icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

nessy
31. jan 2012

@monculka zdravie je najdolezitejsie,ja som rozmyslala nad menom Damien,Matus alebo Šimon :D

nessy
31. jan 2012

Pocujte baby,pocula z vas niektora nieco o tom ze vraj ked cakate chlapca tak mate taky vyraznejsi moc ktory citit ako maju chlapi?SOm pocula ze ked ma zena taky moc tak caka chlapca,ale netusiiim ci je to pravda 😀 😀 😀

jk77
31. jan 2012

@miskachrumka Ahoj. ked som si precitala o tom, ako krasne vyzeras, ake mas nadherne vlasy ..... No cela ja. Pri malom som si myslela, ze som ta najkrajsia mamicka na svete 🙂 a teraz???? 😎 Robim, co mozem, ale nejako sa mi nedari byt aspon ako-tak k svetu. Zeby nejake znamenie?? A k tej sekcii, mala som nepostupujuci porod, tak preto akutna sekcia 😉 Verim, ze aj tentokrat to dopadne OK. Pekny vecer

miskachrumka
31. jan 2012

@monculka no po 1 nie malý mal 3300 a 50cm a bol porodený resp vyvolaný skor nie preto že by to niečo sposobilo ale preto že pan skvelý doktor sa kopol o 11dní preto sa bojím teraz ab yneurobil tú istú chybu ☹ práveže aj ja čítam všade ze male deti su z fajčenia a skor porodene ale umna to neplatilo malý mal vahu tabulkovu a to bol teda vyvolavany v 38tt 5dní nejak takže keby pan doktor nepriznal chybu a nechal ho tam ako mal tak by mal aj cez 4 kg a co sa tika skorého porodu mne dr hovoril vela sexovat sexovat sexovat umývajte okná alebo niečo také a vela sexovat vy ste podla jeho poctov som bola v 39tt na konci a ja som mala vysoko maternicu ako v 10tt a vobec som sa neotvárala však mne pichali 2 dni neuveritelne vyvolavacky mala som ich asi 4-5 v sebe až potom sa psutil porod aj to pomaly 15hodin trvalo na 8cm 😕 takže umna to vobec neplatilo vieš voda sa káže vino sa pije každy napise co počuje a nemusi to byt pravda vobec !never tomu !len tolko ja som dnes vyfajčila dve aj to ma rozčúlili musela som lebo mi asi vystrelo niekedy ma ide porazit z neinteligencii ludí 😠 😠

miskachrumka
31. jan 2012

@jk77 a čakáš babo nie ? 😵 tak hádam budu holky 😵 😵

obycko
1. feb 2012

No baby ja som na to aj aj. Prvé 2 mesiace plet ukazkova, vlasy super o nechtoch ani nehovorím. A teraz? Niečo strašné. Vlasy jedna sama, pleť hrozna katastrofa, každý deň sa budim s novým a novým pupakom. Nechty sa mi začali stiepit a lamat. Kedže toto bude naše prvé babo tak nemám s čím porovnávať aj ked tehu som uz bola, len som vtedy potratila v 9 tt.

bodka70
1. feb 2012

no ahojte, ja mám prvé dve baby a pri oboch som vyzerala strašne, vlasy jemné a riedke, tvár opuchnutá, pribrala som veľmi do tváre, brucho som vôbec nemala pekné, také rozliate po celom tele, skôr som vyzerala tučná, než tehotná 😒 . pri oboch mi bolo zle od žalúdka pomaly až do pôrodu.
Teraza sa cítim lepšie, nevoľnosti ustali už minulý týždeň, teda okrem tých vlasov, ale farba to napraví 😉 . Tak uvidíme čo to bude, muž by bol samozrejme rád, keby sa chlapček pritrafil. 🙂
Včera som bola na UTZ a na tie PAPP-A testy, zatiaľ vyzerá byť všetko v poriadku, meral to šijové prejasnenie a nosovú kostičku, tak je to OK, takže aspoň na tých cca 70-80% je vylúčený downov syndróm, uvidíme ešte čo ukážu triple testy.

koviivana
1. feb 2012

@miskachrumka, @monculka
Ahojte. Neda mi nereagovat na to, ze ste neprestali fajcit v tehotenstve. Podla mna je to vrcholne nezodpovedne a sebecke. Bezbranne dietatko je uveznene a dusene v brusku kvoli zlozvyku matky. Treba si uvedomit, ze preberate zodpovednost za ludsku bytost a to od prvej sekundy pocatia. Ak neviete prestat, lekar Vam pomoze. Aspon to skuste, drzim palce.

