icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

saranata
1. feb 2012

@miskachrumka neviem prečo ta to rozčuluje , písala som to zo svojho pohladu, pozri sa tvoje dieta tvoja vec presne ako píšeš, kludne si fajci kolko chceš, ved ako píšeš si zodpovedná matka....tak by ta moj postoj nemal vytáčat nie?
tiež prajem pekný den!

miskachrumka
1. feb 2012

@bodka70 pre mna to nebolo zprdnutie ono musia byt aj teké čo su dokonalé 😅 nemaju chyby nerobia nic zle 😠 všetko maju tip -top ja som pyšná na seba že fajčim chvalabohu len jednu denne niekedy dve 😒 ale potrebujem to a napišem tak že rada by som sa zakrcala po uši od ciagriet aby mi pomohlo stim prestat ale bohužial nie ☹ nedá sa všetko po čom tužime ☹

slnieckko
1. feb 2012

@miskachrumka odkial si ze mate taku zimu?

ja nefajcim ani som nikdy nefajcila, ale muz ano a statocne, tak 1 krabicku na den... v "horsie" dni aj viac. uz pol roka spieva ze prestane, mal jeden pokus ktory mu vydrzal 1,5 dna vtedy som pochopila ze su to len plane reci a fajcit neprestane... v tehu sa obmedzil aspon na to ze fuka dym mimo mna ked sme vonku ale ja viem ze aj to moze mimi skodit, co sa s nim teraz ale rozvediem? tiez nechapem tu zavislost a hnusi sa mi, ale normalne na nom vidim ako ho ta cigareta ovlada 😠 jeho brat napr. prestal len tak z dna na den, chcel zacat setrit lebo dostali hypo tak prestal... podla mna je to z vacsej casti o sile vole, nemam osobnu skusenost

miskachrumka
1. feb 2012

@saranata ty si mna nevytočila to si zistisla z písmen 😅 😅 😅 waw ja som tiež napisala svoj nazor a mna cudzi clovek nerozčuli 😉

bodka70
1. feb 2012

ináč na to je iná diskusia "fajčenie v tehotenstve", bola by som nerada, keby sa diskusia zvrtla len k tomuto. Nejde o to, dokazovať si, kto je aký dokonalý, len si vymieňať skúsenosti a radosti z tohoto obdobia, ešte nás čaká veľa týždňov do zdarného konca, všetkým prajem, čo tu začíname, aby sa nám narodili zdravé detičky. 😉

miskachrumka
1. feb 2012

@slnieckko bože ja len že v dnešnej dobre každy den pribudaju veci čo skodia už nebudu veci čo budu na tomto svete prospievat ☹ ? ked som bola tehu počuvala som čo všetko škodi ked sme vychovavali syna chodila som sem do jeho prveho rocku a nič ine bolo totu premorené všetkím čo škodí 😠 😠 aj ten vzduch čo dychame už skodí tak prestanme dýchat ! 😕 😕

monculka
1. feb 2012

@miskachrumka
Ja?rano vstanem okolo6 ked mi priatel ide do robty napijem sa cistej vody a utekam na WC 🤐 ...potom si dam rozok z troskou masla a zaspim...ale ked vstanem uz je to ok...mala som aj take ze cely den som zvracala...dufam ze do 2 tyzdnov ked uz pojdem do roboty sa to uuuuplne strati 🙂 inac mne vobec nevidno na brusku ze by som bola tehotna 😒

miskachrumka
1. feb 2012

@bodka70 presne tak sme tu baby čo radi popišeme a Určiet nám to nejaká jedna-dve nepokazia 😉 😉 neboj viac sa k tej teme nevyjdrujem 🙂 🙂 a pokračujme ako sme začali 🙂 som rada že ste tu kočky a rada si svami píšem 😵 😵

saranata
1. feb 2012

@miskachrumka no teda , ak mám volu urobit niečo pre dieta a to znamená podla teba byt dokonalá tak potom som dokonalá...🙂
ja som tiez len vyjadrila názor ze sa to dá ,ked človek chce, ziadnym sposobom som sa nenavyšovala nad nikoho kto to nevie urobit, ved je to tvoj zivot nie moj
@bodka70 ako píšem netvrdím ze som dokonalá, písalo sa tu o tom tak som sa vyjadrila ze sa to dá zvládnut a to je všetko!!!!
ak v niečom dokonalá nie som tak si to priznám, ale nebudem hovorit ze to je v poriadku.

