icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

bobi3
7. feb 2012

@miskachrumka @bodka70 @nessy a zle vám už nebýva? mne je už trošku lepšie, no dnes som zas vracala 😠 takže ja som nepribrala ešte nič, ale ani som neschudla, čo je dobré, keďže začínam pri 48kg 😒 no bruško mi už trochu vykuklo, zatiaľ ho vidíme len ja a manžel, no asi už začneme rásť 😉

bodka70
7. feb 2012

@miskachrumka , no moja váha bola od cca 17 až po tých 31 rokov cca 49 kíl, toľko som mala aj rok po pôrode prvej dcérky, ale pri tej druhej mi už nejaké kilá ostali a kolíšem od tých 52-54 kg. Ja mám choré kĺby (vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov), tak si musím na váhu dávať pozor.

miskachrumka
7. feb 2012

@bobi3 ja nemávama nevolnosti ani teraz ani pri malom 🙂
preto ja tak pekne naberem 😠

miskachrumka
7. feb 2012
bobi3
7. feb 2012

@miskachrumka šťastná to žena 😉 ja som celý január nevedela o svete, len som spala, jedla a vracala, a tak dokola 😠 😀

bodka70
7. feb 2012

@miskachrumka
@bobi3 , no ja som mala nevoľnosti a aj tak som priberala, lebo mne je zle, len keď som dlhšie hladná, napína ma "nasucho", keď sa najem, už ma nenapína.
momentálne už je to lepšie, len večer, keď už som unavená a idem s práce domov hladná, tak ma pár krát v autobuse ešte napne.

bobi3
7. feb 2012

@bodka70 hej, hej, aj mňa napína, keď mám čo len trochu prázdny žalúdok, ale zas vraciam, aj ked sa najem, takže kopec radosti 😠 ani tak, ani tak 😅

nela258
7. feb 2012

@nessy v pohodicke 🙂 svagrina vela pribrala ale znizila to cvicenim pre tehotne 🙂 na to sa spolieham aj ja 🙂 teraz beriem duphaston a pred rokmi som to brala 5 mesiacov na upravu cyklu a pribrala som 15 kil, no hruza, dufam ze sa to nezopakuje 🙂

miskachrumka
7. feb 2012

@bobi3 no spat som aj ja spala v prvom tehu nič ine 90% som prespala ale už teraz momentálne si to nemožem dovolit ale ani veru niesom nejak unavená

bodka70
7. feb 2012

@bobi3 , to som mala na začiatku, že ma napínalo na sucho i z jedla. Teraz cca posledné 2 týždne už len na sucho.

bobi3
7. feb 2012

@nela258 aj ja ešte beriem duphaston 😖
myslíte, že už je to najrizikovejšie za nami? ja sa ešte stále akosi neodvážim tešiť, asi preto, že jedného anjelika už v nebíčku máme, minulý rok v 11tt prestalo biť srdiečko 😢 preto stále obavy 😔

bodka70
7. feb 2012

@bobi3 , mne pomáhala minerálka, pravidelne som popíjala glg-dva a nevoľnosti boli menšie. A keď mi bolo najhoršie, tak večer som odpila jeden glg z mužovho piva, odgrglo sa mi a bolo lepšie 😉 . Niekomu pomáha napiť sa trochu koly alebo potom zázvorové sušienky.

bobi3
7. feb 2012

@bodka70 skúšala som fatru, no od tej ma bolelo hrdlo, a kola mi nepomáhala, ani zázvor, proste nič, musela som si to nejako pretrpieť, teraz už je trochu lepšie, no stále mám žalúdok ako na vode a v puse takú nepríjemnú pachuť 😒

bodka70
7. feb 2012

@bobi3 ,no neviem, mne nevoľnosti ustávajú od každého tehotenstva - pri prvej dcérke mi bolo zle ešte v 8. mesiaci, pri druhej tak do 6.mesiaca a teraz mi to prestáva v 4.mesiaci. Veľa robí aj stres, keď budeš kľudnejšia a užívať si tehotenstvo, tak budeš mať aj menšie nevoľnosti väčšinou. Ja som bola pri prvom strašne citlivá, muž na mňa inak pozrel a už som si namýšľala, že má nemá rád, že sa mu nepáčim a už som mu všeličo vyčítala a po každom stretnutí s ním ma potom napínalo a vracala som. 😒

nela258
7. feb 2012

@bobi3 ja som bola na pohotovosti pred tyzdnom v sobotu a este do soboty mam brat, v stredu idem do poradne tak uvidim co a ako. verim ze najdolezitejsie je pozitivne myslenie, tak sa snazim aj ked sny mi davaju zabrat. ale aj na to som si nasla riesenie - ist spat az po 10, co najneskor ako sa da a potom prespim celu noc a bez zlych snov.

