúsenosť, že hoci tieto maličké veci nebudeš požívať dlho - možno len 3-4 týždne, ale predsa len keď ti bábo 3x za deň ogrcá košieľku, riedkou stolicou premočí body a tak podobne, tak zistíš, že je dobré mať doma aspoň 5-6 kúskov nejakého náhradného oblečenia. Nemusí byť rovnaké, keď sa mi napríklad minuli košieľky, dala som body a tak ďalej a keď bol taký deň, že dieťa pošpinilo úplne všetko (aj to sa stáva 😉, tak som proste zobrala body väčšej veľkosti, vyhrnula rukáviky a bolo 😀.

tamara2307
9. apr 2012

@bodka70 ďakujem za zoznam, takéto niečo práve potrebujem 🙂 len keď sa mi narodí malý okolo 4 kg, to mu tá veľkosť 50 asi bude malá..to je najhoršie, že ešte nemám s čím porovnávať a ani netuším, aký bude veľký. zatiaľ mi doktor hovorí, že je chudunký, ale to sa do pôrodu ľahko zmení

pekosita
9. apr 2012

@bodka70 dakujem .. 😉

bodka70
9. apr 2012

@tamara2307 , no to ťažko odhadnúť, zatiaľ kúp tie veci radšej vo veľkosti 56-62, tam ide skôr o dĺžku dieťatka ako o jeho váhu a jednu-2 veci menšej veľkosti, keď bude veľké, maximálne niekomu podaruješ. A keď bude drobné, tak mu dáš tie väčšie veci zatiaľ a pošleš niekoho (mamu, kámošku) aby ti dokúpili 2-3 drobné vecičky.

tamara2307
9. apr 2012

@bodka70 tak aj pozerám 56, hlavne 62..v niektorých poradniach odporúčajú práve tú druhú veľkosť.

bodka70
9. apr 2012

@tamara2307 , no ja mám výhodu, že viem odhadnúť, že aké asi budem mať bábo a ja mám baby fakt modelky, obe mali ročné len 8kg, obe tenké chudé ako žabky, tak keď mi ľudia prinášali širšie dupačky a body, tak som im to ani nedávala, lebo sa v tom topili 😒 .

bodka70
9. apr 2012

@tamara2307 , spýtaj sa mami, aké si bola bábo, či drobné alebo bacuľaté a takisto z mužovej strany, také veci sa dosť často zvyknú dediť 😉. Môj muž bol drobné chudé bábo, ja tiež, tak bolo jasné, že bacuľaté nemajú byť po kom.
A táto posledná žabka sa mi stále v bruchu vrtí a skáče, tak to tiež asi bude také chudé šidlo 🙂.

tamara2307
9. apr 2012

@bodka70 vidíš, toto mi nenapadlo 😲 ďakujem za radu

pekosita
9. apr 2012

@bodka70 toto iste mi hovori aj mamina ,ze si nemysli ze by som mala mat nejakeho valibuka 🙂 , ja som mala pri narodeni 2,9 a moj muz 3,2...takze uz to len spriemerovat

trutka
9. apr 2012

@nati04 ja som bola ta v tej sivej mikine 😉 no moj z toho tiez nic nemal,lebo tvrdil ze on na tom ultrazvuku nic nevidel.zachytil len hlavicku,rucicku a nozicku. chlapi.... 😀

carodejnica
9. apr 2012

@tamara2307 Ja by som už opaľovačky nekupovala, podľa mňa je to zbytočné... počet vecí treba odhadnúť tak, aby si mala dosť vecí na prezlečenie, a zároveň nie zbytočne veľa, lebo to bábo nevynosí, zoznam ti neviem teraz v rýchlosti povedať, ešte len plánujem oprášiť veci po dcére (čo sú unisex), ale dievčatá ti už odpísali. Navyše na nete je fakt kopu článkov, zoznamov z ktorých sa dá slušne vyjsť. 🙂
Body je inak super, keď už dieťa nenosí poštolky, fajn drží plienku pokope 😅 a nevykasáva sa, takže bábu neťahá na chrbátik.

nati04
9. apr 2012

@trutka no ved jasne chlapi ;) tak aspoň mi sme z toho mali ;)

19vierka84
9. apr 2012

@bodka70 tak to ja aj priatel sme mali cca 4 kila a viac- tak to si ma moc nepotesila, ze to mozu zdedit, ved kto to bude rodit take velke????
@tamara2307 ja kupujem len par kuskov velkosti 56 - zatial mam len 6 bodyciek, este dokupim dajake dupacky, alebo pologate a dva tenke svetriky a potom idem uz na velkost 62, ale toho asi tiez tak isto, lebo vela veci aj dostanem, aj od kamosky, teraz mi pisala, ze mi posiela krabicu plnu veci co mali jej deti. velkost 50 kupim ked tak az ked sa to narodi a bude to potrebovat. inak vela toho urcite aj ty dostanes. 🙂

tamara2307
9. apr 2012

@19vierka84 to je pravda, rodina sa už teraz obzerá po oblečení.. ale nie všetko sa ti môže páčiť, čo dostaneš, každý má vlastný vkus.. 😖 tak pre istotu si budem robiť menšiu zásobu pre mňa peknučkých kúskov

