Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
babule, za týždeň mi na váhe pribudlo 2,7 kg 😠 😠 😠 😠 😢 😢 😢 😢
Ináč dnes sme mali veliký výlet boli sme kade-tade s ocinkom nam je super ale ide nám zas preč 😢 😢
neviem ako to zas zvládneme zas sa vyplačem a vyhnačkujem hned mi to udiera na črevá ........... neviem do kedy toto všetko bude ☹ ☹
@trutka mna chytia taketo krce, ked spravim prudky pohyb, alebo ked sa za niecim natiahnem, ale tak davam si pozor, ale sem tam na to zabudnem
baby uz nech je stvrtok, lebo ja krpca este vobec necitm, ani len netusim ze som tehotna niekedy, ak sa nepozriem do zrkadla, tak ho chcem uz aspon vidiet ☹
@19vierka84 neboj do dvoch tyzdnov to zacne kazde babo je ine, vies kde mas placentu? Lebo ak ju mas vpredu tak to kopkannie na brusko citit menej, ja ju tam mam a citim len boky, krize...po novom uplne dole.
Kazdopadne aj su baby co pohyby citia minimalne babatka su kludnucke je im dobre a valaju si sunky setria si energiu na slobodu 😀
@katja_ ja viem ze kazde je ine, ale tak uz by sa mohlo jasit, nech ked vylezie je kludne 🙂 vobec netusim kde mam placentu, doktorka mi len povedala ze vsetko je o.k. v 12 tt ked mi robila ultrazvuk a odvtedy mi nerobila, ale tak vo stvrtok ho na 100% uvidim tak sa vytesujem 🙂
@19vierka84 tak sa spytaj hlavne aby dole nebola a gynekologovia maju radsej ked je vzadu lebo sa im lepsie robi sono ale nevadi ak je vpredu
@19vierka84 roztahovat sa budem dufam az do porodu, ale vraj kedze som bola dost utla tak sa mi panva potrebovala rozsirit rychlejsie co sposobilo vacsie tlaky a tym padom mi preto obcas paralyzuje cast tela, do ktorej sa panva rozsiruje viac.... priznam sa ze ja som vzdy u doktorov taka vystresovana, ze ked vyjdem z ordinacie tak vsetko zabudnem 😀
@saranata , ja to beriem tak nejako fatalisticky, že čo má prísť príde, nie je náhoda, aké deti a kedy k nám prídu, tak by bolo zvláštne chcieť do toho zasahovať, tak ako to je, je to dobre. To isté by som si myslela, keby som čakala chlapčeka. 😉 . Cca 2 týždne viem, že to bude dievčatko, už som si na tú myšlienku tak zvykla, že si neviem predstaviť niečo iné a nevymenila by som ho za žiadneho chlapčeka a ak by to bol chlapček, za žiadne dievčatko.
😉 .
A áno, to zdravie je fakt najdôležitejšie, ja som strašne rada, že mám dve zdravé šikovné dievčatká a ešte radšej budem, ked to isté budem môcť povedať aj o tretej. Takže pohlavie je pre mňa podstatné len z toho dôvodu, aby som vedela, na čo sa mám tešiť a je to také osobnejšie, keď si vie človek trošku predstaviť, čo má schované v brušku 😉, plus tie praktické dôvody, čo si mám pripraviť, vecičky a tak.
@bodka70 ja pevne dufam ze uz viac sa mi to opakovat nebude.. fakt si clovek uvedomi, ako tie koncatiny potrebuje... Kamoska mi tiez hovorili ze jej sa zasa po porode zasekli nejake nervy v nohy... a ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie zeny - pocitovo a citovo urcite, ale po fyzickej stranke je to boj 😀
@xtinakc , tieto veci sú väčšinou len prechodného charakteru, i keď samozrejme človek sa zľakne, lebo to dosť pripomína nejaké ochrnutie alebo zlyhanie nejakých orgánov, tak je jasné, že aj kvôli bábu si zisťuješ, že čo sa deje. Tak som rada, že je to len to, lebo niekedy to môžu byť fakt vážne veci.
a babulky, môj drahý včera prvý krát cítil kopanček!!! 😀 😀 😀 😀 😀 a ja som 1x videla, ako sa mi pohlo bruško pri kopančeku 😀 😀 😀
ako vyberať postieľku
http://www.babytip.sk/s/jak-vybrat-detskou-post...
@porinka a nebola si predtým veľmi chudá? Štíhlejšie baby obvykle priberú viac, lebo telo si doplňuje chýbajúce zásoby tuku na budúce kojenie a naopak silnejšie by mali pribrať menej. 😉
Ja som zatiaľ pribrala cca 6,5kg a bolo by toho aj viac, ale tá choroba od soboty mi spomalila priberanie, lebo kvôli zápalu priedušiek mi nechutí jesť a občas mám také záchvaty kašľa, že polka jedla zo mňa vyjde von 😒 .
To radšej pribrať viac, ale byť zdravá.
Inak ja som aj pri predchádzajúcich tehotenstvách najviac pribrala v 2.trimestri, v 3. ani tak nie a v poslednom 9.mesiaci som nepribrala vôbec a ani brucho sa mi nezväčšovalo, len mi pokleslo dole.

Baby píšete tu o zápche tak ja vobec netuším čo to vlastne je 😉 😉 😉
ja mám stolicu poctivo aj 3 krát denne chvalabohu 🙂 🙂