Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@maximo Gratulujem!! želám príjemné tehulkovanie. A Vitaj!
@lucyferia Termin porodu doky urciuje z troch veci...Prvá je prvy den poslednej MS, potom sa to upravuje podľa velkosti babatka na sone(sleduje sa kazdy poradnu) a dalši doležitý fakt je deň kedy po prvýkrát pocítite bábätko 😀 teda kopkanie🙂 Ale u mňa sa vždy Dr riadili podla MS a tymito dvomi si to len nejako upresnovali 😉 Maminky,co uz maju deticky.. bolo to tak aj u vas???
a ja neviem.. pri tretiom uz zvazujem.. ze mozno si trosicku salatiku dam...ale iba trosicku..ale hlavne sa spytam dr v utorok🙂
a mna ani nenapadlo,zeby som nemohla salat...nemam v plane sa velmi obmedzovat v jedle, myslim si,ze ked sa s nicim neprehana,tak to neposkodi...akurat alkohol vynecham
@doory no, 🙂 tak u mna sa nebude moct spoliehat na posledny MS, to by mi musel vypocitat termin v 17 juni a uz teraz by som musela byt v 13 tyzdni 🙂 takyto vypocet by som od doktora neakceptovala... 🙂)) - hned ako by sa kukol na sono, by mu bolo jasne ze je to nejake prilis krpate. A aj na zaklade toho zleho vypoctu by mohol stanovit rozne odbery a vysetrenia na nespravny cas.
@mona333 tak určite to treba brat s rozumom...zároveň trošku byťopatrný nezaškodí. Ja som zažila aj potrat a veľmi to bolelo.. pri prvom som si davala potom veľký pozor.. prve tri mesiace.. a tie naozaj nebezpečne potraviny vynechávam aj dodnes.. zase je kopec iných🙂
Pre tešivé tehulky dávam do pozornosti fantastickú knižky-tzv.tehotenskú bibliu. Je oranžova a vola sa 9mesiacov otázok a odpovedí..nájdete tam odpovede na vsetky otázky, najma prvotehulkam to dost pomoze a takisto je tam napisane..mesiac,co mesiac co sa s vami a drobciatkom deje 🙂
Inac co to tuna holky rozoberate s tym zemiakovym salatom? No ja si teda salat dam, ked mi bude chutit. Preco by sa nemalo ?
@lucyferia pardon ze sa ti tu miesam do debaty len som zacitala ze zemiakovy salat 😅 ja som pred chvilkou zjedla za maly tanierik takze kludne si daj ked ti chuti 😉
@solinkarka sak ja som sa prave pytala, nech mi niekto povie, ze preco sa tu baby strachuju zo salatu 🙂 ja sa teda nestrachujem,. Co ma nezabije to ma snad posilni 🙂 a ked mi chuti, nevidim dovod preco by sa nemalo. Ved to niesu cigarety, alebo alkohol no 🙂)))
@lucyferia presne tak 😉 je to chutne a dajme tomu ze aj zdrave 🙂 a co ked je tam majoneza...ved na nu sa neumiera 😀 mozno bude ti z neho trosku tazsie ale zas netreba jest na kila ale pekne s mierou...s malymi davkami a castejsie 🙂
majonezy by som sa nebala, ved to je priemyselne vyrabana, takze by tam mala byt aj nejaka kontrola - nie je leto a doma vyrabana, takze riziko, ze by sa vam z toho malo nieco stat je dost male
hlavne sa treba vyhybat plesnivym syrom a surovym rybam
@lucyferia ja si isto dam a jedla som ho aj ked som kojila zaklad je nepit alkohol nefajcit a obmedzit kavu ale inac vsetko potom ok si myslim salat neni nebezpecny pokial ho robis doma ono sa tam jedna ze mozes dostat salmonelu ale tak ked ho robis doma je cerstvy a vies co tam davas a tie kupovane majonezy maju daleko od vajec inac
@solinkarka Ja si veru salat dam, ked je cerstva majoneza a vajicka neni sa coho bat. Vsetko obsahuje hadam aj nejake tie prospesne latky 🙂 teda, dufam.
@lucyferia prepac ze sa vam sem motam, ale citam vas obcas, a to sushi by si naozaj nemala v tehotenstve.. tiez som milovnik sushi, ale v tehu je to zakazane..
tu je taky pomocnik ohladom stravy:
http://www.hami.sk/sk/vy-a-vase-dieta/tehotenst...
@cicimon
@monika2712
No nepotesili ste ma, a co tie japonky co denne jedia surove ryby a rozne ine surove zvieratka. Asi nikto z vas netusi z akeho dovodu nie...
aha, toto som sa docitala o rybach.
Ryby vám v tehotenstve dodajú mnoho vitamínov a minerálov, ktoré potrebujete. Obsahujú totiž omega-3 mastné kyseliny a tie sú prospešné na vývoj mozgu vášho dieťatka.
Niektorí odborníci však ryby neodporúčajú pre kontamináciu niektorými nebezpečnými látkami. Znečistenie morí a riek je už dnes v niektorých oblastiach značné a ryby, ktorých konzumácia normálnemu človeku neprekáža, môžu poškodiť plod. Našťastie, tých, ktoré môžu byť kontaminované, nie je toľko. Výhody, ktoré plynú pre tehotnú z konzumácie rýb, v mnohom prevažujú riziká, ktoré tu môžu byť.
Pre vyššiu kontamináciu škodlivými látkami sa však napríklad neodporúča konzumovať tuniaka, makrelu, mečiara či žraločie mäso.
- Takze riziko je kontaminacia a pripadne parazity. A uz sme na to dosli. Fnuuuk
@lucyferia no prave to ze su surove, mozu obsahovat olovo, a ine latky, cokolvek surove, aj maso - tatarak, alebo nedopeceny steak moze byt skodlivy..
@monika2712 mno... mozu obsahovat barzco. ☹ ale takisto mozu byt pokazene hocijake ine potraviny, nuz co, zijeme v takom svete, kde nam kazdu chvilu buchaju elektrarne ako silvestrove svetlice, a furt sa niekde vyleje daky tanker a pod... skoda, no. Ale aj auta chodia popri ovocnych sadoch, polia a luky su pri cestach..snad nic uz nieje ciste.
@lucyferia nuz ide len o to aby si znizila riziko toho ze sa niecim nakazis a ublizis tym dietatku, tych 9 mesiacov to kvoli nemu urcite vydrzis 😉
@doory ja so urcite dam majenozevy salat. vajicka som dostala cerstve od svokry majonezu robim domacu ako vzdy. aj pri prvom som si dala. majoneza je nebezpecna hlavne v lete lebo vtedy sa velke riziko salmonely. a to by som si nemohla dat dnes ani to domace tiramisu co som robila. lebo tam su tiez vajcia. 😉

@doory ja robim salat tak ze si robim svoju majonezu a do nej vajcia nedavam a je chutovo rovnaky ako s majonezou je len lahsi neni taky tazky na zaludok a ked som bola tehu tak som ho jedla pohode lebo mama robila tiez domacu majonezu so zltkov