miskachrumka
1. feb 2012

@monculka no aj to bude neboj 🙂 ešte ti bude bruško zavadzat a si budeš hovorit že aby to už bolo medzi nami 😵

miskachrumka
1. feb 2012

@saranata okej ja už niesom zvedavá na tvoje názory 😉

monculka
1. feb 2012

Nikto neni dokonaly 😉

monculka
1. feb 2012

@miskachrumka
jooooj 🙂 neskutocne sa tesim na den ked ho/ju budem drzat v naruci 🙂 ale je to este dalekoo 😖

saranata
1. feb 2012

@miskachrumka ak ti taketo nazory nie su "po chuti" tak si asi uvedomuješ mieru svojho konania, pekný den a zdrave babatko🙂

bodka70
1. feb 2012

@saranata , veď ja si nemyslím, že si to myslela v zlom, povedala si svoj názor a svoju skúsenosť, 😉

slnieckko
1. feb 2012

boze zeny nehadajte sa uz o tom... kazda matka je dokonala pre svoje dieta a to je hlavne 😉 ja nechapem fajcenie lebo som to nikdy neskusila, ale zahanbujuco sa priznam ze som si cely minuly rok nenormalne ohryzala nechty a mohol mi hovorit kto co chcel nedokazala som prestat, ani si nijako pomoct... je to ine ale v niecom predsalen podobne, zlozvyk 😅 ja podla niektorych skodim svojmu babu tym ze jem vyprazane mastne jedla sem tam, mala by som zjest aspon pol kila cerstvej zeleniny ci ovocia denne a ja zjem menej, a nedokazem vypit ani 2 litre vody cim mu mozem tiez skodit atd atd 😖 trochu sa odosobnite, kazdy ma svoj nazor preto sme kazda original a preto nas nasi muzi lubia 😉

miskachrumka
1. feb 2012

@monculka neboj ujde to rýchlo ani sa nanazdáš !
mne to pri malom išlo pomaly do toho 5mes a potom to išlo rýchloooooooooo
a bol malý snami 🙂 porod strašný ☹ ☹ ☹ ale ked sme ho zbadali bol to ten najužatsnejši pocit na svete a až potom pochopíš aká je velká materinská láska 🙂 🙂

slnieckko
1. feb 2012

@monculka @miskachrumka ja sa tiez strasne tesim ked ho budem mat na rukach... zaroven mam predtym velky respekt, nikdy som nebola v kontakte s tak malym drobcom a nemam ziadne skusenosti s detickami, najskor tak 2-3 rocnymi... nastastie muz "vychoval" svoju sestru tak nebudeme obaja az taki zaciatocnici 😅

monculka ty mas skusenosti? miska uz to ma za sebou juj 😵

monculka
1. feb 2012

Baby pocujte...moj priatel nechce suhlasit z menom ktore sa mi paci uz dlhe roky a ktore by som dala chlapcekovy keby bol...lenze neviem ani pohlavie este...ako ho presvedcit ? 😀

miskachrumka
1. feb 2012

@slnieckko krásne a výstižné si to napísala každá sme jedinečná aj s chybami
ináč ja od včera mám pocit že to moje krpča sa hmíri tak že ho citim aj sa hovorí ze druhe matka cíti ovela skor asi si až tak velmi prajem citit kopance že si to až namyšlam 😒

monculka
1. feb 2012

@slnieckko
skusenosti?nooo chodila som na zdravotnu a tam na porodnickom boli male deti a take ze prebalovat krmit davali nam 🙂 neraz som sa bala take male stvorenia do ruk chytit ze neze nahodou silno chytim 🙂

