icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
10. apr 2012

Baby píšete tu o zápche tak ja vobec netuším čo to vlastne je 😉 😉 😉
ja mám stolicu poctivo aj 3 krát denne chvalabohu 🙂 🙂

porinka
10. apr 2012

@xtinakc
no teda, nech sa panva rýchlo roztiahne, nech máš pokoj! a nech bakalárka dobre dopadne 😉

porinka
10. apr 2012

babule, za týždeň mi na váhe pribudlo 2,7 kg 😠 😠 😠 😠 😢 😢 😢 😢

saranata
10. apr 2012

@porinka ja vážim stále rovnako ale je to v pohode, 10 kg som dala dole čo bolo navyše tak ze sme v pohode 🙂

miskachrumka
10. apr 2012

Ináč dnes sme mali veliký výlet boli sme kade-tade s ocinkom nam je super ale ide nám zas preč 😢 😢
neviem ako to zas zvládneme zas sa vyplačem a vyhnačkujem hned mi to udiera na črevá ........... neviem do kedy toto všetko bude ☹ ☹

trutka
10. apr 2012

@porinka to takze nam smakuje obom 😀 aj u mna bol taky isty rychly tyzden 😖

19vierka84
10. apr 2012

@trutka mna chytia taketo krce, ked spravim prudky pohyb, alebo ked sa za niecim natiahnem, ale tak davam si pozor, ale sem tam na to zabudnem

baby uz nech je stvrtok, lebo ja krpca este vobec necitm, ani len netusim ze som tehotna niekedy, ak sa nepozriem do zrkadla, tak ho chcem uz aspon vidiet ☹

katja_
10. apr 2012

@19vierka84 neboj do dvoch tyzdnov to zacne kazde babo je ine, vies kde mas placentu? Lebo ak ju mas vpredu tak to kopkannie na brusko citit menej, ja ju tam mam a citim len boky, krize...po novom uplne dole.
Kazdopadne aj su baby co pohyby citia minimalne babatka su kludnucke je im dobre a valaju si sunky setria si energiu na slobodu 😀

19vierka84
10. apr 2012

@katja_ ja viem ze kazde je ine, ale tak uz by sa mohlo jasit, nech ked vylezie je kludne 🙂 vobec netusim kde mam placentu, doktorka mi len povedala ze vsetko je o.k. v 12 tt ked mi robila ultrazvuk a odvtedy mi nerobila, ale tak vo stvrtok ho na 100% uvidim tak sa vytesujem 🙂

porinka
10. apr 2012

@katja_
ja ju mám tiež na prednej strane, a kopančeky cítim skôr hore, pod pupkom, dole len keď ležím na boku 😎

katja_
10. apr 2012

@19vierka84 tak sa spytaj hlavne aby dole nebola a gynekologovia maju radsej ked je vzadu lebo sa im lepsie robi sono ale nevadi ak je vpredu

bodka70
10. apr 2012

@saranata , tak tu budeme dve "trojbabové" 😉 😀 😀 😀 😀 , si mala dobrý ciťák, že to bude dievča. 😉

saranata
10. apr 2012

@bodka70 no to hej, ja som hovorila ze rodím baby, a som rada, aj dcera staršia je rada aj ked chcela brata 🙂
a mladšia bude mat kamaratku🙂

xtinakc
10. apr 2012

@19vierka84 roztahovat sa budem dufam az do porodu, ale vraj kedze som bola dost utla tak sa mi panva potrebovala rozsirit rychlejsie co sposobilo vacsie tlaky a tym padom mi preto obcas paralyzuje cast tela, do ktorej sa panva rozsiruje viac.... priznam sa ze ja som vzdy u doktorov taka vystresovana, ze ked vyjdem z ordinacie tak vsetko zabudnem 😀

bodka70
10. apr 2012

@xtinakc , mne zase pri druhej dcérke od cca 5 mesiaca zmeravela celá ľavá ruka, malíček som si vôbec necítila, vraj mi dieťa tlačilo na nejaké nervy v mieche. Prešlo to až cca 2-3 mesiace po pôrode. 😉

xtinakc
10. apr 2012

@porinka dakujem 🙂 ale babatku sa to celodenne a celonocne pisanie moc nelubi, len kope a kope.... 🙂 a z vahy si nic nerob... ja som len za vcerajsi den pribrala 1,3kg 😅 a do konca tyzdna je este daleko 😀