bodka70
7. feb 2012

@bobi3 , skús ešte vodu magnézia, od tej hrdlo nebolí a ešte aj ukľudňuje, magnézium pomáha odbúravať stres

jk77
7. feb 2012

Ahojte zienky. Aj ja som mala dost velke nevolnosti od 6tt. Skusala som zistit, ako na to, aby mi bolo lepsie a nepomahalo mi vobec nic. Pri prvom som nemala ani jedinu nevolnost.!! A terz uz viem, cim to bolo. Pri tomto tehotenstve som zacala brat Femibion 800 a to som musela vysadit!!! V predoslom som brala Elasti Q kys, listovu a znova ju beriem a citim sa o 99 percent lepsie. Je to len moja skusenost a aj gynekolog mi to potvrdil, ze uz mal par pripadov, kedy tento liek niekomu nerobil dobre. Teraz som v 12tt a uz mi je podstatne lepsie 🙂 . prajem Vam pekny vecer a pohodove tehulkovanie....

bobi3
7. feb 2012

@bodka70 tak snáď mi to už prejde 😒

@nela258 a si na rizikovom? ja som častejšie sledovaná, kvôli tomu potratu, spávam zatiaľ celkom dobre...

a mená už nejaké máte vybrané?

bobi3
7. feb 2012

@jk77 to vážne? ja som brala Femibion 800 do 12tt, teraz už beriem 400ku s DHA... žeby to bolo tým? 😕

bobi3
7. feb 2012

@bodka70 pijem citrónový čaj so zázvorom, ten sa mi asi zdá najlepší

bodka70
7. feb 2012

@bobi3 , ja som po dvoch cisárskych rezoch, 2 potratoch, jednom bezplodovom tehotenstve, 1 operácii myómov. Celkovo som ležala na operačnom stole pod narkózou s mojou maternicou 6x. Mňa už nič nemôže prekvapiť, len v dobrom, tak sa to snažím užívať 😉.

nela258
7. feb 2012

@bobi3 no kedze som studentka a povinnosti (casovo minimalne) mi zacinaju az buduci tyzden, a pracu si robim doma podla potreby, tak som teraz druhy tyzden doma a uvidim co mi povie dr. buduci tyzden na poradni. Ale zatial chodim kazdy druhy tyzden.

miskachrumka
7. feb 2012

@bobi3 ak sa možem opýtat ako sa to dá zvládnut také niečo ťažké !:(

jk77
7. feb 2012

@bobi3 No aspon mne sa hned ulavilo, ked som s Femibionom 800 prestala. Bolo to ako prebratie zo zleho sna...To fakt uprimne 🙂 Teraz pri tom Elasti Q je to taktiez 800, ale vedlajsie ucinky ziadne. Normalne aj fungujem pri malom , co sa predtym nadalo 🙂

nessy
7. feb 2012

@miskachrumka tak ja sa neporovnavam s prvorodickami lebo viem ze pri druhom vidiet brusko skor,len sa bojim ze moc priberiem lebo pri tomto jem nejak viac a po malej sa mi tazko chudlo a to som mala len cca 10 kil,ale dnes mam extreeemne velke,prezratost 😀 😀 😀 a to som jedla zeleninovy salat a potom puding,som dostala chut 😀

nessy
7. feb 2012

tak ja som otehotnela pri 55 a uz mam 58 😠

miskachrumka
7. feb 2012

Ináč kočky máte nejakú overenú mast na už vytvorené strie aby som sa ich trošku mohla zbavit a aby sa mi neurobili dalšie len nie ten spomínaný ELasti Q ten mne pri malom vobec nepomohol 😒

maryennn1
7. feb 2012

@nessy no veď aj ja som rozmýšľala nad ním, ale keď sme sa o ňom s babami tu na MK bavili vyšlo mi z toho, že aj ja predsa len počkám 😀 i keď najradšej by som už teraz rozprávala so svojím bruškom v správnom rode, zatiaľ svoje drobčiatko voláme Slivôčka 🙂 (najprv to bola fazuľka, ale od vtedy nám už riadne podrástla 😀 )

nessy
7. feb 2012

@nela258 tak ja cvicit nemozem 😒

nessy
7. feb 2012

@maryennn1 u nas leti nazov votrelec 😀 😀 😀
aj malu sme tak volali.... 😀 😀 😀