19vierka84
9. apr 2012

@tamara2307 urcite aj ja si kupujem pomalicky vecicky, ale tak maximalne v 8 mesiaci potom dokupim a ked sa mi daco nebude moc pacit, ved doma to vynosi, tam to nikto nevidi 🙂

bodka70
9. apr 2012

@19vierka84 , niekedy veľkosť dieťaťa nesúvisí s tým, aký ťažký máš pôrod, keď máš dostatočne veľkú panvu, aby prešla hlavička, tak je to viac menej jedno. Ja som síce normálne nerodila, ale sestra rodila po prvej sekcii ešte 3 deti a to posledné bolo najväčšie (vyše 4 kíl a ségra je inak malé 47 kilové žieňa), narodilo sa s rúčkou popri hlavičke a aj tak to bol z jej pôrodov najľahší a najmenej bolestivý. Skôr to závisí od toho, ako prirodzene sa ti rozbehnú kontrakcie a v akej polohe je bábo a od kopec iných vecí. Samotné tlačenie vraj už je pohoda oproti kontrakčným bolestiam.
Dnes sa strašne urýchľujú tie pôrody, ženám sa trepe "vyvolávačka" na urýchlenie pôrodu a potom sa bábo "drie" cez neuvoľnené pôrodné cesty a z toho sú potom tie bolestivé pôrody. 😒

19vierka84
9. apr 2012

@bodka70 to mi je jasne, ale tak radsej by som bola keby mal krpec take tri a pol kila 🙂

saranata
9. apr 2012

@carodejnica no je to na nezaplatenie toto kojenie, mala ešte len dva roky tak ju nechám a vlastne ja jej ani teraz neponukam a ona si povie kedy chce a je to fajn, uvidíme ako to bude dalej

saranata
9. apr 2012

@tamara2307 určite viac vyuziješ 62 , 56 tku len minimum na tie prve týždne
počty ti radit nebudem lebo ja som toho mala vzdy pre 3 deti takze tak a, ale pravda je ze nepotrebuješ vela
skor v tých vačších číslach už zainvestovat a na zimu nakupit

sandrika1986
9. apr 2012

Presne tak, mne keď sa dcérka narodila mala 3500 g, 50 cm a veľkosť 56 využila len pár týždňov. Skôr jej bola dobrá veľkosť 62. Nekupovala som veľa kúskov, ale z každého čísla pár vecí. Teraz kupujem veľkosť 62. Skôr sa zíde takáto veľkosť 🙂

miskachrumka
9. apr 2012

Ahojte baby tak sme konečne doma ufffffffff 😒
som strašne unavená akurát kukám bez servítky tento tyžden je tam mamkin brat moj ujo 🙂
ideme sa samozrejme v dobrom nasmiať 🙂 🙂 🙂 🙂

saranata
9. apr 2012

@miskachrumka hej? máte hercov v rodine 😀 😀 😀 😀 😀 a ktorý to je? pochvál sa celebritou 😀 😀 😀
tiež to pozerám

miskachrumka
9. apr 2012

@saranata rada sa pochválim však prečo nie !!!!!!!!!!
a je to ten čo varí zajtra náš Ferino 😵

miskachrumka
9. apr 2012

@saranata a áno máme aj hercov v rodine však ja a dalšia bude naša dcéra !
to uplne stačí 😵

saranata
9. apr 2012

@miskachrumka no jasne to bude najkrajšia herečka😀

bobi3
9. apr 2012

@bodka70 @tamara2307 @19vierka84 @carodejnica čítam, že sa bavíte o vecičkách na začiatok, ja som si akurát dnes vypratala skrinky a uvoľnila tri veľké poličky, kde si budem postupne prikupovať, ja mám zatiaľ 5 bodyčiek s dlhým rukávkom, z toho jedno je také teplé flanelové, všetko 62ky, potom 3 bodyčká s krátkym 56ky, tie už viac asi kupovať nebudem a potom dva kabátiky 62ky, jedny nohavičky k tomu a flanelové pyžamko veľ. 62, dvoje pančušky veľ. 74... budúci týždeň dostanem od sestry komplet šatník po jej malej, uvidím, čo tam bude a potom si podokupujem, hlavne ešte nejakú čiapočku, ponožtičky a táák 😉
@saranata na zajtra držíme palčeky!!! kedy to už budeš vedieť? 🙂

saranata
9. apr 2012

@bobi3 som objednana na 13:40 hod tak dufam ze hned to budeme vediet 😀 😀 😀
už sa na nič nespolieham ale večer idem aj k svojmu lekárovi na 17 hodinu tak už potom určite 😉

bobi3
9. apr 2012

@saranata budeme na teba myslieť 😉 nech je to hlavne zdravučké a v poriadku 🙂 ja mám zajtra prvý deň novú kolegyňu, idem zaúčať 😖 takže k netu sa dostanem asi až večer po robote ☹

ináč, aj vám za posledné dni tak rastie bruško? mne sa zdá, že sa to nejak rozbehlo 😕