bodka70
10. apr 2012

@saranata , ja to beriem tak nejako fatalisticky, že čo má prísť príde, nie je náhoda, aké deti a kedy k nám prídu, tak by bolo zvláštne chcieť do toho zasahovať, tak ako to je, je to dobre. To isté by som si myslela, keby som čakala chlapčeka. 😉 . Cca 2 týždne viem, že to bude dievčatko, už som si na tú myšlienku tak zvykla, že si neviem predstaviť niečo iné a nevymenila by som ho za žiadneho chlapčeka a ak by to bol chlapček, za žiadne dievčatko.
😉 .
A áno, to zdravie je fakt najdôležitejšie, ja som strašne rada, že mám dve zdravé šikovné dievčatká a ešte radšej budem, ked to isté budem môcť povedať aj o tretej. Takže pohlavie je pre mňa podstatné len z toho dôvodu, aby som vedela, na čo sa mám tešiť a je to také osobnejšie, keď si vie človek trošku predstaviť, čo má schované v brušku 😉, plus tie praktické dôvody, čo si mám pripraviť, vecičky a tak.

xtinakc
10. apr 2012

@bodka70 ja pevne dufam ze uz viac sa mi to opakovat nebude.. fakt si clovek uvedomi, ako tie koncatiny potrebuje... Kamoska mi tiez hovorili ze jej sa zasa po porode zasekli nejake nervy v nohy... a ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie zeny - pocitovo a citovo urcite, ale po fyzickej stranke je to boj 😀

bodka70
10. apr 2012

@xtinakc , tieto veci sú väčšinou len prechodného charakteru, i keď samozrejme človek sa zľakne, lebo to dosť pripomína nejaké ochrnutie alebo zlyhanie nejakých orgánov, tak je jasné, že aj kvôli bábu si zisťuješ, že čo sa deje. Tak som rada, že je to len to, lebo niekedy to môžu byť fakt vážne veci.

saranata
10. apr 2012

@bodka70 presne tak🙂

xtinakc
10. apr 2012

@bodka70 presne clovek v prvom rade mysli najskor na babenko az potom na seba... tak dufam, ze ani teba ani mna a ani ostatne baby uz ziadne tazkosti nepostihnu a budeme si tehotenstvo moct uzivat plnymi duskami...

ela2710
10. apr 2012

@porinka a kolko si uz pribrala? ja uz mam teda pekne do plusu, som zvedava co mi nato na poradni povie 😒

saranata
11. apr 2012

moje morfologicke vyšetrenie z Antolskej

porinka
11. apr 2012

@saranata
my sme mali podobné rozmery...BPD 4,88 /vzdialenosť temenných kostí/, TAD 14,89 /priečny priemer bruška/ a FL 3,45 /dĺžka stehennej kosti/.... 😀 😀 😀
a tvoj doky krásne píše...ten môj strašne...

porinka
11. apr 2012

@ela2710
no tak to vyzerá, že od začiatku tehu 10 kg... 😖

porinka
11. apr 2012

a babulky, môj drahý včera prvý krát cítil kopanček!!! 😀 😀 😀 😀 😀 a ja som 1x videla, ako sa mi pohlo bruško pri kopančeku 😀 😀 😀

saranata
11. apr 2012

@porinka hej super, aj my sme minulý týžden už citili všetci aj dcera a manzel, normálne sa vyduva niekedy🙂 celkovo toto dieta kope najsilnešie ako tie doteraz v týchto týždnoch

saranata
11. apr 2012

@porinka niekto priberie narazovo a potom už nie a niekto postupne, to je v pohode

porinka
11. apr 2012
bodka70
11. apr 2012

@porinka a nebola si predtým veľmi chudá? Štíhlejšie baby obvykle priberú viac, lebo telo si doplňuje chýbajúce zásoby tuku na budúce kojenie a naopak silnejšie by mali pribrať menej. 😉
Ja som zatiaľ pribrala cca 6,5kg a bolo by toho aj viac, ale tá choroba od soboty mi spomalila priberanie, lebo kvôli zápalu priedušiek mi nechutí jesť a občas mám také záchvaty kašľa, že polka jedla zo mňa vyjde von 😒 .
To radšej pribrať viac, ale byť zdravá.
Inak ja som aj pri predchádzajúcich tehotenstvách najviac pribrala v 2.trimestri, v 3. ani tak nie a v poslednom 9.mesiaci som nepribrala vôbec a ani brucho sa mi nezväčšovalo, len mi pokleslo dole.