slnieckko
1. feb 2012

@vcielkamaja ja som mala dost bolesti akuraz na sviatky... v noci som sa na to budila, cez den ma bolelo... nie bolest akoze krce ale skor ako pred mrchou len silnejsia... trvalo to asi 2 tyzdne a pozvolna to preslo nastastie lebo to bolo dost neprijemne, nie v kuse ale vo fazach to prichadzalo na pol hodinu-hodinu. este som aj muzovi hovorila ze to snad nieje mozne ze niektore zeny tvrdia ze nevedia ze su tehotne a dozvedia sa to v 8. mesiaci, ved taketo bolesti musia byt hned zene podozrive 😖 teraz sme 12tt+3 a uz par tyzdnov mam pokoj 🙂 a najhorsie je ze jedna baba ti povie ze je to normalne lebo sa roztahuje maternica, dalsia ti povie ze to nema boliet tak teraz nevies ci je vsetko ok... ty mas bolesti ked sa pytas?

vevuska1
1. feb 2012

@slnieckko v prvych tyzdnoch je to uplne normalne, je to presne tak ako si pocula, maternica sa roztahuje a preto taka bolest, ja som ju mala aj pri prvom tehu a aj teraz, myslim, ze sa nemusis nicoho bat, ale ked sa opytas dr. tak ti iste povie 🙂 ja aj teraz mavam take pichnutie ako keby ked dako prudko vstanem, takze treba pomalicky, vtedy je vsetko ok 🙂

bodka70
1. feb 2012

@slnieckko , ja som to mala pri prvých dvoch tehotenstvách, teraz už pri treťom ani nie, len trošičku, hlavne k večeru, keď už som bola unavená. Neskúsila si trochu magnézia na uvoľnenie kŕčov?. Ja neberiem ináč žiadne vitamíny, len občas popíjam magnéziovú minerálku, tak neviem, možno aj to mi trochu pomohlo.

bodka70
1. feb 2012

a k tým cigaretám len toľko - nemusíme si tu vysvetľovať, že cigarety sú škodlivé a k tehotenstvu nepatria. Ja som tiež bola kedysi silná fajčiarka (krabička denne) a pred prvým otehotnením som prestala, ale stálo ma to obrovské množstvo síl a jedine to, že som zistila, že som tehotná, mi pomohlo vydržať. Ale chuť bola stále obrovská, žiadne také, že v tehotenstve sa ti to zhnusí. Napriek tomu, že som nefajčila, asi 3x či 4x som si ešte zapálila, čo som nemohla vydržať, posledná tuším v 5. mesiaci. Skrátka je to pre niekoho veľmi ťažké a pre niekoho nie, takže ťažko to porovnávať, že ja som hneď prestala a v pohode, tak to musíš v pohode zvládnuť aj ty.
Tak či tak je to na zodpovednosti každej mamičky, snažiť sa prestať, alebo to aspoň obmedziť na najvyššiu možnú mieru, ako len dokáže. Je to jej dieťatko, nejde o to, čo si pomyslí okolie, ale o to, že čo dáva svojmu dieťatku, je to na jej svedomí, nezodpovedá sa ľuďom, ale jemu.

nessy
1. feb 2012

@slnieckko treba pocuvat co hovoria lekari a nie baby 😀
ja som ich tiez mala a pytala som sa gynekologa a povedal ze to je normalne niekto to citi a niekto nie a je to roztahovanie maternice,len keby si krvacala to nemusi byt v poriadku

nessy
1. feb 2012

@vevuska1 no to poznam ja ked prudko vstanem tiez ma tak pichne az taky krc a neviem sa vyrovnat,musim chvilu pockat

loralo
1. feb 2012

ahojte 🙂 dnes sme boli na screeningu, som 11+4, babatko meralo od hlavy po kostrc 5,4. Vase malo kolko v 12tt?

slnieckko
1. feb 2012

@vevuska1 @bodka70 @nessy uz viem ze je to normalne, len ked to zacalo tak mi to bolo divne ci je to ok 😉

@loralo my sme v 12+1 merali 5,9 cm co zodpovedalo 12+3, takze ma dva dni "nabeh" 🙂

loralo
1. feb 2012

tak moje si nejak svihlo 🙂

monculka
1. feb 2012

Napisem len tolko k fajceniu...snazim sa to obmädzit a snazim sa prestat...lenze ja darmo prestanem fajcit z jedneho dna na druhy ked moje telo bude uplne bez nikotyna cca o 2 roky...viem ze to neni spravne a budem sa silno snazit prestat ale z jedneho dna na druhy to nepojde...