miskachrumka
1. feb 2012

@slnieckko jo jo už to mám za sebou bolo to tažké drahý chodil do roboty ja mám rodičov v zaharničí a musel som si pomoct sama a bola som po sekcii ja sa priznám baby sa jom mala strašnú ale fakt strašnú poprodnu depresiu 😢 😢 stale som plakala mala som 21rokov a male bezbranne dieta v rukach a sama nan v podtatte rozrezana bolava a aj unavena a zničena ale poradila som si všetko to tažke ma postavilo na nohy a a ja aj moji najbližší musim napisat su namna velmi hrdý !
som jrdá na seba že som to dokázala všetko sama tatik musel makat aj maka aby nam nic nechýbalo !ale malý ma 3 roky ideme do skolky o mesiac a tesime sa je už veliky a doteraz nemožem uverit ako to rychlo uslo !
Najkrajšie je počut každy den mamina lúbim ta 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

bodka70
1. feb 2012

@miskachrumka , aj ja som mala pri prvej dcérke popôrodnú depresiu, s vekom to asi nesúvisí, ja som mala vtedy 30 rokov. Pri druhej dcérke to už bolo úplne iné, bola som schopná užívať si to od začiatku. Pri prvej dcérke nie - mala som pocit smútku a beznádeje, že život mi skončil a nemá žiaden zmysel - a to som mala na rukách zdravé krásne dieťa. 😒. Našťastie potom to prešlo. Veľa robí aj samotná sekcia, po sekcii je väčšia "šanca" na depresiu - nevyplavia sa tie správne hormóny, kt. by sa inak vyplavili pri normálnom pôrode.

slnieckko
1. feb 2012

@miskachrumka @monculka @bodka70 no ja mam rodinu tiez dost daleko, budu k nam chodit babky na navstevy ale zriedkavo (a mozno ma prekvapia a nebudem sa ich moct zbavit 😀 ) s rastom sme sa zatial dohodli ze ked sa narodi vezme si na tyzden-dva dovolenku a budeme traja doma spolu, s tym prisiel dokonca on sam.
uvidime, nenamyslam si ze zo mna bude z dna na den dokonala mamicka ktora vsetko vie... o muza a 2 macky sa viem postarat, tak jedno babatko zmaknem aj keby co bolo 😎 😉

monculka
1. feb 2012

@slnieckko
no aj ja mam rodinu na slovensku a ja som v cechach(vyssie som to pisala)som tu len z priatelom ale rodit pojdem asi domov aby som nebola na to vsetko sama...no nieze by mi priatel nepomohol ale tak prve babo to bude a chcem aby malo vsetko a aby bolo vsetko dokonale a z pomocou starych rodicov aspon zo zaciatku by to mohlo byt...aj keby som potrebovala od mamky poradit a tak...doma je doma 😉

jk77
1. feb 2012

@miskachrumka Ahoj.No poviem Ti, nejak mi je to jedno, ci to je chlapec, ci dievca. Najprv, ked sme planovali, tak som chcela dievca, ale potom ma to preslo a teraz len, aby bolo zdrave... ty chces dievcatko?? aby bol parik?pekny den

dorotka82
1. feb 2012

@cucuriedka ja sa na to tešíííím, dame si šatičky a bude nás ovievať zo všetkých strán 🙂), lepšie ako sa v zime naobliekat a do ničoho sa nezmestiť a ledva sa v tom hýbať 🙂), no uvidime ako bude

katka143
1. feb 2012

@miskachrumka prajem všetko najlepšie k narodeninkám,aby sme to všetky úspešne dotiahli do šťastného konca. 😉 .ako pozerám dnes to tu mali nejaké pestré.pekne osláv 😵

nessy
1. feb 2012

@monculka jaaaaj to poznam,my ste tiez nevieme co to bude a uz sa vadime za chlapcenske meno,lebo mne sa ich celkom paci velmi malo,som zufala z chlapcenskeho mena a ked horko tazko nejake vyberiem kazde mi zrusi ☹
ake si vybrala?

monculka
1. feb 2012

@nessy
no mne sa strasne paci Samuel alebo Sebastian a moj vravi ze sa bude volat po nom ked bude chlapec... 😒