miskachrumka
1. feb 2012

@monculka Monca to bolo len reakcia ja si také nevšímam v dnešnej dobe všetko škodi ☹ to že mi sa nemožeme zbavit zlozvyku to ona nas sudit nemože chcem napisat len tolko že ona nevie prečo stim nemožeme resp.sa neda skoncit ona asi nikdy nefajcila ale má tiež nejaké zlozvyky ktore sem radšj nenpísala to že sme sa sem otvorili a napísali všetko máme na to narok ale niketo nás tu nebude sudit !je to každeho vec ona može tiež obližovat dietatu vedome aj nevedome !
je to jej nazor kašlem nan! 😝 ja som zodpovedný človek a som skvela matka a to že zhreším jenou slimkou raz za den je si myslím vobec nie strašné!ona možno pije 4kávy denne a to dietatu moze ublizovat este viac !tod moj nazor ! 😠

miskachrumka
1. feb 2012

@koviivana to bolo tebe aj to vyššie napísala som teraz ja svoj názor !a nemáš napisane že ci mas vobec dieta ? napiš nieco o sebe ?napis aj chyby alebo si taka dokonalá? 😅

monculka
1. feb 2012

@miskachrumka
aaaale nejdem to riesit... 😉 k tej kave 🙂 ja som ju pila aj 3x denne predtym ako som sa dozvedela ze som tehu a teraz uz len vona mi vadi 🙂 a k tym cigaretam este tolko ze priatel je fajciar a mozno aj to vela spravi aj ked sa hneva ked si zapalim ale casom prestanem 😉 inac ako sa dneska mame? 😎

miskachrumka
1. feb 2012

@monculka dnes mám super den oslavujeme večer moje narodky 😵 zas som o rok staršia 😎 nočo už nikto nemladne 😝
a máme tu aj krásne počasie ale strašnuuuuu zimu brrrrrrrrrr

saranata
1. feb 2012

@monculka
@miskachrumka
baby ja som fajčila dhé roky, pri prvom tehotenstve som prestala hned pri pozitívnom teste a vydrzala som bez jednej cigarety 2,5roka pokým som neprestala dojčit , nestastne som znova začala, ale znova ked som otehotnela prestala som v momente ako som mala pozitívny test a proste som si tu cigaretu nedala a bola som silná fajciarka takze nedá sa povedat ze to nejde , proste len treba chciet a vediet niečo obetovat pre dieta, a nefajčím dodnes a dovolím si povedat ze kvoli detom už ani nebudem

ja nesudim ani nekritizujem , rizikovost a skodlivost cigariet si zváži každa matka sama

miskachrumka
1. feb 2012

@saranata tak klobuk dole ked si sa toho zbavila ___________niekto to zvladne niekto nie ! 😉

monculka
1. feb 2012

@miskachrumka
Tak prajem vseeeetko len to najsamlepsie 😉 ja som momentalne v v cechach v plzni a je tu neskutocna zima ale pekne svieti slnko 🙂 a nevolnosti nemavas?

saranata
1. feb 2012

@miskachrumka myslím ze nie je lepší dovod urobit to ako ten ze to urobím pre svoje dieta nie?
či nie je to tak ze matka položí aj zivot za svoje dieta ale cigarety sa nevzdá???
lahke - ťažke ako pre koho, u mna bola volba jasná

bola som silný fajčiar preto to viem pochopit aj z druhej strany ,ale dnes si ani neviem predstavit ze by som zafajčená isla k dietatu, a nedovolím to ani nikomu inemu, proste mi to strasne vadí pri mojich detoch
ako tu už niekto písal to dieta sa k tomu vyjadrit nevie....

bodka70
1. feb 2012

@saranata , no áno to je super, len ako som už vravela, niekomu to potom prestane chutiť alebo vďaka tehotenským hormónom nemá abstinenčné príznaky. Ale niekto to tak nemá, bohužiaľ - niekto s obrovským úsilím zníží z 15 na 5 cigariet a niekto bez námahy odhodí krabičku a všetko v pohode. Každá snaha sa cení, ja kvitujem každému, kto sa o to posnaží, bez ohľadu či sa mu to podarí úplne alebo nie. Aj moja kámoška, keď otehotnela, znížila z 15 na 2 denne, tak som jej vravela že super, že sa ti to tak podarilo znížiť. A po pár mesiacoch to ešte znížila na 1 denne a posledný mesiac už nefajčila vôbec, lebo už pre brucho nevládala s dychom 😉. Ja viem aké to je, keď s obrovským úsilím znížiš počet cigariet, až ťa krúti, čo ti tak chýba nikotín a namiesto ocenenia sa ti dostane sprdnutia, že aj to je veľa 😒.

miskachrumka
1. feb 2012

@saranata okej je to tvoja vec! a toto ´je moja vec ! 🙂 pekný den

miskachrumka
1. feb 2012

@bodka70 bodka dakujem za pochopenie ani nie za pochopenie ale za uznanie že nie každy je supermann ako poniektorý ! 😠

miskachrumka
1. feb 2012

@monculka dakujem 😉 😉
no aj tu je tak isto !a nie ja nemávam vobec !" a ty si ako na tom ? 🙂